*

Αποστολέας Θέμα: ΠΔΣ... Οι επόμενες κινήσεις μάς  (Αναγνώστηκε 35241 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΠΔΣ... Οι επόμενες κινήσεις μάς
« Απάντηση #140 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 10:09:54 pm »
Δε μιλάω για το πλήθος των μαθητών. Αναφέρομαι στο κλίμα του μαθήματος,όπου ο μαθητής δε σε θεωρεί υπηρέτη του επειδή σε πληρώνει,όπου ο μαθητής δεν έχει τη δύναμη να σε διώξει από το φροντιστήριο γιατί έχει μάθει να του λένε μόνο ναι. Αναφέρομαι στο κλίμα όπου τα παιδιά έρχονται στο μάθημα και σε λογαριάζουν,γιατί αν δεν τους τα πεις εσύ καλά να τα καταλάβουν,δε θα το κάνει κανείς.

ΥΓ : γιατί κουβεντιάζουμε το ίδιο θέμα μεταξύ μας σε 2 διαφορετικά θέματα εναλλάξ? ???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:48:33 »

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 10:11:39 pm »
με συγχωρείς ΤΕΜ αλλά είπες πριν

"κι  εγώ στα ίδια ήμουν μέχρι που αποφάσισα να πάω στην άλλη άκρη της Ελλάδας."

μήπως στην άλλη άκρη της Ελλάδας πήγες για την ΠΔΣ???? ή μήπως γιατί έμαθες ότι υπάρχουν μαθητές που θέλουν να κάνουν ΠΔΣ και δε βρίσκουν καθηγητές???

ας μη λέμε ψέμματα μας ενδιαφέρουν όλους τα μόρια....Αν αύριο πουν απο εδώ και πέρα καταργείται η προϋπηρεσία για την ΠΔΣ ξέρεις πόσοι θα σταματήσουν ???? πάρα πολλοί...

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 10:16:09 pm »
Πόντιος πάντως δεν είμαι....

εγώ θέλω ειλικρίνεια......δουλεύω όπως σου είπα 7 χρόνια ΠΔΣ παλιά με παρακαλούσε ο Διευθυντής που ήταν πατέρας του καλύτερού μου φίλου να μου δώσει περισσότερες ώρες..Μιλάμε για το 2002 τότε που δεν έκαναν πολλοί αλλά επιεδή είχα πολλές ώρες φροντιστήριο δεν πήρα... Επίσης ενώ είχα την ευκαιρία να κάνω ΠΔΣ σε χωριό των Γρεβενών καθώς 1ος μου ξάδερφος ήταν σε καλή θέση στη διέυθυνση που ήταν και δυσπρόσιτο δεν το έκανα......

άλλοι το έκαναν και διορίστηκαν και ειδικά οι πιτσιρικάδες που τελειώνουν στα 22-23 το κυνηγάνε σαν τρελοί όπως η αρκούδα το μέλι.......

νομίζω πρέπει να σταματήσει....ας την κάνουν ωρομίσθιοι που έχουν 11 ώρες ώστε παίρνοντας και την ΠΔΣ άλλες 10 να φθάσουν στο ωράριο των αναπληρωτών....νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο...

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 10:22:19 pm »
Για την πδσ πήγα,αφού μου επιτράπηκε να κάνω και εκεί τα χαρτιά μου,είπα ας τα κάνω κι ότι βρέξει ας κατεβάσει.
Στην πορεία είδα πως έχουν κι εκεί τα πράγματα,γι'αυτό άλλωστε και μπορώ να έχω άποψη.
Αν καταργηθεί η προυπηρεσία,πράγμα που απεύχομαι,γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο να τρέχεις όλο το χειμώνα και να σου πουν μετά "μπράβο μαλάκα,εσύ έτρεχες,αλλά τα μόρια δεν μετράνε,γιατί επαναστάτησαν κάποιοι εξαιτίας των βυσμάτων που δεν κουνήθηκαν από τη γειτονιά τους",απλά δε θα τρέχω στην άλλη άκρη,θα κάνω αιτήσεις μόνο στο νομό μου και σε διπλανούς.

