*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93906 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ανετος

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #140 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 11:47:53 am »
Σωστος ο φιλος Νακης ,αυτη η ταση να μπουν ολοι στο δημοτικο ταιριαζει στην παροιμια "ο πεινασμενος καρβελια ονειρευετε" .για να μην παρεξηγουμαστε φυσικος ειμαι.με την λογικη μερικων αφου και στο λυκειο υπαρχει προβλημα να ερθουν απο τα πανεπιστημια να διδαξουν.Λιγη σοβαροτης δεν βλαπτει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:35:16 »

Αποσυνδεδεμένος Don Quixote

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 12:07:25 pm »
Α) Οι συνάδελφοι να παραμείνουν στην Α/θμια ως μόνιμα στελέχη χωρίς δικαίωμα μετάταξης. Να μην περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο και να μη συμπληρώνουν ωράριο σταλμένοι από τη

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 12:37:44 pm »
"οπου φτωχια και γκρινια":  μια επισημανση: οχι μονο οικονομικη αλλα διαβλεπω μεσα απο τη συζητηση και πνευματικη και συναισθηματικη "φτωχια" και αυτο ειναι το χειροτερο.

η θεση μου πανω στο ζητημα ειναι η εξης:
προσωπικα,δεν αισθανομαι ικανος να διδαξω σε παιδια Α'βαθμιας.υπαρχουν οι καταλληλοι εκπ/κοι για την βαθμιδα αυτη.
απο την αλλη, αν η πολιτεια κρινει οτι θα πρεπει να διοριζονται δασκαλοι της
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος δασκαλίτσα

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 12:50:48 pm »
Συνάδελφε Don Quixote,
Α)Διαφωνώ με το να μη διορίζονται σε μαθήματα της ειδικότητας τους(μουσικοί,γυμναστές κλπ)στην πρωτοβάθμια αλλά και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Γιατί και στη δευτεροβάθμια για παράδειγμα,τα ίδια γίνονται.Και ακόμα χειρότερα:η γυμνάστρια μας μάς έκανε βιολογία και απ'όσο μαθαίνω αυτό υφίσταται ακόμα.Άρα φαντάσου εκεί τους αδικημένους.Και αυτό που προσπαθήσαμε παραπάνω να πούμε είναι ότι για το γεγονός πως οι δάσκαλοι είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν και σε άλλες ειδικότητες μέσα στα σχολεία,δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι.Ζητήστε λογοδοσία από εκείνους που επιλέγετε να μας κυβερνούν και αφήστε το δάσκαλο.

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2009, 12:54:27 pm από δασκαλίτσα »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:35:16 »

Αποσυνδεδεμένος δασκαλίτσα

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 12:58:35 pm »
"οπου φτωχια και γκρινια":  μια επισημανση: οχι μονο οικονομικη αλλα διαβλεπω μεσα απο τη συζητηση και πνευματικη και συναισθηματικη "φτωχια" και αυτο ειναι το χειροτερο.

προσωπικα,δεν αισθανομαι ικανος να διδαξω σε παιδια Α'βαθμιας.υπαρχουν οι καταλληλοι εκπ/κοι για την βαθμιδα αυτη.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 01:00:35 pm »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 01:24:20 pm »
Don Quixote, δεν προσπαθω να στερησω απο κανεναν τιποτα.
δεν ξερω για τη δικη σου ειδικοτητα, ισως να ειναι, καλε μου φιλε,  καταλληλη για την Α΄βαθμια.
μιλησα για φιλολογους,μαθηματικους,φυσικους.....
αν τακτοποιουνται οι δασκαλοι, σε αυτο δεν φταινε αυτοι. γιατι να ερχομαι σε ριξη με συναδελφους?
δηλαδή, δεν μπορουμε να δειρουμε το γαδαρο και δερνουμε το σαμαρι?
η πολιτεια ας βρει μια καποια λυση.
γιαυτο τους ψηφισε ο κοσμος. για να κανουν κατι.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 02:14:46 pm »
@Μάρκο Ελλάδα ζεις όχι σε Σκανδιναβική χώρα. Γιατί αν ζούσες Φιλανδία, σίγουρα το κράτος θα σου έβρισκε μια λύση. Τις πρώτες π.χ. τάξεις να τις αναλάμβαναν δάσκαλοι, και Πέμπτη και Έκτη οι αντίστοιχοι κλάδοι του κάθε μαθήματος. Γιατί πως ο δάσκαλος μπορεί να διδάξει το ίδιο καλά και το πρωτάκι και το παιδί της έκτης τάξης; Χαώδεις διαφορές δεν έχουν αυτές οι τάξεις; Τόσο σε παιδαγωγική προσέγγιση όσο και σε επάρκεια παρεχομένων γνώσεων.

