*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93866 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #322 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:26:34 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:36:51 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:54:19 »

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #323 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:28:17 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:37:17 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #324 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:28:53 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:37:38 pm από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #325 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:31:43 pm »
Ερσούλα, μόλις ετοιμαζόμουν να σου γράψω ότι το αναφέρω κάπου παραπάνω... :P

Παράθεση
δλδ μόνο το τμήμα του παιδαγωγικού του ΦΠΨ θα μπορούσε να διδάξει στο δημοτικό ή όλοι οι φιλολόγοι κατά τη γνώμη σου;

Καλή η ερώτησή σου. Η θέση μου σε αυτό είναι η εξής: Δεν είμαι άνθρωπος του συμφέροντος. Διαφορετικά θα εκμεταλλευόμουν το επιστημονικό μου αντικείμενο. Και το έχω ακούσει να υποστηρίζεται και από το υπουργείο: ότι ενδέχεται να προωθηθούν οι καθηγητές φιλόλογοι - επιστήμονες παιδαγωγοί της αντίστοιχης κατεύθυνσης του ΦΠΨ. Όχι όμως. Εννοείται πως όλοι οι ΠΕ02 και από τα τρία τμήματα της φιλοσοφικής σχολής θα μπορούσαν να διδάξουν στην Πρωτοβάθμια. Η γενικότερή μου θέση είναι όμως πως σε οποιαδήποτε βαθμίδα όχι μόνο οι καθηγητές φιλόλογοι αλλά και όλες οι ειδικότητες πρέπει να έχουν διδαχτεί έναν ικανοποιητικό αριθμό παιδαγωγικών μαθημάτων, ώστε να μπορούν με αποτελεσματικότητα να επιτελέσουν το εκπαιδευτικό έργο. Η διδασκαλία σίγουρα δεν είναι ερασιτεχνισμός, δεν είναι τέχνη μόνο, κυρίως είναι επιστήμη. Η παιδαγωγική επάρκεια αναφέρεται και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια (ακόμα και στην Τριτοβάθμια) Εκπαίδευση.

Παράθεση
Προσωπικά και τώρα να ξανάδινα δε θα δήλωνα παιδαγωγικά

Εννοείς τα δημοτικής εκπαίδευσης; (προσωπικά προτιμώ να αναφέρονται έτσι τα τμήματα αυτά, είναι θέματα σωστής ονοματολογίας). Μα ούτε και εγώ τα δήλωσα ούτε και θα τα δήλωνα, αν ξανάδινα, ειλικρινά, παρόλο που ο διορισμός τους τουλάχιστον μέχρι τώρα (γιατί θεωρώ πως θα κλείσει η ψαλίδα γρήγορα) είναι άμεσος. Δε λειτουργώ συμφεροντολογικά (επαναλαμβάνω).  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 05, 2009, 05:32:32 pm από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:54:19 »

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #326 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:40:15 pm »
Παιδιά sorry για τα παραπάνω, πατούσα "παράθεση" χωρίς να το καταλάβω. Γιατί αλήθεια δεν υπάρχει επιλογή "διαγραφή" ώστε να σβήνουμε μηνύματά μας; Administrators, αν μπορείτε, σβήστε τα παραπάνω λάθος μηνύματά μου με τις τελείες, καθώς και το παρόν. Ευχαριστώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:43:34 pm από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #327 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:51:57 pm »
Ιωάννη έτσι είναι οι μαθητές μου κατά κύριο λόγο δηλώνουν παιδαγωγικο δημοτικής ή αστυνομία για την αποκατάσταση τους ,πιστεύω πρέπει να σε συγκινεί αυτό με τόποίο ασχολείσαι για να σε πιστέψει ο μαθητής και να τον εμπνεύσεις ..μάλιστα μαθήτρια μου είπε πρόσφατα <<μα καλά είναι λογικό να βγάλω 19.000 μόρια για να γίνω δασκάλα;>>ε ...εκεί της εξήγησα πώς διαμορφώνονται οι βασεις και τα συναφή...Παιδαγωγικής φύσεως μαθηματα στη σχολή εκτός από ένα που είχε σχέση με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση δεν έκανα,οπότε από μεριάς μου δε γνωρίζω εάν θα μπορούσα να σταθώ και νάντιμετωπίσω παιδιά δημοτικού,όσες φορές δίδαξα τύπου μελέτη σε παιδιά δημοτικού έπρεπε να συνδυάσω ένα σωρό στοιχεία γνώσεις,χιούμορ,υπομονή,επιμονή και αναρωτιόμουν μα καλα δεν υπάρχει καποιος να σου πει πώς να τους τα μαθεις;;;;;;;κάπου χαρακτηρίστηικα εριστικη....μάλλον το ζώδιο φταίει .σκορπιός με ωροσκόπο σκορπιό χαχαχαχαχ

