*

Αποστολέας Θέμα: ΠΔΣ-Αναστολή προσλήψεων  (Αναγνώστηκε 90933 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΜΙΛΤΟΣΤΑΜΜΥ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΠΔΣ-Αναστολή προσλήψεων
« Απάντηση #168 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 05:46:59 pm »
Μοριοθήρες μας έχει κάνει το σύστημα από μόνο του, αλλά αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα. Ως μαθήτρια, η ΠΔΣ εμένα, όπως και παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες,με βοήθησε αρκετά γιατί στο σχολείο είχαμε ανεπαρκέστατους καθηγητές σε κάποια μαθήματα. Υπάρχουν μαθητές που και καλοί είναι και διαβάζουν αλλά έχουν απορίες που πρέπει να λύσουν και δεν διαθέτουν χρήματα για φροντιστήρια. Όσο για το ΑΣΕΠ, υπάρχουν επιτυχόντες 3 και 4 συνεχόμενες φορές και ακόμη περιμένουν να μπουν σε σχολείο γιατί κάποιοι άλλοι τους παίρνουν τη θέση με διάφορα μόρια. Σχετικά με το οικονομικό, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά τουλάχιστον αποκτούν κάποια προϋπηρεσία και κάποια μόρια τα οποία αλλους λίγο και άλλους πολύ τους βοηθούν. Η συζήτηση γίνεται για το πως θα πρέπει να γίνεται η επιλογή για τους διδάσκοντες στην ΠΔΣ καθώς αυτός ο θεσμός είναι μια βοήθεια ουσιαστική και αποτελεσματική για όσους το χρησιμοποιούν σωστά αλλά και οικονομική για τους μαθητές, αλλά ως εκπαιδευτικοί μέσα σε έναν ταλαιπωρημένο κλάδο το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ίσως λίγο περισσότερο από τη σκοπιά της θέσης εργασίας και των μορίων. :) Η λύση για τους πίνακες ωρομισθίων νομίζω πως είναι από τις καλύτερες.

ΥΓ: Και για να προλάβω μερικούς, δε λέω σε καμιά περίπτωση ότι χρησιμοποιούμε τους μαθητές και την ανάγκη ύπαρξης της πρόσθετης για προσωπικό όφελος.

Και όμως πολλοί από εμάς έλεγαν στα παιδιά της τάξης τους τελειώνοντας η χρονιά:  Πες τε στον κύριο τάδε (συντονιστή) ότι του χρόνου θέλετε εμένα. Γιατί το έλεγαν άραγε οεοοοοο ;D ;D ;D ;D
[/b][/b][/b][/i][/b]

Αυτά συμβαίνουν παντού και πάντα και δεν μπορείς να τα ελέγξεις, δυστυχώς. Γι'αυτό το λόγο λέμε να υπάρχουν κριτήρια συγκεκριμένα για να επιλέγονται οι εκπαιδευτικοί. Το ότι το είπαν τα παιδιά δεν θα έχει καμιά σημασία νομίζω αν έρθει ένα ωραιότατο μέσον και πάρει τη θέση, αυτά είναι που πρέπει να περιοριστούν αν όχι να εξαφανιστούν. Προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ και το ίδιο ελπίζω και για τους συναδέλφους που παραθέτουν εδώ τις απόψεις τους και προσπαθούν για το συλλογικό καλό.
Ποτέ μην λες μεγάλες κουβέντες ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο. Ποιός θα το έκανε και θα το δήλωνε;; Εγώ τουλάχιστον το άκουσα σε σχολείο από παιδιά.
ΜΕΓΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;;;  ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:51:31 »

ln03

• Επισκέπτης
« Απάντηση #169 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 05:50:33 pm »
Εγώ θα πήγαινα για να τσιμπήσω ιδιαίτερα ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Δεν είναι κακό!! ;D

