*

Αποστολέας Θέμα: Καταργείται το ποσοστό διορισμών εκπαιδευτικών μέσω προϋπηρεσίας ;  (Αναγνώστηκε 20820 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kshl

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
Παράθεση
κανενας τριωρος διαγωνισμος δεν μπορει να υποκαταστησει την εμπειρια και την πολυμηνη προϋπηρεσια

Αυτή η πολύμηνη προυπηρεσία αποκτάται "στο κεφάλι" των μαθητών. Επομένως το δημόσιο σχολείο θα μας υποστεί μέχρι να την αποκτήσουμε. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον διορισθέντα απο ΑΣΕΠ. Ποια ακριβώς είναι η διαφορά; Μα φυσικά το μικρό κόστος του ωρομίσθιου, ο οποιός δέν πληρώνεται σε χρήματα, αλλά με ψέυτικη πολλές φορές ελπίδα (δωρεάν). Άν γίνει κατάργηση πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ομαλά και σταδιακά, αλλά άς γίνει η αρχή επιτέλους!
Ώς απόφοιτος ΑΕΙ θεωρώ τους απόφοιτους ΤΕΙ εν δυνάμει ισάξιους ή και καλύτερους σε κάθε επίπεδο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Τιμόθεος

• Έμπειρο μέλος
  • Το μέτρο της αγάπης είναι η αγάπη χωρίς μέτρο
    • Προφίλ
Αν θυμάμαι καλά το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε το ποσοστό διορισμών ΑΣΕΠ και πραγματικής προυπηρεσίας σε 75% - 25%. Αργότερα η Κουτσίκου με τη Ν.Δ. διαμόρφωσε το ποσοστό σε 60% - 40%. Αποκλείεται να καταργηθεί ο διορισμός από τον πίνακα των αναπληρωτών, ειδικά τώρα στην οικονομική κρίση.

Τα ενδεχόμενα είναι τρία.
1.  Να ξαναγίνει 75%-25%
2.  Να παραμείνει 60%-40%
3.  Να γίνει 50%-50% (που είναι και το πιθανότερο).
Χιόνια και κρύα ας μη σταθούν εμπόδιο μπροστά σου, στις κορυφές της αρετής ν' ανθίζει πάντα η καρδιά σου

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Μακάρι να γινόταν 100% μόνο μέσω ΑΣΕΠ (με την προϋπόθεση να απορροφηθούν όσοι συμπληρώνουν σε 1 χρόνο, 30μηνο και 24μηνο+ΑΣΕΠ). Αλλά μια από τα ίδια θα έχουμε σε όλους τους τομείς, οπότε μην ανησυχείτε...
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Πολλή σημασία δώσατε στη δήλωση. Λες και τηρούν ποτέ αυτά που λένε προεκλογικά. Άσε που στη συγκεκριμένη περίπτωση πολύ αμφιβάλλω αν πέρασε από το μυαλό τους η κατηγορία των εκπαιδευτικών  ή αν ξέρουν καν πώς διορίζονται. Μιλάνε, ως είθισται προεκλογικά, υπέρ της αξιοκρατίας στο δημόσιο και γι' αυτό για άλλη μια φορά υπόσχονται ότι όλοι θα μπαίνουν με διαγωνισμό και όχι από το παράθυρο. Μας τα 'παν και άλλοι...
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος cookie2

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
χωρις να θελω να το παω σε κομματικα κτλ καλο θα ηταν να σκεφτουμε πολυ καλα πριν ψηφισουμε τον οποιοδηποτε στηριζει θεσμους οπως η ωρομισθια, stage ... 8)

Αποσυνδεδεμένος tempo

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
όλα είναι δυνατά...αν υπάρχει όφελος για την Α ή την Β παράταξη φίλε μου

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Συνάδελφοι ας κρατήσουμε κάποιο επίπεδο στην συζήτηση ως εκπαιδευτικοί που είμαστε. Βλέπω σε λίγο να χάνεται ο έλεγχος.. Νομίζω ότι Τιμόθεος έδωσε την σωστή διάσταση του θέματος. Μετατόπιση μπορεί να υπάρξει στα ποσοστά, αυτόματη κατάργηση σε καμμία περίπτωση ανεξάρτητα της κυβέρνησης που θα προκύψει.

