*

Αποστολέας Θέμα: Νέα κυβέρνηση και αξιοκρατία στην εκπαίδευση  (Αναγνώστηκε 12205 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος artemisia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Νέα κυβέρνηση και αξιοκρατία στην εκπαίδευση
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 10:46:44 pm »
Ξεκαθαρίζω ξεκινώντας ότι δεν ανήκω σ' αυτούς που εκτιμούν ότι ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θ' αλλάξουν την Ελλάδα. Παρόλα αυτά στο προεκλογικό πρόγραμμα και στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ  τονίστηκε ιδιαίτερα η πρόθεση για εξάλειψη των πελατειακών σχέσεων και αξιοκρατικές προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ  τα ίδια θέματα είχαν προνομιακή θέση και στα ΜΜΕ. Διατηρώ κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να αγωνιστεί σθεναρά για την επίτευξη αυτών των στόχων, αλλά από την άλλη δεν μπορώ και να το αποκλείσω, καθώς μάλιστα σ' ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας τα αιτήματα αυτά είναι "ώριμα" (βλ. και τα threads αυτού του φόρουμ που σχετίζονται με ζητήματα αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο χώρο της εκπαίδευσης).

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν οι προθέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι ειλικρινείς, σίγουρα θα συναντήσουν ισχυρές αντιστάσεις ακόμη και απ' το εσωτερικό του κόμματος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:18:34 »

Αποσυνδεδεμένος FL

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 10:47:27 pm »
Γιατι ρε παιδια καθε χρονο ο ΑΣΕΠ?
Καθε εξαμηνο (Φλεβαρη - Ιουνη οπως παλια στην σχολη) και οτι μας ξεφυγε να πηγαινει Σεπτεμβρη. :o :o :o
Αντε και καμια διδακτικη ενοτητα εκτος εξεταστικης.
Αντε και καμια προοδο, ολο και κατι θα εχουμε να κανουμε.
( πω πω παει μου την βαρεσε εντελως... ;D )

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 10:48:08 pm »
Εγώ πάλι άκουσα σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ, ότι θα γίνεται ΑΣΕΠ κάθε χρόνο!Αν είναι έτσι ...μακάρι..Να μην περιμένουμε κάθε 2 χρόνια να έχουμε αγωνία..ενώ έτσι, διαβάζεις και δίνεις..Τι λέτε?
Προτιμότερο θα ήταν να γίνεται ο Ασεπ κάθε χρόνο (για τον ασεπ των εκπαιδευτικών άκουσες ότι θα γίνεται κάθε χρόνο?), αν και δεν πιστεύω ότι θα γίνει . Για να είμαι ειλικρινής πιο εύκολο θεωρώ ότι είναι  να κάνουν τον ασεπ κάθε 3 χρόνια παρά κάθε χρόνο. (Όχι δεν άκουσα κάτι).

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 11:48:48 pm »
Δεν ξέρω γιατί ,αλλά αν και αισιόδοξο άτομο  ;D έχω ρίξει τον πήχη πολύ χαμηλά. Όχι λόγο πασοκ, όποιος και να έβγαινε το ίδιο θα ήταν πιστεύω. Ποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι και δεν θα το έκανε; Δεν το έκανε απο κακία ο Καραμανλής που δε διόριζε κόσμο. Δεν τον σύμφερε κάτι τέτοιο...Σκέφτομαι οτι εμείς οι εκπαιδευτικοί τουλάχιστον θα παίρνουμε ενα 1000το μήνα. Οι περισσότεροι φίλοι μου δουλεύουν 8-9 ώρες και παίρνουν 750 το πολύ και λένε και ευχαριστώ και χαίρονται αν είναι σε ένα καλό περιβάλλον. Οι δημόσιοι υπάλληλοι κάποτε ήταν οι πιο χαμηλόμισθοι αλλά τα χρόνια που έρχονται τα βλέπω πολύ δύσκολα. Εμείς θα είμαστε σε πολύ καλή μοίρα. Φανταστείτε να ήσασταν πολιτικοί μηχανικοί πχ και να σπουδάζατε 5 χρόνια για 600 ευρώ ή να μην είχατε βγάλει πανεπιστήμιο και να θέλατε μια χειρονακτική εργασια τώρα που έχουν κλείσει όλες οι μικρές επιχειρήσεις..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:18:34 »

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 12:02:00 am »
το θέμα δεν είναι κάθε πότε θα γίνεται ΑΣΕΠ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

Το θέμα είναι με ποιές συνθήκες γίνεται ο ΑΣΕΠ, και πόση αξιοκρατία υπάρχει στον διορισμό των εκπαιδευτικών σήμερα.

