*

Αποστολέας Θέμα: Αρχίζει η ΠΔΣ  (Αναγνώστηκε 36208 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΦΩΤΩ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αρχίζει η ΠΔΣ
« Απάντηση #84 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 01:19:02 pm »
Δυστυχως συνάδελφοι η προσθετη και ηΣιβιτανίδειος διορίζει  χωρις ΑΣΕΠ.Ειδικά η Σιβιτανίδειος παίρνει αναπληρωτές μέσα στην Αθήνα χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο.Πρέπει να ενεργοποιηθούμε για το θέμα αυτό.μπαίνουν ατομα συγγενείς των διευθυντών της σιβιτανιδείου ΄η υπουργων.Δεν είναι αδικια, όταν εγω διάβαζα μέρα νύχτα για ΑΣΕΠ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:32:32 »

Αποσυνδεδεμένος daimonman

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 01:29:37 pm »
Όταν αποφάσισα να στραφώ προς την εκπαίδευση, ούτε φανταζόμουν πόσο μπουρ...έλο ήταν η κατάσταση! Ή το ρίχνεις στο χαβαλέ, ή είσαι κωλόφαρδος και πετυχαίνεις στον πρώτο ασεπ, ή καταλήγεις σε ψυχοφάρμακα!

Αποσυνδεδεμένος charm_quark

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 04:44:14 pm »
Εμαθα, πως σε σχολείο της Αχαίας, ξεκιναει η πρόσθετη σήμερα, (μιλάω για φυσική). Η σειρά του συναδέλφου στον πίνακα ωρομισθίων της περιφέρειας, είναι αρκετά καλή. Για να μη φωτογραφίσω το συνάδελφο, έχει σειρά από 20 μέχρι 40 στη Δυτική Ελλάδα. Οσοι είναι χαμηλότερα... ή κάπου εκεί... και ενδιαφέρονται για περισσότερα, ας επικοινωνήσουν μαζί μου για λεπτομέρειες.

"Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι προχωρούν ήδη σε προσλήψεις εν κρυπτώ και χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο." (οπως λέει και η καταγγελία προς τον κ. Μπίρμπα).

Οσο για αυτό
Εγώ πάντως πήρα τηλέφωνο σε μια δευτεροβάθμια, και ζήτησα από τη διευθύντρια να μου πει τα κριτήρια πρόσληψής της και μου είπε:"ότι λέει η εγκύκλιος".
Της λέω ότι η εγκύκλιος εκτός από τους τρίτεκνους και πολύτεκνους δεν λέει άλλα κριτήρια, και μου απάντησε: "αφού δεν λέει η εγκύκλιος δεν λέω τα κριτήριά μου".
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Αν γίνει γραπτή αίτηση, με αριθμό πρωτοκόλου, εκ μέρους δικηγόρου... θα πει πάλι:
"αφού δεν λέει η εγκύκλιος δεν λέω τα κριτήριά μου" ;;;;
Τα πάντα όλα... και τα κοάλα τίποτα;;

ln03

• Επισκέπτης
« Απάντηση #87 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 05:21:21 pm »
Εμαθα, πως σε σχολείο της Αχαίας, ξεκιναει η πρόσθετη σήμερα, (μιλάω για φυσική). Η σειρά του συναδέλφου στον πίνακα ωρομισθίων της περιφέρειας, είναι αρκετά καλή. Για να μη φωτογραφίσω το συνάδελφο, έχει σειρά από 20 μέχρι 40 στη Δυτική Ελλάδα. Οσοι είναι χαμηλότερα... ή κάπου εκεί... και ενδιαφέρονται για περισσότερα, ας επικοινωνήσουν μαζί μου για λεπτομέρειες.

"Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι προχωρούν ήδη σε προσλήψεις εν κρυπτώ και χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο." (οπως λέει και η καταγγελία προς τον κ. Μπίρμπα).

