*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93807 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #336 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:48:58 pm »
Αποφορτίστηκε; Χμμ περίμενε να δούμε... Θα μπει πιο μετά ο Don, κανένας δάσκαλος... Αλλά γιααα πηγαίνετε λίγο σε μια άλλη συζήτηση που θα αστράψει και θα βροντήξει σε λίγο (περί ΕΑΠ)! >:(
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:16:50 »

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:51:39 pm »
χαχαχα Don! Μάρκο, ποιος είσαι από τους δύο; Ή μήπως ανέβηκες και βγήκες από το ταβάνι;  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:54:04 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #338 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:53:51 pm »
Αποφορτίστηκε; Χμμ περίμενε να δούμε... Θα μπει πιο μετά ο Don, κανένας δάσκαλος... Αλλά γιααα πηγαίνετε λίγο σε μια άλλη συζήτηση που θα αστράψει και θα βροντήξει σε λίγο (περί ΕΑΠ)! >:(

μη σηκωνεις τα μανικια για καυγα εσυ....αμεσως...ασε να πεσει κατι και κατω... ;D ;D :P :P :P
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:57:06 pm »
Μα άκυρα πράγματα και αερολογίες, βρε Αναστασία μου, δεν μπορώ να διαβάζω. Και στις προσωπικές επιθέσεις απαντάω καταλλήλως (κατεβατό γαρ) ;D Να αφήσω να πέσει κάτι κάτω;! Μπα, προτιμώ να κάνω συζήτηση μέχρι τελικής πτώσεως (του αντιπάλου)! ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:16:50 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #340 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 09:32:36 pm »
ελατε τωρα....λιγη σοβαροτητα !!! ;D

ειδατε πως τα συμβιβασα ολα και ολοι ειναι ευχαριστημενοι?  δεν χρειαζεται να τα βαζουμε με τους δασκαλους!!! ειναι οι μονοι που δεν φταινε σε ολη αυτη την ιστορια.....

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Th2008

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 01:09:29 am »
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να επεκτείνουμε το θέμα αυτό. Για τις "ανακρίβειες", το παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης υπάρχει σαν πανεπιστημιακό τμήμα από το 1982 αν δεν κάνω λάθος. Πολύ πριν από άλλα τμήματα. Όπου και αν αυτά εντάσσονται. Θα μπορούσα να σας αναφέρω χώρες όπου υπάρχουν σχολές παιδαγωγικής επιστήμης και δυσκολεύομαι πολύ στο να βρω σχολές που ασχολούνται με τρία αντικείμενα όπου επιλέγεις κατευθύνσεις. Όσον αφορά τις αναφορές για το πρόγραμμα του Φ.Π.Ψ., το οποίο το γνωρίζω πολύ καλά, δεν ήθελα εξ' αρχής να πω πως όλες τις χρονιές φιλοσοφούμε και ενδιάμεσα επιλέγουμε και κατεύθυνση. Αρκούμαι και επιμένω στο ότι αν θέλετε να μιλήσουμε για μία διαφορετική εκπαίδευση, τότε μπορούμε να το κάνουμε και όχι να ασυναρτολογούμε όπως "κάποιοι".
  Επαναλαμβάνω πως ο δάσκαλος δεν κατέχει και τις 15 επιστήμες στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθεί. Για κάποιους είναι καλή καβάτζα γιατί εξασφαλίζονται στο Δημόσιο. Νομίζω πως είναι υποκριτική η σκέψη πως ξαφνικά ανακαλύπτουμε ένα δρόμο για να εισβάλλουμε στην "καβάτζα" των άλλων. Κακώς. Γιατί απλά θέλουμε να βρούμε δουλειά. Δεν ενδιαφέρει η παιδαγωγική, οι πρακτικές, οι ώρες σε σχολεία και ιδρύματα. Απλά αυτό. Τι εύκολα που είναι να είσαι δάσκαλος...
  Το "δημοδιδάσκαλοι" υπήρξε κάποτε σε άλλες εποχές. Εάν θεωρούμε "δημοδιδάσκαλους" τους παιδαγωγούς, τότε λυπάμαι. Επαναλαμβάνω πως η παιδαγωγική επιστήμη είναι μία πολυσύνθετη επιστήμη και, στο δημοτικό σχολείο, οι δάσκαλοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτό.
  Τέλος, δε θα διαφωνήσω στο να εισέλθουν και άλλες ειδικότητες στο δημοτικό σχολείο. Χρειάζεται η βοήθεια όλων των ειδικοτήτων. Μην ακυρώνεις τους δασκάλους από τη στιγμή που οι επιστήμες (παγκοσμίως) προσαρμόζονται σε αυτούς. 