Αποσυνδεδεμένος daimonman

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 12:52:20 am »
Αξιοκρατία... Πώς είναι στα αγγλικά? meritocracy? Να το πούμε στο Γιωργάκη, τι ακριβώς σημαίνει για να το πάρει πίσω... Απορώ πώς μερικοί πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τα πράγματα λες και ξαφνικά μηδενίστηκε ο χρόνος. Να θυμίσω μόνο ότι και ο Καραμανλής του σεμνά και ταπεινά ήταν ο σωσίας του 2004... Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Έλληνα, ξεχνάει εύκολα. Όπως και σε 6 χρόνια πάλι θα βλέπουμε την Ντόρα σα σωσία...
Ας ασχοληθεί ένας δημοσιογράφος σε μια κυριακάτικη εφημερίδα να κάνει ένα αφιέρωμα που βρίσκονται οι συγγενείς πρώτου βαθμού των Ελλήνων βουλευτών. Πού βρίσκονται τα παιδιά τους, πώς μπήκαν εκεί και ποια ακριβώς είναι η δουλειά τους. Έλεγε σήμερα στην τηλεόραση ότι κάθε που αλλάζει η κυβέρνηση, τοποθετούνται περίπου 42000 στελέχη σε οργανισμούς, επιτροπές, γραμματείες κτλ. Η υπόθεση Ζαχόπουλου να θυμίσω είχε σκάσει εξαιτίας καμιά 200 βυσμάτων που θα προσλαμβάνονταν στο υπουργείο πολιτισμού. Ουδέποτε κανείς τόλμησε να βγάλει προς τα έξω πεερισσότερα... Ο ΑΣΕΠ δημιουργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά πάντα βρίσκουν τρόπους να τον παρακάμπτουν. Μεγάλος αριθμός διορισμών γίνεται με βάση την εμπειρία σε έναν τομέα, χωρίς συνήθως να αναρρωτηθεί κανείς πώς τοποθετήθηκε ο επιλεγμένος σε αυτό το πόστο.  Μόλις πριν από 20 χρόνια υπήρχε ακόμα ηκλαδική του ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσε να μιλάει κανείς για ώρες σχετικά.
Οι πολιτικοί ατομικά δεν έχουν να κερδίσουν ΤΙΠΟΤΑ απολύτως από την αξιοκρατία. Αντιθέτως χάνουν όλη τη δύναμή τους! Κανείς ποτέ δεν πρόκειται να την επιδιώξει.
κι επειδή το θέμα είναι αξιοκρατία και εκπαίδευση να θυμίσω ότι από τους βασικότερους λόγους που πολεμήθηκε ο νόμος Γιαννάκου ήταν γιατί θα εφάρμοζε αξιολόγηση στην τριτοβάθμια επαίδευση. Για κάποιο λόγο ο Έλληνας φοβάται λέξεις από αξιο-. Μάλλον όχι ο Έλληνας. Οι βολεμένοι. Κι είναι φυσικό, έτσι θα δοκιμαστούν θα αποτιμηθούν και θα κριθούν. Και πολύ πιθανόν θα ξεμπροστιαστούν. Μπροστά στο φόβο αυτό, τα μεγάλια κεφάλια των πανεπιστημίων ξεσηκώθηκαν. Η εκπαίδευση, που θα έπρεπε να είναι ο τομέας με τους πιο ανοικτόμυαλους, προοδευτικούς και ατρόμητους ανθρώπους έχει καταλήξει στην Ελλάδα ο πιο σκοταδιστικός. Στη θεολογική σχολή ένας μεγάλοκαθηγητής έχει βάλει τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά. Στην ιατρική σχολή γίνεται της πόπης, πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις και να πάρεις τα βουνά... Οι πρυτάνεις το μόνο θέμα που έχουν να συζητήσουν πώς και πώς με το νέο υπουργό είναι να επιτρέπεται να ξαναβάλουν υποψηφιότητα μόλις τελειώσει η θητεία τους... Και φυσικά τα φοιτητικά κόμματα, χωρίς σχόλια...
Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι! Κι από εκεί και πέρα ΠΙΕΣΗ συνεχώς, έλεγχος, ανάδειξη των παρατυπιών, ενημέρωση των ΜΜΕ, επικοινωνία μέσω internet, καταγγελίες, συνήγορος του πολίτη, δικαστήρια, επερωτήσεις στη βουλή από βουλευτές. Άλλο τρόπο δε βλέπω για να έρθει η αξιοκρατία...

