0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μα φίλε aronioti οι σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ δεν έχουν καθόλου ώρες με παιδαγωγικά μαθήματα. 0 ώρες. Άρα δε συζητάμε ότι η δική μου έχει π.χ. 3 ώρες, η δική σου 13 άρα εσύ να πάρεις την επάρκεια κλπ.
Δεν είπαν ότι το Μαθηματικό στο Αριστοτέλειο είναι καθηγητική σχολή χωρίς μαθήματα άρα να γίνουμε κι εμείς.[/b] Και καλώς ή κακώς τα κατάφεραν.
Παράθεση από: aroniotis στις Νοεμβρίου 02, 2009, 12:16:33 pmΓια πες μας τον αριθμό των συγκεκριμένων αυτών ωρών... Πες μας τον αριθμό παιδαγωγικών μαθημάτων πάνω από τα οποία θεωρεί το ΥΠΕΠΘ μια σχολή καθηγητική. Ψάξε ψάξε, δεν θα τον βρεις! Αν υπήρχε σαφές πλαίσιο για τις καθηγητικές σχολές, τώρα δεν θα τρέχαμε με ενστάσεις. Τα λεφτά μας δεν μας αρέσει να τα σκορπάμε σε δικηγόρους Μα φίλε aronioti οι σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ δεν έχουν καθόλου ώρες με παιδαγωγικά μαθήματα. 0 ώρες. Άρα δε συζητάμε ότι η δική μου έχει π.χ. 3 ώρες, η δική σου 13 άρα εσύ να πάρεις την επάρκεια κλπ.Το τμήμα του Πειραιά -επέτρεψε μου- τους έπιασε όλους (και μαγκιά του) στον ύπνο. Αν τώρα κάνουμε δικαστήρια για τις δικές μας σχολές, το δικαστήριο θα πει: (γνώμη μου έτσι):"Καλά παιδιά είστε και σεις αλλά πως να σας βαπτίσω παιδαγωγικά επαρκείς όταν δεν έχετε κάνει μαθήματα; Γι΄αυτό βάλτε παιδαγωγικά στο πρόγραμμα σπουδών σας και για τους καινούριους πτυχιούχους θα αναγνωρίσουμε την επάρκεια όπως κάναμε και με τους ψηφιακούς."Αν δε γίνει αυτό και μας δώσει επάρκεια - εν ψυχρώ - θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα το τμήμα του Πειραιά γιατί δεν έχουμε κάνει παιδαγωγικά στο πρόγραμμα σπουδών!Όντως υπάρχουν ως μαθήματα επιλογής σε κάποια τμήματα.
Για πες μας τον αριθμό των συγκεκριμένων αυτών ωρών... Πες μας τον αριθμό παιδαγωγικών μαθημάτων πάνω από τα οποία θεωρεί το ΥΠΕΠΘ μια σχολή καθηγητική. Ψάξε ψάξε, δεν θα τον βρεις! Αν υπήρχε σαφές πλαίσιο για τις καθηγητικές σχολές, τώρα δεν θα τρέχαμε με ενστάσεις. Τα λεφτά μας δεν μας αρέσει να τα σκορπάμε σε δικηγόρους
[ Όσα δηλαδή μου λες και οι νέοι απόφοιτοι του ΔΤΨΣ, μετά το 2006, που τους παίρνει κι αυτούς η μπάλα... Όσα και οι Φυσικομαθηματικοί δηλαδή... Προσωπική άποψη: Θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα σαφές πλαίσιο πότε μια σχολή λέγεται καθηγητική (ποια και πόσα μαθήματα παιδαγωγικής) και μετά η καθεμιά να προσαρμόσει αν χρειαστεί το πρόγραμμα της. Αλλά όχι να πουν οι Φυσικοί θα έχουν 1 μάθημα και οι Πληροφορικές 18.
Το ότι βρήκαμε μια κατάσταση δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγωνιστούμε για να την αλλάξουμε. Δηλαδή όσοι μεγάλωσαν επί χούντας έπρεπε να πολεμούν για να παραμείνει για πάντα ? Όπως λοιπόν μας "φόρτωσαν" την ΑΣΠΑΙΤΕ έτσι ακριβώς να την πάρουν πίσω. Όσοι ξόδεψαν ένα χρόνο από τη ζωή τους για να πάρουν το "χαρτί" θα πριμοδοτηθούν με μόρια και ΟΧΙ με πρόταξη. Οπότε όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι (λέμε τώρα γιατί μερικοί δεν πρόκειται να ευχαριστηθούν εκτός και αν δουν το όνομα τους σε λίστα διορισμού).
[Είδες πόσο αδιάβαστος είσαι όμως; Έλα που το είπαν! Διάβασε το αίτημα του Πειραιά που χρησιμοποιεί τους οδηγούς σπουδών του μαθηματικού Πατρών και άλλων σχολών για να πείσει το Π.Ι. (Μόνο στη πόλη έπεσες έξω) Εδώ θα το δείς: http://pe19pe20.blogspot.com/2009/08/blog-post.html
Όσον αφορά τους ΑΣΠΑΙΤΕδες και τις γελοιότητες με τις κατσίκες και τους γείτονες, όλοι γνωρίζουμε ότι το 80% των γνώσεων που προσφέρει δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να χρησιμοποιηθεί εντός τάξης για ένα μάθημα "της πλάκας" (όσο και αν στεναχωρεί και νευριάζει μερικούς η τελευταία μου αυτή φράση γιατί έτσι έχει καταντήσει το μάθημα της πληροφορικής για πάρα πολλούς λόγους) ενώ το υπόλοιπο 20% μπορεί κάποιος να το αποκομίσει πολύ καλύτερα μέσω της προϋπηρεσίας. Για να μην αναφερθώ στα "προσόντα" που χρειάζεται κάποιος για να μπει στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
Εδώ βλέπω κάτι... μην πω τώρα του στυλ "Να γίνουν όλες καθηγητικές" από τον νόμο κλπ. Να γίνουν, σύμφωνοι, αλλά πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα σπουδών τα παιδαγωγικά. Εμείς θέλουμε να βγει 1 νόμος και να μας βαπτίσει ομαδικά και ΧΩΡΙΣ παιδαγωγικά - παιδαγωγούς. Εντάξει να είμαστε και ρεαλιστές και δίκαιοι. Να διεκδικούμε πάντα αλλά με επιχειρήματα που στέκουν γ@μ..το.
Don Quixote έστειλες ένα μηνυμα όλο αγανάκτηση αλλά....μπόλικο λάδι και τηγανίτα τίποτα.
Είδα τα links. Πότε διαμαρτυρήθηκε δική μας σχολή (ΠΕ19-20) για τα τμήματα αυτά; Ποτέ.