*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93942 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #392 στις: Μαρτίου 12, 2010, 11:30:41 am »

Παράθεση
Δεν ειπα ποτε να πανε οι καθηγητες στα δημοτικα αλλα να γινει κατι και γι αυτους οχι μονο για τους δασκαλους.

Κανείς δεν είπε πως είπες κατι τετοιο. Σαν τι να γίνει όμως για τους καθηγητές;

Άκου πως έχει η κατάσταση: Το κράτος, αδύναμο να ορίζει αλλά "δυνατό" να διορίζει, διόριζε. Κάποιοι από αυτούς που διόριζε, αρκετοί, ψαχναν τρόπο να φυγουν από τον τοπο διορισμού τους, άλλοι με νομιμα μεσα και λόγους, και άλλοι όχι. Το αποτελεσμα είναι σε αρκετες περιοχες να δημιουργηθει έλλειμα εκπαιδευτικών. Το κρατος για να ανταποκριθει, αλλά να μη χαλάσει και το χατηρι κάποιων, συνέχιζε να διορίζει για να καλύψει αυτα τα κενά (μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους). Οι οποίοι μόλις μονιμοποιούνταν κάναν τα ίδια και πάλι από την αρχή....  :-\

Αποτέλεσμα; 18.000 αποσπασμενοι σε γραφεία, υπηρεσίες, ΙΕΚ, ΚΔΑΥ, ΣΜΕΑ, διευθυνσεις κλπ κλπ.. Χωρια οι υπεραριθμίες σε σχολεία. Δηλαδη παρατηρούνται φαινόμενα γυμναστες πχ να μη συμπληρωνουν ωραρια σε μια περιφερεια, παρα να μοιραζονται τις ωρες, και καπου αλλού σε χωριά κλπ να μην υπάρχουν καθόλου..  :-[

Πόσους να διορίσει παραπάνω το κρατος για να κλείσει τις τρύπες;.. Και ποιες τρυπες; Αυτες που θα ..ανοίξουν πάλι; (χαρη στην αδυναμία του;;)

Η μονη λύση είναι σωστες τοποθετήσεις σε όλα τα σχολεία, αποσπάσεις με μέτρο και λόγο, να δουν τι κενα δημιουργούνται, αλλά σε τμηματα 20-25 παιδιών το ανώτερο και όχι 30... Και μετα να διορισουν αν υπάρχει ανάγκη.

Επίσης, αν καταλήξουν ότι παιδαγωγικά είναι σωστό και χρησιμο να γίνουν ολοήμερα γυμνασια-λύκεια, και μόνο τότε, μπορούν επιπλέον να διορίσουν..

Να διορίζουν ακαταπαυστα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν όλους τους αδιόριστους όμως, εκ των πραγματων δε γίνεται..

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2010, 11:18:21 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:12:24 »

Αποσυνδεδεμένος fofiko

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #393 στις: Μαρτίου 12, 2010, 12:25:14 pm »
και παλι σε ποιον να πρωτοαπαντησω
1)δεν καταλαβα επειδη δεν ειμαι εκπαιδευτικος δεν εχω δικαιωμα να λεω την γνωμη μου?
2)οι εκπαιδευτικοι δεν εχουν γνωμη δηλαδη για τα υπολοιπα επαγγελματα?
3)ναι οι δασκαλοι κανουν κενα. μπορει να εχουν μαθημα την 1η ωρα και μετα ξανα την 3η και την 4η.θες να μας πεις οτι δεν το ηξερες? στο συγκεκριμενο φορουμ μαλιστα διαβασα για εναν καθηγητη εχει προβλημα με τους δασκαλους γιατι δεν τους βολευει το προγραμμα θελουν κενο την 1η ωρα να πανε στην λαικη κλπ κλπ μολις το βρω θα το παραθεσω
4)κι εγω ποιος σου ειπε οτι δουλευω διπλα στο σπιτι μου?
5)η δουλεια μου ειναι δημοσιος υπαλληλος-εργατης σε δημο,ενταξει ησυχασες?
6)κι εγω σπουδασα αλλα δουλεια στον κλαδο μου δε βρηκα για αυτο και εγινα εργατης ΥΕ και δεν θεωρω δεδομενη τη συνδεση των σπουδων μου με τον αμεσο διορισμο φυσικα
7)και τελος τωρα πλεον οι περισσοτεροι δηλωνουν παιδαγωγικο για τον αμεσο διορισμο και οχι επειδη αγαπανε το επαγγελμα.και ξερω πολλα παραδειγματα.
8)δεν κατηγορα ειπα κανεναν γουστο σας καπελο σας αν γινεστε δασκαλοι για τον διορισμο-θα φανει αλλωστε στην πορεια ποιοι κατεχετε το επαγγελμα.αλλα οχι γκρινια παιδια,ειστε οι πλεον ευνοημενοι του δημοσιου.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #394 στις: Μαρτίου 12, 2010, 12:42:34 pm »