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 01:59:30 am »

Πόσο δίκιο έχεις σε όλα... δυστυχώς.... :'(
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 02:11:42 am »
Συμφωνώ απόλυτα με τον επίλογό σου daimonman. Η αλλαγή σε αυτή τη χώρα δεν θα γίνει ποτέ από πάνω προς τα κάτω ακόμη και αν υπάρξουν και πολιτικοί με όραμα. Από μας εξαρτάται κυρίως. Πρέπει με όλα τα νόμιμα μέσα να αντιδρούμε σε κάθε παρατυπία που θα επιχηρείται σε βάρος μας. Μόνο εμείς μπορούμε να σταματήσουμε τους αμέτρητους ποντικούς που τρυπώνουν στα πολιτικά γραφεία και πιέζουν μέσω των βουλευτάδων να βολευτούν όλο και καλύτερα σε βάρος όλων μας. Πρέπει όμως να γίνουμε και μεις πολλοί...

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 02:12:04 am »
Εγώ πάλι άκουσα σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ, ότι θα γίνεται ΑΣΕΠ κάθε χρόνο!Αν είναι έτσι ...μακάρι..Να μην περιμένουμε κάθε 2 χρόνια να έχουμε αγωνία..ενώ έτσι, διαβάζεις και δίνεις..Τι λέτε?
Προτιμότερο θα ήταν να γίνεται ο Ασεπ κάθε χρόνο (για τον ασεπ των εκπαιδευτικών άκουσες ότι θα γίνεται κάθε χρόνο?), αν και δεν πιστεύω ότι θα γίνει .
Έτσι,έτσι..
Για να παίρνουν κάθε χρόνο το...πως το λένε?
Τα 20 ευρώ που δίνουμε για ΑΣΕΠ
Τα κλεφτρόνια

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 02:30:37 am »

Συμφωνώ απόλυτα με τον επίλογό σου daimonman. Η αλλαγή σε αυτή τη χώρα δεν θα γίνει ποτέ από πάνω προς τα κάτω ακόμη και αν υπάρξουν και πολιτικοί με όραμα. Από μας εξαρτάται κυρίως. Πρέπει με όλα τα νόμιμα μέσα να αντιδρούμε σε κάθε παρατυπία που θα επιχηρείται σε βάρος μας. Μόνο εμείς μπορούμε να σταματήσουμε τους αμέτρητους ποντικούς που τρυπώνουν στα πολιτικά γραφεία και πιέζουν μέσω των βουλευτάδων να βολευτούν όλο και καλύτερα σε βάρος όλων μας. Πρέπει όμως να γίνουμε και μεις πολλοί...

Ο daimonman, sikat είπε και κάτι άλλο, πιο δύσκολο από τα σωστά που λες, και πιο ουσιώδες:

Παράθεση
Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι!

Και δεν πρόκειται μόνο για την "παρατυπία που επιχειρείται σε βάρος μας"...

Αλλά για την παρατυπία που θα θελήσουμε εμείς να κάνουμε ή να δεχτούμε να γίνει εις βάρος άλλων, πέρα από το ηθικά σωστό και δίκαιο,  μόνο και μόνο γιατί μας βολεύει..
Αυτό είναι και το πιο δύσκολο: Η μάχη με τον εαυτό μας.. Η αληθινή και μόνη επανάσταση.. Ειδικά σε τέτοιους καιρούς που οι περισσότερες αξίες δυστυχώς έχουν πάρει την κατω βόλτα..

Πόση διαφορά έχει..

