0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι...Για όσους από εσάς είσαστε καινούργοι στο θέμα της ΠΔΣ, σας ενημερώνω ότι:Η Πρόσθετη Διδακτική Στίριξη έτσι όπως γίνεται μέχρι σήμερα, είναι ένας απαράδεκτος τρόπος πρόσληψης στα δημόσια Λύκεια.Σε αυτό τον τρόπο πρόσληψης δεν υπάρχει απολύτος κανένα κριτήριο... η κάθε διεύθυνση δευτεροβάθμιας έχει το νόμο με το μέρος της ωστε να "τακτοποιεί" τα "δικά της παιδιά"...Επίσης αποτελεί έναν από τους τρόπους παράκαμψης των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ εφόσον τα μόρια που προσφαίρει στους απασχολούμενους στο πρόγραμμα αυτό, αναγνωρίζονται ως προυπηρεσία στους πίνακες ωρομίσθιων, αναπληρωτών και διορισμών (με προυπηρεσία -40%-)...Με αυτό τον τρόπο, δίνει το δικαίωμα σε αυτούς που εντάσσονται στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στίριξης να ανεβαίνουν σιγά σιγα (ή και πολύ γρήγορα σε ορισμένες περιπτώσεις) στους διάφορους πίνακες και τελικά... να διορίζονται !!! Τέλος (για να μην κουράσω και περισσότερο αυτούς που ήδη γνωρίζουν) είναι ένας τρόπος για να καλύπτει η κάθε κυβέρνηση τις πελατειακές της σχέσεις...Δε νομίζω να χρειάζεται να γράψω περισσότερα...Είναι καιρός επιτέλους να σταματήσουμε αυτή την κορο'ι'δία... Επιβάλλεται να κινηθούμε άμεσα και μαζικά...Σήμερα το απόγευμα θα πάω σε δικηγόρο και θα ρωτήσω τί μπορούμε να κάνουμε για να κινηθούμε δικαστικά απέναντυ σ αυτή την απαράδεκτη εγκύκλιο...Από εδώ και πέρα θα σας ενημερώνω (αλλά και θα ενημερώνομαι από κάποιους από εσάς) για τις εξελίξεις πάνω σε αυτό τον αγώνα που μεταφέρεται από τις συζητήσεις του pde στις αίθουσες των δικαστηρίων...Καλώ όλους τους ενδιαφερόμενους (άμεσα ή και έμμεσα) να συμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.
Κατ αρχήν ευχαριστώ όλους όσους επικοινώνισαν μαζί μου και μου εξέφρασαν τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους σε αυτό τον αγώνα...Σας ενημερώνω κι εγώ με τη σειρά μου πως ο δικηγόρος ήδη μελετάει την υπόθεση της ΠΔΣ και σύντομα θα έχω μια αρκετά ξεκάθαρη απάντηση στο άν και πώς μπορούμε να κινηθούμε δικαστικά...Προς το παρών ενημερώθηκα μέσα από το forum του pde και κατάλαβα οτι υπάρχει ακόμα μια έστω και μικρή ελπίδα να μη χρειαστεί να το φτάσουμε στα δικαστήρια...Ίσως βοηθήσει το προεκλογικό κλίμα... Σίγουρα όμως βοηθάνε οι αντιδράσεις μας...Ένα λάθος που πιστεύω οτι πρέπει να αποφύγουμε είναι το λάθος που κάναμε τον τελευταίο καιρό...Δεν πρέπει να πάψουμε να φωνάζουμε και να διεκδικούμε... Δέν πρέπει να περιμένουμε και να αρκεστούμε και πάλι σε υποσχέσεις... στην ελπίδα που μας δίνει αυτή η "παράταση"...Τώρα είναι ο καιρός που πρέπει να διεκδικήσουμε... Τώρα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κλείσουμε το "παραθυράκι" της ΠΔΣ...Ο δικαστικός αγώνας μπαίνει για λίγο στην άκρη... Ο δικηγόρος όμως εξακολουθεί να παρακολουθεί και να μελετάει το θέμα... παραμένει σε εγρήγορση και αν χρειαστεί (που εύχομαι να μη γίνει) θα κινηθεί άμεσα...Η προσωπική μου γνώμη είναι πως αυτές τις μέρες της αναμονής... δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυτούμε...Προτείνω να ζητήσουμε από τα ΜΜΕ να ασχοληθούν με το θέμα... Να ζητήσουμε απαντήσεις από τους πολιτικούς... Να πιέσουμε τώρα που μπορούμε...Προσωπικά θα επιδιώξω να πιέσω τα τοπικά κανάλια και τον τοπικό τύπο των Χανίων... Συνάδελφοι... κάντε κι εσείς ότι περνάει από το χέρι σας... Τώρα μπορούμε... αύριο μεθαύριο δε θα μπορούμε...Υ.Γ.1: Συγχωρήστε με για την ορθογραφία μουΥ.Γ.2: Σας ξεκαθαρίζω πως δε διεκδικούμε την κατάργηση των πιθανών μορίων από ΠΔΣ... Υπάρχουν πολλοί άξιοι συνάδελφοι που έδωσαν πολλά για τα μόρια αυτά... που τα αξίζουν...(Υπάρχουν και άλλοι...) Ο σκοπός του αγώνα μας είναι να κλείσουμε αρχικά αυτό το "παραθυράκι"... Να μήν υπάρχει στο μέλλον... Δε διεκδικούμε να αλλάξουμε το παρελθόν...(έστω κι αν θα έπρεπε σε ορισμένες περιπτώσεις) Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον
Δεν καταλαβα τι ακριβως θελετε,επειδη εχετε καποια μορια εσεις να μην παρει κανενας αλλος.Οποιος παιρνει τωρα πτυχιο τι θα κανει δηλαδη;Μην πετατε χρηματα σε δικηγορους εκτος κι αν εχετε πολλες ωρες και δεν εχετε προβλημα.Τι τελικα συμβαινει;
Πώς πάνε τα πράγματα ; Θα τα καταφέρουμε