*

Αποστολέας Θέμα: ΠΔΣ... Οι επόμενες κινήσεις μάς  (Αναγνώστηκε 35276 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
Απ: ΠΔΣ... Οι επόμενες κινήσεις μάς
« Απάντηση #154 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 12:06:26 am »
Το παρακάτω κείμενο θα σταλεί χωρίς επιπλεον τροποποιήσεις (αφού ισως να μη μπορέσουν να τις δουν οσοι έχουν ήδη υπογράψει) στο email της Υπουργού Παιδίας με κοινοποίηση στα email του Πρωθυπουργού, των υφυπουργών Παιδίας και του ΠΑΣΟΚ... Επίσης θα προσπαθήσω να το αναρτήσω εδώ (στο pde), στο alfavita, στο meafora και στο http://panaretos.blogspot.com/2009/10/blog-post_06.html#links στις 7 το πρωί

Η πρώτη σας πρόκληση

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Καταρχάς, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε  για την τοποθέτησή σας στο Υπουργείο Παιδείας, Δια

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:12:38 »

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 07:29:07 am »
Το email έχει ήδη σταλεί,

Θα προσπαθήσω να το αναρτήσω άμεσα και στα site που έχω επισημάνει στο παραπάνω μήνυμα.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 07:42:58 pm »
Συνάδελφοι είδα αυτό πριν από λίγο http://alfavita.gr/ank_b/ank12_10_9_0531.php
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 07:47:37 pm »
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:12:38 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 07:56:28 pm »
Οκ σόρρυ είπα να φανώ χρήσιμη.....
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 01:25:47 pm »
Συνάδελφοι,
Ένας μικρός απολογισμός:
Από τον καθαρά "βυσματικό" τρόπο πρόσληψης που ίσχυε μέχρι τώρα, περάσαμε σε έναν καινούριο τρόπο,
σίγουρα αντικειμενικό. Τα κριτήρια που μπήκαν είναι πλήρως αντικειμενικά και απλά. Ίσως να μήν είναι αυτό που περιμέναμε, αυτό που ζητούσαμε και για πολλούς από εμάς σίγουρα δεν είναι αυτό που μας βολεύει...
Παρ όλα αυτά, είμαι σίγουρος πως συμφωνούμε οτι "κανένας δεν έχει βάλει βύσμα να γεννηθεί νωρίτερα" ... Άρα από πρώτη ματιά, φαίνεται ως θετικό βήμα προς τη διαφάνεια...
Αν το ψάξουμε λίγο ακόμα, είμαστε τυχεροί που το υπουργείο δεν άφησε περιθώρια για νέες αιτήσεις... Αν το είχε κάνει αυτό, οι πίνακες της ΠΔΣ θα γέμιζαν με άτομα που δεν διατηρούν απολύτως καμία σχέση με την εκπαίδευση αλλά διατηρούν την ελπίδα να μπούν στο δημόσιο ακόμα και μετά από δεκα χρόνια... Προς το παρών αυτοί δεν έχουν κάνει αιτήσεις... Εδώ όμως μπαίνει και η πρώτη δυνατή ανυσηχία για το μέλλον...
Τί θα γίνει αν διατηρηθεί η ίδια υπουργική απόφαση και στο μέλλον?
Είναι λοιπόν φανερό οτι πρέπει να αγωνιστούμε ωστε από την επόμενη χρονιά να αλλάξει αυτή η υπουργική απόφαση... Άσχετα με το οτι πιστευω πως το υπουργείο έχει στα σχέδιά του να την αλλάξει και οτι για φέτος ήταν απλώς μια γρήγορη και πρόχειρη λύση που όπως λέει και η φίλη μου η ewatt κάνει μικρή ζημιά.
Το "πρόχειρη" που λεω παραπάνω, το δικαιολογώ γιατι απλά όπως και οι περισσότεροι από εσάς δεν θεωρώ πως το συγκεκριμένο βήμα έχει καμία σχέση με αξιοκρατία... Ας δούμε όμως αν είναι και τόσο κοντά στη διαφάνεια... Στην επιστολή που υπογράψαμε τα 8 άτομα, τονίζαμε την ανάγκη για αιτήσεις με τα λύκεια που ενδιαφέρουν (σε σειρά προτεραιότητας) τον κάθε εκπαιδευτικό... Ο λόγος ήταν οτι χωρίς αυτές, θα μπορούσε ο κάθε διευθυντής να "βολεύει" έναν έναν όσους βρίσκονται πάνω από τα "παιδιά" του και εντελώς τυχαία να δημιουργούνται θέσεις στα δυσπρόσιτα την κατάλληλη στιγμή... Τη στιγμή που θα προσφαιρθούν θέσεις στα "παιδιά του"... Αυτός ο τρόπος πρόσληψης είναι πιθανός και με τη σημερινή υπουργική απόφαση... Τέλος, όσον αφορά την "προχειρότητα"... Έχετε σκεφτεί πως θα κληθούν οι υποψήφιοι? Θα παίρνει η δευτεροβάθμια τηλέφωνα προσφαίροντας θέσεις με σειρά προτεραιότητας... Ο υποψήφιος που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις θα πρέπει να αρνείται (εγγράφως?) μέχρι να ανοίξει θέση στο λύκειο που επιθυμεί... Πόσο καιρό θα πάρει αυτό? Ή μήπως παρόλο που μπορεί να είναι και πρώτος θα αναγκαστεί να υποκύψει και να βολευτεί σε κάποιο μή δυσπρόσιτο μακρυά από το σπίτι του?
Η άρση του ασυμβίβαστου, είναι επίσης ένα θετικό βήμα...

