0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Α) Οι συνάδελφοι να παραμείνουν στην Α/θμια ως μόνιμα στελέχη χωρίς δικαίωμα μετάταξης. Να μην περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο και να μη συμπληρώνουν ωράριο σταλμένοι από τη
"οπου φτωχια και γκρινια": μια επισημανση: οχι μονο οικονομικη αλλα διαβλεπω μεσα απο τη συζητηση και πνευματικη και συναισθηματικη "φτωχια" και αυτο ειναι το χειροτερο.η θεση μου πανω στο ζητημα ειναι η εξης:προσωπικα,δεν αισθανομαι ικανος να διδαξω σε παιδια Α'βαθμιας.υπαρχουν οι καταλληλοι εκπ/κοι για την βαθμιδα αυτη. απο την αλλη, αν η πολιτεια κρινει οτι θα πρεπει να διοριζονται δασκαλοι της
@Μάρκο Ελλάδα ζεις όχι σε Σκανδιναβική χώρα. Γιατί αν ζούσες Φιλανδία, σίγουρα το κράτος θα σου έβρισκε μια λύση. Τις πρώτες π.χ. τάξεις να τις αναλάμβαναν δάσκαλοι, και Πέμπτη και Έκτη οι αντίστοιχοι κλάδοι του κάθε μαθήματος. Γιατί πως ο δάσκαλος μπορεί να διδάξει το ίδιο καλά και το πρωτάκι και το παιδί της έκτης τάξης; Χαώδεις διαφορές δεν έχουν αυτές οι τάξεις; Τόσο σε παιδαγωγική προσέγγιση όσο και σε επάρκεια παρεχομένων γνώσεων.Στην Ελλάδα όμως Μάρκο, δίκιο είναι το δίκιο του κάθε κυρίου Μπρατη. Αν εσύ (και όλοι οι φιλόλογοι) δεν κάνετε κάτι να το αλλάξετε, δεν θα αλλάξει ποτέ.
εχεις δικιο. δεν αντιλεγω. ομως, αυτο το συστημα υπαρχει χρονια τωρα. δηλ ποιο: οι δασκαλοι στα δημοτικα και οι καθηγητες στα γυμν-λυκεια.χρειαζεται μια εκ νεου και εκ θεμελιων αλλαγη στο εκπ/κο συστημα για να γινει κατι τετοιο. Αν η πολιτεια το αποφασισει, τοτε....ΟΚ. Αλλα,για να ερθω εγω σε διαμαχη με συναδελφους "δασκαλους" το θεωρω απρεπεια. δεν φταινε σε τιποτα αυτοι. γιατι,που θα στηριχτει αυτο που λες παραπανω? στο οτι οι δασκαλοι δεν μπορουν να διδαξουν φυσικη,γλωσσα,μαθηματικα?αυτο δεν υφισταται. Μπορουν και παρα-μπορουν και το κανουν παρα πολυ καλα.αρα, μονο με βαθιες αλλαγες στο εκπ/κο συστημα μπορει να λυθει κατι τετοιο,και οχι φυσικα χωρις αντιδρασεις.
και παλι φιλε μου δεν εγινα αντιληπτος. δεν φταις εσυ, απλα δεν το εξεφρασα σωστα.....ουτε ολοι οι καθηγητες ειναι "καλοι". αυτο δεν σημαινει οτι θα φερουμε τους καθηγητες των πανεπιστημιων να διδαξουν στο Λυκειο!....
καθηγητη μαθηματικων του τει,