fofico σαφως και μπορεις να εκφερεις τη γνωμη σου και την άποψη σου μεσα από το φορουμ αυτό. Οποιοσδηποτε μπορει. Δεν είπε το αντιθετο κανεις. Αρκεί να είναι εμπεριστατωμενη και να δηλώνεται σαν τι είναι. (τι είναι αυτός που το λέει και με ποιο γνωμονα το λεει..)

Τωρα καταλαβα τι εννοείς με τη λεξη κενά.. (Δεν είμαι δάσκαλος)
Το ότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν συγκεκριμενες ώρες για διαφορους λόγους κλπ δε σημαινει απαραιτητα κατι... Αυτό συμβαίνει και σε άλλους κλάδους και σε άλλα επαγγέλματα.. Φανταζομαι το ξερεις...

Συμφωνω απόλυτα για το ότι δηλωνουν παιδαγωγικό και ακολουθούν πολλοί το επάγγελμα για βιοποριστικούς και μονο λόγους... Αλλά και αλλού δε συμβαίνει;

Και από που κι ως που είμαστε οι πλέον ευνοημενοι;;;
Υπάλληλοι της
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #395 στις: Μαρτίου 12, 2010, 12:43:13 pm »
καλημερα οντως εχεις δικαιωμα να λες την αποψη σου,θα ηταν βεβαια πιο σωστο να ειχες ιδια αποψη και οχι οτι ακους απο γνωστους και συγγενεις..καλο ειναι επισης να μην εκμηδενιζουμε τα αλλα επαγγελματα ;) οπως ειπε και ο συναδελφος daniel ολα τα επαγγελματα εχουν δυσκολιες....

πες λοιπον οτι πρεσβευεις αλλα με ηπιους τονους...οχι επειδη εδω ειναι ενα εκπαιδευτικο φορουμ κλπκλπ αλλα γενικοτερα γιατι σαν ενλογα οντα μπορουμε να κρατησουμε ενα επιπεδο... :)

και να μπουν οι καθηγητες στα δημοτικα... ;D ;D
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:12:24 »

Αποσυνδεδεμένος praeceptor

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ02 & ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #396 στις: Μαρτίου 12, 2010, 12:51:59 pm »
Επειδή θα τρελαθώ.... Πού είδες τα 1200 πρώτο μισθό στους πρωτοδιοριζόμενους δασκάλους; είμαι πρωτοδιοριζόμενη με 2 χρόνια προυπηρεσίας ως αναπληρώτρια. ΜΚ 17 με επίδομα γάμου, τέκνου, προβληματική περιοχής κ έπαιρνα (πριν τη μείωση 12%) 1130. Οι περισσότεροι ξεκινάνε με ΜΚ 18, δεν έχουν παιδιά, σύζυγο κ προβληματική περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για 1000 ευρώ το πολύ....ΕΛΕΟΣ... εμείς είμαστε οι πλούσιοι;;;
vanitas vanitatis
omnia vanitas

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #397 στις: Μαρτίου 12, 2010, 12:53:21 pm »
λοιπον οτι ειμαστε ευνοημενοι ειμαστε....ειμαστε οι μοναδικοι δημοσιοι υπαλληλοι που καθομαστε τοσο καιρο...το θεμα ειναι τι γινετε και τι περναμε μεχρι να διοριστουμε....τι δουλειες κανουμε(καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη μονο αυτη του τεμπελη..)και ποσο παιζουνε με τα νευρα μας...συνυπολογισε λοιπον ολα αυτα και μετα ξανασυζηταμε...