Αποσυνδεδεμένος Th2008

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 01:21:34 am »
Ηρωικό δεν είναι αλλά τουλάχιστον σαφές...

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 07:35:30 am »
Th2008, παρατηρώ ότι όχι μόνο δε διαβάζεις προσεκτικά τις απαντήσεις άλλων, αλλά συνεχίζεις να γράφεις ανακρίβειες και να επιμένεις σε άκυρα πράγματα. Θέμα σου βέβαια, εσύ εκτίθεσαι. Προφανέστατα, υπάρχει διάσταση επιστημονικής συγκρότησης... Δεν μπορούμε να στο... "απαγορεύσουμε", όπως άλλοι συνάδελφοί σου, αλλά φυσικά το θέμα θα το επεκτείνουμε, όσο πρέπει, μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια. Αν έτσι έχετε μάθει να ερευνάτε, να επιχειρηματολογείτε και να αντικρούετε επιχειρήματα άλλων, τότε πρέπει να μελετάτε περισσότερο, στο βαθμό που μπορείτε, για να μην εκτίθεστε.

Παράθεση
το παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης υπάρχει σαν πανεπιστημιακό τμήμα από το 1982 αν δεν κάνω λάθος. Πολύ πριν από άλλα τμήματα.

Όταν "κάποιος" θεωρεί πως "δε γράφει ανακρίβειες" και στην ίδια πρόταση αναφέρει "αν δεν κάνω λάθος", αποδεικνύει το πόσο επιφανειακό και ατεκμηρίωτο λόγο εκφράζει. Όλοι κρίνονται από τα επιχειρήματά που χρησιμοποιούν και τον τρόπο που τα διατυπώνουν. Αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι, πολύ απλά ή αναζήτησέ το ή μην το γράφεις καθόλου.
Το "σαν" το χρησιμοποιούμε για να εκφράσουμε την παρομοίωση. "Ως" ήθελες να γράψεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 06, 2009, 07:55:05 am από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος morfoula_mc

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #344 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 07:59:07 am »
Καλημέρα! Να ρωτήσω κι εγώ η νηπιαγωγός ποιό είναι το ζήτημα που έχει δημιουργηθέί εδώ και τόσες ημέρες; Στην αρχή νόμιζα ότι έγινε μία πολύ απλή ερώτηση, η οποία εξελίχθηκε σε διάλογο (;) για το αν η σχολή των δασκάλων είναι επαρκής. Νομίζω ότι το θέμα απαντάται μόνο του. ΚΑΜΙΑ σχολή δεν είναι επαρκής, αφού είναι μόνο για 4 χρόνια. Η δια βίου μάθηση πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας. Και όσο για το ποιά σχολή μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο 'παιδαγωγική' από τις δύο, προσωπικά θεωρώ ότι καμία δεν αρκεί με τα μαθήματα που προσφέρει να σε κάνει από μόνη της παιδαγωγό. Ακόμα και η δική μας που έχει σχεδόν τα μισά μαθήματα παιδαγωγικά και τα υπόλοιπα ψυχολογία, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μπορεί να 'πετύχει' κάτι τέτοιο. Μπορεί να σου προσφέρει ένα πολύ καλό επίπεδο γνώσεων το οποίο όμως οφείλεις να εξελίσσεις. Και επειδή έχω φίλες φοιτήτριες στο ΦΠΨ (του ΑΠΘ-επομένως σε αυτό το πρόγραμμα σπουδών μπορώ να αναφερθώ μόνο), πίστεψε με Ιωάννη, το μόνο που δεν κάνουν, είναι να παιδαγωγούν, όπως ανέφερες. Και το μόνο επιχείρημα νομίζω που χρειάζεται εδώ, είναι ότι οι ώρες 'πρακτικής' τους σε όλα τα έτη σπουδών είναι 4 (!!!) ώρες και αυτό, αν το επιλέξουν.
Οι ρίζες της βίας και του πολέμου(...)βρίσκονται πρώτα απ' όλα σ'ένα σύστημα εκπαίδευσης που διδάσκει τον ανταγωνισμό, αγνοεί την αγάπη και παράγει τελικά αδύναμα άτομα, χωρίς ηθική αντίσταση. Ενάντια σ' αυτή την αναχρονιστική εκπαίδευση πρέπει τώρα ν' αγωνιστούμε όλοι. Μ.Μοντεσσόρι