Στην Ελλάδα όμως Μάρκο, δίκιο είναι το δίκιο του κάθε κυρίου Μπρατη. Αν εσύ (και όλοι οι φιλόλογοι) δεν κάνετε κάτι να το αλλάξετε, δεν θα αλλάξει ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 02:29:56 pm »
@Μάρκο Ελλάδα ζεις όχι σε Σκανδιναβική χώρα. Γιατί αν ζούσες Φιλανδία, σίγουρα το κράτος θα σου έβρισκε μια λύση. Τις πρώτες π.χ. τάξεις να τις αναλάμβαναν δάσκαλοι, και Πέμπτη και Έκτη οι αντίστοιχοι κλάδοι του κάθε μαθήματος. Γιατί πως ο δάσκαλος μπορεί να διδάξει το ίδιο καλά και το πρωτάκι και το παιδί της έκτης τάξης; Χαώδεις διαφορές δεν έχουν αυτές οι τάξεις; Τόσο σε παιδαγωγική προσέγγιση όσο και σε επάρκεια παρεχομένων γνώσεων.

Στην Ελλάδα όμως Μάρκο, δίκιο είναι το δίκιο του κάθε κυρίου Μπρατη. Αν εσύ (και όλοι οι φιλόλογοι) δεν κάνετε κάτι να το αλλάξετε, δεν θα αλλάξει ποτέ.

εχεις δικιο. δεν αντιλεγω. ομως, αυτο το συστημα υπαρχει χρονια τωρα. δηλ ποιο: οι δασκαλοι στα δημοτικα και οι καθηγητες στα γυμν-λυκεια.
χρειαζεται μια εκ νεου και εκ θεμελιων αλλαγη στο εκπ/κο συστημα για να γινει κατι τετοιο. Αν η πολιτεια το αποφασισει, τοτε....ΟΚ. Αλλα,για να ερθω εγω σε διαμαχη με συναδελφους "δασκαλους" το θεωρω απρεπεια. δεν φταινε σε τιποτα αυτοι.
γιατι,που θα στηριχτει αυτο που λες παραπανω?
στο οτι οι δασκαλοι δεν μπορουν να διδαξουν φυσικη,γλωσσα,μαθηματικα?
αυτο δεν υφισταται. Μπορουν και παρα-μπορουν και το κανουν παρα πολυ καλα.
αρα, μονο με βαθιες αλλαγες στο εκπ/κο συστημα μπορει να λυθει κατι τετοιο,και οχι φυσικα χωρις αντιδρασεις.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 02:48:17 pm »
εχεις δικιο. δεν αντιλεγω. ομως, αυτο το συστημα υπαρχει χρονια τωρα. δηλ ποιο: οι δασκαλοι στα δημοτικα και οι καθηγητες στα γυμν-λυκεια.
χρειαζεται μια εκ νεου και εκ θεμελιων αλλαγη στο εκπ/κο συστημα για να γινει κατι τετοιο. Αν η πολιτεια το αποφασισει, τοτε....ΟΚ. Αλλα,για να ερθω εγω σε διαμαχη με συναδελφους "δασκαλους" το θεωρω απρεπεια. δεν φταινε σε τιποτα αυτοι.
γιατι,που θα στηριχτει αυτο που λες παραπανω?
στο οτι οι δασκαλοι δεν μπορουν να διδαξουν φυσικη,γλωσσα,μαθηματικα?
αυτο δεν υφισταται. Μπορουν και παρα-μπορουν και το κανουν παρα πολυ καλα.
αρα, μονο με βαθιες αλλαγες στο εκπ/κο συστημα μπορει να λυθει κατι τετοιο,και οχι φυσικα χωρις αντιδρασεις.

Ποιος σου είπε ότι είμαι σε διαμάχη με τους δασκάλους; Όταν διάβασα την ανακοίνωση της ΔΟΕ, πήρα τηλέφωνο τον διευθυντή του Δημοτικού και των ρώτησα αν θα κάνουν το μάθημα της πληροφορικής οι δάσκαλοι και μου είπε:

-"Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση. Όλα αυτά είναι λόγια των συνδικαλιστών για να πάρουν ψήφους. Αυτός ο Μπρατης κάποια στιγμή θα κατέβει και βουλευτής."

Επέτρεψε μου επίσης να αμφιβάλλω αν όλοι οι δάσκαλοι έχουν επαρκείς γνώσεις σε μαθήματα της έκτης δημοτικού. Και μου το έχουν πει δάσκαλοι που "αποφεύγουν" να παίρνουν τα μεγάλα τμήματα. Και προτιμούν το ολοήμερο για ευνόητους λόγους.

