*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93862 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #420 στις: Μαρτίου 12, 2010, 10:44:49 pm »

Ρε Ρόρυ Γκάλαχερ, αυτά συμβαιναν πάντα η κανω λάθος;..  ::) Όσοι ηταν να ξερουν θα ξεραν ετσι κι αλλιώς.. ;)

Και στα δικά μου χρονια έτσι ηταν, άντε λίγο καλυτερα.. Ε και μεις κάπως αντιμετωπίζαμε τις γιορτες...

ναι αλλα αυτο δειχνει μοιρολατρικη αντιμετωπιση..με την ιδια λογικη και με τους μισθους των εκπαιδευτικων ισχυει το ''παντα ετσι ηταν''..ε λοιπον τι παραπονιομαστε και διαμαρτυρομαστε και ζηταμε βελτιωση τους ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:52:36 »

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #421 στις: Μαρτίου 12, 2010, 10:59:39 pm »

Ρε Ρόρυ Γκάλαχερ, αυτά συμβαιναν πάντα η κανω λάθος;..  ::) Όσοι ηταν να ξερουν θα ξεραν ετσι κι αλλιώς.. ;)

Και στα δικά μου χρονια έτσι ηταν, άντε λίγο καλυτερα.. Ε και μεις κάπως αντιμετωπίζαμε τις γιορτες...

ναι αλλα αυτο δειχνει μοιρολατρικη αντιμετωπιση..με την ιδια λογικη και με τους μισθους των εκπαιδευτικων ισχυει το ''παντα ετσι ηταν''..ε λοιπον τι παραπονιομαστε και διαμαρτυρομαστε και ζηταμε βελτιωση τους ;

Όχι δε δειχνει μοιρολατρική αντιμετωπιση... Απλά είναι ενα γεγονός... Και το γεγονός, αυτό που θελω να πω, ειναι πως σιγουρα δεν είναι άμοιροι ευθυνων και οι εκπαιδευτικοί για τα θεματα ιστορίας και μνημης, αλλά δεν είναι οι μόνοι υπευθυνοι.. Μαλιστα είναι οι λιγότερο υπευθυνοι...

Που ειναι τα ελκυστικά βιβλία, τα λογισμικα κ τα παουερ πόιντ πχ;;... Ποιος ειναι ο ρόλος της τηλεόρασης, των γονιών;

"Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω"..

Ότι και να κανει ο δασκαλος, το παιδί όταν παει σπιτακι του ξερεις τι θα κανει;
Θα δει τη Λαμπιρη και τον καθε κουτσομπόλη να μιλάει (πάλι) για τη Τζουλια και τη σαμπάνια της...  :P

Αυτό δε σημαινει πως οι δασκαλοι-καθηγητες δε προσπαθούν σοβαρα για τη μορφωσή τους...
Αλλά μάλλον δε βοηθα και η περιρρεουσα ατμοσφαιρα...  :-\
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2010, 11:03:52 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος MATOYLA

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: Μαρτίου 12, 2010, 11:11:46 pm »

Παράθεση
Δεν ειπα ποτε να πανε οι καθηγητες στα δημοτικα αλλα να γινει κατι και γι αυτους οχι μονο για τους δασκαλους.

Κανείς δεν είπε πως είπες κατι τετοιο. Σαν τι να γίνει όμως για τους καθηγητές;

Άκου πως έχει η κατάσταση: Το κράτος, αδύναμο να ορίζει αλλά "δυνατό" να διορίζει, διόριζε. Κάποιοι από αυτούς που διόριζε, αρκετοί, ψαχναν τρόπο να φυγουν από τον τοπο διορισμού τους, άλλα με νομιμα μεσα και λόγους και άλλοι όχι. Το αποτελεσμα είναι σε αρκετες περιοχες να δημιουργηθει έλλειμα εκπαιδευτικών. Το κρατος για να ανταποκριθει, αλλά να μη χαλάσει και το χατηρι κάποιων, συνέχιζε να διορίζει για να καλύψει αυτα τα κενά (μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους). Οι οποίοι μόλις μονιμοποιούνταν κάναν τα ίδια και πάλι από την αρχή.

