0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
,,,δεν υπάρχει περιπτωση η Διευθυνση να εγκρινει υπερωριες,απο τη στιγμη που υπάρχει συναδελφος με μειωμενο ωραριο που εχει εστω κ β΄αναθεση το μαθημα αυτο...!!
για τους αναπληρωτες ηταν την προηγουμενη χρονια περιπου 8,4 ευρω/ωρα καθαρά γιατί είχε γίνει κάποια αλλαγή στις κρατήσεις
Η αμοιβή των υπερωριών είναι 10 ευρώ την ώρα μικτά. Καθαρά είναι νομίζω 7,14 για τους αναπληρωτές και γύρω στα 7,5 ευρώ για τους μόνιμους. Κάθε μήνα ο Διευθυντής του σχολείου οφείλει να στέλνει τα δικαιολογητικά στη μισθοδοσία της διεύθυνσης. Η ταχύτητα και ο χρόνος πληρωμής των υπερωριών εξαρτώνται από την τακτική αποστολή των δικαιολογητικών από τα σχολεία και φυσική να σταλούν ορθά τα δικαιολογητικά, την ικανότητα της μισθοδοσίας να τις διεκπεραιώνει γρήγορα, και τη δυνατότητα της οικείας ΥΔΕ (Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου που ελέγχει τις δαπάνες σε όλους τους δημόσιος φορείς μιας περιοχής, πχ ενός νομού) να ελέγξει και να εγκρίνει την πληρωμή τους γρήγορα. Τα δικαιολογητικά ανάμεσα στα άλλα είναι το ωρολόγιο πρόγραμμα του εκπαιδευτικού, όπου θα φαίνεται η ημέρα και ώρα που πραγματοποιείται η υπερωρία (πρέπει να είναι σταθερή όλο το χρόνο), το πρακτικό με βάση το οποίο έχει γίνει η ανάθεση της υπερωρίας (φυσικά η ημερομηνία του πρακτικού πρέπει να είναι πρωθύστερη των υπερωριών), ημερολογιακός πίνακας για κάθε μήνα με τις πραγματοποιηθήσες υπερωρίες (όπως ήδη ειπώθηκε, αργίες κλπ θα πρέπει να μη δηλώνονται, αλλιώς θα κοπούν από την ΥΔΕ τα δικαιολογητικά θα γυρίσουν πίσω και η πληρωμή θα καθυστερήσει). Αν πληρώνεστε τις υπερωρίες 2-3 μήνες μετά την πραγματοποίηση τους να είστε σίγουροι πως όλοι οι κρίκοι στην αλυσίδα κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Το αν τα δικαιολογητικά στέλνονται κάθε μήνα ή πιο αραιά ποικίλλει από διεύθυνση σε διεύθυνση. Δεν υπάρχει περιορισμός όμως στο να μη στέλνονται κάθε μήνα και να μη δρομολογείται κάθε μήνα η πληρωμή των υπερωριών του προηγούμενου μήνα. Μάλλον πρόκειται για απόφαση της εκάστοτε μισθοδοσίας ώστε να οργανώσει καλύτερα τις δουλειές της. Δηλαδή κάθε μήνα μπορεί να ασχολείται με διαφορετικού τύπου πρόσθετες αμοιβές (πχ έναν μήνα με οδοιπορικά, τον επόμενο με υπερωρίες κ.ο.κ.), απλά επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να τα διεκπεραιώνει όλα ταυτόχρονα.
7,40 αποκλείεται 8 και κάτι ψιλα ειναι 2 χρονιες εχω παρει ως αναπληρωτρια ετσι το εβγαζε η μισθοδοσια εγω συμπληρωνα τα στοιχεια και τα πηγαινα στην υπευθυνη μισθοδοσιας
Έχω βγάλει δεκάδες καταστάσεις υπερωριών,τόσο για αναπληρωτές, όσο και για μόνιμους καθώς εργαζόμουν 2 χρόνια στη μισθοδοσία και τα βασικό μου αντικείμενο ήταν η μισθοδοσία των αναπληρωτών και οι πρόσθετες αμοιβές αναπληρωτών και μονίμων. Η μόνη περίπτωση να πληρωθεί κάποιος τα 8,40 που ανέφερες είναι να μην του κρατούσανε φόρο (το καθαρό ποσό χωρίς το φόρο είναι 8,40), κάτι που όμως δεν επιτρέπεται. Είναι άλλο το καθαρό ποσό και άλλο το ποσό που πληρώνεσαι. Μπορεί στην κατάσταση να φαίνεται καθαρό ποσό το 8,40, αλλά το πληρωτέο θα είναι αφού από αυτό το ποσό αφαιρεθεί 20% φόρος (που η τρόϊκα θέλει να γίνει 25%).
Μου είπαν ότι έχει καταργηθεί το ότι για να πάρεις υπερωρία πρέπει να μην περισσεύει κανένας στον νομό. Και ότι η υπερωρία κρίνεται σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Δηλαδή αν λείπουν 2 ώρες πχ φυσικού σε ένα σχολείο μπορεί ο φυσικός να ζητήσει 2 ώρες υπερωρία ανεξάρτητα αν στον νομό περισσεύει κάπου αλλού φυσικός. Λένε ότι αυτό ισχύει από πέρυσι. Ισχύει; ξέρετε κάτι;