οπως ειπες εχεις πτυχιο αλλα κανεις ασχετο επαγγελμα...εισαι ευχαριστημενος;; δεν θα ηθελες να δουλευες πανω στο αντικειμενο σου;; αν ναι τοτε μη κρινεις ολους εμας που το προσπαθουμε..

οσο για τους λουφαδορους που θελουν τα κενα για ψωνια λαϊκη κλπ αν διαβασες και οι ιδιοι οι συναδελφοι το κατακριναμε...παντου υπαρχουν καλοι και κακοι,ευσυνειδητοι και ασυνειδητοι επαγγελματιες...και αυτο το γνωριζουμε πολυ καλα..
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2010, 01:33:34 pm από Αναστασια 76 »
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #398 στις: Μαρτίου 12, 2010, 01:28:21 pm »
σε ποιον να πρωτοαπαντησω?
1)οχι δεν ειμαι εκπαιδευτικος ειναι ομως πολλοι φιλοι και συγγενεις οποτε ξερω τι παιζει με το επαγγελμα
2)οχι δεν εδωσα κατατακτηριες για παιδαγωγικο
3)δεν ζηλευω απλα εκανα μια επισημανση και η αληθεια να λεγεται.δε λεω να κανουν παραπανω ωρες οι δασκαλοι απλα να μην γκρινιαζουν κιολας(εδω παει το οπου φτωχια και γκρινια προφανως)μια με τα ωραρια που δεν τους βολευουν(θελουν κενο την πρωτη ωρα η την τελευταια) μια με τους μισθους(πως λενε αραγε οτι παιρνουν τους χαμηλοτερους μισθους απο ολους τους δημοσιους υπαλληλους αφου ολοι ξεκιναμε με 1200 ευρω?) μια με τη μειωση προσληψεων(εδω θα σταματησουν για ολους οι προσληψεις εκτος απο τους εκπαιδευτικους που απλα θα παρουν λιγοτερους).

Ρε παιδιά! Τί ζητά η αλεπού στο παζάρι;; Αν πρόσεξες fofiko, είναι ένα φόρουμ εκπαιδευτικών. Εσύ δηλώνεις ότι δεν είσαι. Αν παρατήρησες, όλες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από εκπαιδευτικά ζητήματα, που εκ των πραγμάτων δε σε αφορούν (π.χ. προϋπηρεσίες, ασεπ, σχολικά μαθήματα κ.ά.). Εσύ τί θα προσφέρεις με την παρουσία σου εδώ; Κριτική, λάσπη και άλλα ωραία και θαυμαστά του κόσμου της προβοκάτσιας; Μου θυμίζεις δημοσιοκάφρους που έχουν άποψη για την κρίση στην οικονομία μέχρι και για τί είδους χάπια πρέπει να συνταγογραφούν οι γιατροί του ΙΚΑ! Όχι, άλλη βοθρίλα!!!
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #399 στις: Μαρτίου 12, 2010, 02:05:38 pm »
ολοι ειμαστε "τεμπεληδες", αφου η κοινωνια θεωρει τον εκπ/κο ως τον λιγοτερο εργαζομενο απ'ολα τα επαγγελματα. και ναι,....ειμαι τεμπελης!

