*

Αποστολέας Θέμα: ΠΔΣ... Οι επόμενες κινήσεις μάς  (Αναγνώστηκε 35300 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΠΔΣ... Οι επόμενες κινήσεις μάς
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 08:59:48 am »
τι να κάνουμε...και εμείς αν είχαμε μέσο θα το βάζαμε..................

Μέσο και πράσινα άλογα... Η πδσ λειτούργησε έτσι κι αλλιώς για λίγα παιδιά, το σύνολο των παιδιών σνομπάρουν, πηγαίνουν στα φροντιστήρια. Σιγά το μέσο, να πας στο διευθυντή και να πεις "ενδιαφέρομαι, έχω 10 χρόνια προϋπηρεσία εκεί κι εκεί" και να σε προτείνει... Τώρα αν πηγαίνουν κάποιοι στο διευθυντή και λένε "αχ πάρτε με κι εμένα στη πδσ, θέλω να γίνω κι εγώ καθηγητής" και τρώνε πόρτα, τάχαμου τους λείπει το μέσο. Λυπάμαι που το λέω αλλά όλη αυτή η φασαρία γίνεται για το τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:35:41 »

Αποσυνδεδεμένος vnikolitsa

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 09:30:17 am »
τι να κάνουμε...και εμείς αν είχαμε μέσο θα το βάζαμε..................

Μέσο και πράσινα άλογα... Η πδσ λειτούργησε έτσι κι αλλιώς για λίγα παιδιά, το σύνολο των παιδιών σνομπάρουν, πηγαίνουν στα φροντιστήρια. Σιγά το μέσο, να πας στο διευθυντή και να πεις "ενδιαφέρομαι, έχω 10 χρόνια προϋπηρεσία εκεί κι εκεί" και να σε προτείνει... Τώρα αν πηγαίνουν κάποιοι στο διευθυντή και λένε "αχ πάρτε με κι εμένα στη πδσ, θέλω να γίνω κι εγώ καθηγητής" και τρώνε πόρτα, τάχαμου τους λείπει το μέσο. Λυπάμαι που το λέω αλλά όλη αυτή η φασαρία γίνεται για το τίποτα.
Να μου πεις σε ποια περιφερεια εισαι να ερθω του χρονου να κανω αιτηση γιατι στη δικια μου περιφερεια αυτα τα εχω δοκιμασει και δεν πιανουν.

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 09:58:24 pm »
ελα ντε!! που γινεται αυτο? να πας στον διευθυντη και να σου πει κιολας: πολυ ευχαριστως!ποσες ωρες θα ηθελες? :-\

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 12:59:01 am »
Συνάδελφοι,
πρίν λίγο ενημερώθηκα για το δεύτερο μήνυμα του υπουργείου Παιδείας και αυτό το "γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι για την επιτυχή και αποτελεσματική υλοποίησή του", δε σας κρύβω πως με απογοητεύει με θυμώνει και με τρομάζει...
Εδώ και αρκετή ώρα τα έχω βάλει με τον εαυτό μου και οι φράσεις που τριγυρίζουν διαρκώς στο μυαλό μου είναι "καλά, πως μπόρεσα να πιστέψω σε αυτούς? Λες και δεν τους έχω ξαναζήσει... Όσο ζώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βλέπω να κυβερνάνε... και η χώρα μας πάει από το κακό στο χειρότερο.... Πώς μπόρεσα και πίστεψα σε έναν από τους δύο που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση?"....
Είμαι φανερά απογοητευμένος από αυτή την κατάσταση και είμαι έτοιμος να τροποποιήσω το κείμενό μου και να το στείλω (χωρίς προφανώς τις υπογραφές των υπόλοιπων από εσάς) όπου μπορώ...
Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να κρατηθώ και να μήν γράψω σκληρά λόγια (όχι για να μην στρέψω υπουργούς κτλ εναντίον μου αλλά για να κάνω το καλύτερο δυνατό για τον αγώνα μας)
Δεν ξέρω ακόμα πως θα κινηθώ... αλλά σίγουρα ξέρω πως θα κινηθώ σύντομα (μόλις ξεπεράσω το σοκ που έπαθα ή την εγκράτεια που με κρατάει και μου απαγορεύει να εκφραστώ)...