Με δεδομένο φυσικά να σε έπαιρναν ΠΔΣ δίπλα από το σπίτι σου ;)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 05:52:06 pm »
πιστευω οτι το παγωμα εγινε για τον ακριβως αναποδο λογο δηλαδη για να βαλουν τους δικους τους
Τι στοιχεία έχεις γιαυτό που λες;;
Η δική μου λογική λέει:
1) Κατάργηση της ΠΔΣ
2) Να βολευτούν οι δικοί τους
3) Νέος αξιοκρατικός τρόπος πρόσληψης.
Δεν μπορώ όμως να ξέρω από τώρα ποιό από τα τρία. Εύχομαι το 3ο
ΜΕΓΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;;;  ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 05:53:19 pm »
Μοριοθήρες μας έχει κάνει το σύστημα από μόνο του, αλλά αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα. Ως μαθήτρια, η ΠΔΣ εμένα, όπως και παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες,με βοήθησε αρκετά γιατί στο σχολείο είχαμε ανεπαρκέστατους καθηγητές σε κάποια μαθήματα. Υπάρχουν μαθητές που και καλοί είναι και διαβάζουν αλλά έχουν απορίες που πρέπει να λύσουν και δεν διαθέτουν χρήματα για φροντιστήρια. Όσο για το ΑΣΕΠ, υπάρχουν επιτυχόντες 3 και 4 συνεχόμενες φορές και ακόμη περιμένουν να μπουν σε σχολείο γιατί κάποιοι άλλοι τους παίρνουν τη θέση με διάφορα μόρια. Σχετικά με το οικονομικό, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά τουλάχιστον αποκτούν κάποια προϋπηρεσία και κάποια μόρια τα οποία αλλους λίγο και άλλους πολύ τους βοηθούν. Η συζήτηση γίνεται για το πως θα πρέπει να γίνεται η επιλογή για τους διδάσκοντες στην ΠΔΣ καθώς αυτός ο θεσμός είναι μια βοήθεια ουσιαστική και αποτελεσματική για όσους το χρησιμοποιούν σωστά αλλά και οικονομική για τους μαθητές, αλλά ως εκπαιδευτικοί μέσα σε έναν ταλαιπωρημένο κλάδο το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ίσως λίγο περισσότερο από τη σκοπιά της θέσης εργασίας και των μορίων. :) Η λύση για τους πίνακες ωρομισθίων νομίζω πως είναι από τις καλύτερες.

ΥΓ: Και για να προλάβω μερικούς, δε λέω σε καμιά περίπτωση ότι χρησιμοποιούμε τους μαθητές και την ανάγκη ύπαρξης της πρόσθετης για προσωπικό όφελος.

Και όμως πολλοί από εμάς έλεγαν στα παιδιά της τάξης τους τελειώνοντας η χρονιά:  Πες τε στον κύριο τάδε (συντονιστή) ότι του χρόνου θέλετε εμένα. Γιατί το έλεγαν άραγε οεοοοοο ;D ;D ;D ;D
[/b][/b][/b][/i][/b]

Αυτά συμβαίνουν παντού και πάντα και δεν μπορείς να τα ελέγξεις, δυστυχώς. Γι'αυτό το λόγο λέμε να υπάρχουν κριτήρια συγκεκριμένα για να επιλέγονται οι εκπαιδευτικοί. Το ότι το είπαν τα παιδιά δεν θα έχει καμιά σημασία νομίζω αν έρθει ένα ωραιότατο μέσον και πάρει τη θέση, αυτά είναι που πρέπει να περιοριστούν αν όχι να εξαφανιστούν. Προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ και το ίδιο ελπίζω και για τους συναδέλφους που παραθέτουν εδώ τις απόψεις τους και προσπαθούν για το συλλογικό καλό.
Ποτέ μην λες μεγάλες κουβέντες ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο. Ποιός θα το έκανε και θα το δήλωνε;; Εγώ τουλάχιστον το άκουσα σε σχολείο από παιδιά.

Γι' αυτό έγραψα το ίδιο ελπίζω για τους εδώ συναδέλφους, αφήνοντας πάντα κάποια περιθώρια αμφιβολίας, ακριβώς για το λόγο που ανέφερες. :) Ωστόσο, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν άτομα που στέλνουν επιστολές και παλεύουν για κάτι καλύτερο για όλους μας.
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:51:31 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 05:54:21 pm »
Εγώ θα πήγαινα για να τσιμπήσω ιδιαίτερα ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Δεν είναι κακό!! ;D

Με δεδομένο φυσικά να σε έπαιρναν ΠΔΣ δίπλα από το σπίτι σου ;)
Σωστό και αυτό γίνονταν τα πρώτα χρόνια της ΠΔΣ πριν το 2002 πριν αρχίσει ο γ παγκόσμιος πόλεμος για μία θέση στον ήλιο εε στην ΠΔΣ ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος kkamou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 05:58:02 pm »
Η δική μου λογική λέει:
1) Κατάργηση της ΠΔΣ

προφανως και δεν εχω στοιχεια ηταν μια αποψη μπορει να συμβει και καποιο απο αυτα που ειπες.
αυτο ομως που ειπα παρακατω ειναι οτι αυτη του βαζουν μεσο δεν ειναι πλουσιοι που το κανουν απο χομπυ ειναι καθηγητες ισως και με οικογενεια και εχουν αναγκη τη δουλεια. περνουν τη θεση καποιου αλλου το γνωριζω. αλλα δεν μπορω να θυμωσω για αυτο
βλεπω τη συμβαινει γυρω μας καθε μερα παλευουμε για να βγαλουμε τα στοιχειωδη

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 06:08:26 pm »
Η δική μου λογική λέει:
1) Κατάργηση της ΠΔΣ