Αποσυνδεδεμένος linmak88

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ-18.04
    • Προφίλ
Είναι ''αξιοκρατικό'' για όσους συναδέλφους δεν έχουν φύγει ΠΟΤΕ από το σπιτάκι τους και μόλις πήρανε πτυχίο θέλουν ''αξιοκρατικά'' να δουλέψουν μέσω ΑΣΕΠ! Τόσα χρόνια όμως εμείς καλύπτουμε εκπαιδευτικές ανάγκες τρέχοντας από δω κι από κει και πληρώνοντας από την τσέπη μας και στερώντας από την οικογένεια μας βασικές ανάγκες! Έχουν πάρει από τα χέρια μας εκατοντάδες παιδιά πτυχίο και τώρα οι νέοι συνάδελφοι μας θέλουν να μας πετάξουν σαν την τρίχα από το ζυμάρι!!!!!!
ΝΑΙ να υπάρχει το ΑΣΕΠ για να μπορούν να μπαίνουν και νέοι άνθρωποι στη δουλειά, ΑΛΛΑ ΟΧΙ εμείς όλοι να αδικηθούμε κατάφορα βρε παιδιά! Έλεος πια...αν είναι να τρώμε τις σάρκες μας μεταξύ μας-ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Συννενόηση και αλληλοκατανόηση χρειάζεται! Σκεφτείται τι έχει περάσει ο εκπ/κός που έχει χρόνια να πάει σπίτι του! Και το ΑΣΕΠ πρέπει να υπάρχει και ο πίνακας! Πως να το κάνουμε...είναι η χείριστη εκμετάλλευση να μας πετάξουν έξω κι εμάς!
Τάχα δεν θα είναι φταίχτης,<br />ποιον χτυπούν χωρίς να φταίξει;<br />Και καλά του κάνουνε αφού ήθελε να παίξει με τους άρχοντες<br />Άρχισε λοιπόν και κείνος<br />από πάνω να χτυπά...<br />Αρχή του παραμυθιού καλημέρα σας!

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ

Δεν έχω χρόνο να διαβάσω τις γνώμες όλων των συναδέλφων για το θέμα παρά μόνο κάποια ποστ, αλλά θέλω να πω το εξής:

Μακάρι να γίνει 100% από ΑΣΕΠ όπως θα έπρεπε να είναι ήδη εδώ και χρόνια συμφωνα με αρκετά παλιές εξαγγελίες ΑΣΕΠ, Υπουργείου κλπ, και να ξεφύγουμε πια από την ομηρία της προϋπηρεσίας που σε πάμπολλες περιπτώσεις μόνο αθώα και καθαρή δεν είναι (ξέρουμε δα πως παίρνονται οι πρόσθετες και οι ενισχυτικές σε γυμνάσια και λύκεια, δεν είμαστε χτεσινοί, και δε μιλω και για πλασματικές προϋπηρεσίες..).

Το ιδανικό, δίκαιο και αξιοκρατικό θα ήταν το εξής συνάδελφοι και το φωνάζω εδώ και χρόνια και γω και άλλοι εδώ μέσα:

"Κλείδωμα" των πινάκων (δηλ. όσοι είναι σε πίνακες ωρομισθίων και αναπληρωτών να είναι και οι τελευταίοι του παλιού συστήματος) και διορισμός μόνο μέσω ΑΣΕΠ ώστε σταδιακά να φτάσει σε ποσοστό 100%...

Κανένας δε θίγεται και αποκαθίσταται σταδιακά το θέμα "αξιοκρατικοί διορισμοί" στην εκπαιδευση..
(Αλλά τους συμφέρει η τάξη και το νοικοκύρεμα;...Μπαχαλο τα θέλουν για να βολεύουν τον κόσμο τους..Είτε σε διορισμούς, είτε σε αποσπάσεις, οργανικές θέσεις, μεταθέσεις κλπ)

Όλα τα άλλα τα πρεσβεύουν άνθρωποι,"συνάδελφοι" και πολιτικά μικρομάγαζα με συμφέροντα για ρουσφέτια, αυτοί που θέλουν να κρατάνε την Ελλάδα όμηρο μια ζωή των σκοπιμοτήτων και της μικροπολιτικής, και το πετυχαίνουν μια χαρά αν κρίνω από πολλές απόψεις στα διαφορα φόρα (και όχι μόνο σ'αυτό..) ή τεμπέληδες που μπαίνουν στη δημόσια εκπαίδευση για να "ξεκουραστούν" (το έχω ακούσει να λέγεται μπροστά μου..Φαντάζομαι και πόσοι το σκέφτονται δίχως να το ομολογούν..)

Ο καθένας το συμφέρον του πέρα από δίκαιο και άδικο.. Ο αμοραλισμός στο μεγαλείο του..
Η παιδεία να πα να γ.....    για τους πιο πολλούς "εκπαιδευτικούς" εδώ μέσα (κι εκεί έξω..)

Γεμίσαμε κομματόσκυλα και βολεψάκηδες..