ΥΓ1: Ζητώ ταπεινά συγνώμη από όλους όσους πίστεψαν στην επιτυχία των κινήσεών μας...
ΥΓ2: Κάπου μέσα μου κρύβεται ακόμα μια (καταπιεσμένη) ελπίδα πως ίσως οι συγκυρίες μας δίνουν μια ακόμα αφορμή να βάλουμε τα δυνατά μας διεκδικώντας τη νίκη στον αγώνα μας...

Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ζητήσω συγνώμη για την αψυχολόγητη ενέργειά μου να στείλω το παραπάνω μήνυμα... Η ενέργειά μου αποδείχτηκε βιαστική και απερίσκεπτη και είχα άδικο να λειτουργήσω "εν βρασμώ ψυχής"... Θα ήταν καλύτερα να αποφύγω να αντιδράσω και να ενεργήσω ποιο ψύχραιμα αργότερα... Ζητώ συγνώμη γιατι το μήνυμά μου ίσως προκάλεσε απογοήτευση σε κάποιους από εσάς και με δεδομένο οτι δεν είχα αρκετά στοιχεία για να βγάλω τα συμπεράσματα που έβγαλα το όλο μήνυμα λειτουργεί ως παραπληροφόρηση...

Προφανώς η συγνώμη μου αναφέρεται σε εσάς (στους συναδέλφους) και όχι στο υπουργείο παιδείας που ακόμα κι αν το παραπάνω μήνυμα αποδυκνύεται να το αδικεί, σίγουρα στιρίζεται σε λάθος που έξακολουθώ να καταλογίζω στο το ίδιο το υπουργείο με το δεύτερο εκείνο "διευκρινιστικό μήνυμα"...

Κατά τα άλλα... από το ανωτέρω μήνυμα κρατάω μόνο το:
ΥΓ2: Κάπου μέσα μου κρύβεται ακόμα μια (καταπιεσμένη) ελπίδα πως ίσως οι συγκυρίες μας δίνουν μια ακόμα αφορμή να βάλουμε τα δυνατά μας διεκδικώντας τη νίκη στον αγώνα μας...

Θα κάτσω λοιπόν σήμερα να τροποποιήσω το κείμενο που έχω γράψει ωστε να γίνει πιό επίκαιρο και πιο σαφές και θα σας το ανακοινώσω εδώ...
Όποιος θέλει, μπορεί να αποσύρει την υπογραφή του από το ανανεωμένο κείμενο... οι υπογραφές προς το παρόν είναι 5-6... Κρίνω απαραίτητο να στείλω το κείμενο τη δευτέρα με δεδομένο πως καταρχήν έχω την αίσθηση οτι έχουμε πλεον πολλές ελπίδες (με δεδομένες τις δηλώσεις της υπουργού) και επιπλέον για να ξεκαθαρίσουμε κάποιες "λεπτομέρειες" που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα αν δεν προσεχτούν....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:35:41 »

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 02:20:41 am »
Το νέο τροποποιημένο κείμενο:

Η πρώτη σας πρόκληση

Αξιότιμες κυρία Υπουργέ και κυρία υφυπουργέ,

Κατ’ αρχήν σας συγχαίρουμε για την τοποθέτησή σας στο Υπουργείο Παιδείας. Ο ρόλος που αναλαμβάνετε είναι αντικειμενικά ο πιο βαρυσήμαντος ρόλος όσον αφορά το μέλλον της χώρας μας. Η παιδεία σε κάθε χώρα είναι αυτή που μακροπρόθεσμα καθορίζει το μέλλον της και έτσι οι όποιες αποφάσεις λάβετε από τη θέση που κατέχετε σήμερα θα έχουν αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία για πολλά χρόνια ακόμα.
   Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως ακόμα και η πιο απλή φαινομενικά απόφαση που θα λάβετε θα πρέπει να ληφθεί μετά από πολλή σκέψη, με μεγάλη υπευθυνότητα και με πολλές επιφυλάξεις. Παρά το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός αυτές κιόλας τις μέρες καλείστε να αντιμετωπίσετε την πρώτη σας πρόκληση από τη θέση αυτή…
   Πιστεύουμε πως καταλαβαίνετε ότι το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ)  δεν επιδέχεται επιπλέον καθυστερήσεις. Κρίνουμε λοιπόν πως η κίνηση που ήδη κάνατε να αντιδράσετε άμεσα με το «πάγωμα» της διαδικασίας είναι πολύ θετική (με δεδομένο πλέον ότι στις προθέσεις του υπουργείου σας είναι να συνεχίσει να λειτουργεί η ΠΔΣ στα σχολεία) και επισημαίνοντας πως πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν πριν οι μαθητές αναγκαστούν να καταφύγουν σε άλλες λύσεις.
   Ήδη γνωρίζετε ότι κύριο πρόβλημα με την ΠΔΣ  είναι πως (από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε) μέχρι και σήμερα οι προσλήψεις γίνονται χωρίς κανένα απολύτως αντικειμενικό κριτήριο… Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι  γίνονται με αδιαφανή, αναξιοκρατικό και εντελώς απαράδεκτο τρόπο. Με δεδομένο μάλιστα πως η προϋπηρεσία από  την ΠΔΣ αναγνωρίζεται επίσημα στους πίνακες ωρομίσθιων, αναπληρωτών και διορισμών… μιλάμε εν τέλει για αναξιοκρατικούς και αδιαφανείς διορισμούς εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία!
   Μετά από συνεχείς συζητήσεις
( http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=13845.0 ) ,  ακόμα και ψηφοφορία
( http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=13736.0 ), έχουμε πλέον καταλήξει πως η λύση του ανωτέρω προβλήματος είναι απλή… Να γίνονται οι προσλήψεις με βάση τα μόρια που αναγνωρίζονται στους πίνακες των ωρομίσθιων. Στο κάτω-κάτω όσοι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΠΔΣ κατατάσσονται στο θεσμό των ωρομίσθιων από το ίδιο το κράτος. Γιατί να μην προσλαμβάνονται και με τον ίδιο τρόπο;
   Σας επισημαίνουμε όμως ότι τα κριτήρια με τα οποία δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί τις περιφέρειες για να καταταγούν στον αντίστοιχο πίνακα των ωρομίσθιων, είναι διαφορετικά από αυτά με τα οποία θα δήλωναν λύκεια για συμμετοχή στην ΠΔΣ. Έτσι πολλοί από αυτούς μπορεί να μην κατατάσσονται στον πίνακα των ωρομίσθιων της περιοχής στην οποία επιθυμούν να διδάξουν στην ΠΔΣ. Θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε ώστε να δημιουργηθούν καινούριοι πίνακες για την ΠΔΣ, διαφορετικοί από αυτούς των ωρομίσθιων (αλλά με κοινό τρόπο υπολογισμού των μορίων) 
   Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε πως η ζητούμενη καινούρια υπουργική απόφαση επιβάλλεται να περιλαμβάνει ρύθμιση ώστε να μη δίνονται περισσότερες ώρες σε κάποιον με λιγότερα μόρια (ειδάλλως θα υπάρξουν πολλές παρατυπίες από τους υπεύθυνους υφιστάμενους σας).
   Όπως επίσης ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει ρύθμιση για αιτήσεις με τα λύκεια που ενδιαφέρουν τον κάθε εκπαιδευτικό  (έναντι των βιογραφικών που μέχρι σήμερα καταθέτουμε άτυπα στα λύκεια χωρίς συνήθως να παίρνουμε ούτε αριθμό πρωτοκόλλου). Αυτό θα λύσει και το πρόβλημα με τα (συχνά) περιζήτητα δυσπρόσιτα λύκεια, στα οποία ειδάλλως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι ώρες να δίνονται στους «εκάστοτε προνομιούχους».
   Ένα τελευταίο σημείο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι κανένας λογικός άνθρωπος δε μπορεί να απαιτήσει από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της ΠΔΣ να ζήσουν με τα ελάχιστα χρήματα που θα πάρουν (και συνήθως με καθυστέρηση) από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δε μπορεί να απαγορεύεται σε κάποιον που κάνει ΠΔΣ να κάνει παράλληλα ιδιαίτερα μαθήματα ή να διδάσκει σε φροντιστήριο. Το μόνο που θα πετύχαινε μια τέτοια απαγόρευση θα ήταν να αναγκάσει πολλούς εκπαιδευτικούς να λειτουργήσουν παράνομα και τίποτα περισσότερο.   
   Αυτή είναι κατά τη γνώμη μας η πρώτη πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε δείχνοντας πυγμή και βούληση υπέρ της αξιοκρατίας και της διαφάνειας (που απ’ ότι βλέπουμε είναι κάτι που περιλαμβάνεται και στα δικά σας πιστεύω)
   Τέλος σας ενημερώνουμε πως πολλοί από εμάς έχουμε ήδη καταφύγει σε νομικά μέσα ή είμαστε αποφασισμένοι να καταφύγουμε σε αυτά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί το ισχύον νομικό πλαίσιο που αφορά την ΠΔΣ και καταστρατηγεί το Άρθρο 4 του συντάγματος.
( http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=15381.0 )

