0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: ΜΙΛΤΟΣΤΑΜΜΥ στις Οκτωβρίου 09, 2009, 05:28:21 pmΠαράθεση από: anastasia86 στις Οκτωβρίου 09, 2009, 05:22:45 pmΜοριοθήρες μας έχει κάνει το σύστημα από μόνο του, αλλά αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα. Ως μαθήτρια, η ΠΔΣ εμένα, όπως και παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες,με βοήθησε αρκετά γιατί στο σχολείο είχαμε ανεπαρκέστατους καθηγητές σε κάποια μαθήματα. Υπάρχουν μαθητές που και καλοί είναι και διαβάζουν αλλά έχουν απορίες που πρέπει να λύσουν και δεν διαθέτουν χρήματα για φροντιστήρια. Όσο για το ΑΣΕΠ, υπάρχουν επιτυχόντες 3 και 4 συνεχόμενες φορές και ακόμη περιμένουν να μπουν σε σχολείο γιατί κάποιοι άλλοι τους παίρνουν τη θέση με διάφορα μόρια. Σχετικά με το οικονομικό, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά τουλάχιστον αποκτούν κάποια προϋπηρεσία και κάποια μόρια τα οποία αλλους λίγο και άλλους πολύ τους βοηθούν. Η συζήτηση γίνεται για το πως θα πρέπει να γίνεται η επιλογή για τους διδάσκοντες στην ΠΔΣ καθώς αυτός ο θεσμός είναι μια βοήθεια ουσιαστική και αποτελεσματική για όσους το χρησιμοποιούν σωστά αλλά και οικονομική για τους μαθητές, αλλά ως εκπαιδευτικοί μέσα σε έναν ταλαιπωρημένο κλάδο το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ίσως λίγο περισσότερο από τη σκοπιά της θέσης εργασίας και των μορίων. Η λύση για τους πίνακες ωρομισθίων νομίζω πως είναι από τις καλύτερες.ΥΓ: Και για να προλάβω μερικούς, δε λέω σε καμιά περίπτωση ότι χρησιμοποιούμε τους μαθητές και την ανάγκη ύπαρξης της πρόσθετης για προσωπικό όφελος.Και όμως πολλοί από εμάς έλεγαν στα παιδιά της τάξης τους τελειώνοντας η χρονιά: Πες τε στον κύριο τάδε (συντονιστή) ότι του χρόνου θέλετε εμένα. Γιατί το έλεγαν άραγε οεοοοοο [/b][/b][/b][/i][/b]Αυτά συμβαίνουν παντού και πάντα και δεν μπορείς να τα ελέγξεις, δυστυχώς. Γι'αυτό το λόγο λέμε να υπάρχουν κριτήρια συγκεκριμένα για να επιλέγονται οι εκπαιδευτικοί. Το ότι το είπαν τα παιδιά δεν θα έχει καμιά σημασία νομίζω αν έρθει ένα ωραιότατο μέσον και πάρει τη θέση, αυτά είναι που πρέπει να περιοριστούν αν όχι να εξαφανιστούν. Προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ και το ίδιο ελπίζω και για τους συναδέλφους που παραθέτουν εδώ τις απόψεις τους και προσπαθούν για το συλλογικό καλό.
Παράθεση από: anastasia86 στις Οκτωβρίου 09, 2009, 05:22:45 pmΜοριοθήρες μας έχει κάνει το σύστημα από μόνο του, αλλά αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα. Ως μαθήτρια, η ΠΔΣ εμένα, όπως και παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες,με βοήθησε αρκετά γιατί στο σχολείο είχαμε ανεπαρκέστατους καθηγητές σε κάποια μαθήματα. Υπάρχουν μαθητές που και καλοί είναι και διαβάζουν αλλά έχουν απορίες που πρέπει να λύσουν και δεν διαθέτουν χρήματα για φροντιστήρια. Όσο για το ΑΣΕΠ, υπάρχουν επιτυχόντες 3 και 4 συνεχόμενες φορές και ακόμη περιμένουν να μπουν σε σχολείο γιατί κάποιοι άλλοι τους παίρνουν τη θέση με διάφορα μόρια. Σχετικά με το οικονομικό, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά τουλάχιστον αποκτούν κάποια προϋπηρεσία και κάποια μόρια τα οποία αλλους λίγο και άλλους πολύ τους βοηθούν. Η συζήτηση γίνεται για το πως θα πρέπει να γίνεται η επιλογή για τους διδάσκοντες στην ΠΔΣ καθώς αυτός ο θεσμός είναι μια βοήθεια ουσιαστική και αποτελεσματική για όσους το χρησιμοποιούν σωστά αλλά και οικονομική για τους μαθητές, αλλά ως εκπαιδευτικοί μέσα σε έναν ταλαιπωρημένο κλάδο το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ίσως λίγο περισσότερο από τη σκοπιά της θέσης εργασίας και των μορίων. Η λύση για τους πίνακες ωρομισθίων νομίζω πως είναι από τις καλύτερες.