Το σίγουρο λοιπόν είναι οτι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση πρέπει να είναι προσωρινή και οτι πρέπει να αγωνιστούμε και να συσπειρωθούμε ωστε την επόμενη σχολική χρονιά να αλλάξει...

Προτείνω για αρχή να φτιάξουμε μια ψηφοφορία για τα κρητίρια που ζητάμε στους πίνακες της ΠΔΣ:
1) Τα σημερινά κριτήρια
2) Τα μέχρι και πέρυσι "κριτήρια"
3) Τα κριτήρια του πίνακα των ωρομίσθιων
4) Τα κριτήρια του πίνακα των ωρομίσθιων με προυπόθεση την επιτυχία στον ΑΣΕΠ
5) Πίνακας με μόρια προερχόμενα μόνο από ΑΣΕΠ
6) Μόνο διορισμένοι στην ΠΔΣ
7)....

Ας συζητήσουμε πάνω σε αυτά και ας προσθέσουμε ή ας αφαιρέσουμε περιπτώσεις για να αποφασίσουμε από κοινού τα επόμενα βήματά μας...

ΥΓ: Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος και δεν περνάει από το μυαλό μου η επιστροφή στην επετηρίδα παρα μόνο στην περίπτωση που το υπουργείο θα ανοίξει θέσεις για να διοριστούμε άμεσα όλοι... :) Εντάξει... Δέν είμαι και ΤΟΣΟ αισιόδοξος...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2009, 01:37:00 pm από koleygr »

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 01:50:22 pm »
.

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 04:19:04 pm »
... είμαι σίγουρος πως συμφωνούμε οτι "κανένας δεν έχει βάλει βύσμα να γεννηθεί νωρίτερα" ... Άρα από πρώτη ματιά, φαίνεται ως θετικό βήμα προς τη διαφάνεια...
Αν το ψάξουμε λίγο ακόμα, είμαστε τυχεροί που το υπουργείο δεν άφησε περιθώρια για νέες αιτήσεις... Αν το είχε κάνει αυτό, οι πίνακες της ΠΔΣ θα γέμιζαν με άτομα που δεν διατηρούν απολύτως καμία σχέση με την εκπαίδευση αλλά διατηρούν την ελπίδα να μπούν στο δημόσιο ακόμα και μετά από δεκα χρόνια... Προς το παρών αυτοί δεν έχουν κάνει αιτήσεις... Εδώ όμως μπαίνει και η πρώτη δυνατή ανυσηχία για το μέλλον...
Τί θα γίνει αν διατηρηθεί η ίδια υπουργική απόφαση και στο μέλλον?
Είναι λοιπόν φανερό οτι πρέπει να αγωνιστούμε ωστε από την επόμενη χρονιά να αλλάξει αυτή η υπουργική απόφαση... Άσχετα με το οτι πιστευω πως το υπουργείο έχει στα σχέδιά του να την αλλάξει και οτι για φέτος ήταν απλώς μια γρήγορη και πρόχειρη λύση που όπως λέει και η φίλη μου η ewatt κάνει μικρή ζημιά.
Το σίγουρο λοιπόν είναι οτι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση πρέπει να είναι προσωρινή και οτι πρέπει να αγωνιστούμε και να συσπειρωθούμε ωστε την επόμενη σχολική χρονιά να αλλάξει...

Προτείνω για αρχή να φτιάξουμε μια ψηφοφορία για τα κρητίρια που ζητάμε στους πίνακες της ΠΔΣ:
1) Τα σημερινά κριτήρια
2) Τα μέχρι και πέρυσι "κριτήρια"
3) Τα κριτήρια του πίνακα των ωρομίσθιων
4) Τα κριτήρια του πίνακα των ωρομίσθιων με προυπόθεση την επιτυχία στον ΑΣΕΠ
5) Πίνακας με μόρια προερχόμενα μόνο από ΑΣΕΠ
6) Μόνο διορισμένοι στην ΠΔΣ
7)....

Ας συζητήσουμε πάνω σε αυτά και ας προσθέσουμε ή ας αφαιρέσουμε περιπτώσεις για να αποφασίσουμε από κοινού τα επόμενα βήματά μας...