Δεν μπορούν πάντως σε καμιά περίπτωση οι δάσκαλοι να διδάξουν εικαστικά, θεατρολογία, γυμναστική και πληροφορική. Και όμως οι συνδικαλιστές τους θέλησαν να τα αρπάξουν τα μαθήματα από όλους εμάς. Οπότε ΝΑΙ. Έχω μεγάλη διαμάχη με τους συνδικαλιστές της ΔΟΕ.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 03:04:51 pm »

Ποιος σου είπε ότι είμαι σε διαμάχη με τους δασκάλους;

Επέτρεψε μου επίσης να αμφιβάλλω αν όλοι οι δάσκαλοι έχουν επαρκείς γνώσεις σε μαθήματα της έκτης δημοτικού. Και μου το έχουν πει δάσκαλοι που "αποφεύγουν" να παίρνουν τα μεγάλα τμήματα. Και προτιμούν το ολοήμερο για ευνόητους λόγους.

Δεν μπορούν πάντως σε καμιά περίπτωση οι δάσκαλοι να διδάξουν εικαστικά, θεατρολογία, γυμναστική και πληροφορική. Και όμως οι συνδικαλιστές τους θέλησαν να τα αρπάξουν τα μαθήματα από όλους εμάς. Οπότε ΝΑΙ. Έχω μεγάλη διαμάχη με τους συνδικαλιστές της ΔΟΕ.
[/quote]

και παλι φιλε μου δεν εγινα αντιληπτος. δεν φταις εσυ, απλα δεν το εξεφρασα σωστα.

δεν ειπα οτι εσυ εισαι σε διαμαχη με τους δασκαλους. Γενικα μιλησα και αοριστα, οχι για καποιους συγκεκριμενα.

το αν ειναι επαρκεις ή οχι αυτο το δειχνουν τοσο τα προγραμματα σπουδων των παιδαγωγικων τμηματων οσο και η προσωπικη ενασχοληση,το μερακι του ιδιου του εκπ/κου να προσφερει.

ουτε ολοι οι καθηγητες ειναι "καλοι". αυτο δεν σημαινει οτι θα φερουμε τους καθηγητες των πανεπιστημιων να διδαξουν στο Λυκειο!

οσο για τις ειδικοτητες που αναφερεις στο τελος,θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου. Εγω αναφερομουν σε αλλες ειδικοτητες.
επισης, συμφωνω και με τον κακως ενοουμενο συνδικαλισμο που λες. αυτος ειναι η αιτια πολλων κακων στη χωρα μας. 

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 03:18:19 pm »
και παλι φιλε μου δεν εγινα αντιληπτος. δεν φταις εσυ, απλα δεν το εξεφρασα σωστα.
....
ουτε ολοι οι καθηγητες ειναι "καλοι". αυτο δεν σημαινει οτι θα φερουμε τους καθηγητες των πανεπιστημιων να διδαξουν στο Λυκειο!
....

Μακάρι να μπορούσε να γίνει (αν και είναι ελεύθεροι να το κάνουν αν θέλουν, απλά θα πρέπει να παραιτηθούν από τη θέση τους). Οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει την εκπαίδευση είμαι υπερ. Πολύ ευχαρίστως να έχανα τη θέση μου, από έναν καθηγητή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Χρειάζεται λοιπόν διάλογος, χωρίς "αγκυλώσεις" για κοσμογονικές αλλαγές στο χώρο της Παιδείας. Αυτό προσπαθώ να πω, και μάλλον ούτε εγώ γίνομαι αντιληπτός.   

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 04:37:47 pm »
μαλλον μπερδεψατε τις γνωσεις με τη διδασκαλια. δε σημαινει οτι οποιος ξερει κατι μπορει κ το διδασκει. ξερω εγω πχ τα ελληνικα ,ειναι ευκολο να τα διδαξω σε εναν ξενο κιολας; προσωπικα οταν στο λυκειο ειχαμε ενα καθηγητη μαθηματικων του τει, σταματησαν να μου αρεσουν τα μαθηματικα κ ο λογος ηταν ο τροπος και η ταχυτητα με την οποια τα διδασκε. δεν ηξερε να μιλαει σε 16χρονα..αλλα σε 20χρονα.ειναι διαφορετικο

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 04:48:16 pm »
καθηγητη μαθηματικων του τει,

Δεν υπάρχει ΤΕΙ Μαθηματικών
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182627
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 644
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)