*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93858 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fofiko

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #378 στις: Μαρτίου 11, 2010, 11:19:18 pm »
σε ποιον να πρωτοαπαντησω?
1)οχι δεν ειμαι εκπαιδευτικος ειναι ομως πολλοι φιλοι και συγγενεις οποτε ξερω τι παιζει με το επαγγελμα
2)οχι δεν εδωσα κατατακτηριες για παιδαγωγικο
3)δεν ζηλευω απλα εκανα μια επισημανση και η αληθεια να λεγεται.δε λεω να κανουν παραπανω ωρες οι δασκαλοι απλα να μην γκρινιαζουν κιολας(εδω παει το οπου φτωχια και γκρινια προφανως)μια με τα ωραρια που δεν τους βολευουν(θελουν κενο την πρωτη ωρα η την τελευταια) μια με τους μισθους(πως λενε αραγε οτι παιρνουν τους χαμηλοτερους μισθους απο ολους τους δημοσιους υπαλληλους αφου ολοι ξεκιναμε με 1200 ευρω?) μια με τη μειωση προσληψεων(εδω θα σταματησουν για ολους οι προσληψεις εκτος απο τους εκπαιδευτικους που απλα θα παρουν λιγοτερους).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:48:42 »

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #379 στις: Μαρτίου 11, 2010, 11:46:15 pm »
1)οχι δεν ειμαι εκπαιδευτικος ειναι ομως πολλοι φιλοι και συγγενεις οποτε ξερω τι παιζει με το επαγγελμα
3)δεν ζηλευω απλα εκανα μια επισημανση και η αληθεια να λεγεται.δε λεω να κανουν παραπανω ωρες οι δασκαλοι απλα να μην γκρινιαζουν κιολας(εδω παει το οπου φτωχια και γκρινια προφανως)μια με τα ωραρια που δεν τους βολευουν(θελουν κενο την πρωτη ωρα η την τελευταια) μια με τους μισθους(πως λενε αραγε οτι παιρνουν τους χαμηλοτερους μισθους απο ολους τους δημοσιους υπαλληλους αφου ολοι ξεκιναμε με 1200 ευρω?) μια με τη μειωση προσληψεων(εδω θα σταματησουν για ολους οι προσληψεις εκτος απο τους εκπαιδευτικους που απλα θα παρουν λιγοτερους).

Ρε παιδιά! Τί ζητά η αλεπού στο παζάρι;; Αν πρόσεξες fofiko, είναι ένα φόρουμ εκπαιδευτικών. Εσύ δηλώνεις ότι δεν είσαι. Αν παρατήρησες, όλες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από εκπαιδευτικά ζητήματα, που εκ των πραγμάτων δε σε αφορούν (π.χ. προϋπηρεσίες, ασεπ, σχολικά μαθήματα κ.ά.). Εσύ τί θα προσφέρεις με την παρουσία σου εδώ; Κριτική, λάσπη και άλλα ωραία και θαυμαστά του κόσμου της προβοκάτσιας; Μου θυμίζεις δημοσιοκάφρους που έχουν άποψη για την κρίση στην οικονομία μέχρι και για τί είδους χάπια πρέπει να συνταγογραφούν οι γιατροί του ΙΚΑ! Όχι, άλλη βοθρίλα!!!
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #380 στις: Μαρτίου 11, 2010, 11:51:37 pm »

ΑΑΑ!! Και εγώ έχω θείο χειρουργό ΩΡΛ. Επομένως την άλλη φορά θα του πω πως να αφαιρέσει πολύποδα ασθενή από το φάρυγγα...
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #381 στις: Μαρτίου 11, 2010, 11:56:20 pm »

Παράθεση

1)Αν ξεκινάτε όλοι με 1200 ευρω καιρός να μαθετε πως ο νεοδιόριστος καθηγητής παιρνει σκάρτα 1100 (και κάτι ίσως) και αυτό σε μερη με επίδομα παραμεθορίου (120 ευρώ)...

2) Οι δασκαλοι κάνουν κενά;;... Τι εννοείς κενα;..  

3) Προφανως μπήκες σε αυτό το φόρουμ που συζητα ο εκπαιδευτικός κόσμος τα προβλήματά του. Δεν ξερω αν υπάρχουν και άλλα φόρα να συζητάνε οι άλλοι κλάδοι , παρόμοια πραγματα, αλλά αν υπήρχαν και τα συζητάγανε θα παρέμβαινες το ίδιο;;;...

