*

Αποστολέας Θέμα: ΠΔΣ... Οι επόμενες κινήσεις μάς  (Αναγνώστηκε 35329 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
Απ: ΠΔΣ... Οι επόμενες κινήσεις μάς
« Απάντηση #126 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 08:54:57 pm »
οσοι εχουν προυπηρεσια χωρις επιτυχια στον ασεπ ή εχουν προυπηρεσια πριν την επιτυχια στον ασεπ ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο οτι αποκτηθει απο βυσμα συνεπως αυτοι να βγουν έξω. ολα τ αλλά ειναι κουραφεξαλα (αλλά αυτο ποια κυβερνηση  τολμα να το κάνει) τότε να σας δω όλους

Φανταστική μεν αλλά πιθανή δε ιστορία:
Έστω οτι σε ένα χωριό υπάρχει ένας και μόνο φυσικός...
Παίρνει το πτυχίο του... κάνει αίτηση για ΠΔΣ και προφανώς προσλαμβάνεται χωρίς βύσμα...
Παίρνει τα μόρια που δικαιούται και ανεβαίνει στον πίνακα... Χωρίς επιτυχία σε ΑΣΕΠ αφού δεν έχει δοθεί καν!
Από που και ως που θα πρέπει να τον θεωρήσουμε βύσμα???

Έστω τώρα οτι ισχύει η άποψή σου... Τα παιδιά στο ίδιο χωριό κάνουν τα χαρτιά τους...
Δεν υπάρχει ωστόσο φυσικός με επιτυχία σε ΑΣΕΠ... Δε φτιάχνεται τμήμα...
Είναι καλύτερα?

Συμφωνώ οτι η πρότασή μας δεν είναι λύση "απόλυτης αξιοκρατίας"...
Πιστευω πως συμφωνείς κι εσύ πως δεν υπάρχει απόλυτη αξιοκρατία...

Η διαφωνία μας είναι πως το υπουργείο παιδείας πρέπει να λαμβάνει υπόψιν πρώτα το συμφαίρον των μαθητών και μετά τον αξιοκρατικό διορισμό των εκπαιδευτικών...

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2009, 08:59:03 pm από koleygr »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:29:32 »

Αποσυνδεδεμένος ggg

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:06:27 pm »
σιγουρα καποιοι απεκτησαν προυπηρεσια χωρις επιτυχια σε ασεπ ή πριν απαυτην χωρις βυσμα (μεσα σαυτους ειμαι και εγω περι τα 7 μορια) αλλά εφοσον η πδσ τα σδε κτλ κανουν βυσματικες προσληψεις (εκτος πινακων) μεχρι σημερα αυτη η προυπηρεσια δεν πρεπει να μετραει για κανεναν ειτε ειναι επιτυχων ειτε οχι στον ασεπ.αυτο ειναι το απολυτα σωστο

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:14:51 pm »
Τι λες ρε μεγάλε?
Να πληρώσω εγώ τη νύφη του

Αποσυνδεδεμένος stavrosdaska

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:19:11 pm »
Αγαπητοί συνάδελφοι, ως εκπαιδευτικοί, έστω και αδιόριστοι, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις κρίσεις μας. Χωρίς στοιχεία δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα σε ένα ''καζάνι'' και να λέμε ότι κάποιος που έχει προυπηρεσία 5 και 6 χρόνια με την ΠΔΣ είναι λόγω βύσματος και δεν μπορεί να διαγράφεται έτσι απλά. Σαφώς υπάρχουν και αυτά, αλλά χρειάζεται προσοχή. Όποιος έχει δουλέψει ΠΔΣ ξέρει τι αγώνα χρειάζεται και τι τρέξιμο, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιες ώρες. Αυτό που έχει σημασία, είναι να συνηδειτοποιήσουμε όλοι και να προσπαθήσουμε να περάσουμε στην νέα ηγεσία του υπουργείου ότι είναι απαράδεκτο οι καθηγητές που διδάσκουν τα παιδιά αυτής της χώρας ,να μπαίνουν σε ένα τέτοιο αγώνα προκειμένου να εξασφαλίσουν μία τόσο άθλια ''θέση στον ήλιο''. Επίσης είναι βασικό να είμαστε όλοι ενωμένοι και συντονισμένοι. Αυτό που προέχει τώρα είναι να ξεκινήσει άμεσα η ΠΔΣ γιατί κάθε μέρα που περνάει χάνεται σημαντικός χρόνος και για μας και για τα παιδιά, προωθώντας τα ιδιωτικά φροντιστήρια, τα οποία τρίβουν τα χέρια τους πάνω από τις δικές μας πληγές.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:29:32 »

