*

Αποστολέας Θέμα: Κλασικό ή Ολοήμερο νηπιαγωγείο για το παιδί μου;  (Αναγνώστηκε 17708 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mafalda2

• Νέο μέλος
  • *
  • BASTA! και
    • Προφίλ
Απ: Κλασικό ή Ολοήμερο νηπιαγωγείο για το παιδί μου;
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 01:06:55 pm »
Η επιφύλαξη που έχω εγώ για το ολοήμερο νηπιαγωγείο δεν είναι για τον τρόπο δουλειάς της/του συναδέλφου,αλλά για την έλλειψη υποδομών .Πολύ συχνά οι συνθήκες διαβίωσης εόναι άθλιες και οχτώ ώρες μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν είναι ότι καλύτερο για πεντάχρονα παιδάκια  :(
Θα συμφωνήσω μαζί σου... Εγώ αυτήν τη στιγμή τη στέλνω στο (κατά πολλούς) καλύτερο, ολοήμερο νηπιαγωγείο της Πάτρας από άποψη ανθρώπινου δυναμικού. Παρ' όλ' αυτά, αν είχα τη δυνατότητα να το έχω σπίτι θα το έστελνα στο κλασσικό. Είναι πολλές οι ώρες παιδιά, και η έλλειψη υποδομών το κάνει χειρότερα. 8 ώρες στον ίδιο χώρο να παίχει, να τρώει, να κοιμάται... Εδώ στο σπίτι περνάνε από τόσα δωμάτια (κουζίνα, τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο, αυλή) και πάλι βαριούνται κάποια στιγμή!
I never teach my pupils. I only attempt to provide the conditions in which they can learn. - Albert Einstein

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:35:36 »

Αποσυνδεδεμένος angelika

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Πρόσεχε τι εύχεσαι... ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 02:27:42 pm »
...................Εγώ σίγουρα θα έστελνα το παιδί μου σε ολοήμερο, αλλά πρώτα θα το συζητούσα μαζί του, από τη στιγμή που υπάρχει και δεύτερο παιδάκι στην οικογένεια. Αφού λοιπόν θα μένεις μαζί με το μικρό, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρήσει το άλλο παιδί ότι το στέλνεις στο σχολείο για να το "ξεφορτωθείς" και να μείνεις με το μικρό. Δεν είναι απίθανο ή δύσκολο α το σκεφτεί αυτό κάποιο παιδάκι!!!!

Μετά από όλες τις παραπάνω τοποθετήσεις που με βρίσκουν σύμφωνη, ίσως τελικά αυτό να είναι το μόνο που μένει να αξιολογήσεις πριν πάρεις την τελική σου απόφαση. 
Κοιτα εκεί που θέλεις να πας,
γιατι αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς...

Αποσυνδεδεμένος runaway

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 02:42:02 pm »
Καλό και άγιο το ολοήμερο απο την στιγμή που οι γονείς δεν έχουν την δυνατότητα να παρέχουν στο παιδί τους τον απαραίτητο χρόνο ενασχόλησης με αυτό και να το κάνουν να αισθάνεται παραμελημένο... το λέω αυτό γιατί απλά δεν ακούστηκε! Το να είναι το παιδί ένα 4ωρο στο νηπιαγωγείο και τις άλλες 4ώρες νά ναι σπίτι και να βλέπει τηλεόραση... χίλιες φορές να είναι στο ολοήμερο όπου κερδίζει απο την καθημερινή ενασχόληση και τις αλληλεπιδράσεις που αναπτύσσονται στο χώρο.

Νομίζω στην ερώτηση που σε απασχολελεί πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις το ίδιο το παιδί... όσο και αν σας φαίνεται παράξενο το κάθε παιδί έχει την προσωπικότητα του.... θυμάμαι παιδιά που με ρωτούσανε γιατί κυρία εμείς φεύγουμε τόσο νωρίς και τα άλλα μένουν και παιδιά που ρωτούσαν το αντίθετο. Δες το πως πηγαίνει αν κουράζεται, πόσο δέθηκε με την ομάδα της τάξης και πράξε ανάλογα...
Κάθε Δύση μια Ανάμνηση
Κάθε Ανατολή κι Ελπίδα!