Θέλω να πω, πως δικά μας είναι τα γένια, δικά μας και τα χτενια ρε αδερφε... :(
Ξερουμε που ζούμε, τι προβλήματα υπάρχουν γενικά αλλά εδώ μιλάμε ειδικά. Από (και για) τη δική μας σκοπιά..
Πάντα έτσι δε συμβαίνει;.. Για τον κάθε κλάδο;.. Εσένα τι σε κοφτει στο κάτω κάτω; Μήπως όντως θα ήθελες μια παρόμοια δουλειά και τα λες αυτά (κατα το "όσα δε φτάνει η αλεπού.."; )
Σου ανεβαινει το αίμα στο κεφάλι που μιλάνε και οι εκπαιδευτικοί; Γιατί, δεν πρέπει να μιλάνε;

Ξαναλέω, όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγουδάκια ξέρει...  :-\

Μήπως τα λες όμως αυτά από τη θαλπωρή του σπιτιού σου, και γω σου γραφω 250 ναυτικά μιλια μακριά από το δικό μου; Σου λέει κάτι αυτό ή όχι ακόμα;...  >:(

ΥΓ: Για πες μας και συ τη δουλειά σου, να δούμε τι επισημάνσεις έχουμε να κάνουμε επ' αυτού...
Δε μπορεί, κάτι θα ξερουμε κι μεις...
Ασε να μαντέψω: Δημοσιος υπάλληλος σε γραφείο, διοικητικός η κατι τετοιο... Ε;
Εκει να δεις τι έχουμε να πούμε...  ;D ;D ;D ;D ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2010, 12:21:58 am από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:48:42 »

Αποσυνδεδεμένος MATOYLA

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #382 στις: Μαρτίου 12, 2010, 12:36:36 am »
Σορυ οι δασκαλοι ειναι παιδαγωγικα καταρτισμενοι δηλ;; ξερω δασκαλους που διαβαζαν μια μερα πριν δωσουν το μαθημα και αριστευαν και απο πανω!!Αν εδιναν οι σχολες τους πτυχια σε οσους το αξιζαν δε  θα χε αποφοιτησει ουτε το 10% απο αυτους..για τι παιδαγωγικη επαρκεια μιλαμε; δε θα μιλησω για γνωστικο αντικειμενο..απλα τους χρειαζονται τα τελευταια χρονια και εχει γινει η ζωη τους ευκολη..Δεν ειναι σωστο να διεκδικουνται απο αλλους οι  θεσεις τους απλα γιατι ειναι αντισυναδελφικο...οχι γιατι οι δασκαλοι ειναι πολυ πιο καταλληλοι να διδαξουν σε δημοτικο απο τους καθηγητες ...ψιλοασχετοι οι δασκαλοι με τα παιδαγωγικα,ασχετοι οι καθηγητες το αποτελεσμα ειναι ιδιο..ειναι θεμα τυχης σε τι δασκαλο και τι καθηγητη θα πεσεις..κανεις δεν τους ελεγχει..

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #383 στις: Μαρτίου 12, 2010, 12:50:34 am »

ΟΚ Ματούλα... Σε πολλά από αυτά πες πως έχεις δικιο.. Αν συμβαίνει με τους δασκάλους αυτο με τις σχολές τους, δε συμφωνεις ότι ισχυει με όλες πάνω κάτων τις σχολές τότε; Γιατι ειδικά σ' αυτούς;..  :(

Γενικά μπορει να έχει πεσει το επίπεδο. Το ότι ξέρεις ατομα που διαβαζαν μια μερα πριν και αριστευαν δε λεει τιποτα απαραιτητα για το επίπεδο της σχολής.. Μπορει να λεει για το άτομο που δινει το μαθημα..

Αν δεν κανω λάθος δε, οι δασκαλοι ασχολουνται παιδαγωγικά (μεχρι στιγμης) με τις ηλικίες 6-12 και όχι οι καθηγητες. Αυτό μπορει και να αλλάξει καποια στιγμη. Μεχρι να αλλάξει όμως, οι δάσκαλοι θα είναι οι ειδικοί σε αυτες τις ηλικίες και ο καθηγητες στις άλλες..

Διακρίνω μια εμπαθεια για τους δασκάλους (επειδή διορίζονται αμεσως ίσως) ή είναι ιδέα μου;...