Συγνώμη,δηλαδή αυτοί που πήγαιναν ενώ εσύ αρνιόσουν,μαλάκες ήταν?
Έκανες την επιλογή σου,σωστή λάθος,η ιστορία θα το κρίνει,γιατί γκρινιάζεις τώρα για τις λίγες ώρες πδσ που σου έδιναν?
Σίγουρα είχες τους λόγους σου που το έκανες αυτό,σίγουρα είχε και τα θετικά της αυτή σου η απόφαση.
Ας τις έπαιρνες τις ώρες. Εσύ είπες όχι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:48:33 »

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 10:31:11 pm »
εγώ πάντως πρότεινα η ΠΔΣ να δοθεί στους ωρμίσθιους πρωινού προγράμματος με αυτό τον τρόπο

γίνονται αναπληρωτές 11 πρωινό + 10 ΠΔΣ = 21 πάνω απο 12 ώρες = αναπληρωτής για το κράτος.

Έτσι και ο θεσμός των αναπληρωτών ενισχύεται εις βάρος του θεσμού των ωρομισθίων που ολοι συμφωνούμε ότι είναι απαράδεκτος και η ΠΔΣ συνεχίζεται και υπάρχει αξιοκρατία καθώς οι πρωινοί ωρμίσθιοι προσλαμβάνονται απο πίνακες.

Νομίζω ότι η πρότασή μου είναι λογική...

Αποσυνδεδεμένος daimonman

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 10:37:29 pm »
Ας αφήσουμε να αποφασίσει η πολυχρονεμένη, ικανότατη, δικαιότατη, πανέξυπνη, πανέμορφη υπουργός μας...Η ταπεινότητά μ ου θα αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα όλες τις ώρες που θα αποφασίσει το θέλημά της!

Αποσυνδεδεμένος vnikolitsa

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 10:38:40 pm »
Προσωπικα δεν θα ελεγα να μη ληφθει υποψιν η προυπηρεσια,αν και στους περισσοτερους ειναι βυσματικη,γιατι μπορει π.χ. καποιοι να πηγαν ωρομισθιοι απο μορια του ασεπ και μετα χανοντας τα μορια αυτα να μην μπορεσαν να πανε ουτε καν ωρομισθιοι.Περα απο ολα αυτα ομως θελω να παρατηρησω κατι.Υπαρχουν στο φορουμ 3-4 θεματα για την ΠΔΣ στα οποια κατα καιρους εχουν γραψει παρα πολλα μελη.Εγω αναρωτιεμαι απο ολους αυτους μονο 8 υπεγραψαν το κειμενο του Koleygr για αξιοκρατικες προσληψεις;Οι υπολοιποι σε ποια κατηγορια ανηκουν και τι πραγματικα θελουν;

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 10:43:01 pm »
εγώ πάντως πρότεινα η ΠΔΣ να δοθεί στους ωρμίσθιους πρωινού προγράμματος με αυτό τον τρόπο

γίνονται αναπληρωτές 11 πρωινό + 10 ΠΔΣ = 21 πάνω απο 12 ώρες = αναπληρωτής για το κράτος.

Έτσι και ο θεσμός των αναπληρωτών ενισχύεται εις βάρος του θεσμού των ωρομισθίων που ολοι συμφωνούμε ότι είναι απαράδεκτος και η ΠΔΣ συνεχίζεται και υπάρχει αξιοκρατία καθώς οι πρωινοί ωρμίσθιοι προσλαμβάνονται απο πίνακες.

Κι εμένα λογική μου φαίνεται,χωρίς όμως να την έχω επεξεργαστεί και πολύ.
Προσωπικα δεν θα ελεγα να μη ληφθει υποψιν η προυπηρεσια,αν και στους περισσοτερους ειναι βυσματικη,γιατι μπορει π.χ. καποιοι να πηγαν ωρομισθιοι απο μορια του ασεπ και μετα χανοντας τα μορια αυτα να μην μπορεσαν να πανε ουτε καν ωρομισθιοι.Περα απο ολα αυτα ομως θελω να παρατηρησω κατι.Υπαρχουν στο φορουμ 3-4 θεματα για την ΠΔΣ στα οποια κατα καιρους εχουν γραψει παρα πολλα μελη.Εγω αναρωτιεμαι απο ολους αυτους μονο 8 υπεγραψαν το κειμενο του Koleygr για αξιοκρατικες προσληψεις;Οι υπολοιποι σε ποια κατηγορια ανηκουν και τι πραγματικα θελουν;