προφανως και δεν εχω στοιχεια ηταν μια αποψη μπορει να συμβει και καποιο απο αυτα που ειπες.
αυτο ομως που ειπα παρακατω ειναι οτι αυτη του βαζουν μεσο δεν ειναι πλουσιοι που το κανουν απο χομπυ ειναι καθηγητες ισως και με οικογενεια και εχουν αναγκη τη δουλεια. περνουν τη θεση καποιου αλλου το γνωριζω. αλλα δεν μπορω να θυμωσω για αυτο
βλεπω τη συμβαινει γυρω μας καθε μερα παλευουμε για να βγαλουμε τα στοιχειωδη
Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Το βόλεμα στο δημόσιο μας αφορά όλους :o :o :o

ln03

• Επισκέπτης
« Απάντηση #175 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 06:32:04 pm »
Ελπίζω να μας ενημερώσουν τη δευτέρα για το αν γίνει ή όχι η ΠΔΣ για να ξέρουμε να προγραμματίσουμε και εμείς επιτέλους!

Αποσυνδεδεμένος cicek

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 06:41:39 pm »
Προσωπικά εγώ το είδα πολύ θετικά το ότι πάγωσαν οι προσλήψεις γιατί σημαίνει πως κάποιος πρόσεξε το θέμα της ΠΔΣ επιτέλους και έπραξε (είτε με πάγωμα είτε με κάτι άλλο)! Είναι θετικό το ότι θα συζητήσουν για κάτι καλύτερο και μόνιμο (εύχομαι), απ'ότι διαβάζω στο φόρουμ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί ΠΔΣ είναι απλήρωτοι ή έμεναν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.Αν ήταν όλοι ευχαριστημένοι γιατί κάνανε παράπονα;
Δεν φοβάμαι την αλλαγή και ελπίζω ότι θα γίνει κάτι προς το καλύτερο γιατί χειρότερα δεν μπορεί να γίνει..Είμαι ωρομίσθια, δεν έχω κάνει ΠΔΣ, αλλά αν πάει με τον πίνακα απο εδώ και περά θα έχω ελπίδες. Με το παλιό το σύστημα δεν είχαμε ελπίδες εμείς οι καινούργιοι αλλά μόνο οι παλιοί που είχαν βύσμα στα ΔΔΕ ή περιφέρειες..Νομίζω φοβήθηκαν από το πάγωμα αυτοί που είχαν για σίγουρο την θέση τους..Αφήστε να μπούν και οι καινούργιοι !

Υ.Γ Δεν έχω βύσμα στην νέα κυβέρνηση ούτε είμαι μέλος, απλώς είμαι αισιόδοξη..

Αποσυνδεδεμένος somebody

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 06:59:42 pm »

Κορίτσι μου καλό δεν είναι που οι παλιοί έχουν βύσμα. Είναι πολύ απλά γιατί είναι παλιοί!!! Έχουν οικογένειες και παιδιά είναι και κάποιας ηλικίας και δικαίως προηγούνται.

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 07:06:26 pm »

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1062112&lngDtrID=244

Την προσωρινή αναστολή του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Σε ανακοίνωση της υπουργού σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα επαναληφθεί όταν εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι, αλλά και διαδικασίες πρόσληψης με αξιοκρατία.

Στο πρόγραμμα απασχολούνται ωρομίσθιοι καθηγητές και σύμφωνα με όσα μετέδωσε η NET, η υπουργός διαπίστωσε ότι οι προσλήψεις των ωρομίσθιων καθηγητών δεν έγινε με διαφανείς διαδικασίες.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ σημειώνει: «Με στραβοπατήματα ξεκινά η νέα ηγεσία του υπ. Παιδείας. Είναι άξιο απορίας πώς συμβιβάζεται αυτή η απόφαση με τις νωπές ακόμη προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα χρηματοδοτήσει αφειδώς την εκπαίδευση με το ποσό του 1 δισ. ευρώ από το πρώτο έτος και ότι θα θέσει σε προτεραιότητα τα ζητήματα ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης στην εκπαίδευση.»

Αποσυνδεδεμένος mardz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 07:21:53 pm »
συναδελφοι τι να πει η κυρια υπουργος για να το καταλαβετε ;

η ουσια ειναι δεν υπαρχουν χρηματα γι'αυτο υπαρχουν και ωρομισθιοι απληρωτοι ,
τι θα θελατε δηλαδη;
 να βγαλει σε μειοδοσια ωρες πδσ και οποιος μπορει ας κανει μαθημα ;

αφου δεν θελετε να το καταλαβετε αυτο αναφερει και την αναξιοκρατεια και τις προσληψεις χωρις διαφανεις διαδικασιες,

εκει οπου οι διαδικασιες ηταν διάφανες οι προσληψεις θα εξακολουθησουν να τρεχουν καθως επισης και η αντιστοιχη συλογη μοριων