Οσο για αυτό
Εγώ πάντως πήρα τηλέφωνο σε μια δευτεροβάθμια, και ζήτησα από τη διευθύντρια να μου πει τα κριτήρια πρόσληψής της και μου είπε:"ότι λέει η εγκύκλιος".
Της λέω ότι η εγκύκλιος εκτός από τους τρίτεκνους και πολύτεκνους δεν λέει άλλα κριτήρια, και μου απάντησε: "αφού δεν λέει η εγκύκλιος δεν λέω τα κριτήριά μου".
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Αν γίνει γραπτή αίτηση, με αριθμό πρωτοκόλου, εκ μέρους δικηγόρου... θα πει πάλι:
"αφού δεν λέει η εγκύκλιος δεν λέω τα κριτήριά μου" ;;;;

Εγώ πιστεύω ότι θα πει: Τα κριτήριά μου είναι αυτά που λέει η εγκύκλιος! και θα παραπέμψει στην εγκύκλιο! Οπότε και πάλι από πάνω δε βγαίνει;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:32:32 »

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 05:24:18 pm »
ποτε αρχιζει η πδς? δευτερα λενε ολοι βρε παιδια...

Αποσυνδεδεμένος stroumfita

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 06:18:01 pm »
συμφωνώ με όσα ειπώθηκαν .. όσοι δεν έχουν βίσμα στις δευτεροβάθμιες για φασαρία . ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΠΑ

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 09:03:04 pm »
Aμ  πόσοι θα είναι τελικά stroumfita, αυτοί που δεν έχουν το βύσμα  ??? ???
Μήπως τελικά είναι η μειοψηφία ???
Καθε μέρα επιβεβαιώνω ότι το ποσοστό αυτών που δουλεύουν στην ΠΔΣ και έχουν βύσμα είναι το 99,9%. Μάλιστα σήμερα διαπίστωσα πως αν κάποιος/α έχει δεσμό με βυσματούχο υποψήφιο ωρομίσθιο της ΠΔΣ έλυσε το πρόβλημα του. Πας "πακέτο" μαζί του. Έλεοςςςς πιά >:( >:(
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος sou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 10:28:50 pm »
Aμ  πόσοι θα είναι τελικά stroumfita, αυτοί που δεν έχουν το βύσμα  ??? ???
Μήπως τελικά είναι η μειοψηφία ???
Καθε μέρα επιβεβαιώνω ότι το ποσοστό αυτών που δουλεύουν στην ΠΔΣ και έχουν βύσμα είναι το 99,9%. Μάλιστα σήμερα διαπίστωσα πως αν κάποιος/α έχει δεσμό με βυσματούχο υποψήφιο ωρομίσθιο της ΠΔΣ έλυσε το πρόβλημα του. Πας "πακέτο" μαζί του. Έλεοςςςς πιά >:( >:(

Τόσο καλά..........
Αχ, βιαστήκαμε να παντρευτούμε. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να απατάμε τον συντροφο μας?

ΑΓΓΕΛΙΑ

Νεαρή κυρία ευπαρουσίαστη, ζητά

Αποσυνδεδεμένος xristis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 10:41:51 pm »
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (23/09/09) ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10.00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας με κύρια αιτήματα:

- Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Όχι στην ωρομισθία.

- Έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων όπου αυτό είναι αναγκαίο με σκοπό να καλύψουν πραγματικά έκτακτες αλλά πάγιες ανάγκες και όχι κενά μόνιμων που το ΥΠΕΠΘ επιλέγει να «σπάει».

-  Άρση του ασυμβίβαστου.

- Άμεση αποπληρωμή όλων των μισθών. Αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης. Πλήρη ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους.

- Κατάργηση όλων των ρουσφετολογικών τρόπων πρόσληψης. Η Π.Δ.Σ. να ξεκινήσει άμεσα με προσλήψεις από τον ενιαίο πίνακα.

Έλεγχος όλων των κατοχυρωμένων προϋπηρεσιών.

Στο κάλεσμα του Συντονιστικού των Ωρομισθίων ανταποκρίθηκαν δεκάδες ωρομίσθιοι καθώς και αδιόριστοι συνάδελφοι, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Την κινητοποίηση στήριξε με απόφασή της η ΟΛΜΕ, ενώ μέλη τoυ ΔΣ τόσο της ΟΛΜΕ όσο και της ΔΟΕ συμμετείχαν με την παρουσία τους.