Αποσυνδεδεμένος cklio76

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 05:13:20 pm »
Συμφωνώ κι εγώ με όσα μου λέτε μέχρι στιγμής. Ήταν και σκέψεις που είχαν περάσει και από το δικό μου το μυαλό, αλλά η γνώμη όσων τα ζουν "από μέσα" σίγουρα βαραίνει περισσότερο από τις απόψεις του τύπου "έχω ακούσει, απ'ότι ξέρω" και τέτοια. Ως νηπιαγωγός γνωρίζω καλά την παιδευτική αξία του νηπιαγωγείου, έστω και αν δεν έχω δουλέψει αρκετά μέσα στις τάξεις. Θέλω να πιστεύω ότι το ο θεσμός του ολοήμερου δεν είναι για να εξυπηρετήσει ως φύλαξη των παιδιών.
Παρόλα αυτά όμως, μια νηπιαγωγός σήμερα μου είπε ότι από τη στιγμή που τον έγραψα στο ολοήμερο, δεν μπορώ να τον αλλάξω σε κλασικό γιατί ήδη η τάξη του κλασικού έχει 25 παιδιά και θα υπερβεί το ανώτατο επιτρεπτό όριο. Όχι ότι μου το ξεκόψανε από την αρχή, αλλά όταν σου λένε θα σας απαντήσουμε και τέτοια, τί να σκεφτείς. Εν πάσει περιπτώσει δεν θέλησα να προκαλέσω αναστάτωση στο σχολείο και να αλλάξω την οργάνωσή τους, η οποία είναι ήδη ελλειπής λόγω του ότι το σχολείο είναι ολοκαίνουργιο, αλλά σκέφτηκα να μην αναστατώσω την ήδη εξελισσόμενη προσαρμογή του παιδιού στην ήδη υπάρχουσα τάξη του, αφού έχει ήδη κάνει φίλους, μου μιλάει για τις δασκάλες του, τί έκαναν στην ημέρα τους κτλ. Το να μου πουν σε καμιά βδομάδα ότι γίνεται να τον μεταφέρω και να τον βάλω στη διαδικασία της αναπροσαρμογής δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη.
Τώρα όσον αφορά το θέμα που αναφέρατε περί "ξεφορτώματος", πιστέψτε με αλλά δεν μου έχει αναφέρει ούτε μια φορά κανένα παράπονο τύπου "γιατί η αδερφή μου μένει στο σπίτι, ενώ εγώ πάω σχολείο" ακόμα και πέρυσι που πήγε παιδικό σταθμό. Απλά του είχα εξηγήσει από πριν ότι η αδερφή του είναι πολύ μικρή ακόμη για να πάει σχολείο, δεν ξέρει ακόμα να μιλάει καλά και τέτοια και ότι θα πρέπει να περιμένει λίγο μεχρι να μεγαλώσει και να μπορεί να πάει και αυτή. Δεν ξέρω γιατί και πώς πείστηκε τόσο απλά και τόσο εύκολα και από τότε δεν μου έχει αναφέρει καμία περαιτέρω κουβέντα. Πιστεύω ότι παίζει ρόλο και η προσωπικότητα του κάθε παιδιού. Τώρα αν αλλάξει κάτι στο μέλλον, αυτό δεν το ξέρω.
Για να μην κουράζω όμως παραπάνω, έχω αποφασίσει ήδη να τον αφήσω στο ολοήμερο, όχι γιατί δεν τον θέλω μαζί μου, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας γονιός που να το ξεστομίσει αυτό, αλλά γιατί τελικά υπερίσχυσε η άποψη της εκπαιδευτικού και όχι της μαμάς, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό. Θέλω να πιστεύω στα θετικά του ολοήμερου νηπιαγωγείου και ελπίζω και εύχομαι να μην διαψευστώ στο τέλος.