Αποτέλεσμα; 18.000 αποσπασμενοι σε γραφεία, υπηρεσίες, ΙΕΚ, ΚΔΑΥ, ΣΜΕΑ, διευθυνσεις κλπ κλπ.. Χωρια οι υπεραριθμίες σε σχολεία. Δηλαδη παρατηρούνται φαινόμενα γυμναστες πχ να μη συμπληρωνουν ωραρια σε μια περιφερεια, παρα να μοιραζονται τις ωρες, και καπου αλλού σε χωριά κλπ να μην υπάρχουν καθόλου..

Πόσους να διορίσει παραπάνω το κρατος για να κλείσει τις τρύπες;..

Η μονη λύση είναι σωστες τοποθετήσεις σε όλα τα σχολεία, αποσπάσεις με μέτρο και λόγο, να δουν τι κενα δημιουργούνται, αλλά σε τμηματα 20-25 παιδιών το ανώτερο και όχι 30... Και μετα να διορισουν αν υπάρχει ανάγκη.

Επίσης, αν καταλήξουν ότι παιδαγωγικά είναι σωστό και χρησιμο να γίνουν ολοήμερα γυμνασια-λύκεια, και μόνο τότε, μπορούν επιπλέον να διορίσουν..

Να διορίζουν ακαταπαυστα όμως εκ των πραγματων δε γίνεται..

Nαι σωστα ολα αυτα που λες,το θεμα ειναι οτι εμεις πληρωνουμε τα σπασμενα των εκαστοτε κυβερνησεων.Δε μιλαμε να διοριζουν ακαταπαυστα, ο αριθμος ομως σιγουρα μπορει να αυξηθει σημαντικα αν σταματησουν να μας ξεφτιλιζουν π.χ με την ωρομισθια.Προφανως δεν κινουνται βασει του τι ειναι εκπαιδευτικα σωστο. Δε γινεται να παει ολη η ζωη σου πισω διαβαζοντας για τον ασεπ και να σου φαινεται αυτο φυσιολογικο..δεν αλλαζει αυτη η κατασταση,αλλα δε μπορω να το παιζω και cool και να μου κλεβουν τη ζωη

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #423 στις: Μαρτίου 12, 2010, 11:23:45 pm »

Πες ότι κανει τους ωρομίσθιους μόνιμους. Όσοι μεινουν απ' έξω δε θα διαμαρτύρονται γιατι το μετρο επιασε τους ωρομίσθιους και όχι και ....τους απόφοιτους των σχολών;;;
Φαυλος κύκλος...

Παράθεση
Δε γινεται να παει ολη η ζωη σου πισω διαβαζοντας για τον ασεπ και να σου φαινεται αυτο φυσιολογικο..

Το μόνο παράλογο πραγμα στη ζωή είναι;;;... :-\ Και σκέψου, σε σχέση με άλλα, έχει λογική: Δε μπορω να σας διορίσω όλους, θα κάνω επιλογή.... (Ξανα)δώστε (μετα από πανελλαδικές και πτυχιακές-μεταπτυχιακά) εξετασεις..
Εσύ αν ήσουν κρατος τι θα 'κανες παραπάνω;;;...  ???
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:52:36 »

Αποσυνδεδεμένος MATOYLA

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: Μαρτίου 12, 2010, 11:55:16 pm »
Μα εννοειται οτι καποιοι θα μενουν απ εξω, δε λεμε να κανει τους ωρομισθιους μονιμους αλλα να καταργησει την ωρομισθια,ωστε να αυξηθουν λιγο οι θεσεις που παλι θα ναι μεσω ασεπ. Αυτο θα κανα,δε θα τους ξεφτελιζα με την ωρομισθια. Εξαλλου δεν ειμαι εγω το κρατος αυτοι ειναι υπευθυνοι,μαλλον εχουν την ευθυνη να μας δουλευουν φαινεται

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #425 στις: Μαρτίου 13, 2010, 12:00:34 am »
Μα εννοειται οτι καποιοι θα μενουν απ εξω, δε λεμε να κανει τους ωρομισθιους μονιμους αλλα να καταργησει την ωρομισθια,ωστε να αυξηθουν λιγο οι θεσεις που παλι θα ναι μεσω ασεπ. Αυτο θα κανα,δε θα τους ξεφτελιζα με την ωρομισθια. Εξαλλου δεν ειμαι εγω το κρατος αυτοι ειναι υπευθυνοι,μαλλον εχουν την ευθυνη να μας δουλευουν φαινεται

