*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά για παιδαγωγική επάρκεια  (Αναγνώστηκε 81141 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος menmas

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......................
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά για παιδαγωγική επάρκεια
« Απάντηση #112 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 01:35:32 am »
αδερφέ γιατί το ψάχνεις? Κανε πάντα τα χαρτια για ΣΕΛΕΤΕ (αν και πάντα λυπάμαι το 50άρι που δίνω ) γιατί αν περιμένεις από το υπουργείο .... την έκατσες!
Κάνε τα χαρτιά και αν σε πάρει να πας!!! τι το συζητάς!!!!!

Για τα σεμινάρια της θυμήθηκε (μη πω κάτι άλλο) και το είπε θα το κάνει.Μέχρι εκεί!
Ποιος σου εγκυάται ότι θα γίνουν?? έγκαιρα εννοώ.???!!!!
και ότι δεν θα βάλει κανενα κουλό κριτήριο και ότι άλλο άκυρο θυμηθεί!! τουλάχιστον η ΣΕΛΕΤΕ είναι πτυχίο!!Λες να φτάσει μέχρι έκει?να τα καταργήσει όλα?δεν νομίζω!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:42:23 »

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 04:53:10 am »
Συνάδελφοι, ο νέος νόμος δεν αναφέρεται σε σεμινάρια, αλλά σε προγράμματα παιδαγωγικής κατάρτισης στο πλαίσιο του πανεπιστημίου ή άλλων επίσημων φορέων. Αναμένουμε να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί. Επομένως, μη δώσετε χρήματα σε ανεξέλεγκτους φορείς που θα τάζουν έναντι αδράς αμοιβής πιστοποιητικά (που μπορεί όμως να μην αναγνωρίζονται στη συνέχεια). Επίσης, menmas, και η ΣΕΛΕΤΕ/ΑΣΠΑΙΤΕ με τα ΕΠΠΑΙΚ δίνει πιστοποίηση κι όχι πτυχίο.

Αναστασία μου και Λώρα, οι πτυχιούχοι τμήματος ΦΠΨ, ΦΠ, ΦΚΣ, σύμφωνα με το Ν. 2525/97, εξαιρούνταν από την απόκτηση ΠΠΔΕ. Κανονικά θα έπρεπε να το αναφέρει επακριβώς και ο νέος νόμος, ο οποίος χρειάζεται συμπληρώσεις. Ο νόμος 2525 ήταν σαφέστερος, ανέφερε συγκεκριμένες ονομασίες τμημάτων, όχι αδιευκρίνιστους όρους όπως "παιδαγωγικών τμημάτων ΑΕΙ" (δεν έχουν ονομασίες;!), αξιολογήσεις προγραμμάτων σπουδών, βεβαιώσεις παρακολούθησης κλπ.

Menmas, κάνεις ένα λάθος. Ο Τομέας Παιδαγωγικής προσφέρει την επιστήμη της Αγωγής και Εκπαίδευσης σε εκείνους που επιλέγουν την κατεύθυνση και ειδικεύονται. Το πτυχίο τμ. ΦΠΨ δίνει παιδαγωγική επάρκεια σε όλους τους αποφοίτους του (και των τριών κατευθύνσεων). Τα μεταπτυχιακά του Τομέα Παιδαγωγικής (μόνο) με τον τίτλο "Επιστήμες της Αγωγής" δίνουν την παιδαγωγική επάρκεια και όχι πχ. του Τομέα της Φιλοσοφίας.