Ωστόσο, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία αστυνομικού χωρίς διακριτικά στο ισόγειο του κτιρίου της διεύθυνσης, ήδη από τα πρώτα λεπτά της κινητοποίησης, ο οποίος ‘ανάρτησε’ τα διακριτικά του όταν στο χώρο έκαναν την εμφάνισή τους άλλοι τρεις αστυνομικοί. Μετά από έντονη παρέμβαση των διαδηλωτών στον προϊστάμενο της διεύθυνσης, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν ν’ αποχωρήσουν.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε απόφαση συμβολικού αποκλεισμού της διεύθυνσης για μία ώρα, ενώ αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με την διευθύντρια εκπαίδευσης Πολυξένη Ζαβού-Ράδου στην οποία μετέφερε τα αιτήματα του Συντονιστικού. Η διευθύντρια δήλωσε αναρμόδια σε κάποια θέματα, αλλά και σε αυτά που παραδέχθηκε ότι εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της έδωσε προκλητικές απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων των περίπου 5.000 συναδέλφων που εργάζονται στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, απάντησε ότι τώρα έχει ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου σε 15 ημέρες να αρχίσουν να πληρώνονται οι συνάδελφοι για τον περσινό Σεπτέμβρη και Οκτώβρη! Όσο για την αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης στην Π.Δ.Σ., παρά το ότι είναι στην αρμοδιότητά της να παρέμβει, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο κι ότι θα εφαρμόσει τις εντολές που θα έρθουν από το ΥΠΕΠΘ.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για την ΠΔΣ, «οι ωρομίσθιοι καθηγητές προσλαμβάνονται από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τους πίνακες ανά ειδικότητα που έχουν καταρτίσει οι διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ύστερα από εισήγηση του Προϊστάμενου Γραφείου, όπου υφίσταται, για τις σχολικές μονάδες του Γραφείου του».

Γίνεται λοιπόν φανερό πως είναι στην ευχέρεια των διευθυντών εκπαίδευσης να βασιστούν στους πίνακες αναπληρωτών-ωρομισθίων για τις προσλήψεις της ΠΔΣ και να κάμψουν έτσι το προτεινόμενο από το ΥΠΕΠΘ ρουσφετολογικό και πελατειακό σύστημα πρόσληψης. Όπου αυτό δε συμβαίνει είναι γιατί οι διευθυντές εκπαίδευσης απλώς επιθυμούν να διαιωνίζουν την ομηρία των χιλιάδων ωρομίσθιων συναδέλφων και να εξαργυρώσουν έτσι τις ελπίδες τους για ‘μια θέση στον ήλιο’.

Για μια ακόμη φορά η πολιτική εξουσία υιοθετεί τακτικές ψυχολογικής και οικονομικής τρομοκρατίας των νέων εκπαιδευτικών που μόνο στόχο έχουν να αποδυναμώσουν το εκπαιδευτικό κίνημα και να υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το δημόσιο σχολείο. Απέναντι σε τέτοιες τακτικές διανθισμένες και από την αναβίωση πρακτικών αστυνομοκρατίας , εμείς απαντάμε δυναμικά και αγωνιστικά. Δηλώνουμε απερίφραστα πως θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε: κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης στο δημόσιο σχολείο, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

*Σχετικά με την άρνηση παραχώρησης της αίθουσας συνεδριάσεων της ΔΟΕ για την πραγματοποίηση της πρόσφατης ανοιχτής συνέλευσης του Συντονιστικού, θέμα για το οποίο έγινε λόγος σε προηγούμενο δελτίο, πρέπει να σημειώσουμε ότι η καταγγελία από μέρους μας αφορά τις δύο παρατάξεις της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και όχι συνολικά το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Όλοι στις επάλξεις του αγώνα!

Όλοι στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ!

Κολοτούρου Ευγενία, 6974431517 veniak75@gmail.com

Κουράκης Νίκος 6932594899  kourakisnikos@gmail.com

Κατσούλας Στάθης 6972411061  statkats@gmail.com

Μάστορη Γαρυφαλλιά 6936371092  gmastori@yahoo.gr

Σερβετάς Γιώργος 6972282956  greathbum@gmail.com

Κυπρίδου Χριστίνα 6974901134  christinakyp@yahoo.gr

Σωτηρίου Ελένη 6944346740  eleni_sotiriou@yahoo.gr

Μπαρούτας Γιώργος 6978258546  gbarou@gmail.com

Γεροντέλη Τζέλα 6945837406  tzelager@yahoo.com

Γιαννακάκη Μαρία 6977910013  margian1gr@yahoo

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 08:40:31 am »
παιδιά η ΠΔΣ λειτουργεί καθαρά πελατειακά. Αυτοί καλά κάνουν.. εμείς οι υπόλοιποι που φάγαμε τα χρόνια μας να διαβάζουμε ΑΣΕΠ να τρέχουμε στον κάθε γελοίο φροντιστηριάρχη για 8 ευρώ την ώρα γιατί δεν αντιδρούμε;
Μ αρέσει πάντως που στην αίτηση ζητούσαν και το βιογραφικό μας. Να το κάνετε τι ρε καραγκιόζηδες;
Πάρτε τους πίνακες ωρομισθίων και δώστε ώρες!
Όχι να μου έχουν την κάθε ανάξια που δε μπορεί ούτε καν να πιάσει τη βάση του ΑΣΕΠ να μου κουνιέται στη διπλανή τάξη με 10 ώρες ΠΔΣ.......