Με εκτίμηση των λόγων σας και προσμονή των πράξεών σας
(Υπογραφές)

ΥΓ1: Θεωρώ οτι δεν έκανα κάποια αλλαγή με την οποία δε συμφωνούν οσοι έχουν υπογράψει εως τώρα. Αν παρόλα αυτά καποιος απα αυτούς θέλει να αποσύρει την υπογραφή του να μου στείλει προσωπικό μήνυμα μέχρι τη δευτέρα τα ξημερώματα.

ΥΓ2: Είμαστε προς το παρων 5 ή 6 άτομα... Αν ενδιαφέρεται άλλος συνάδελφος να υπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο να μου στείλει προσωπικό μήνυμα με 1)ονοματεπώνυμο, 2)διορισμένος ή αδιοριστος και 3) ειδικότητα ολογράφως...

Αποσυνδεδεμένος vnikolitsa

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 07:59:12 am »
Συμφωνω με τα παραπανω και η δικη μου υπογραφη εξακολουθει να ισχυει.

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 08:59:20 am »
Αυτό το "θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε ώστε να μεριμνήσετε " στη 2η παράγραφο,δε μου αρέσει.
Σε υπουργό απευθύνεσαι στο κάτω κάτω,όχι σε μαθητή σου.
Το " κρίνεται δέον", "θεωρείται απαραίτητο", "θα ήταν συνετό" μου ακούγονται πιο σοβαρές προτάσεις.
Γνώμη μου πάντα,ίσως κάποιος φιλόλογος να είναι σε θέση να προτείνει κάτι καλύτερο.
Πάντως το "θα πρέπει να προσέξετε" εμένα δε μου κάθεται καλά.

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 11:21:31 am »
Το όλο ύφος είναι το στυλ "εμείς που ξέρουμε -και στο κάτω της γραφής χάρη σε εμάς είσαστε υπουργός- θα σας πούμε τι να κάνετε... και λίγο γρήγορα please, γιατί βιαζόμαστε...σας ευχαριστούμε εκ των πρωτέρων, ο θεός να δίνει στο κόμμα σας μέρες και σε μας μόρια".
Κάποιοι δεν βάζουν ποτέ μυαλό.