Όταν λεω οι ωρομισθιοι-μονιμοι αυτό εννοώ: πες πως καταργείται η ωρομισθια σε μια νυχτα..
Παλι καποιοι δε θα φωναζουν;; Αυτοί που δεν προλαβαν την ωρομισθία και θα έχουν μονο τον ...μισητο ΑΣΕΠ!  ::)

Αποσυνδεδεμένος MATOYLA

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #426 στις: Μαρτίου 13, 2010, 01:26:22 am »
Δεν προλαβαν τι? τον εργασιακο μεσαιωνα και θα στεναχωρηθουν; σε λιγο θα μας πεις οτι ειναι τυχεροι οι ωρομισθιοι..και παλι πολυ πιο γρηγορα θα διοριστουν οι μη εχοντες προυπηρεσια σε σχεση με τωρα! Συγγνωμη αν δεν καταλαβαινεις οτι ωρομισθια σημαινει πληρης  απαξιωση των πτυχιων μας δεν εχει νοημα συζηταμε..

Αποσυνδεδεμένος δασκαλίτσα

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #427 στις: Μαρτίου 13, 2010, 10:48:32 am »
Εδώ συμφωνώ με τη Ματούλα...Τί θα πει ωρομίσθιοι και αναπληρωτές;Να τα τρώνε μεταξύ τους είναι δυνατό,αυτό το μπορούν..να διορίσουν τους ανθρώπους που έχουν μοχθήσει, δε μπορούν.Και μη μιλήσουμε τώρα για τις ελλείψεις:όταν ο γυμναστής διδάσκει βιολογία ή τέλος πάντων οι ήδη διορισμένοι διδάσκουν μαθήματα που δεν είναι της ειδικότητάς τους, τότε γιατί δε διορίζουν άτομα που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις επαρκώς τουλάχιστον από την άποψη της κατοχής του γνωστικού αντικειμένου;;;Και αν είναι να θεωρούν προδιαγεγραμμένο το γεγονός ότι στην εκπαίδευση (κυρίως στη β' βάθμια) δε θα διορίσουν,ας το πουν.."Δε μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε".Και όχι πρώτα να υπόσχονται και μετά να ρίχνουν σκατά στα μούτρα των πτυχιούχων...Ας πουν απ' την αρχή ότι θα είναι αδύνατο και όχι ξαφνικά μετά τον ΑΣΕΠ του Σεπτεμβρίου να επιβάλλουν κόψιμο στα πάντα.Αυτές είναι οι κλασικές παγαποντιές των τελευταίων 30 χρόνων στη χώρα.Ανάσα δε μας άφησαν να πάρουμε...

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #428 στις: Μαρτίου 13, 2010, 01:13:27 pm »

Δεν προλαβαν τι? τον εργασιακο μεσαιωνα και θα στεναχωρηθουν; και παλι πολυ πιο γρηγορα θα διοριστουν οι μη εχοντες προυπηρεσια σε σχεση με τωρα! Συγγνωμη αν δεν καταλαβαινεις οτι ωρομισθια σημαινει πληρης  απαξιωση των πτυχιων μας δεν εχει νοημα συζηταμε..

Παράθεση
σε λιγο θα μας πεις οτι ειναι τυχεροι οι ωρομισθιοι..
Δε μ' αρέσει να βαζουν στο στόμα μου απόψεις που οχι μονο δεν έχω εκφρασει αλλά είμαι και εναντίον..>:(
Θελω να μου βρεις τα σημεια που καταλαβες οτι είμαι υπερ της ωρομισθίας. Το ότι εκθετω την κατασταση δε σημαινει ότι υπερθεματιζω. Και μαθηματα περι ωρομισθίας δε χρειαζομαι.. Δε γεννηθηκα χθες.

1) Προσωπικά είμαι 100% κατα της ωρομισθιας και καθε μορφής ελαστικής εργασιας... (υπο αυτή την έννοια είναι και οι αναπληρωτες μεσα..) Ειδες εσυ καπου να ...μαχομαι υπερ της ωρομισθίας Ματούλα; Πες μου...