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας. Ειλικρινά με βοήθησαν πολύ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:35:36 »

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2009, 06:26:25 pm »
Ταπεινή μου άποψη (χωρίς να έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις, αλλά το αρχικό μήνυμα) αν έχεις τη δυνατότητα να παραλμβάνεις το παιδί από το σχολείο στις 12:30 καλό είναι να μην είναι στο ολοήμερο...
Τα περισσότερα παιδιά κουράζονται στο ολοήμερο και "εκνευρίζονται".......
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 05:27:53 pm »
στο νηπιαγωγειο ομως οσο και να κουραζονται κανουν και καποια πραγματα που στο σπιτι δεν τα κανουν γιατι εκεινη την ωρα βλεπουν τηλεοραση

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 10:27:44 pm »
Και πάλι δεν κάνουν πολλά πράγματα, από άποψη δραστηριοτήτων, απλά τρώνε και ξεκουράζονται...σπάνια να κάνουν καμιά δραστηριότητα σχετική με το πρωινό θέμα....
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 10:41:03 pm »
Και πάλι δεν κάνουν πολλά πράγματα, από άποψη δραστηριοτήτων, απλά τρώνε και ξεκουράζονται...σπάνια να κάνουν καμιά δραστηριότητα σχετική με το πρωινό θέμα....

ποιος σου το πε αυτο; δεν ειναι ετσι,ετσι μπορει να λειτουργουν καποιοι αλλα μην τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουβαλι. τι παει να πει σπανια;αν ο αλλος δεν εχει ορεξη θα κανει δραστηριοτητα το πρωι;η αν εχει δεν θα κανει γιατι ειναι απογευμα;

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 10:56:34 pm »

Όλα εξαρτώνται απ΄τη νηπιαγωγό και απ΄το αν αγαπάει και κάνει σωστά τη δουλειά της...
   Το ίδιο ισχύει και για το ολοήμερο και για το κλασικό.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 11:00:13 pm »
συμφωνω,γιαυτο λοιπον να μη μιλαμε ετσι ευκολα απαξιωτικα για τον κλαδο μας. εχει τυχει να ακουσω απο ασχετους οτι οι νηπιαγωγοι..τα ξυνουν και τα πηρα ! :D

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 11:57:53 pm »
Όπως έχω πει και πιο πάνω, το ολοήμερο έχει εκπαιδευτικό στόχο!!!! Απλά οι δραστηριότητες είναι λίγο πιο χαλαρές από τις πρωινές. Δηλαδή, δεν θα κάνουμε μία δραστηριότητα γραφής, αλλά θα κάνουμε κάποια κατασκευή ή μια δραματοποίηση...
Όσο για το αν "απλά τρωνε και ξεκουράζονται" ακόμα και αυτό έχει εκπαιδευτικό στόχο!!!!! Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι συνεχής, και δύσκολα μη-σχετικοί με το αντικέιμενο την αντιλαμβάνονται.
Ας είναι. Ας πιστεύουν, λοιπόν, ότι στο νηπιαγωγείο απλά καθόμαστε, τα ξύνουμε, τα παιδιά ξεκουράζονται, τρώνε και κοιμούνται! Και σιγά μωρέ, όλη μέρα ζωγραφίζουμε και τραγουδάμε!!!
Όσοι τα λένε αυτά ας έρθουν μία, μόνο μία, μέρα να διδάξουν σε ένα νηπιαγωγείο. Τότε μόνο θα αντιληφθούν ΤΙ είναι προσχολική εκπαίδευση. Και αν ακόμα αμφιβάλουν....ε, τότε δεν μπορώ να πω τίποτα!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2009, 12:00:03 am »