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 12:06:29 pm »
Αυτό το "θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε ώστε να μεριμνήσετε " στη 2η παράγραφο,δε μου αρέσει.
Σε υπουργό απευθύνεσαι στο κάτω κάτω,όχι σε μαθητή σου.
Το " κρίνεται δέον", "θεωρείται απαραίτητο", "θα ήταν συνετό" μου ακούγονται πιο σοβαρές προτάσεις.
Γνώμη μου πάντα,ίσως κάποιος φιλόλογος να είναι σε θέση να προτείνει κάτι καλύτερο.
Πάντως το "θα πρέπει να προσέξετε" εμένα δε μου κάθεται καλά.

Σ ευχαριστώ ΤΕΜ... Θα γίνει αμέσως διόρθωση του κειμένου...
Το ξαναδιάβασα και μου ακούγεται κι εμένα κάπως "επιθετικό"...
Συμφωνώ μαζί σου και το τροποποιώ αμέσως...
Σ ευχαριστώ και πάλι.

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 01:05:01 pm »
Το όλο ύφος είναι το στυλ "εμείς που ξέρουμε -και στο κάτω της γραφής χάρη σε εμάς είσαστε υπουργός- θα σας πούμε τι να κάνετε... και λίγο γρήγορα please, γιατί βιαζόμαστε...σας ευχαριστούμε εκ των πρωτέρων, ο θεός να δίνει στο κόμμα σας μέρες και σε μας μόρια".
Κάποιοι δεν βάζουν ποτέ μυαλό.

Σ ευχαριστώ sec...
Όμως θεωρώ πως αυτό το "ο θεός να δίνει στο κόμμα σας μέρες" δεν ήταν μεσα στο ύφος του κειμένου... Εγώ προσωπικά δε στίριξα το συγκεκριμένο κόμμα με την ψήφο μου αλλά τελος πάντων...
κυρίως με πειράζει αυτό με τα μόρια... Προσωπικά, όταν φέτος με καλέσαν να παρουσιαστώ σε σχολείο για να πάρω ΠΔΣ, το ανακοίνωσα στο pde καλώντας όσους έχουν περισσότερα μόρια να επικοινωνίσουν μαζί μου για να κινηθούν δικαστικά διεκδικώντας τις ώρες που θα μου έδιναν... Δε νομίζω λοιπον οτι το ύφος μου θα μπορούσε να παρακαλάει για μόρια... Ζητάμε απλώς κάτι καλύτερο από ότι ίσχυε μέχρι σήμερα...

ΥΓ: Όσο για το μυαλό... Τί να κάνουμε? Συμβαίνουν κι αυτά στη φύση :)

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 01:24:32 pm »
Το κείμενο τροποποιήθηκε (ελάχιστα) ωστε να μην έχει ύφος υποδείξεων προς την Υπουργό.
Επίσης εκτός από το meafora θα σταλεί δευτέρα ξημερώματα και στο email της υπουργού:

Η πρώτη σας πρόκληση

Αξιότιμες κυρία Υπουργέ και κυρία υφυπουργέ,

Κατ’ αρχήν σας συγχαίρουμε για την τοποθέτησή σας στο Υπουργείο Παιδείας. Ο ρόλος που αναλαμβάνετε είναι αντικειμενικά ο πιο βαρυσήμαντος ρόλος όσον αφορά το μέλλον της χώρας μας. Η παιδεία σε κάθε χώρα είναι αυτή που μακροπρόθεσμα καθορίζει το μέλλον της και έτσι οι όποιες αποφάσεις λάβετε από τη θέση που κατέχετε σήμερα θα έχουν αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία για πολλά χρόνια ακόμα.
   Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως ακόμα και η πιο απλή φαινομενικά απόφαση που θα λάβετε θα πρέπει να ληφθεί μετά από πολλή σκέψη, με μεγάλη υπευθυνότητα και με πολλές επιφυλάξεις. Παρά το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός αυτές κιόλας τις μέρες καλείστε να αντιμετωπίσετε την πρώτη σας πρόκληση από τη θέση αυτή…
   Αναμφίβολα, το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ)  δεν επιδέχεται επιπλέον καθυστερήσεις. Κρίνουμε λοιπόν πως η κίνηση που ήδη κάνατε να αντιδράσετε άμεσα με το «πάγωμα» της διαδικασίας είναι πολύ θετική (με δεδομένο πλέον ότι στις προθέσεις του υπουργείου σας είναι να συνεχίσει να λειτουργεί η ΠΔΣ στα σχολεία) και παρακαλούμε να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν πριν οι μαθητές αναγκαστούν να καταφύγουν σε άλλες λύσεις.
   Ήδη γνωρίζετε ότι κύριο πρόβλημα με την ΠΔΣ  είναι πως (από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε) μέχρι και σήμερα οι προσλήψεις γίνονται χωρίς κανένα απολύτως αντικειμενικό κριτήριο… Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι  γίνονται με αδιαφανή, αναξιοκρατικό και εντελώς απαράδεκτο τρόπο. Με δεδομένο μάλιστα πως η προϋπηρεσία από  την ΠΔΣ αναγνωρίζεται επίσημα στους πίνακες ωρομίσθιων, αναπληρωτών και διορισμών… μιλάμε εν τέλει για αναξιοκρατικούς και αδιαφανείς διορισμούς εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία!
   Μετά από συνεχείς συζητήσεις
( http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=13845.0 ) ,  ακόμα και ψηφοφορία
( http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=13736.0 ), έχουμε πλέον καταλήξει πως η λύση του ανωτέρω προβλήματος είναι απλή… Να γίνονται οι προσλήψεις με βάση τα μόρια που αναγνωρίζονται στους πίνακες των ωρομίσθιων. Στο κάτω-κάτω όσοι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΠΔΣ κατατάσσονται στο θεσμό των ωρομίσθιων από το ίδιο το κράτος. Γιατί να μην προσλαμβάνονται και με τον ίδιο τρόπο;
   Σας επισημαίνουμε όμως ότι τα κριτήρια τα οποία λαμβάνουν υπόψιν οι εκ[παιδευτικοί για να δηλώσουν  τις περιφέρειες και να καταταγούν στον αντίστοιχο πίνακα των ωρομίσθιων, είναι διαφορετικά από αυτά με τα οποία θα δήλωναν λύκεια για συμμετοχή στην ΠΔΣ. Έτσι πολλοί από αυτούς μπορεί να μην κατατάσσονται στον πίνακα των ωρομίσθιων της περιοχής στην οποία επιθυμούν να διδάξουν στην ΠΔΣ. Επιθυμούμε, λοιπόν,να δημιουργηθούν καινούριοι πίνακες για την ΠΔΣ, διαφορετικοί από αυτούς των ωρομίσθιων (αλλά με κοινό τρόπο υπολογισμού των μορίων)
   Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε πως η ζητούμενη καινούρια υπουργική απόφαση επιβάλλεται να περιλαμβάνει ρύθμιση ώστε να μη δίνονται περισσότερες ώρες σε κάποιον με λιγότερα μόρια (ειδάλλως θα υπάρξουν πολλές παρατυπίες από τους υπεύθυνους υφιστάμενους σας).
   Όπως επίσης ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει ρύθμιση ωστε να δηλώνονται στις αιτήσεις (με σειρά προτίμησης) τα λύκεια που ενδιαφέρουν τον κάθε εκπαιδευτικό  (έναντι των βιογραφικών που μέχρι σήμερα καταθέτουμε άτυπα στα λύκεια χωρίς συνήθως να παίρνουμε ούτε αριθμό πρωτοκόλλου). Αυτό θα λύσει και το πρόβλημα με τα (συχνά) περιζήτητα δυσπρόσιτα λύκεια, στα οποία ειδάλλως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι ώρες να δίνονται στους «εκάστοτε προνομιούχους».
   Ένα τελευταίο σημείο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι κανένας λογικός άνθρωπος δε μπορεί να απαιτήσει από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της ΠΔΣ να ζήσουν με τα ελάχιστα χρήματα που θα πάρουν (και συνήθως με καθυστέρηση) από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δε μπορεί να απαγορεύεται σε κάποιον που κάνει ΠΔΣ να κάνει παράλληλα ιδιαίτερα μαθήματα ή να διδάσκει σε φροντιστήριο. Το μόνο που θα πετύχαινε μια τέτοια απαγόρευση θα ήταν να αναγκάσει πολλούς εκπαιδευτικούς να λειτουργήσουν παράνομα και τίποτα περισσότερο.  
   Αυτή είναι κατά τη γνώμη μας η πρώτη πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε δείχνοντας πυγμή και βούληση υπέρ της αξιοκρατίας και της διαφάνειας (που απ’ ότι βλέπουμε είναι κάτι που περιλαμβάνεται και στα δικά σας πιστεύω)
   Τέλος σας ενημερώνουμε πως πολλοί από εμάς έχουμε ήδη καταφύγει σε νομικά μέσα ή είμαστε αποφασισμένοι να καταφύγουμε σε αυτά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί το ισχύον νομικό πλαίσιο που αφορά την ΠΔΣ και καταστρατηγεί το Άρθρο 4 του συντάγματος.
( http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=15381.0 )