Αποσυνδεδεμένος ggg

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:21:19 pm »
απο σδε τα 7 μορια, ειχα δουλεψει πολλα χρόνια σε μια εταιρεια και στο ιδεκε μετραν όλα (φυσικα οχι ο ασεπ) οπότε για 3 χρόνια ειμαι στις 3 πρωτες θεσεις στον πινακα του ιδεκε. αλλά το δεχομαι να τα χάσω όλα για κατι απόλυτα αξιοκτατικο

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:21:29 pm »
Θέλω να πω οτι αν δεν αναρτηθεί το συγκεκριμένο θέμα κάπου που να βρίσκεται υπο κοινή θέα,
θα έχουμε ενημερώσει προσωπικά την Υπουργό... Και όχι πως αυτό είναι λίγο... Αλλά δεν είναι αρκετό
ως "πολιτική" κίνηση...

και εγώ κάπως έτσι σκέφτηκα και .....

http://panaretos.blogspot.com/2009/10/blog-post_06.html#links

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:23:55 pm »
σιγουρα καποιοι απεκτησαν προυπηρεσια χωρις επιτυχια σε ασεπ ή πριν απαυτην χωρις βυσμα (μεσα σαυτους ειμαι και εγω περι τα 7 μορια) αλλά εφοσον η πδσ τα σδε κτλ κανουν βυσματικες προσληψεις (εκτος πινακων) μεχρι σημερα αυτη η προυπηρεσια δεν πρεπει να μετραει για κανεναν ειτε ειναι επιτυχων ειτε οχι στον ασεπ.αυτο ειναι το απολυτα σωστο

Μακάρι να μπορούσαμε να καθαρίσουμε τους πίνακες από όλων των ειδων τα βύσματα και μετά να προσλαμβάνονται παντου από πίνακες στους οποίους να μπαίνουν όλοι αξιοκρατικά... Αυτό σημαίνει πως όλοι θα περνάνε από ΑΣΕΠ. Το βρίσκω όμως "ονειροπόλιση"... Αδύνατο να εφαρμοστεί άμεσα... Γι αυτό το λόγο προτείνω αυτό που μπορώ να φανταστώ ως καλύτερο και πιθανό στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή...

Επίσης βρίσκω άδικο να καταργηθεί άμεσα η προυπηρεσία όσων αγωνίστηκαν να την αποκτήσουν με την προοπτική οτι θα τους βοηθήσει στο διορισμό τους... Προσωπικά δεν έχω προυπηρεσία (πλην του ιδιωτικού τομέα με την αναγνώριση της οποίας διαφωνώ κάθετα)... Όμως δε μου φαίνεται ούτε σωστό, ούτε πιθανό να καταργηθεί...

ΥΓ: Δε νομίζω πως διαφωνούμε στους στόχους των αγώνων μας. Διαφωνούμε όμως στη διαδικασία των αγώνων με την οποία κινούμαστε.

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:26:24 pm »
απο σδε τα 7 μορια, ειχα δουλεψει πολλα χρόνια σε μια εταιρεια και στο ιδεκε μετραν όλα (φυσικα οχι ο ασεπ) οπότε για 3 χρόνια ειμαι στις 3 πρωτες θεσεις στον πινακα του ιδεκε. αλλά το δεχομαι να τα χάσω όλα για κατι απόλυτα αξιοκτατικο

Καλά αυτό το σδε που ήταν? μόνο εσύ έκανες αίτηση εκεί? τι ειδικότητα είσαι?

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:28:56 pm »
Θέλω να πω οτι αν δεν αναρτηθεί το συγκεκριμένο θέμα κάπου που να βρίσκεται υπο κοινή θέα,
θα έχουμε ενημερώσει προσωπικά την Υπουργό... Και όχι πως αυτό είναι λίγο... Αλλά δεν είναι αρκετό
ως "πολιτική" κίνηση...

και εγώ κάπως έτσι σκέφτηκα και .....

http://panaretos.blogspot.com/2009/10/blog-post_06.html#links

Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι...

Το κείμενο θα προσπαθήσω να το αναρτήσω και εκεί...

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:38:20 pm »
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω...

απο τη μια φωνάζουμε όλοι μας κατα του θεσμού των ωρομισθίων....και μόλις ακούστηκε ότι θα καταργηθεί  η ΠΔΣ όλους μας έπιασε τρόμος μήπως χάσουμε 2-4 ώρες για τους φιλολόγους ΠΔΣ...