τι να κανουμε δηλαδη ;
να χρεωνεται το κρατος για να μην πηγαινουν οι μαθητες φροντιστηριο;

εδω χρειαζονταν να αποδειξει η υπουργος οτι δεν την ενδιαφερει το πολιτικο κοστος παρα μονο η οικονομια και η αναβαθμιση της παιδειας

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 07:48:00 pm »
Το ότι το κράτος δεν έχει χρήματα το ξέρουμε. Ή μάλλον να στο θέσω αλλιώς για να το καταλάβεις εσύ καλύτερα: το κράτος δεν έχει χρήματα για την εκπαίδευση,για τις συντάξεις,για την ασφάλισή μας και γενικά για το λαό του, αφού έχουν ξεκοκκαλίσει τα πάντα τόσα χρόνια!! Το κράτος δεν μπαίνει μέσα από την ΠΔΣ, αφού δεν πληρώνει καν τους καθηγητές!!Καλό,ε; Α, και συγνώμη που ζητάμε ΠΔΣ για διευκόλυνση των μαθητών και απόκτηση έστω και λίγων μορίων και καταστρέφουμε την εθνική οικονομία!!Θα μας τρελάνεις!!Το κράτος χρεώνεται άλλα κι άλλα, η εκπαίδευση του έφταιξε!!Εκτός τόπου και χρόνου είναι ορισμένοι.Αν κάνεις περικοπές στην παιδεία για να βοηθήσεις την οικονομία δε λέγεσαι μεγάλος πολιτικός, αλλιώς λέγεσαι. :-X Αν ήθελε να σταματήσει τις αδιαφανείς προσλήψεις, θα μπορούσε να ξεκινήσει από τους διορισμούς εκπαιδευτικών με "αδιαφανή" μόρια (και ο νοών, νοείτω) τη φετινή χρονιά και να βάλει επιτυχόντες του διαγωνισμού που περιμένουν χρόνια.Μολαταύτα, ας δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε τι θα κάνει η "κυρία υπουργός" και λίγο χρόνο σε κάποιους άλλους να σκεφτούν καλύτερα τι λένε.
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος johnd

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • 1+1=3,14 + ΦΠΑ (ΠΕ03)
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 10:28:14 pm »
συναδελφοι τι να πει η κυρια υπουργος για να το καταλαβετε ;

η ουσια ειναι δεν υπαρχουν χρηματα γι'αυτο υπαρχουν και ωρομισθιοι απληρωτοι ,
τι θα θελατε δηλαδη;
 να βγαλει σε μειοδοσια ωρες πδσ και οποιος μπορει ας κανει μαθημα ;

αφου δεν θελετε να το καταλαβετε αυτο αναφερει και την αναξιοκρατεια και τις προσληψεις χωρις διαφανεις διαδικασιες,

εκει οπου οι διαδικασιες ηταν διάφανες οι προσληψεις θα εξακολουθησουν να τρεχουν καθως επισης και η αντιστοιχη συλογη μοριων

τι να κανουμε δηλαδη ;
να χρεωνεται το κρατος για να μην πηγαινουν οι μαθητες φροντιστηριο;

εδω χρειαζονταν να αποδειξει η υπουργος οτι δεν την ενδιαφερει το πολιτικο κοστος παρα μονο η οικονομια και η αναβαθμιση της παιδειας

Πω πω.... απίστευτη (παρα)λογική. Να προτείνω κάτι; Μιας και το βασικό έξοδο είναι οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές, η ΠΔΣ είναι ψίχουλα, δεν τα κλείνουμε τα ρημάδια τα σχολεία; Θα γλυτώσουμε και τα έξοδα συντήρησης και αγοράς εξοπλισμού, τους μισθούς των φυλάκων-καθαριστριών, θα τα κονομήσει και γερά το κράτος από την πώληση των σχολικών κτηρίων και των οικοπέδων, άσε που σε μερικές περιοχές θα λυθεί και το πρόβλημα της στάθμευσης αφού θα υπάρχει μπόλικος χώρος για δημιουργία πάρκινγκ. Μην ξεχάσω ότι θα βελτιωθεί και η οικονομία μιας και θα γεμίσει η Ελλάδα φροντιστήρια. Θα βελτιωθεί και το επίπεδο των μαθητών μιας και όπως όλοι ξέρουμε στα φροντιστήρια πάντα γίνεται καλύτερο μάθημα από ότι στα σχολεία. Α! μην ξεχάσω να κλείσουμε και τον ΟΕΔ
Οι καθηγητές ζητάνε από τους μαθητές τους να κατανοήσουν αυτά που τους διδάσκουν.

Εδώ μέσα βέβαια μερικοί αρνούνται πεισματικά να κατανοήσουν αυτά που διαβάζουν.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182640
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)