Akis71, συμφωνώ και καλύτερα ας μην επεκταθούμε στο ανούσιο θέμα των ειδικεύσεων των φιλολόγων. Όλοι οι ΠΕ02, είτε τμ. Φιλολογίας είτε τμ. ΦΠΨ είτε τμ. Ιστορίας & Αρχαιολογίας, δύνανται να διδάξουν επιτυχώς τα λεγόμενα φιλολογικά μαθήματα. Μην παρασύρονται κάποιοι από μεμονωμένες, προσωπικές εμπειρίες ή διαδόσεις, που μπορεί να έχουν και συγκεκριμένα, κακόβουλα κίνητρα. Υπάρχουν τόσα παραδείγματα καθηγητών ή καθηγητριών, πτυχιούχων ΦΠΨ, που δίδασκαν έκθεση, ιστορία ή αρχαία ελληνικά και έκαναν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους να λατρέψουν τα μαθήματα αυτά και να αποκτήσουν εξαιρετικές βάσεις.

Παράθεση
Γνωρίζει κανείς αν ένας φιλόλογος με δεύτερο πτυχίο σε τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης ή νηπιαγωγών παίρνει  παιδαγωγική επάρκεια;
Κι εγώ νομίζω πως όχι, αλλά πρέπει να ρωτήσουμε αυτήν την παράμετρο. Η δική μου ένσταση είναι ότι ο φιλόλογος με δεύτερο πτυχίο στο ΠΤΔΕ ή τμ. Νηπιαγωγών δε διδάσκεται ειδικές διδακτικές φιλολογικών μαθημάτων, όπως αρχαίων ελληνικών ή έκθεσης κλπ. που να αφορούν στη Μέση Εκπαίδευση.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 04:57:34 am από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 12:41:46 pm »
Παράθεση
Γνωρίζει κανείς αν ένας φιλόλογος με δεύτερο πτυχίο σε τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης ή νηπιαγωγών παίρνει  παιδαγωγική επάρκεια;
Κι εγώ νομίζω πως όχι, αλλά πρέπει να ρωτήσουμε αυτήν την παράμετρο. Η δική μου ένσταση είναι ότι ο φιλόλογος με δεύτερο πτυχίο στο ΠΤΔΕ ή τμ. Νηπιαγωγών δε διδάσκεται ειδικές διδακτικές φιλολογικών μαθημάτων, όπως αρχαίων ελληνικών ή έκθεσης κλπ. που να αφορούν στη Μέση Εκπαίδευση.

Αποσυνδεδεμένος eirinaki81

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 12:57:54 pm »
παιδιά,έχω την άποψη πως τα πτυχία των παιδαγωγικών σχολών δίνουν παιδαγωγική επάρκεια.

"Εν προκειμένω αναφέρεται στον υπό ψήφιση νόμο ότι οι τρόποι κτήσης παιδαγωγικής είναι οι εξής :

1)εξαμηνιαίο ειδικό πρόγραμμα σπουδών

2)πτυχίο παιδαγωγικού τμήματος ΑΕΙ

3)μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στις επιστήμες της αγωγής

4)πιστοποιητικό ΑΣΠΑΙΤΕ"

"γηράσκω αεί διδασκόμενη"-----ΠΕ02-----ΠΕ60-------

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:42:23 »

Αποσυνδεδεμένος rebecca...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 03:47:50 pm »
ξερει κανεις αν θα γινει το μεταπτυχιακο στις επιστημες της αγωγης στην πατρα?οι ημερομηνιες εχουν παρελθει?
ΠΕ 10

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 04:08:47 pm »
Ioanni...σαφώς και είναι και θέμα επιστημονικής κατάρτισης στην διδακτική η διδασκαλία...απλά το έθεσα έτσι γιατί κάποιοι όση επιστημονική κατάρτιση και να έχουν μπορεί να μην είναι φτιαγμένοι για να μεταδίδουν γνώσεις και να διαπαιδαγωγούν...και δεν είναι κακό αυτό...καθείς εφ'ω ετάχθη...
Το έθεσα λίγο πιο ουσιαστικά το θέμα....
Από κει και πέρα,σχετικά μ'αυτούς της
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 10:02:29 pm »
Λώρα μου, συμφωνούμε, απλά έθεσα και αυτή τη διάσταση της διδασκαλίας. Supreme, μπορεί ο νόμος να μην το προβλέπει (κακώς), στην ουσία όμως η ειδική διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων και οι διδακτικές ασκήσεις, όπως είπε και η Λώρα, στα γυμνάσια και λύκεια είναι οι γνώσεις που χρειάζονται οι καθηγητές φιλόλογοι. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις.
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 03:06:58 am »
ξερει κανεις αν θα γινει το μεταπτυχιακο στις επιστημες της αγωγης στην πατρα?οι ημερομηνιες εχουν παρελθει?