Με εκτίμηση των λόγων σας και προσμονή των πράξεών σας
(Υπογραφές)

ΥΓ1: Θεωρώ οτι δεν έκανα κάποια αλλαγή με την οποία δε συμφωνούν οσοι έχουν υπογράψει εως τώρα. Αν παρόλα αυτά καποιος απα αυτούς θέλει να αποσύρει την υπογραφή του να μου στείλει προσωπικό μήνυμα μέχρι τη δευτέρα τα ξημερώματα.

ΥΓ2: Είμαστε προς το παρων 8 άτομα... Αν ενδιαφέρεται άλλος συνάδελφος να υπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο να μου στείλει προσωπικό μήνυμα με 1)ονοματεπώνυμο, 2)διορισμένος ή αδιοριστος και 3) ειδικότητα ολογράφως...

ΥΓ3: Στη διάθεσή σας για επιπλέον διορθώσες
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 10, 2009, 11:49:27 pm από koleygr »

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 01:53:01 pm »
Μπράβο στον koleygr και όλα τα παιδιά που κινητοποιούνται και διεκδικούν.
Αν δεν ήμουν Νηπιαγωγός θα είχες σίγουρη την υπογραφή μου!

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 02:43:25 pm »
Μπράβο στον koleygr και όλα τα παιδιά που κινητοποιούνται και διεκδικούν.
Αν δεν ήμουν Νηπιαγωγός θα είχες σίγουρη την υπογραφή μου!

Σ ευχαριστώ...
Πάντος το θέμα της ΠΔΣ δεν απασχολεί μόνο τους εκπαιδευτικούς που κάνουν ΠΔΣ...
Απασχολεί κυρίως τους μαθητές...άρα και τους γονείς τους...
Οπότε, αν τυχαίνει να είσαι μητέρα (με παιδί σε οποιαδήποτε ηλικία) η υπογραφή σου παραμένει χρήσιμη
και θα μπεί ως (μητέρα και νηπιαγωγός)...

Αποσυνδεδεμένος ΦΩΤΩ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 04:16:29 pm »
Είναι δυνατόν αυτοί που  έταζαν αξιοκρατία να μιλάνε για  αναζήτηση χρημάτων.Τα ολοήμερα γυμνασια που ανέφεραν προεκλογικά με τι χρήματα θα τα υλοποιήσουν. NTΡΟΠΗ'

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)