Αποσυνδεδεμένος mariagal

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 12:04:42 pm »
παιδιά η ΠΔΣ λειτουργεί καθαρά πελατειακά. Αυτοί καλά κάνουν.. εμείς οι υπόλοιποι που φάγαμε τα χρόνια μας να διαβάζουμε ΑΣΕΠ να τρέχουμε στον κάθε γελοίο φροντιστηριάρχη για 8 ευρώ την ώρα γιατί δεν αντιδρούμε;
Μ αρέσει πάντως που στην αίτηση ζητούσαν και το βιογραφικό μας. Να το κάνετε τι ρε καραγκιόζηδες;
Πάρτε τους πίνακες ωρομισθίων και δώστε ώρες!
Όχι να μου έχουν την κάθε ανάξια που δε μπορεί ούτε καν να πιάσει τη βάση του ΑΣΕΠ να μου κουνιέται στη διπλανή τάξη με 10 ώρες ΠΔΣ.......
στρουμφιτα, ετσι ειναι. κατι πρεπει να κανουμε ομως. οι περισσοτεροι μιλαμε μονο σε φορουμ...ειδες οι αλλες ειδικοτητες, πχ οι νηπιαγωγοι; φωναζουν, φωναζουν, τσουπ 4 φασεις αναπληρωτων! οσο για την ενισχυτικη, επειδη εχει παραγινει το κακο, εγω θα σου πω τι εκανα...προπερσι πηγα στο διευθυντη ββαθμιας αυτοπροσωπως και του εβαλα φασαρια γιατι δε μου εδωσαν καθολου ωρες ενω εδιναν σε ατομα μικροτερα μου και χωρις επιτυχια στο ασεπ, ενω εγω μετρουσα ηδη 2....και μου εδωσε! αυτο το μεμονωμενο, αν γινοταν πιο συλλογικα, θα ηταν καλη λυση...

Αποσυνδεδεμένος ankas

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 12:11:00 pm »
Και γω αυτό έκανα,πήγα στον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας,του τα έχωσα κανονικά επειδή παίρνουν όλους τους γνωστούς τους και εγώ με 2 επιτυχίες ΑΣΕΠ δεν έχω καμία ώρα ΠΔΣ.Όμως,δεν με έχει πάρει κανένα σχολείο για ΠΔΣ και πολύ φοβάμαι πως δεν πρόκειται να πάρει.Δηλαδή τι άλλο να κάνω;;;;τους έχω σιχαθεί!!!!

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 12:18:44 pm »
ετσι ακριβώς. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μαζικά. Να υπάρξει κάποια οργάνωση δική μας ανά δευτεροβάθμια να τους κράξουμε!τα κομματόσκυλα όλα!εγώ προσωπικά έχω πιάσει έναν προς έναν τους ωρομίσθιους της περιφέρειας μου (Κρήτη) και έχω δει τρελά πράγματα!
Ο άλλος με πτυχίο του 2006 μου χει μαζέψει 8 μόρια χωρίς ΑΣΕΠ.. Πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα. Τα χω τυπώσει και θα τα κρατάω μαζί μου τη μέρα που θα μοιράζουν ώρες. Θα γίνει χαμός!

Αποσυνδεδεμένος ankas

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 12:25:41 pm »
Έτσι είναι η κατάσταση,αλλά δεν πάει άλλο!Δεν πάει άλλο!Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο χάλι που δεν υπάρχουν διέξοδοι για αυτούς!Μα τόσο πολύ μου την έχει δώσει που δεσμεύτηκε το κάθαρμα ο Σπηλιωτόπουλος να γίνει φέτος η πρόσληψη από τον πίνακα και μας κορόϊδεψε και έχω φτάσει στα οριά μου!Πρέπει άμεσα να κινηθούμε μαζικά και να δημοσιοποιήσουμε στα κανάλια και τις εφημερίδες την ξεφτίλα τους!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)