Όσο για το ότι είναι που θα πεσεις, ισχυει παντοτε και για όλα...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2010, 12:52:29 am από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος margarita23

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #384 στις: Μαρτίου 12, 2010, 12:56:40 am »
Λυπάμαι γι' αυτό που διάβασα MATOYLA. Υποβαθμίζεις τα πτυχία και τον κόπο τόσων εκπαιδευτικών.
Ε ναι λοιπόν άνοιξαν οι θέσεις για τους δασκάλους και δεν τις αρνηθήκαμε. Άλλωστε γι' αυτό σπουδάσαμε!

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #385 στις: Μαρτίου 12, 2010, 01:17:37 am »
αυτο περί τυχαίου στην εκπαίδευση δε θα΄πρεπε να υφισταται ,αυτα είδε και η κυρα Διαμάντω και μας έφερε μπροστα στο πιστοποιητικό παιδαγωγικής επαρκειας.Το επίπεδο των πανεπιστημίων μας δυστυχώς είναι -πίπεδο και΄γω διάβασα μάθημα του μνεφ μια μέρα πριν και πήρα αρκετα καλό βαθμο όσο για το διορισμό των δασκάλων γιατι ρε παιδιά εμείς δε σπουδάσαμε;κλαψ

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #386 στις: Μαρτίου 12, 2010, 01:32:55 am »

Πολύ ωραία θα ήταν αν όλοι ασχολούμασταν με αυτό που σπουδάσαμε και μαλιστα αμεσως μετα την αποφοιτηση..

Μου τη δινει όμως κάποιοι να θεωρουν δεδομενο πως επειδη τελειωσαν μια σχολή τους περιμένουν με ανοιχτες αγκάλες να τους προσλάβουν παντού λες κι είναι το άλας της γης..

Από που κι ως που ρε μαγκες είναι αυτονόητο ότι οι υποχρεώσεις σας, οι δυσκολίες σας εξαντλούνται (αν υπήρξαν) στην κατοχή του πτυχίου και την αποπεράτωση των σπουδών σας;

Εγώ ξερω πως σπουδάζεις κατι που σου αρεσει, επειδη το αγαπάς. Αν πραγματικά το αγαπάς, θα ασχοληθεος με όποιο τιμημα, γιατι απλά δε θα σου φανεί η όποια θυσία σα θυσία...

Και εν πάσει περιπτώσει, δεν τελειωσες μόνο εσυ την ιδια σχολή, αλλά και 100άδες άλλοι..
Γιατί να θεωρούμε δεδομένη τη συνδεση των σπουδών μας με τον άμεσο διορισμό μας;;..

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #387 στις: Μαρτίου 12, 2010, 01:40:41 am »
ωραία όλα αυτά στην ηλικία των 20 όσο όμως μεγαλώνουμε είναι ψυχοφθόρο να υφιστάμεθα την εκμετάλλευση του κάθε φροντιστηριαρχή και ν αγωνιούμε εάν του χρόνου θα έχουμε μαθητές για ιδιαίτερα ,δεν περίμενα κανεις να με διορίσει και αποφόιτησα με στοχο   μεταπτυχιακες σπουδες και ακαδημαική σταδιοδρομία όμως οι υποχρεωσεις της ζωής πολλές φορές μας προλαβαίνουν και όταν τελειώνεις μια καθηγητική σχολή διψας να μπεις στην ταξη να έχεις τους μαθητές σου ,μη ξεχναμε δε ότι οι διορισμένοι θεωρούνται αυθεντίες και εμεις δεύτερης κατηγορίας , τα παιδια για τη μελέτη

Αποσυνδεδεμένος margarita23

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #388 στις: Μαρτίου 12, 2010, 01:50:01 am »
Δε θεωρώ δεδομένη τη σύνδεση σπουδών με το διορισμό. Το παιδαγωγικό ήταν το όνειρό μου!
Μακάρι να ανοίξουν θέσεις για όλους τους κλάδους. Απλά λυπάμαι που υπάρχει κόντρα ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #389 στις: Μαρτίου 12, 2010, 02:03:39 am »

Μαργαριτα δεν έγραψα για σενα όσα εγραψα... Τα εγραψα γενικά, γιατι παιζει γενικώς αυτη η αποψη που ανεφερα, από πολλούς..

Και ξερεις πολύ καλά πως πολύς κοσμος πια, παιδια που γεννηθηκαν και ανατράφηκαν μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια των δικών τους, δενουν κόμπο τα όνειρα τους, σφιγγουν την καρδιά τους, στεγνωνουν από συναιθηματα και βουληση και ακολουθουν μια ζωή χαμενη σε κάτι που δεν τους εκφραζει καθόλου, με ανταλλαγμα τον άρτο τον επιούσιο...