Τώρα πρόσεξα ότι είσαι ΠΕ60. Μου κάνει εντύπωση η στάση σου. Είσαι σε σχολείο; Έχεις δουλέψει σε ολοήμερο; Απλά πληροφοριακά θα ήθελα να ξέρω
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος epapan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Έρχονται και καλύτερα. Don't panic!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2009, 09:54:41 am »
emmaki έχεις απόλυτο δίκιο. Στη μεσημεριανή βάρδια μπορείς να κάνεις κάποια κατασκευή, επίσης η γυμναστική και η χαλάρωση είναι αποτελεσματική. Στην περίπτωση του δικού μου σχολείου τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Έχω τοποθετηθεί σε ένα σχολείο καινούριο που παρουσιάζει πολλές ελλείψεις. Η πλειοψηφία των παιδιών στο ολοήμερο τμήμα είναι παιδιά μεταναστών. Πόλλές φορές τα "παρατούν " έξω από την πόρτα του σχολείου χωρίς φαγητό. Είναι πολύ ζωηρά, δεν ακούν με τίποτα,βρίζουν και μιλούν τη γλώσσα τους. Η σύμβουλος μου μίλησε για την "γωνιά της σκέψης". Σκοπεύω να το ξεκινήσω αύριο. Επίσης υπάρχει περίπτωση παιδιού που έχει πάθος με το φαγητό.Ζυγίζει 62 κιλά και συνέχεια τρώει τα φαγητά άλλων παιδιών. Είναι ιδιαίτερα βίαιο. Πέρισυ τον έιχαν διώξει από τον παιδικό σταθμό. Στο τμήμα μου από τα 17 παιδιά υπάρχει ένας πυρήνας 7 υπερβολικά ζωηρών παιδιών και δεν ξέρω τι να κάνω. Οι γονείς τους δεν ενδιαφέρονται καθόλου και μάλιστα είναι ιδιαίτερα παράξενοι. Θεωρούν ότι το νηπιαγωγείο είναι σαν baby- parking. Αν έχετε κάποια ιδέα, παρακαλώ να μου την πείτε!!!!

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2009, 10:06:37 am »
. Η σύμβουλος μου μίλησε για την "γωνιά της σκέψης". Σκοπεύω να το ξεκινήσω αύριο. . Στο τμήμα μου από τα 17 παιδιά υπάρχει ένας πυρήνας 7 υπερβολικά ζωηρών παιδιών και δεν ξέρω τι να κάνω. Οι γονείς τους δεν ενδιαφέρονται καθόλου και μάλιστα είναι ιδιαίτερα παράξενοι. Θεωρούν ότι το νηπιαγωγείο είναι σαν baby- parking. Αν έχετε κάποια ιδέα, παρακαλώ να μου την πείτε!!!!

καλη ειναι η γωνια της σκεψης αλλα πρεπει να εισαι σταθερη για να πετυχει.το προβλημα ειναι οτι αν καποιο ειναι πολυ ζωηρο παλι σηκωνεται κ φευγει. με τις δυσκολες ομαδες,περυσι που ειχα ..φτυσει αιμα  ;D ,εκανα το εξης,χωριασαμε τα παιδια σε ομαδουλες,υποτιθεται για να καθονται σε συγκεκριμενο τραπεζι για φαγητο,με σκοπο να..σπασουμε την κλικα των πολυ ζωηρων παιδιων.προσπαθησαμε να βαλουμε απο ενα ζωηρο σε καθε ομαδα,4 συνολικα και με ενα συνδιασμο που περιπου ο ενας θα..ηρεμουσε τον αλλον.τα παιδια διαλεξανε μονο τους το ονομα της ομαδας,το κολλησαμε στο τραπεζακι τους και σιγα σιγα αρχισε να εχει αποτελεσματα.αυτο βοηθουσε και σε περιπτωση που θελαμε να κανουμε κατι αλλο.πχ λεγαμε  να ερθουν τα λιονταρακια για μια δουλιτσα.ετσι αρχιζεις κ δουλευεις κ γραμματα αφου βλεπουν συνεχεια το ονομα . ειχε καλα αποτελεσματα η προσπαθεια κ ετσι βοηθιονταν κ τα παιδια που τα απορριπτανε απο διπλα τους αφου ξερανε οτι πρεπει να τα δεχτουν γιατι εκει ηταν η θεση τους

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)