Εγώ προσωπικά δεν υπογράφω γιατί δεν έχω ούτε το χρόνο,ούτε τη διάθεση αυτόν τον καιρό να διαβάσω τόσο προσεκτικά ένα κείμενο το οποίο θα φέρει την υπογραφή μου.
Τώρα σχετικά με τους άλλους,ξέρεις πόσοι από εδώ μέσα έχουν πάνω από 500 ώρες στην πδσ,που μαζεύουν από πριν το 2004 (άρα και πριν τη ΝΔ) και που τώρα το παίζουν επαναστάτες?

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 10:43:27 pm »
Συνάδελφοι...

1)Μακάρι να καταργηθεί η ωρομισθία και να υπάρχουν μόνο αναπληρωτές...
2)Μακάρι την ΠΔΣ να την κάνουν διορισμένοι και αναπληρωτές (κι ας μας χαλάει την "πρωινή εργασία")...
3)Μακάρι να δωσουν περισσότερα χρήματα στην παιδεία και να διορίσουν περισσότερους μόνιμους...
4)Μακάρι να μειωθουν οι μαθητές ανα τμήμα και να φτιαχτουν καινούρια σχολεία...

Όλα αυτά (πλην ίσως του 2) πρέπει να τα διεκδικήσουμε...

Εδώ, απλώς προσπαθούμε να κάνουμε ένα άμεσο πρώτο βήμα (χωρίς να γελάσουν αυτοί που θα το δούν)
Αν ζητήσουμε τα παραπάνω σε αυτή τη φάση... Στην καλύτερη περίπτωση να γελάσουν (αφου δήλωσαν
οικονομικους λογους για τη διακοπή ακόμα και της ΠΔΣ)

Όσο για την ΠΔΣ... προσωπικά πιστεύω πως δεν πρέπει να καταργηθεί... Η κατάργησή της "χτυπάει" τους οικονομικά ασθενείς και την ίδια τη δημόσια παιδεία...

Η κίνησή μας είναι μια άμεση κίνηση εντός πραγματικότητας... Ζητάμε και προτείνουμε μια εφικτή λύση που πιστεύουμε πως είναι σωστή...

Αργότερα ας καταργηθούν τα μόρια και ας την κάνουν οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές...

Προς το παρόν ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για το καλό της δημόσιας παιδείας !

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 10:55:52 pm »

arist2 αυτό δεν το είχα δεί (ούτε σκεφτεί) πριν στείλω το προηγούμενο μήνυμα...

Αν φτιάξεις ένα κείμενο με την άποψη που υποστηρίζεις παραπάνω εγώ το υπογράφω...

Παρ όλα αυτά, θα στείλω το ήδη υπάρχον κείμενο γιατι το θεωρώ ως πιο εφικτή και άμεση λύση (με δεδομένο οτι δεν υπάρχουν χρήματα για τη λύση που προτείνεις) και όχι ως καλύτερη...

Προτείνω πάντως να συζητήσουμε όλοι την άποψη για "κατάργηση" της ωρομισθίας σε συνδιασμό με την πρότασή σου και να το διεκδικήσουμε (σύντομα)...

ΥΓ: Προς το παρον μου ακούγεται πολύ καλό για να είναι εφικτό!

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 11:11:18 pm »
Επειδή βασική θέση της παράταξής σας είναι η αξιοκρατία και η κατάργηση του θεσμού των ωρομισθιών με παράλληλη ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας θα θέλαμε να σας προτείνουμε την ακόλουθη ρύθμιση.