και ηρθε τωρα η Αννουλα, να μου πει : Μαρκο, να ηξερες ποσο στεναχωριεμαι με σας τους εκπ/κους!
ματι δεν κλεινω. μαυρη η ωρα που ο Γιωργακης μου εδωσε το υπ. παρα-παιδειας.Σε οποια επισκεψη παω, ξερεις τι μου λενε? αυτοι οι καθηγητες τα θελουν ολα δικα τους, καθε τρεις και λιγο το σχολειο δεν λειτουργει. συνελευσεις, εκλογες 15μελους, αργιες, παρελασεις, γιορτες, καλοκαιρι,πασχα,χριστουγεννα,εκδρομες και μονο 3-4 ωρες καθαρες για δουλεια και αυτες αν τις κανουν σκαρτες ειναι. και πως να το κανουμε, ρε συ Μαρκο (μου λεει η Αννουλα), δεν το αντεχω να μου λενε οτι εχω τους πιο τεμπεληδες εργαζομενους! Ειναι προκληση για την κοινωνια μας. Να και γω, αποφασισα να βαλω 8ωρη απασχοληση.

πολυ καλα θα κανεις Αννουλα μου!! μου αρεσεις! 
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος fofiko

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #400 στις: Μαρτίου 12, 2010, 02:12:53 pm »
εγω ξερω για πρωτοδιοριστη δασκαλα σε σχολειο μειονοτητων λιγο πιο εξω απο την κομοτηνη με μισθο 1200 ευρω.χωρις παιδια,γαμους και μεταπτυχιακα.not bad.επισης πρωτοδιοριστη νηπιαγωγος ειδικης αγωγης 1400.pas mal. και γιατι να μην νιωθω καπως οταν βλεπω φιλους μου δασκαλους να εχουν αγορασει το εξοχικο τους και ολο το καλοκαιρι να καθονται εκει κι εγω να παιρνω αδεια μολις 10 μερες?  οχι τιποτα αλλο αλλα σκοπευα να αγορασω κι εγω εξοχικο(αφου μου τρεχουν απο τα μπατζακια). ;)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #401 στις: Μαρτίου 12, 2010, 02:28:37 pm »
εγω ξερω για πρωτοδιοριστη δασκαλα σε σχολειο μειονοτητων λιγο πιο εξω απο την κομοτηνη με μισθο 1200 ευρω.χωρις παιδια,γαμους και μεταπτυχιακα.not bad.επισης πρωτοδιοριστη νηπιαγωγος ειδικης αγωγης 1400.pas mal. και γιατι να μην νιωθω καπως οταν βλεπω φιλους μου δασκαλους να εχουν αγορασει το εξοχικο τους και ολο το καλοκαιρι να καθονται εκει κι εγω να παιρνω αδεια μολις 10 μερες?  οχι τιποτα αλλο αλλα σκοπευα να αγορασω κι εγω εξοχικο(αφου μου τρεχουν απο τα μπατζακια). ;)

Θα σχολιάσω μόνο το νηπιαγωγός ειδικής αγωγής πρωτοδιόριστη!!!
Είμαι νηπιαγωγός ειδικής αγωγής, διορισμένη με 8 χρόνια προΎπηρεσία. Ξέρεις πόσα παίρνω; 1280 ακριβώς το μήνα... Είναι μεγάλη η απόσταση ως τα 1400...
Επίσης, το ξαναείπα, η Ε.Α. είναι πολύ απαιτητικός τομέας. Υπάρχουν πολλές ειδικές ανάγκες, ο εκπαιδευτικός πρέπει να έχει πολλε΄ς γνώσεις και διαφορετικές γνώσεις για να εκαπιδεύσει παιδιά με Ε.Α. και βέβαια, το νηπιαγωγείο δεν είναι, γενικά, τραγουδάκια και ζωγραφιές. Ένα ειδικό νηπιαγωγείο είναι ακόμα πιο δύσκολο....
Και βέβαια 8-12:30 δεν μπορείς να κάνει τίποτα άλλο, ούτε καφέ, ούτε τουαλέτα, ούτε κουβέντα με το συνάδελφο, ούτε τηλέφωνο (πράγματα που σε μια δουλειά 8 ωρών μπορεί αν σου πάρουν και 4 ώρες για να τα κάνεις)....