2) Το ότι είμαι εγω και συ κατα, αυτό σημαινει πως είναι όλοι;;; Ξερω προσωπικά άτομα που παρακαλάνε να τους παρουν ωρομισθιους..
Παράθεση
Δεν προλαβαν τι? τον εργασιακο μεσαιωνα και θα στεναχωρηθουν;
Και όμως,μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια, δυστυχώς υπάρχουν τετοια άτομα...  (Και μάλιστα, σε πληροφορω αν γινόταν γκάλοπ για το τι προτιμούν οι περισσότεροι, να συνεχίζει να ισχύει το 60-40 για μονιμοτητα, και να γινει μαλιστα και 50-50(!!!!), ή ΑΣΕΠ 100% και τερμα, θα τριβεις τα ματακια σου..)

Και ερχομαι στο ζητούμενο: Εσυ πιστευεις λοιπόν, πως αν σταματησει την ωρομισθια τωρα (κανει όλους τους ωρομισθιους- αναπληρωτες μόνιμους αυτόματα) δε θα υπάρξουν αντιδρασεις από τους φετινους, περσινούς και μελλοντικούς αποφοιτους και όσους δε προλάβαν να πάρουν ούτε μια ωρα ωρομισθιας και αρα θιγονται;;;  ???

Τις αποψεις μου για ωρομισθια-αναπληρωση και ΑΣΕΠ τις εχω πολλακις καταθεσει και βαριεμαι οικτρα να τις ξαναλέω και να κουραζω... Μπες στα μηνυματα μου να τις δεις...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2010, 01:16:05 pm από daniel »

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #429 στις: Μαρτίου 13, 2010, 01:15:45 pm »
Daniel, έχεις απόλυτο δίκιο, όταν μιλάς για κακώς κείμενα στον κλάδο των εκπαιδευτικών και υποστηρίζεις ότι υπάρχουν ατομικές ευθύνες και όχι συλλογικές. Και καλώς υποστηρίζεις ότι όσοι είναι έξω από τον χορό, δηλ. όσοι δεν έχουν μπει σε σχολείο και δεν ξέρουν τη δουλειά των εκπαιδευτικών, υιοθετούν με περισσή ευκολία όσα καταμαρτυρούνται για κάποιους από αυτούς και τα γενικεύουν.

Φοβάμαι όμως ότι και εσύ κάνεις ακριβώς το ίδιο για τις άλλες κατηγορίες υπαλλήλων τις οποίες αναφέρεις: Γενικεύεις χωρίς να γνωρίζεις. Αλήθεια εσύ ξέρεις ακριβώς τι δουλειά κάνουν όλοι οι τελωνειακοί, οι εφοριακοί, οι υπάλληλοι βουλής κλπ; Είσαι τόσο σίγουρος ότι όλοι παρανομούν ή όλοι κάθονται; Είσαι σίγουρος ότι όλοι άδικα, χωρίς κανένα προσόν και χωρίς κόπο παίρνουν τον μισθό που παίρνουν; Είσαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί διάλεξαν τη δουλειά τους, μόνο και μόνο για τα χρήματα; Είναι απαραίτητα υπόλογοι, επειδή τους δίνουν μεγαλύτερο μισθό, κάτι δηλαδή που ζητούν μονίμως και οι εκπαιδευτικοί και κακώς δεν το λαμβάνουν, επειδή είναι πολλοί; Είσαι σίγουρος ότι και αυτοί δεν έχουν κακώς κείμενα στον κλάδο τους με τα οποία αγανακτούν και που στα μάτια της κοινωνίας μεγεθύνονται και στιγματίζουν όλον τον κλάδο;

Θα μου πεις: Και εσένα τι σε νοιάζει; Εσύ τους ξέρεις όλους; Τους θεωρείς όλους αγίους;
Όχι. Δεν μπορώ όμως να υιοθετήσω και ό,τι μου σερβίρουν κάποιοι ημιμαθείς δημοσιογράφοι καθημερινά, οι οποίοι με περισσή ευκολία και λαϊκισμό εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον της μιας ή της άλλης επαγγελματικής ομάδας, χωρίς να ερευνήσουν σε βάθος. Αρκεί να σκεφθεί κανείς πόση λάσπη ρίχνουν πάνω στους εκπαιδευτικούς, για να φανταστεί τι κάνουν στους υπολοίπους. Η μέθοδος είναι ακριβώς η ίδια. Και, όπως οι εκπαιδευτικοί θίγονται, όταν τους βρίζουν συνολικά, φαντάζομαι ότι με τον ίδιο τρόπο θα θίγονται και άλλοι, όταν τους πετάνε συλλήβδην λάσπη.