και ακομα μια ερωτηση
μπορει καποιος να παρει την παιδαγωγικη επαρκεια με μεταπτυχιακο στις επιστημες της αγωγης του εξωτερικου?
ΠΕ 10

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 02:13:16 am »
Παράθεση
μπορει καποιος να παρει την παιδαγωγικη επαρκεια με μεταπτυχιακο στις επιστημες της αγωγης του εξωτερικου?
Rebecca, λογικά αν γίνει σε κράτος-μέλος της ΕΕ και σε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο από ΔΟΑΤΑΠ και σε κλάδο της επιστήμης της αγωγής νομίζω πως θα δίνει παιδαγωγική επάρκεια.

Αποσυνδεδεμένος vasg

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ17-07
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 11:09:49 am »
Μπορεί κάποιος να βρει επιτέλους και να αναρτήσει τον νόμο Ν. 2525/97 να δούμε τί ακριβώς γράφει και γιατί τοοοοσα άλλα μεταπτυχαικά σχετικά με την εκπαίδευση
δεν δίνουν Παιδαγωγική Επάρκεια? Επειδή απλά δεν φέρουν στο Πρόγραμμα Σπουδών τους τον Τίτλο "Επιστήμες της Αγωγής"??
Και θα έρουν μετά να μου πούνε ότι δίνει Παιδαγωγική Επάρκεια ένα 6 μηνιαίο σεμινάριο και όχι ένα ολόκληρο μεταπτυχιακο στο ΕΑΠ του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών?
Μήπως ο νόμος αυτος είναι πλεόν παλαιόμενος  και θέλει αναβάθμιση? Καποιος πάλι πρέπει να τους θυμίσει και να τους το φωνάξει?
Μήπως πρέπει να στηριχτούμε στον εν λόγω νόμο και να δούμε σε ποια σημεία χωλέινει μετά απο 10 χρόνια?
Έλεος έχουν βρει έναν νόμο και πατάνε εκει. Λες και δεν έχουν βγει νέα προγράμμα από τότε!!
Learning by doing...

Αποσυνδεδεμένος solar

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Οκτωβρίου 17, 2010, 06:52:12 pm »
Μεταπτυχιακο ειδικης αγωγης ειτε εσωτερικου ειτε εξωτερικου δινει παιδαγωγικη επαρκεια ε???

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Οκτωβρίου 17, 2010, 10:30:40 pm »
ποιος ξερει.....
ΠΕ 10

Αποσυνδεδεμένος kwstas98765

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Οκτωβρίου 17, 2010, 11:01:06 pm »
Καλησπέρα,είμαι χημικός μηχανικός και ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με την εκπαίδευση.Διάβασα μεγάλο μέρος του θέματος και δεν είδα κάπου αναφορά στο μεταπτυχιακό του Καποδιστριακου: <Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες (ΔιΧηΝΕΤ)>
Να υποθέσω ότι εφόσων δεν αναφέρεται ο όρος <επιστημες της αγωγής> δεν παρέχει παιδαγωγική επάρκεια για διαγωνισμό του ασέπ?

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Οκτωβρίου 17, 2010, 11:03:17 pm »
Μεταπτυχιακο ειδικης αγωγης ειτε εσωτερικου ειτε εξωτερικου δινει παιδαγωγικη επαρκεια ε???
Όχι παιδιά...δεν δίνει παιδαγωγική επάρκεια το μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686