ΥΓ: Και για να προλάβω μερικούς, δε λέω σε καμιά περίπτωση ότι χρησιμοποιούμε τους μαθητές και την ανάγκη ύπαρξης της πρόσθετης για προσωπικό όφελος.Και όμως πολλοί από εμάς έλεγαν στα παιδιά της τάξης τους τελειώνοντας η χρονιά: Πες τε στον κύριο τάδε (συντονιστή) ότι του χρόνου θέλετε εμένα. Γιατί το έλεγαν άραγε οεοοοοο [/b][/b][/b][/i][/b]
Μοριοθήρες μας έχει κάνει το σύστημα από μόνο του, αλλά αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα. Ως μαθήτρια, η ΠΔΣ εμένα, όπως και παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες,με βοήθησε αρκετά γιατί στο σχολείο είχαμε ανεπαρκέστατους καθηγητές σε κάποια μαθήματα. Υπάρχουν μαθητές που και καλοί είναι και διαβάζουν αλλά έχουν απορίες που πρέπει να λύσουν και δεν διαθέτουν χρήματα για φροντιστήρια. Όσο για το ΑΣΕΠ, υπάρχουν επιτυχόντες 3 και 4 συνεχόμενες φορές και ακόμη περιμένουν να μπουν σε σχολείο γιατί κάποιοι άλλοι τους παίρνουν τη θέση με διάφορα μόρια. Σχετικά με το οικονομικό, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά τουλάχιστον αποκτούν κάποια προϋπηρεσία και κάποια μόρια τα οποία αλλους λίγο και άλλους πολύ τους βοηθούν. Η συζήτηση γίνεται για το πως θα πρέπει να γίνεται η επιλογή για τους διδάσκοντες στην ΠΔΣ καθώς αυτός ο θεσμός είναι μια βοήθεια ουσιαστική και αποτελεσματική για όσους το χρησιμοποιούν σωστά αλλά και οικονομική για τους μαθητές, αλλά ως εκπαιδευτικοί μέσα σε έναν ταλαιπωρημένο κλάδο το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ίσως λίγο περισσότερο από τη σκοπιά της θέσης εργασίας και των μορίων. Η λύση για τους πίνακες ωρομισθίων νομίζω πως είναι από τις καλύτερες.ΥΓ: Και για να προλάβω μερικούς, δε λέω σε καμιά περίπτωση ότι χρησιμοποιούμε τους μαθητές και την ανάγκη ύπαρξης της πρόσθετης για προσωπικό όφελος.Και όμως πολλοί από εμάς έλεγαν στα παιδιά της τάξης τους τελειώνοντας η χρονιά: Πες τε στον κύριο τάδε (συντονιστή) ότι του χρόνου θέλετε εμένα. Γιατί το έλεγαν άραγε οεοοοοο [/b][/b][/b][/i][/b]
Εγώ θα πήγαινα για να τσιμπήσω ιδιαίτερα
πιστευω οτι το παγωμα εγινε για τον ακριβως αναποδο λογο δηλαδη για να βαλουν τους δικους τους
Παράθεση από: anastasia86 στις Οκτωβρίου 09, 2009, 05:39:42 pmΠαράθεση από: ΜΙΛΤΟΣΤΑΜΜΥ στις Οκτωβρίου 09, 2009, 05:28:21 pmΠαράθεση από: anastasia86 στις Οκτωβρίου 09, 2009, 05:22:45 pmΜοριοθήρες μας έχει κάνει το σύστημα από μόνο του, αλλά αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα. Ως μαθήτρια, η ΠΔΣ εμένα, όπως και παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες,με βοήθησε αρκετά γιατί στο σχολείο είχαμε ανεπαρκέστατους καθηγητές σε κάποια μαθήματα. Υπάρχουν μαθητές που και καλοί είναι και διαβάζουν αλλά έχουν απορίες που πρέπει να λύσουν και δεν διαθέτουν χρήματα για φροντιστήρια. Όσο για το ΑΣΕΠ, υπάρχουν επιτυχόντες 3 και 4 συνεχόμενες φορές και ακόμη περιμένουν να μπουν σε σχολείο γιατί κάποιοι άλλοι τους