Ουστ!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 01, 2009, 09:21:19 μμ από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος linmak88

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ-18.04
    • Προφίλ
Έτσι όπως το θέτει ο συνάδελφος daniel - έχει δίκιο! Όσους μας εκμεταλλεύτηκαν - μας εκμεταλλεύτηκαν! Ας κλειδώσουν τους πίνακες έτσι ώστε και οι παλιότεροι που έχουν ιδρώσει να εργαστούν και οι νέοι να διεκδικήσουν μια καθαρή θέση!
Ένα πράγμα όμως δεν καταλαβαίνω... 9 χρόνια τώρα είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι κι έχω γυρίσει τη μισή Ελλάδα δουλεύοντας 7 χρόνια ωρομίσθια και 2 μόνο χρόνια αναπληρώτρια και παρ'όλη την παραπάνω εμπειρία μου δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε όταν λέτε ότι μπαίνουν κάποιοι από τα παράθυρα! Δεν ειρωνεύομαι-ειλικρινά - απλώς μάλλον εγώ κοιμόμουν όρθια όλα αυτά τα χρόνια που παιδεύομαι και δεν καταλάβαινα την τύφλα μου! Πως μπαίνουν κάποιοι από τα παράθυρα - δεν το καταλαβαίνω! Άς μου το εξηγήσει κάποιος γιατί εγώ με το σταυρό στο χέρι μου φαίνεται θα πεθάνω!
Τάχα δεν θα είναι φταίχτης,<br />ποιον χτυπούν χωρίς να φταίξει;<br />Και καλά του κάνουνε αφού ήθελε να παίξει με τους άρχοντες<br />Άρχισε λοιπόν και κείνος<br />από πάνω να χτυπά...<br />Αρχή του παραμυθιού καλημέρα σας!

Αποσυνδεδεμένος tttzzz

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02.50
    • Προφίλ
Eμένα ακόμη δε λύθηκε η απορία μου για το πού στο καλό υπάρχει γραμμένη η δήλωση που έγινε αφορμή να ξεκινήσει αυτή η κουβέντα..???
Μην αφήνεις ό,τι σε τρώει να χορτάσει..

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Ένα πράγμα όμως δεν καταλαβαίνω... 9 χρόνια τώρα είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι κι έχω γυρίσει τη μισή Ελλάδα δουλεύοντας 7 χρόνια ωρομίσθια και 2 μόνο χρόνια αναπληρώτρια και παρ'όλη την παραπάνω εμπειρία μου δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε όταν λέτε ότι μπαίνουν κάποιοι από τα παράθυρα! Δεν ειρωνεύομαι-ειλικρινά - απλώς μάλλον εγώ κοιμόμουν όρθια όλα αυτά τα χρόνια που παιδεύομαι και δεν καταλάβαινα την τύφλα μου! Πως μπαίνουν κάποιοι από τα παράθυρα - δεν το καταλαβαίνω! Άς μου το εξηγήσει κάποιος γιατί εγώ με το σταυρό στο χέρι μου φαίνεται θα πεθάνω!

ΠΔΣ, ΣΔΕ, ΟΑΕΔ, Εκκλησιαστικα σχολεια. Κανε μια βολτα στο φορουμ στις αναλογες συζητησεις κ θα βρεις οτι οι προσληψεις στα συγκεκριμενα σχολεια κ την ΠΔΣ  δεν γινεται απο τους πινακες αναπληρωτων ή ωρομισθιων.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ρε παιδιά, πιστεύω πως τζάμπα κουβέντα κάνουμε. Προφανώς εννοεί ότι θα χτυπήσει ή μάλλον θέλει να χτυπήσει την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια. Μου φαίνεται πολύ περίεργο να εννοεί οτιδήποτε άλλο. Συνεπώς,αποκλείεται να θιγούν οι υπάρχουσες προϋπηρεσίες, πολλώ δε μάλλον αν συνοδεύονται από επιτυχία στον ΑΣΕΠ.

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
Ρε παιδιά, πιστεύω πως τζάμπα κουβέντα κάνουμε. Προφανώς εννοεί ότι θα χτυπήσει ή μάλλον θέλει να χτυπήσει την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια. Μου φαίνεται πολύ περίεργο να εννοεί οτιδήποτε άλλο. Συνεπώς,αποκλείεται να θιγούν οι υπάρχουσες προϋπηρεσίες, πολλώ δε μάλλον αν συνοδεύονται από επιτυχία στον ΑΣΕΠ.

Kι εγω ετσι καταλαβαινω...ομως οσοι το μεταφερατε στο τοπικ,που το διαβασατε στα ΝΕΑ ?

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)