η ΠΔΣ συντηρεί τον ανέσχιντο θεσμό των ωρομισθίων και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο αφου δεν υπάρχουν και κριτήρια...

Τι να πω....εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε γίνει ασυνεπείς όπως και οι πολιτικοί.....

όλοι πονάμε για τις 2 ωρίτσες φάινεται που μας δίνουν μια μακρινή ελπίδα για διορισμό αυτό κατάλαβα.....

εγώ κάνω ΠΔΣ 7 χρόνια απο 2 ώρες μου δίνουν φιλόλογος γαρ και εκνευρίζομαι να βλέπω σε άλλες περιοχές φιλόλογοι να έχουν 4-6 ώρες και να είναι και μικρότεροι απο εμένα....32+ είμαι

να καταργηθεί..............

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:47:08 pm »
Καταλαβαίνω τον καημό σου κι  εγώ στα ίδια ήμουν μέχρι που αποφάσισα να πάω στην άλλη άκρη της Ελλάδας.
Αν καταργηθεί όμως δε θα μείνουν πολλά παιδιά στο δρόμο?
Θεωρείς σωστό να πληρώσουν οι μαθητές μας τη νύφη ?

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:53:40 pm »
βρε ΤΕΜ εδώ δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τα κενά στο πρωινό πρόγραμμα και οι μαθητές δεν κάνουν το κανονικό τους μάθημα...

Τι είναι πιο σημαντικό το κανονικό τους πρόγραμμα ή  η ΠΔΣ που δυστυχώς είχε εκφυλιστεί ως θεσμός...

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 10:02:06 pm »
Καταρχήν πρώτα πρέπει να δουλεύει ρολόι το πρωινό. Εγώ τουλάχιστον,ακόμη και στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα με αυτή τη λογική δουλεύω.
Ότι πάει μπροστά το σχολείο και από πίσω έρχομαι εγώ σα συμπλήρωμα, σα σκούπα.
Εννοείται όμως ότι τα παιδιά,που διάφορους λόγους δυσκολεύονται στα μαθήματα,θες επειδή έχουν κενά,θες επειδή σε κάποια μαθήματα δεν τραβάνε,θα πρέπει να έχουν βοήθεια από το κράτος και αυτό γίνεται μόνο μέσω της πδσ.
Η πδσ σα θεσμός είναι χρήσιμη στους μαθητές καταρχήν,γιατί τα παιδιά δεν έχουν ούτε κόμμα,ούτε καταγωγή,ούτε θρησκεία και κατά δεύτερον σε εμάς.
Κι εμάς μας βοηθάει η πδσ,πέρα από τα μόρια,μας δίνει την ευκαιρία να μπούμε σε σχολική τάξη που δεν έχει καμία σχέση με την τάξη του φροντιστηρίου ή του ιδιαίτερου.

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 10:04:13 pm »
η τάξη της ΠΔΣ των 4-5-7 ατόμων στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει καμια σχέση με την τάξη των 25-30 μαθητών πίστεψε το .......η γυναίκα μου είναι εδώ και 3 χρόνια ωρομίσθια πρωινού προγράμματος και λέει μέρα με νύχτα....

νύχτα τα 30 άτομα

και κάτι ακόμα
να το διορθώσω πριν την ΕΛΠΙΔΑ των 2- 4 ωρών.......

πήγαν να μας τη στερήσουν και εμείς φωνάξαμε όχι δε θα περάσει...μας έπιασε ο πόνος για τους μαθητές.....

όλοι τα μόρια σκεφτόμαστε....αυτοί που δε θέλουν να καταργηθεί έχουν ήδη μόρια και σου λένε αν καταργηθεί τι θα κάνουμε πάνω που αρχίσαμε τη συγκομηδή και να βλέπουμε ένα φως διορισμού...μάλιστα γι' αυτά τα πολυπόθητα μόρια κάποιοι μετανάστευσαν σε περιοχές με δυσπρόσιτα για να βελτιώσουν και άλλο τις πιθανότητές τους και να προσπεράσουν μερικούς στον πίνακα....

Τουλάχιστον να δίνουν 10ωρα και να πάρουν λιγότερα άτομα....γιατί στην Πιερία να πάρει 50 φιλολόγους με 2 ώρες....?? να αισθανόμαστε και υποχρεωμένοι...να πάρει 10 με 10 ώρες και ας μην πάρω...καθόλου ΠΔΣ έχω μαζέψει 3,5 μόρια μετά απο 7 χρόνια ΠΔΣ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)