παίρνουν τη θέση με διάφορα μόρια. Σχετικά με το οικονομικό, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά τουλάχιστον αποκτούν κάποια προϋπηρεσία και κάποια μόρια τα οποία αλλους λίγο και άλλους πολύ τους βοηθούν. Η συζήτηση γίνεται για το πως θα πρέπει να γίνεται η επιλογή για τους διδάσκοντες στην ΠΔΣ καθώς αυτός ο θεσμός είναι μια βοήθεια ουσιαστική και αποτελεσματική για όσους το χρησιμοποιούν σωστά αλλά και οικονομική για τους μαθητές, αλλά ως εκπαιδευτικοί μέσα σε έναν ταλαιπωρημένο κλάδο το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ίσως λίγο περισσότερο από τη σκοπιά της θέσης εργασίας και των μορίων. Η λύση για τους πίνακες ωρομισθίων νομίζω πως είναι από τις καλύτερες.ΥΓ: Και για να προλάβω μερικούς, δε λέω σε καμιά περίπτωση ότι χρησιμοποιούμε τους μαθητές και την ανάγκη ύπαρξης της πρόσθετης για προσωπικό όφελος.Και όμως πολλοί από εμάς έλεγαν στα παιδιά της τάξης τους τελειώνοντας η χρονιά: Πες τε στον κύριο τάδε (συντονιστή) ότι του χρόνου θέλετε εμένα. Γιατί το έλεγαν άραγε οεοοοοο [/b][/b][/b][/i][/b]Αυτά συμβαίνουν παντού και πάντα και δεν μπορείς να τα ελέγξεις, δυστυχώς. Γι'αυτό το λόγο λέμε να υπάρχουν κριτήρια συγκεκριμένα για να επιλέγονται οι εκπαιδευτικοί. Το ότι το είπαν τα παιδιά δεν θα έχει καμιά σημασία νομίζω αν έρθει ένα ωραιότατο μέσον και πάρει τη θέση, αυτά είναι που πρέπει να περιοριστούν αν όχι να εξαφανιστούν. Προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ και το ίδιο ελπίζω και για τους συναδέλφους που παραθέτουν εδώ τις απόψεις τους και προσπαθούν για το συλλογικό καλό.Ποτέ μην λες μεγάλες κουβέντες ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο. Ποιός θα το έκανε και θα το δήλωνε;; Εγώ τουλάχιστον το άκουσα σε σχολείο από παιδιά.
Παράθεση από: ΜΙΛΤΟΣΤΑΜΜΥ στις Οκτωβρίου 09, 2009, 05:40:26 pmΕγώ θα πήγαινα για να τσιμπήσω ιδιαίτερα Δεν είναι κακό!! Με δεδομένο φυσικά να σε έπαιρναν ΠΔΣ δίπλα από το σπίτι σου
Τι στοιχεία έχεις γιαυτό που λες;;Η δική μου λογική λέει:1) Κατάργηση της ΠΔΣ2) Να βολευτούν οι δικοί τους3) Νέος αξιοκρατικός τρόπος πρόσληψης.Δεν μπορώ όμως να ξέρω από τώρα ποιό από τα τρία. Εύχομαι το 3οπροφανως και δεν εχω στοιχεια ηταν μια αποψη μπορει να συμβει και καποιο απο αυτα που ειπες. αυτο ομως που ειπα παρακατω ειναι οτι αυτη του βαζουν μεσο δεν ειναι πλουσιοι που το κανουν απο χομπυ ειναι καθηγητες ισως και με οικογενεια και εχουν αναγκη τη δουλεια. περνουν τη θεση καποιου αλλου το γνωριζω. αλλα δεν μπορω να θυμωσω για αυτοβλεπω τη συμβαινει γυρω μας καθε μερα παλευουμε για να βγαλουμε τα στοιχειωδη
συναδελφοι τι να πει η κυρια υπουργος για να το καταλαβετε ;η ουσια ειναι δεν υπαρχουν χρηματα γι'αυτο υπαρχουν και ωρομισθιοι απληρωτοι ,τι θα θελατε δηλαδη; να βγαλει σε μειοδοσια ωρες πδσ και οποιος μπορει ας κανει μαθημα ;αφου δεν θελετε να το καταλαβετε αυτο αναφερει και την αναξιοκρατεια και τις προσληψεις χωρις διαφανεις διαδικασιες,εκει οπου οι διαδικασιες ηταν διάφανες οι προσληψεις θα εξακολουθησουν να τρεχουν καθως επισης και η αντιστοιχη συλογη μοριωντι να κανουμε δηλαδη ;να χρεωνεται το κρατος για να μην πηγαινουν οι μαθητες φροντιστηριο;εδω χρειαζονταν να αποδειξει η υπουργος οτι δεν την ενδιαφερει το πολιτικο κοστος παρα μονο η οικονομια και η αναβαθμιση της παιδειας