Δεν θα επεκταθώ στους δασκάλους, ούτε στους καθηγητές, γιατί είμαι νηπιαγωγός, όχι γιατί εγώ κάνω ΤΗΝ δουλειά και οι άλλοι είναι κατώτεροι. Απλά εξηγώ τη δική μου δουλειά.
Και καλό θα είναι να ρωτήσεις και τους φίλους σου τους δασκάλους...μήπως τελικά όοοοολοι εμείς είμαιστε λάθος και εσύ και οι φίλοι σου σωστοί....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος ms

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #402 στις: Μαρτίου 12, 2010, 03:13:27 pm »
Emmaki καλά  τα  λες. Υπάρχει  πολύ  παραπληροφόρηση  σχετικά  με  τον  κλάδο  μας. Είμαστε  από  τους  πιο  κακομπληρωμένους  δημοσίους  υπαλλήλους. Και  οι  3  μήνες  που  καθόμαστε  δεν είναι  πολύ  για  την  δουλειά  που κάνουμε.Δεν  είναι δουλειά  γραφείου, όπως  είπες  ούτε  στην  τουαλέτα  δεν  προλαβαίνουμε  να  πάμε. Στην  τελική  και  οι  υπολοιποί  δημόσιοι υπάλληλοι  δεν κάθονται  λιγότερο αν  υπολογίσεις κανονική  άδεια  και  άγραφες  άδειες.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #403 στις: Μαρτίου 12, 2010, 03:50:48 pm »
Nαι, αυτο ειναι αληθεια!   δουλευουμε σκληρα.....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #404 στις: Μαρτίου 12, 2010, 04:02:14 pm »
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #405 στις: Μαρτίου 12, 2010, 04:21:05 pm »
To ωράριο, οι διακοπές και ο μισθός για εμένα είναι σχετικά πράγματα και εξαρτώνται από το είδος της εργασίας που επιτελείς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το επιτελείς. Το θέμα είναι πόσο καταπονείται κάποιος κάθε ώρα που περνάει, τί πίεση έχει, πόσο χρόνο δαπανά για να προετοιμαστεί, πόση βοήθεια έχει από το υπόλοιπο προσωπικό κλπ. Και γι' αυτό δεν είναι δυνατόν όλες οι δουλειές να έχουν το ίδιο ωράριο και όλοι οι εργαζόμενοι να αμείβονται το ίδιο. Είναι δυνατόν ένας ηθοποιός να παίζει επί οκτώ ώρες συνέχεια, ένας εκπαιδευτικός να διδάσκει επί οκτάωρο, ένας διερμηνέας να μεταφράζει επί οκτάωρο, ένας πρακτικογράφος να γράφει πρακτικά επί οκτάωρο κλπ και να προσφέρει και ποιοτικό έργο;

Δυστυχώς, όμως στην Ελλάδα έχουμε μια τάση να τα ισοπεδώνουμε όλα, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Κάνουν κάποιοι υπερωρίες; Πληρώνουμε τους πάντες, ανεξάρτητα αν δούλεψαν παραπάνω ή όχι. Δουλεύουν κάποιοι λιγότερες ώρες; Δώσε τους λιγότερα (άσχετα αν προσφέρουν όσο έργο βγάζουν άλλοι στο διπλάσιο χρόνο ή αν έχουν αφιερώσει διπλάσιο χρόνο σπίτι τους, για να προετοιμαστούν), για να μην ξεσηκωθούν οι υπόλοιποι. Ποτέ δεν εξετάζουμε τι δικαιούται ο καθένας και τι όχι. Κι αυτό ισχύει παντού. Και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ακόμα και σε κατηγορίες εργαζομένων που παρουσιάζονται ως οι ευνοημένοι (π.χ τελωνειακοί, εφοριακοί, υπάλληλοι
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2010, 04:34:40 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)