Συνάδελφοι... Παρακολουθώ το θέμα με προσοχή και προσπαθώ να βρώ μέσα απ οσα γράφονται σχετικά με την ΠΔΣ στα πολλά θέματα που έχουν ανοιχτεί.. καινούριες περιπτώσεις (εκτός των 6 παραπάνω)...

Γράφω αυτό το μήνυμα για να τονίσω πως δεν είναι καλό να επαναπαυτούμε μέχρι την τελευταία στιγμή και να βρεθούμε τουχρόνου προ εκπλήξεων χωρίς καν να έχουμε κάνει κάποια ή κάποιες κινήσεις...

Όποιος λοιπόν έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό από αυτά που αναφέρονται παραπάνω... Ας βοηθήσει με την κατάθεση της γνώμης του... Ωστε να ξεκινήσει η καινούρια ψηφοφορία το συντομότερο δυνατόν και να κανονίσουμε σιγά σιγά νεες κινήσεις... Ευχαριστώ...

ΥΓ: Καταλαβαίνω την πίεση αλλά έχω κουραστεί λίγο να ψάχνω σε θέματα όπως "Αναστολή προσλήψεων"... κλπ που κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να έχουν ήδη κλείσει...

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 04:28:15 pm »
Κι εγω koleygr πιστευω οτι δεν πρεπει να μεινει του χρονου , μοναδικο κριτηριο η παλαιοτητα πτυχιου γιατι θα πλακωσουν πολυ περισσοτερες αιτησεις απο πτυχιουχους που δεν ειχαν μεχρι τωρα καμμια επαφη με την εκπαιδευση κ ισως να κανουν αλλη εργασια  και να θελουν να κανουν ΠΔΣ ως παραπανω εισοδημα...οποτε οι επομενοι πινακες ΠΔΣ θα αλλαξουν πολυ απο τους φετινους...

Αποσυνδεδεμένος geky

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 04:40:28 pm »
 Συνάδελφοι, έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα, όποιος γνωρίζει, να μου απαντήσει το συντομότερο δυνατόν. Στον πίνακα της ΠΔΣ στο νομό μου υπάρχουν 3 ονόματα πιο πάνω από μένα τα οποία δεν τα βρήκα σε κανένα πίνακα(ωρομίσθιων, αναπληρωτών, ενιαίου διορισμών, πολύτεκνων, 30μηνιτών, 24μηνιτών). Τι μπορεί να συμβαίνει; Συγγνώμη, αν ξεφεύγω από το θέμα της συζήτησης.

Αποσυνδεδεμένος sharon

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 05:05:28 pm »
κι εγώ βρήκα κάποιους,, πολλούς κιόλας.. μάλλον έκαναν αίτηση μόνο για πδσ και πουθενά αλλού ,, εφόσον δεν υπήρχε πιθανότητα να τους πάρουν αναπληρωτές ή ωρομίσθιους..

Αποσυνδεδεμένος psira

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 05:12:21 pm »
Συνάδελφοι, έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα, όποιος γνωρίζει, να μου απαντήσει το συντομότερο δυνατόν. Στον πίνακα της ΠΔΣ στο νομό μου υπάρχουν 3 ονόματα πιο πάνω από μένα τα οποία δεν τα βρήκα σε κανένα πίνακα(ωρομίσθιων, αναπληρωτών, ενιαίου διορισμών, πολύτεκνων, 30μηνιτών, 24μηνιτών). Τι μπορεί να συμβαίνει; Συγγνώμη, αν ξεφεύγω από το θέμα της συζήτησης.
το ίδιο και εγώ! τι να υποθέσω....;;;; ???

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 05:16:32 pm »
Για να καταλάβεις πόσο έχουν προσπαθήσει αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν μόρια όλα αυτά τα χρόνια,που τώρα μπήκαν μπροστά από όλους!!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 07:14:30 pm »
Ειναι προφανες οτι οσοι καταταχθηκαν στις πρωτες θεσεις των καταλογων για ΠΔΣ των κατα τοπους Διευθυνσεων χωρις να υπαρχουν τα ονοματα τους στους πινακες, δεν εχουν καθολου προυπηρεσια και δεν υπεβαλαν αιτησεις για ωρομισθιους - αναπληρωτες τον Ιουνιο. Ειναι επισης προφανεστερο οτι αυτο που επιδιωκει η νεα ηγεσια του Υπεπθ εγκειται στην πρωτοφανους  εμπνευσεως συλληψη της καταρτισης ενος καινουριου πινακα διορισμων μεσω ΠΔΣ, στα προτυπα των διορισμων που γινονται στα πλαισια των ΤΑΔ τη σημερον και της Ολυμπιακης Παιδειας παλαιοτερα στον κλαδο των ΠΕ-11.  
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473