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 08:17:43 am »
Morfoula, συμφωνώ στη διαρκή επιμόρφωση και διά βίου μάθηση. Συμφωνώ ότι κάποιος ενισχύει και εξελίσσει την επιστημονική του ιδιότητα με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές. Με έναν τέτοιο συνομιλείς. Δεν αναφέρθηκα στην επάρκεια, άλλο θέμα αυτό. Παιδαγωγικά μαθήματα (το έχω επανειλημμένως τονίσει) πρέπει να κάνουν όλοι: και εσείς οι νηπιαγωγοί και οι δημοδιδάσκαλοι και οι καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Έγραψες ότι τα 4 χρόνια δεν είναι αρκετά, θα σου θυμίσω όμως ότι βαδίζουμε σε τριετές προπτυχιακό (δυστυχώς)! Άρα, είναι ουτοπία να γράφουμε για αύξηση των ακαδημαϊκών ετών. Επίσης, ανέφερες ένα παράδειγμα. Να σου επισημάνω όμως ότι ΦΠΨ ΑΠΘ δεν υπάρχει πια. Η Ψυχολογία από το 1993 έχει αποσπαστεί και ιδρύσει αυτόνομο τμήμα. Εγώ αναφέρομαι στο δικό μου τμήμα και ειδίκευση: ΦΠΨ Αθηνών, κατεύθυνση Παιδαγωγικής (το έχω γράψει και αυτό πολλές φορές...). Η πρακτική - διδακτική μας άσκηση με παρακολουθήσεις διδασκαλιών και υποχρεωτικές διδασκαλίες σε Γυμνάσια και Λύκεια γίνεται και στο Ζ' και στο Η' εξάμηνο στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ειδικής Διδακτικής. Επίσης, ο Τομέας Παιδαγωγικής αναλαμβάνει την παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτική άσκηση και των άλλων τμημάτων του πανεπιστημίου: Φιλολογίας, Ιστορίας & Αρχαιολογίας, ξενόγλωσσων τμημάτων, Μαθηματικών, Φυσικής, Θεολογίας κτλ. Για το αν "παιδαγωγούν" οι συνάδελφοι της εν λόγω κατεύθυνσης στο ΦΠ ΑΠΘ είμαι σίγουρος ότι με κάποιες διαφορές με το ΕΚΠΑ θα το κάνουν. Έχω μελετήσει το πρόγραμμα σπουδών τους και διδάσκονται όλους τους βασικούς τομείς της Παιδαγωγικής Επιστήμης. Άρα, αυτό που γράφεις είναι ανακριβές, μεταφέροντας απλώς την περίπτωση μίας φίλης σου. Για το αν οι ώρες πρακτικής τους επαρκούν, αυτό είναι άλλο θέμα, πιο εξειδικευμένο. Έχουν όμως εργαστήριο μικροδιδασκαλίας, όπου ασκούν τους φοιτητές τους! Καλώ πάντως συνάδελφο παιδαγωγό επιστήμονα του ΑΠΘ να πάρει θέση και να σου απαντήσει επακριβώς.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 06, 2009, 08:40:55 am από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος Don Quixote