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #328 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:08:50 pm »
Ναι το διάβασα. ;D Εμ το κεντρί του σκορπιού φταίει τότε. ;) Πάντως, τα παιδιά κάνουν το λάθος να επιλέγουν με βάση τα μόρια. Αυτά είναι σημαντικά στοιχεία ΣΕΠ που δυστυχώς δε διδάσκεται σωστά ούτε από αυτούς που πρέπει... Οι υποψήφιοι φοιτητές που δηλώνουν τμήματα δημοτικής εκπαίδευσης και δεν τους αρέσουν, μόνο και μόνο για την επαγγελματική αποκατάσταση, θα βρεθούν προ εκπλήξεων, όταν σε 4 χρόνια από τώρα οι λίστες των δασκάλων θα έχουν κλείσει και οι βάσεις των τμημάτων τους θα επιστρέψουν στα παλιά τους επίπεδα. Επίσης, να τονίσω ξανά ότι κακώς συνδέεις την παιδαγωγική επιστήμη με το δημοτικό. Μέγα σφάλμα. Παιδαγωγικά μαθήματα χρειάζονται και οι καθηγητές, για να μπορούν να διδάξουν. Αλήθεια, Έρση, ποιο τμήμα τελείωσες; Η παιδαγωγική καλύπτει όλο το φαινόμενο της αγωγής και εκπαίδευσης από τη γέννηση έως το τέλος της ζωής του ανθρώπου. Είναι μια διαδικασία εξελικτική που δεν σταματάει ποτέ (μην ξεχνούμε τον παππού μας Σωκρατάκο που έλεγε "διδάσκω αεί διδασκόμενος"). :P Γι'αυτό και ο παραδοσιακός όρος "παιδαγωγική" έχει αντικατασταθεί από το "επιστήμη ή επιστήμες της αγωγής".
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:19:22 pm από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #329 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:12:41 pm »
Εγω,φιλε Ioannis, θα ακολουθησω τη "μεση"οδο συνθετοντας τις διαφορετικες αποψεις ολων. Απόψεις σεβαστές οπωσδήποτε και ενδιαφέρουσες.
τί θέλω να πω, οτι θα μπορουσαν φιλολογοι και μαθηματικοι να διδαξουν στο δημοτικο, οχι κατ'ανάγκη στις δυο τελευταιες τάξεις του, αλλά στην ΣΤ΄δημοτικου και αυτο απο καθαρα και μόνο παιδαγωγικης-ψυχολογικης αποψης. δηλαδη για μια πιο ομαλή μετάβαση στην επόμενη βαθμίδα ωστε η προσαρμογη να γινεται πιο εύκολα, με λιγοτερα δηλ.προβληματα.
Αυτο, δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι οι δασκαλοι ειναι "ανικανοι" να ασκησουν σωστα το επαγγελμα τους και οπωσδηποτε η  οποιαδηποτε αλλαγη να μην "βλαψει"¨τον κλαδο τους. (εργασιακα δικαιωματα, διορισμοι κλπ κλπ)