Οι ώρες της Π.Δ.Σ να δοθούν στους ωρομίσθιους του πρωινού προγράμματος ώστε να αναβαθμιστουν σε αναπληρωτές. Αυτό θα γίνει με τον ακόλουθο τρόπο: αν στις 9-11 ώρες προστεθούν και 10 ώρες ΠΔΣ στο πρόγραμμά τους θα ξεπεράσουν τις 12 ώρες μαθημάτων φθάνοντας τις 21 σχεδόν ώρες που είναι και το ωράριο των αναπληρωτών. Με αυτό τον τρόπο το όφελος είναι πολλαπλό. Τα σχολεία λειτουργούν καλύτερα καθώς οι αναπληρωτές αναλαμβάνουν και άλλες υποχρεώσεις όπως υπεύθυνοι τμημάτων και ενισχύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Επίσης περιορίζεται ο θεσμός των ωρομισθίων που είναι και πάγια θέση της παράταξής σας. Προωθείται η αξιοκρατία καθώς οι πρωινοί ωρομίσθιοι προσλαμβάνονται απο τους πίνακες.

Αυτή μου η πρόταση μπορεί koleygr να προστεθεί στο κείμενο σου ως μια αξιοκρατική λύση που προτείνουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί..

Κ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2009, 11:19:32 pm από arist2 »

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 11:29:44 pm »

Επειδή βασική θέση της παράταξής σας είναι η αξιοκρατία και η κατάργηση του θεσμού των ωρομισθιών με παράλληλη ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας θα θέλαμε να σας προτείνουμε την ακόλουθη ρύθμιση.

Οι ώρες της Π.Δ.Σ να δοθούν στους ωρομίσθιους του πρωινού προγράμματος ώστε να αναβαθμιστουν σε αναπληρωτές. Αυτό θα γίνει με τον ακόλουθο τρόπο: αν στις 9-11 ώρες προστεθούν και 10 ώρες ΠΔΣ στο πρόγραμμά τους θα ξεπεράσουν τις 12 ώρες μαθημάτων φθάνοντας τις 21 σχεδόν ώρες που είναι και το ωράριο των αναπληρωτών. Με αυτό τον τρόπο το όφελος είναι πολλαπλό. Τα σχολεία λειτουργούν καλύτερα καθώς οι αναπληρωτές αναλαμβάνουν και άλλες υποχρεώσεις όπως υπεύθυνοι τμημάτων και ενισχύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Επίσης περιορίζεται ο θεσμός των ωρομισθίων που είναι και πάγια θέση της παράταξής σας. Προωθείται η αξιοκρατία καθώς οι πρωινοί ωρομίσθιοι προσλαμβάνονται απο τους πίνακες.

Αυτή μου η πρόταση μπορεί koleygr να προστεθεί στο κείμενο σου ως μια αξιοκρατική λύση που προτείνουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί..

Καλόγηρος

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 11:33:26 pm »

Κ.

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 11:57:41 pm »
Μονο που μια τετοια θεση οπως την περιγραφεις ανηκει σε αναπληρωτη και να τον εχουν καλεσει με τη σειρα ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ασχετως αν εχει κανει ή δεν εχει κανει αιτηση για ΠΔΣ.Η συγκεκριμενη πληρης απασχοληση στην οποια αναφερεσαι ειναι παρανομο να δοθει σε πρωινο ωρομισθιο που θα εχει κληθει απο τον πινακα ωρομισθιων της περιφερειας.

Κ.Κ. Φυσικος

Έχεις δίκιο...

Δε μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο... Και μου ακουγόταν πολύ καλό από πρώτη σκέψη :(

Οπότε επιμένω στο κείμεινο που έχω ήδη φτιάξει και έχει ήδη υπογραφεί (έστω και από λίγους)...

Αφήνουμε προς το παρόν κατα μέρος τον (κατα τη γνώμη μου και πολλών άλλων) δίκαιο αγώνα για την κατάργηση των ωρομίσθιων... Και επανερχόμαστε σε αυτόν σε άλλο θέμα.

ΥΓ1: Θα παραθέσω ξανά το κείμενό μου μήπως και το δεί κανένας άλλος όσο θα κοιμάμαι γιατι από οτι μόλις μου απέδειξες... Ξενυχτισμένος δε σκέφτομαι καθαρά :)
Όχι τίποτα άλλο... αλλά θα στείλω σε υπουργούς και πρωθυπουργους... Μην κάνω καμιά μ@@@κία...

ΥΓ2: Είχα ήδη πεί πως ακούγεται πολύ καλό για να είναι εφικτό... Ευχαριστώ που με ξύπνησες!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)