Πολλοί δηλώνουν παιδαγωγικά, στρατό, αστυνομία μόνο και μόνο για λόγους άμεσου διορισμού..
Νομιζεις πως αναμεσά τους δεν υπάρχουν αυτοί που θελαν να γίνουν κτηνίατροι, γραφίστες, ζωγραφοι, μουσικοί, ηθοποιοί, ιστορικοί τεχνης, κλπ κλπ κλπ; Τι, ξαφνικά τα όνειρα όλων περιοριζονται σε 3-4 επαγγέλματα;...

Δεν υπάρχει ρίσκο και θαρρος. Ίσως γιατι δεν υπάρχει πραγματική αγάπη για το "αντικείμενο του πόθου". Αν καλοσκεφτεις όμως 35 χρονια παραείναι πολλά για να κανεις κατι που δε γουσταρεις...  :(

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2010, 02:05:14 am από daniel »

Αποσυνδεδεμένος δηιάνειρα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #390 στις: Μαρτίου 12, 2010, 03:25:59 am »

Ρε παιδιά! Τί ζητά η αλεπού στο παζάρι;; Αν πρόσεξες fofiko, είναι ένα φόρουμ εκπαιδευτικών. Εσύ δηλώνεις ότι δεν είσαι. Αν παρατήρησες, όλες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από εκπαιδευτικά ζητήματα, που εκ των πραγμάτων δε σε αφορούν (π.χ. προϋπηρεσίες, ασεπ, σχολικά μαθήματα κ.ά.). Εσύ τί θα προσφέρεις με την παρουσία σου εδώ; Κριτική, λάσπη και άλλα ωραία και θαυμαστά του κόσμου της προβοκάτσιας; Μου θυμίζεις δημοσιοκάφρους που έχουν άποψη για την κρίση στην οικονομία μέχρι και για τί είδους χάπια πρέπει να συνταγογραφούν οι γιατροί του ΙΚΑ! Όχι, άλλη βοθρίλα!!!

Αποσυνδεδεμένος MATOYLA

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #391 στις: Μαρτίου 12, 2010, 11:02:25 am »

ΟΚ Ματούλα... Σε πολλά από αυτά πες πως έχεις δικιο.. Αν συμβαίνει με τους δασκάλους αυτο με τις σχολές τους, δε συμφωνεις ότι ισχυει με όλες πάνω κάτων τις σχολές τότε; Γιατι ειδικά σ' αυτούς;..  :(

Γενικά μπορει να έχει πεσει το επίπεδο. Το ότι ξέρεις ατομα που διαβαζαν μια μερα πριν και αριστευαν δε λεει τιποτα απαραιτητα για το επίπεδο της σχολής.. Μπορει να λεει για το άτομο που δινει το μαθημα..

Αν δεν κανω λάθος δε, οι δασκαλοι ασχολουνται παιδαγωγικά (μεχρι στιγμης) με τις ηλικίες 6-12 και όχι οι καθηγητες. Αυτό μπορει και να αλλάξει καποια στιγμη. Μεχρι να αλλάξει όμως, οι δάσκαλοι θα είναι οι ειδικοί σε αυτες τις ηλικίες και ο καθηγητες στις άλλες..

Διακρίνω μια εμπαθεια για τους δασκάλους (επειδή διορίζονται αμεσως ίσως) ή είναι ιδέα μου;...

Όσο για το ότι είναι που θα πεσεις, ισχυει παντοτε και για όλα...

Συμφωνω οτι ισχυει γενικα αυτο με τα πτυχια,αλλα τα πτυχια μας δεν υποβαθμιστηκαν με τη δικη μας θεληση...δεν εχω εμπαθεια για τους δασκαλους,αυτο που λεω ειναι οτι τους χρειαζονται και γι αυτο τους μοιραζουν πτυχια..Ημουν καποιες φορες επιτηρητρια σε μαθημα παιδαγωγικου και ο καθηγητης τους εδινε σχεδον τις απαντησεις των θεματων...ειναι ευνοημενοι οχι επειδη ειναι καλοι στα παιδαγωγικα αλλα επειδη υπαρχει ζητηση,αυτο λεω. Δεν ειπα ποτε να πανε οι καθηγητες στα δημοτικα αλλα να γινει κατι και γι αυτους οχι μονο για τους δασκαλους.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)