τωρα μπορω να κανω το τσιγαρο μου με την ησυχια μου.... και οι διαχειριστες μπορουν να κλειδωσουν το θεμα, γιατι βρηκαμε τη λυση του !!!!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #330 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:20:28 pm »
Εγω,φιλε Ioannis, θα ακολουθησω τη "μεση"οδο συνθετοντας τις διαφορετικες αποψεις ολων. Απόψεις σεβαστές οπωσδήποτε και ενδιαφέρουσες.
τί θέλω να πω, οτι θα μπορουσαν φιλολογοι και μαθηματικοι να διδαξουν στο δημοτικο, οχι κατ'ανάγκη στις δυο τελευταιες τάξεις του, αλλά στην ΣΤ΄δημοτικου και αυτο απο καθαρα και μόνο παιδαγωγικης-ψυχολογικης αποψης. δηλαδη για μια πιο ομαλή μετάβαση στην επόμενη βαθμίδα ωστε η προσαρμογη να γινεται πιο εύκολα, με λιγοτερα δηλ.προβληματα.
Αυτο, δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι οι δασκαλοι ειναι "ανικανοι" να ασκησουν σωστα το επαγγελμα τους και οπωσδηποτε η  οποιαδηποτε αλλαγη να μην "βλαψει"¨τον κλαδο τους. (εργασιακα δικαιωματα, διορισμοι κλπ κλπ)

τωρα μπορω να κανω το τσιγαρο μου με την ησυχια μου.... και οι διαχειριστες μπορουν να κλειδωσουν το θεμα, γιατι βρηκαμε τη λυση του !!!!
;D ;D ;D ειπες και ελαλησες..... ;D ;D ;D
τελος παιδια το θεμα εκλεισε μιλησε ο προεδρος σπιτια μας ολοι....Μαρκο τι ωρα παιζεται σημερα ειπαμε;;;;;; ;)
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #331 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:29:05 pm »
 ;D ;D Πες τα πρόεδρε Μάρκο-Αριστοτέλη! Πάλι θα καπνίσεις όμως; Απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους. ;D Η Αναστασία76 είναι έτοιμη να πάρει τηλέφωνο να κάνει καταγγελία! ;D :P

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #332 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:33:38 pm »
;D ;D Πες τα πρόεδρε Μάρκο-Αριστοτέλη! Πάλι θα καπνίσεις όμως; Απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους. ;D Η Αναστασία76 είναι έτοιμη να πάρει τηλέφωνο να κάνει καταγγελία! ;D :P

πηρα ηδη βρε τι να παρω ;D ;D :P :P...my name is artemis matsas...xixixixi
(Αρκάς)

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #333 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:40:04 pm »
Άρτεμις Μάτσα λοιπόν... Η εγγονή του Αρτέμη;! Ωχ... ;D (Κι εγώ νόμιζα Τασσώ-Αναστασία Καββαδία!)  :P

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #334 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:43:13 pm »
Άρτεμις Μάτσα λοιπόν... Η εγγονή του Αρτέμη;! Ωχ... ;D (Κι εγώ νόμιζα Τασσώ-Αναστασία Καββαδία!)  :P

οχιιιι βρεεεεε και της καββαδια.....ειπαμε....

ωραια νιωθω οτι με την παρεμβση μαρκου αποφορτιστηκε το κλιμα.....αααχ για ολα τελικα χρειαζεται ενας .....προεδρος.... ;D ;D ;D
(Αρκάς)

Αποσυνδεδεμένος Don Quixote

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #335 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:46:41 pm »

;D ;D Πες τα πρόεδρε Μάρκο-Αριστοτέλη! Πάλι θα καπνίσεις όμως;

Αν κάθε φορά που ποστάρεις κάνεις και ένα τσιγάρο, τότε να κόψεις το pde.  ;D ;D ;D

Και επειδή με θέματα υγείας, δεν κάνουμε πλάκα, η παρακάτω εικόνα ήταν σε καμπάνια εκστρατείας κατά του καπνίσματος... Μακάβρια μεν, αλλά σε κάνει να προβληματιστείς...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)