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 08:59:13 am »
...
Επαναλαμβάνω πως ο δάσκαλος δεν κατέχει και τις 15 επιστήμες στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθεί. Για κάποιους είναι καλή καβάτζα γιατί εξασφαλίζονται στο Δημόσιο. Νομίζω πως είναι υποκριτική η σκέψη πως ξαφνικά ανακαλύπτουμε ένα δρόμο για να εισβάλλουμε στην "καβάτζα" των άλλων. Κακώς. Γιατί απλά θέλουμε να βρούμε δουλειά. Δεν ενδιαφέρει η παιδαγωγική, οι πρακτικές, οι ώρες σε σχολεία και ιδρύματα. Απλά αυτό. Τι εύκολα που είναι να είσαι δάσκαλος...
...

Τελικά τι ισχύει;;; Η ΔΟΕ λέει ότι τις "κατέχει" αυτες τις 15 επιστήμες και άλλες 100 επιστήμες !!! αν χρειαστεί, αρκεί να μην μπουν άλλοι κλάδοι πλην των δασκάλων στα δημοτικά. Επίσης άλλοι δάσκαλοι λένε τις κατέχουν. Άλλοι όχι. Δεν οδηγούμαστε σε σύγκρουση όμως όταν υπάρχουν τέτοιες "διφορούμενες" απόψεις;
Επίσης βλέπω ότι οι περισσότεροι δάσκαλοι δεν συμφωνείτε με τις αποφάσεις του κυρίου Μπρατη. Τότε γιατί τον εκλέγετε εδώ και έναν αιώνα με ποσοστά "Τσαουσέσκου"; Γιατί δεν τον στέλνετε σπίτι του; Αλλά από την άλλη, πώς να στείλεις σπίτι του κάποιον που εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις για ολοήμερα υποχρεωτικά και διορίζει δασκάλους από τα 22 τους; Και έχει πείσει τους πάντες ότι μόνο οι δάσκαλοι ξέρουν. Μόνο οι δάσκαλοι μπορούν.

Όταν λες η "καβατζα" των άλλων. Εννοείς ότι οι δάσκαλοι είναι "καβατζωμενοι"; Γιατί εγώ νόμιζα ότι ήταν παιδαγωγοί.

...Καλημέρα! Να ρωτήσω κι εγώ η νηπιαγωγός ποιό είναι το ζήτημα που έχει δημιουργηθέί εδώ και τόσες ημέρες; Στην αρχή νόμιζα ότι έγινε μία πολύ απλή ερώτηση, η οποία εξελίχθηκε σε διάλογο (;) για το αν η σχολή των δασκάλων είναι επαρκής. Νομίζω ότι το θέμα απαντάται μόνο του. ΚΑΜΙΑ σχολή δεν είναι επαρκής, αφού είναι μόνο για 4 χρόνια...

Νομίζω ότι ένας φιλόλογος και ένας μαθηματικός στις μεγάλες τάξεις του δημοτικού είναι επαρκείς. Γιατί αυτά είναι τα μαθήματα τους. Αυτά ξέρουν. Αυτά πρέπει να διδάσκουν.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 09:11:00 am »
Don Quixote, σωστή επισήμανση! Μου ξέφυγε! Τι σημαίνει "καβάτζα των άλλων";! Αυτή είναι η νέα αύρα και η αγάπη προς το σχολείο και τα παιδιά μας; "Καβάτζα"! Ο άμεσος διορισμός και το επαγγελματικό βόλεμα των νέων πτυχιούχων 22χρονων δημοδιδασκάλων...Λυπηρό. Να ξέρετε όμως, συνάδελφοι, ότι, όπως λειτουργούν οι φούσκες στο χρηματιστήριο, έτσι θα συμβεί και με τα τμήματα δημοτικής εκπαίδευσης. Οι θέσεις θα συμπληρωθούν, χιλιάδες αποφοιτούν από τα τμήματα αυτά κάθε χρόνο. Η ψαλίδα θα κλείσει. Και τότε να δω που θα κατρακυλήσουν οι βάσεις. Και τι θα λένε τότε οι δημοδιδάσκαλοι...