Αναρωτιέστε όλοι γιατί τέτοιο μένος κατά των εκπαιδευτικών τελευταία. Μα γιατί είναι πολύ βολικό για τον καθένα, είτε είναι πολιτικός είτε απλός πολίτης, να πιστεύει ότι κάποιος άλλος είναι ο υπεύθυνος της καταστροφής, κάποιος άλλος είναι ο ευνοημένος, ενώ ο ίδιος είναι μονίμως το θύμα. Και οι συλλογικές ευθύνες είναι πάντα πολύ εύκολες. Πού να ψάχνεις τώρα τι ισχύει για τον καθένα….
Ακόμα και μεταξύ τους οι εκπαιδευτικοί στην ίδια δουλειά επιδίδονται. Η μια κατηγορία υποδεικνύει την άλλη ως πιο τεμπέλικη και ευνοημένη (καθηγητές εναντίον δασκάλων, όλοι μαζί εναντίον νηπιαγωγών, ασεπίτες εναντίον αναπληρωτών, τριτέκνων και πολυτέκνων κλπ).

Μπορεί να γίνομαι κουραστική και ίσως ενοχλητική, όταν λέω ότι πρέπει να αποφεύγετε τις γενικεύσεις και τις απλουστεύσεις. Πιστεύω όμως ότι στην παρούσα φάση και όσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να στοχοποιούνται επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες. Υπήρξαν εποχές στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες, όπου πλήρωναν αθώοι μόνο και μόνο γιατί ανήκαν σε μια ομάδα (π.χ ήταν αριστοκράτες, εβραίοι, κομμουνιστές, χριστιανοί, διανοούμενοι κλπ) στην οποία φορτώνονταν πολύ βολικά όλα τα δεινά του κόσμου. Δεν είναι ανάγκη να τις ξαναζήσουμε. Ας διορθωθούν αδικίες και κακώς κείμενα όπου υπάρχουν, χωρίς να τους τσουβαλιάζουμε όλους με τέτοια εμπάθεια.

......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #430 στις: Μαρτίου 13, 2010, 01:21:16 pm »

apri εχεις απολυτο δικιο...  ;)

Αλλα δεν πιστευω να πηρες στα σοβαρα όλα αυτα που ειπα περι άλλων επαγγελματων..  ;D

Το εκανα χαριν αστεϊσμου, για να καταδειξω ακριβως αυτό που λες και συ και ισχυει για τις γενικευσεις και τις υπεραπλουστευσεις.. Πόσο ευκολο είναι να πεσεις σ' αυτό το τριπάκι και να αρχισεις να λες (όπως λενε και κεινοι για σενα) για επαγγελματα και θεσεις που δε γνωρίζεις...

Πόσο ευκολο ειναι να πεις όλοι οι εφοριακοί τα παιρνουν, όλοι οι εξεταστες λαδωνονται κλπ κλπ

Για να περασουμε και μεις στην ευκολη λύση και να μην ειμαστε συνεχεια στην αμυνα και να δουν όλοι αυτοί που δεν είναι εκπαιδευτικοί και μας διαβαζουν και γραφουν και όλα αυτα τα ωραια για μας,πόσο ωραια είναι να πετας την παπαριά σου αβασανιστα και να κοβεις λασπη...
Γι' αυτό και πρότεινα να προσθεσει και ο καθενας μερικές κατηγορίες επαγγελμάτων που τα παιρνουν χοντρά ή είναι ευνοημένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους...

Αν δεν έγινε κατανοητό γιατί το έκανα σορρυ...

