0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αποψη μου: εξοικείωσε τον με τις συνθήκες του γραψίματος, δηλ καν' του συχνά τεστάκια με χρόνο(αρχικά μπόλικο, στη συνέχεια περιορισμένο) και χωρις την παρουσιά σου διαρκώς....
Παράθεση από: vasp στις Ιουλίου 12, 2010, 11:10:52 pmΑποψη μου: εξοικείωσε τον με τις συνθήκες του γραψίματος, δηλ καν' του συχνά τεστάκια με χρόνο(αρχικά μπόλικο, στη συνέχεια περιορισμένο) και χωρις την παρουσιά σου διαρκώς....]
Ενα τέτοιο παιδί μπορεί να πετυχει ως δικηγόρος ή φιλόλογος κλπ ,δεν μπορεί όμως να ακολουθήσει Θετικές Επιστήμες ..Εχω ασχοληθεί με παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ( άλλοτε εμφανείς ,άλλοτε "κρυμμένες" )..Χρειάζεται να μην βγάζουμε γενικά συμπεράσματα και όσο είναι δυνατό να κάνουμε μέρος της ενασχόλησης μας ,τη διαρκή ενημέρωση μας γύρω από αντίστοιχα ζητήματα.
Παράθεση από: domenica στις Ιουλίου 14, 2010, 09:52:02 amΕνα τέτοιο παιδί μπορεί να πετυχει ως δικηγόρος ή φιλόλογος κλπ ,δεν μπορεί όμως να ακολουθήσει Θετικές Επιστήμες ..Εχω ασχοληθεί με παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ( άλλοτε εμφανείς ,άλλοτε "κρυμμένες" )..Χρειάζεται να μην βγάζουμε γενικά συμπεράσματα και όσο είναι δυνατό να κάνουμε μέρος της ενασχόλησης μας ,τη διαρκή ενημέρωση μας γύρω από αντίστοιχα ζητήματα.Το αντίθετο τα περισσότερα άσπεργκερ έχουν κλήση στα μαθηματικά ή στη μουσική-τέχνες γενικότερα. Το πρόβλημα είναι η γλώσσα-επικοινωνία και κυρίως οι κοινωνικές δεξιότητες γιατι όπως και να το κάνουμε μιλάμε για το φάσμα του αυτισμού...