Μια διόρθωση μόνο, φίλε μου: νόμιζες ότι είναι παιδαγωγοί, με την ευρεία χρήση του όρου...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 06, 2009, 09:17:55 am από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #348 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 09:21:47 am »
Don Quixote, σωστή επισήμανση! Μου ξέφυγε! Τι σημαίνει "καβάτζα των άλλων";! Αυτή είναι η νέα αύρα και η αγάπη προς το σχολείο και τα παιδιά. "Καβάτζα"! Ο άμεσος διορισμός και το επαγγελματικό βόλεμα των νέων πτυχιούχων 22χρονων δημοδιδασκάλων...Λυπηρό.

Μια διόρθωση μόνο, φίλε μου: νόμιζες ότι είναι παιδαγωγοί, με την ευρεία χρήση του όρου...
καλημερα,βρε Ιωαννη μη γινεσαι μηδενιστης.εχεις φανατιστει τοσο πολυ που αρχιζεις και χανεις το μετρο...αν δεν ηταν και εκεινοι παιδαγωγοι σιγουρα δεν θα εμπαιναν στο σχολειο..αλλωστε μη ξεχνας οτι ολοι μας εχουμε αναμνησεις απο μια καλη/ο δασκαλα/ο που ειχαμε σαν παιδια...μη τα ισοπεδωνουμε λοιπον ολα...καποιοι καταρτιζονται περισσοτερο και καποιοι λιγοτερο..ουτε εμεις ειμαστε παιδαγωγοι επειδη καναμε περισσοτερα μαθηματα απο εκεινους...γηρασκω αει διδασκομενος...οι καλυτεροι παιδαγωγοι ειναι αυοι που προσπαθουν και εξελισσονται μονοι τους και δεν σταματουν μετα την αποκτηση του πτυχιου....και δεν εννοω μονο μεταπτυχιακο....αλλα ενα γενικοτερο "ψαξιμο" πανω στο αντικειμενο.... :-[ :-[
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 09:40:24 am »
Όχι αγαπητή Αναστασία, μηδενιστής δεν είμαι ούτε έχω φανατιστεί ή έχω χάσει κανένα μέτρο (!), μην το εκλαμβάνεις έτσι. Οι θέσεις μου είναι συγκεκριμένες από την πρώτη στιγμή που έγραψα. Διαβάζοντας προσεκτικά τα γραφόμενά μου, θα παρατηρήσεις ότι δέχομαι πως (παρόλο που διαφωνώ σε κάποια ζητήματα) οι δημοδιδάσκαλοι φυσικά και ανήκουν στην εκπαίδευση, καλούνται να επιτελέσουν ιερό έργο στην πρωτοβάθμια, είναι παιδαγωγοί με την ευρεία έννοια. Αυτό εννοούσα παραπάνω. Η ισοπέδωση που αναφέρεις ξεκινάει από τη στιγμή που κάποια άτομα προσπαθούν ξαφνικά να οικειοποιηθούν επιστήμες. Διαφωνώ όμως σε αυτό που γράφεις: παιδαγωγοί είμαστε όσοι ειδικευτήκαμε σε αυτήν την επιστήμη-κατεύθυνση και ακολούθως ασχολούμαστε ενεργά (πες το ψάξιμο) με το αντικείμενο είτε με μεταπτυχιακά είτε με επιμόρφωση είτε με οποιονδήποτε τρόπο. Πάνω απ'όλα όμως με αγάπη για το αντικείμενο κι όχι ως "καβάτζα". Θα μου επιτρέψεις όμως: Οι πτυχιούχοι άλλων κατευθύνσεων δεν είναι παιδαγωγοί (με τη στενή σημασία του όρου), αλλά αυτό που αναφέρει η κατεύθυνσή τους (ιστορικοί, νεοελληνιστές, φιλόσοφοι κλπ.), εφόσον διδάσκονται και ένα μεγάλο αριθμό μαθημάτων (πάνω από 12)...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 06, 2009, 10:01:32 am από Ioannis! »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)