Για τους υπαλλήλους της βουλής τελος  παρεπεμψα και σε σχετικό άρθρο που αναφερει πως "τα εχουν με τους δημοσιογραφους που βγαλαν προς τα εξω το μυστικό για τους 16 μισθούς τους.." κλπ κλπ
;D ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2010, 01:55:19 pm από daniel »

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #431 στις: Μαρτίου 13, 2010, 01:27:14 pm »

apri εχεις απολυτο δικιο..  ;)

Αλλα δεν πιστευω να πηρες στα σοβαρα όλα αυτα που ειπα περι άλλων επαγγελματων..  ;D

Το εκανα χαριν αστεϊσμου, για να καταδειξω ακριβως αυτό που ισχυει για τις γενικευσεις και τις υπεραπλουστευσεις..

Πόσο ευκολο ειναι να πεις όλοι οι εφοριακοί τα παιρνουν, όλοι οι εξεταστες λαδωνονται κλπ κλπ

Αν δεν έγινε κατανοητό το γιατί το έκανα σορρυ...

Χαίρομαι γι' αυτό.  ;)

Ξέρεις, το θέμα είναι ότι μεταξύ σοβαρού και αστείου πολλοί το κάνουμε αυτό χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι αναπαράγουμε επικίνδυνα στερέοτυπα. Και μόνο όταν αφορούν εμάς, αντιδρούμε και θιγόμαστε. Άσε δε που με έχουν εκνευρίσει πολλά παπαγαλάκια, της τηλεόρασης κυρίως, με τις ασυναρτησίες που προπαγανδίζουν στον κόσμο. Στο τέλος θα βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου και δεν θα ξέρει και γιατί... >:(

ΥΓ. Υποψιάζομαι ότι οι υπάλληλοι της
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2010, 01:34:00 pm από apri »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #432 στις: Μαρτίου 13, 2010, 01:39:50 pm »
Daniel, έχεις απόλυτο δίκιο, όταν μιλάς για κακώς κείμενα στον κλάδο των εκπαιδευτικών και υποστηρίζεις ότι υπάρχουν ατομικές ευθύνες και όχι συλλογικές. Και καλώς υποστηρίζεις ότι όσοι είναι έξω από τον χορό, δηλ. όσοι δεν έχουν μπει σε σχολείο και δεν ξέρουν τη δουλειά των εκπαιδευτικών, υιοθετούν με περισσή ευκολία όσα καταμαρτυρούνται για κάποιους από αυτούς και τα γενικεύουν.

Φοβάμαι όμως ότι και εσύ κάνεις ακριβώς το ίδιο για τις άλλες κατηγορίες υπαλλήλων τις οποίες αναφέρεις: Γενικεύεις χωρίς να γνωρίζεις. Αλήθεια εσύ ξέρεις ακριβώς τι δουλειά κάνουν όλοι οι τελωνειακοί, οι εφοριακοί, οι υπάλληλοι βουλής κλπ; Είσαι τόσο σίγουρος ότι όλοι παρανομούν ή όλοι κάθονται; Είσαι σίγουρος ότι όλοι άδικα, χωρίς κανένα προσόν και χωρίς κόπο παίρνουν τον μισθό που παίρνουν; Είσαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί διάλεξαν τη δουλειά τους, μόνο και μόνο για τα χρήματα; Είναι απαραίτητα υπόλογοι, επειδή τους δίνουν μεγαλύτερο μισθό, κάτι δηλαδή που ζητούν μονίμως και οι εκπαιδευτικοί και κακώς δεν το λαμβάνουν, επειδή είναι πολλοί; Είσαι σίγουρος ότι και αυτοί δεν έχουν κακώς κείμενα στον κλάδο τους με τα οποία αγανακτούν και που στα μάτια της κοινωνίας μεγεθύνονται και στιγματίζουν όλον τον κλάδο;

Θα μου πεις: Και εσένα τι σε νοιάζει; Εσύ τους ξέρεις όλους; Τους θεωρείς όλους αγίους;
Όχι. Δεν μπορώ όμως να υιοθετήσω και ό,τι μου σερβίρουν κάποιοι ημιμαθείς δημοσιογράφοι καθημερινά, οι οποίοι με περισσή ευκολία και λαϊκισμό εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον της μιας ή της άλλης επαγγελματικής ομάδας, χωρίς να ερευνήσουν σε βάθος. Αρκεί να σκεφθεί κανείς πόση λάσπη ρίχνουν πάνω στους εκπαιδευτικούς, για να φανταστεί τι κάνουν στους υπολοίπους. Η μέθοδος είναι ακριβώς η ίδια. Και, όπως οι εκπαιδευτικοί θίγονται, όταν τους βρίζουν συνολικά, φαντάζομαι ότι με τον ίδιο τρόπο θα θίγονται και άλλοι, όταν τους πετάνε συλλήβδην λάσπη.