Εμείς είμαστε το κράτος, οι αδικούντες, τα λαμόγια.. Μπορούμε να αντισταθούμε; Εκεί θα φανει ο πολιτισμός μας..
Όχι μόνο όταν μας αδικούν.. Όταν εμείς αδικούμε..
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 09:08:06 am »
Προτιμότερο θα ήταν να γίνεται ο Ασεπ κάθε χρόνο (για τον ασεπ των εκπαιδευτικών άκουσες ότι θα γίνεται κάθε χρόνο?), αν και δεν πιστεύω ότι θα γίνει .
Έτσι,έτσι..
Για να παίρνουν κάθε χρόνο το...πως το λένε?
Τα 20 ευρώ που δίνουμε για ΑΣΕΠ
Τα κλεφτρόνια

εγω θελω να γινεται ο ΑΣΕΠ καθε 3μηνο ή 6μηνο. δεν μπορω να περιμενω 1 χρονο.θα μου λειψει. εγω ο,τι αγαπω το θελω κοντα μου,να το βλεπω καθε ωρα και στιγμη.

ρε σεις, ας ανακοινωσουν εγκαιρα την υλη,που ουτε αυτο δεν θα κανουν και οσο για τις αξιοκρατιες....
καλα τωρα.....μας επεισαν.
βρε, αν ειχα εγω γνωστο νομιζεται οτι δεν θα το εκμεταλλευομανε? (προσεξτε την καταληξη!!)
αλλα θα μου λεγανε οι κ.κ.του πασοκ "συγγνωμη,αλλα ειμαστε κομμα αξιοκρατιας"?
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 09:15:32 am »
λέτε να καταργήσει ο Γιωργάκης το διορισμό με προϋπηρεσία???? Δε θα το αντέξω γιατί υπολόγιζα ότι του χρόνου διορίζομαι και δεν αντέχω και 6ο ΑΣΕΠ

"Θα ορίσει το ΑΣΕΠ ως τον μοναδικό τρόπο για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στο κράτος και θα φροντίσει με αποφάσεις του να δείξει ότι εννοεί την αξιοκρατία και στις θέσεις μετακλητών ή πολιτικής ευθύνης.Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις, αυτές θα γίνονται με ετήσιο διαγωνισμό, στο πλαίσιο τριετούς, τουλάχιστον, προγραμματισμού." πηγή nonews

αυτά θα κάνει ....Άρα όσοι είναι να διοριστούμε φέτος ή του χρόνου με 24μηνο + ΑΣΕΠ να το ξεχάσουμε και να δώσουμε ξανά ΑΣΕΠ???? είμαι ήδη 4 φορές επιτυχών τον έχω στειρήξει αυτό το διαγωνισμό δεν αντέχω 6η φορά....θα πάρω σύνταξη απο ΑΣΕΠ...

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 09:20:42 am »
μάρκο, και γω θα τον εκμεταλλευόμανε ;D. Η σκέψη μου θα ταν ¨εγω θα αλλάξω τον κόσμο; Στα βρώμικα παιχνίδια παίζω βρώμικα..."Γενικά θεωρώ οτι μόνο αν πάρεις θέση εξουσίας θα φανεί πόσο δυνατός χαρακτήρας είσαι και αν μπορείς να αντισταθείς στο 'μέλι". Οι πολιτικοί τι έχουν να κερδίσουν απο την αξιοκρατία; Να θυμιθούμε πόσοι είχαν βολευτεί απο το πασοκ σε μια νύχτα με τον μπαμπά του γιωργάκη; Λογικό να βολευτούν και τα παιδιά τους τώρα..Αν εσένα έμμεσα σου έλεγαν 'αν δεν με ψηφίσεις, θα έρθει ο άλλος και θα σε διώξει", τι θα έκανες;; όταν είσαι κάτω, δεν έχεις να χάσεις τπτ.Λογικό είναι να θες αξιοκρατία. Ας το πάρουμε αλλιώς, ποιος δεν θα δούλευε στον δήμο του που τυχαίνει να ξέρει τον δήμαρχο;;;Θα δεχόσασταν οτι κάποιος άλλος έχει περισσότερα προσόντα ή θα λέγατε αν δεν πάρω εγώ την θέση θα την πάρει κάποιος άλλος επίσης οχι αξιοκρατικά; Πλέον είναι στο αίμα μας πιστεύω...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 09:56:32 am »
o ετησιος διαγωνισμος του ασεπ δεν νομιζω οτι περιλαμβανει και τους εκπ/κους. ειναι τοσο μεγαλος ο δημοσιος τομεας και απο την αλλη ο διαγωνισμος των εκπ/κων ειναι κατι το διαφορετικο. εχει αλλη, δικη του "αιγλη"!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 06, 2009, 10:55:49 am από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182792
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 716