Αναρωτιέστε όλοι γιατί τέτοιο μένος κατά των εκπαιδευτικών τελευταία. Μα γιατί είναι πολύ βολικό για τον καθένα, είτε είναι πολιτικός είτε απλός πολίτης, να πιστεύει ότι κάποιος άλλος είναι ο υπεύθυνος της καταστροφής, κάποιος άλλος είναι ο ευνοημένος, ενώ ο ίδιος είναι μονίμως το θύμα. Και οι συλλογικές ευθύνες είναι πάντα πολύ εύκολες. Πού να ψάχνεις τώρα τι ισχύει για τον καθένα….
Ακόμα και μεταξύ τους οι εκπαιδευτικοί στην ίδια δουλειά επιδίδονται. Η μια κατηγορία υποδεικνύει την άλλη ως πιο τεμπέλικη και ευνοημένη (καθηγητές εναντίον δασκάλων, όλοι μαζί εναντίον νηπιαγωγών, ασεπίτες εναντίον αναπληρωτών, τριτέκνων και πολυτέκνων κλπ).

Μπορεί να γίνομαι κουραστική και ίσως ενοχλητική, όταν λέω ότι πρέπει να αποφεύγετε τις γενικεύσεις και τις απλουστεύσεις. Πιστεύω όμως ότι στην παρούσα φάση και όσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να στοχοποιούνται επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες. Υπήρξαν εποχές στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες, όπου πλήρωναν αθώοι μόνο και μόνο γιατί ανήκαν σε μια ομάδα (π.χ ήταν αριστοκράτες, εβραίοι, κομμουνιστές, χριστιανοί, διανοούμενοι κλπ) στην οποία φορτώνονταν πολύ βολικά όλα τα δεινά του κόσμου. Δεν είναι ανάγκη να τις ξαναζήσουμε. Ας διορθωθούν αδικίες και κακώς κείμενα όπου υπάρχουν, χωρίς να τους τσουβαλιάζουμε όλους με τέτοια εμπάθεια.

Εγω το βλέπω διαφορετικά.
Η συλλογική ευθύνη που υπάρχει σε κάθε κλάδο ξεχωριστά είναι η ανοχή  που επέδειξαν οι έντιμοι υπάλληλοι στα ''λαμόγια '' του κάθε κλάδου. Δεν διαπόμπευσαν, δεν κατάγγειλαν...

Όλοι οι γιατροί ανέχτηκαν τους ''φακελάκηδες''...
Όλοι οι εφοριακοί ανέχτηκαν τους επίορκους ''συναδέλφους'' τους...
Όλοι οι εκπαιδευτικοί ανέχτηκαν τους συναδέλφους που έκαναν ιδιαίτερα σε μαθητές τους και μάλιστα με εξοργιστικές τιμές...

Μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι συνδικαλιστικοί φορείς...
Και τώρα καλούνται όλοι να πληρώσουν τον λογαριασμό που αφήνουν τα λαμόγια συναδελφοί τους...

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #433 στις: Μαρτίου 13, 2010, 01:42:44 pm »
Σίγουρα έχει ο καθένας την ευθύνη της ανοχής των κακώς κειμένων. Πόσο εύκολο είναι όμως πάντα να αναστρέψεις μόνος σου μια κατάσταση; Εσύ αν δεις λ.χ έναν συνάδελφο να τεμπελιάζει, τι θα κάνεις;  Θα πας να τον καταγγείλεις; Και πες ότι το έκανες. Είσαι σίγουρος ότι θα γίνει κάτι; Οι περισσότερες ΕΔΕ ξέρουμε πού καταλήγουν.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)