0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σε όλους. Με προβληματίζει κάτι και θα ήθελα τη γνώμη σας ως πιο έμπειροι που ίσως είστε. Τα κριτήρια πρόσληψης ωρομίσθιων σε ολοήμερα και πρωινά είναι τα ίδια με αυτά της πρόσληψης των αναπληρωτών και των μεταθέσεων, δηλαδή γάμος, συνηπηρέτηση με σύζυγο και ενοπιότητα?? Αυτά τα κριτήρια δεν μου τα έχουν ζητήσει ποτέ από Πρωτοβάθμια για να με προσλάβουν ως ωρομίσθια (και έχω δουλέψει σε 4 νομούς), παρά μόνο σε έναν νομό. Ρωτάω λοιπόν αν και κατά πόσο ισχύουν για τους ωρομίσθιους γιατί για αναπληρωτές ξέρω ότι ισχύουν και λογικό μου φαίνεται. Θα περιμένω σχόλιό σας ευχαριστώ .
Πες μου οτι αυτό σου έτυχε στο νομό Χαλκιδικής...
Δεν είμαι της ειδικότητας σας, αλλά τα ίδια ισχύουν για όλους τους κλάδους, όσον αφορά τις προσλήψεις. Για την πρόσληψη ωρομισθίων, ισχύουν ΜΟΝΟ τα μόρια. Για την τοποθέτηση ωστόσο μπορούν να ισχύουν και άλλα κριτήρια. Παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι ο νόμος Χ χρειάζεται 10 ωρομίσθιους. Θα προσληφθούν οι 10 πρώτοι ωρομίσθιοι με τα περισσότερα μόρια στον πίνακα. Αφού προσληφθούν λοιπόν, πρέπει να αποφασιστεί ποιος θα πάει σε ποιο σχολείο. Εκεί, κάποιες δευτεροβάθμιες προκρίνουν τα κοινωνικά κριτήρια (και είναι λογικό κατά τη γνώμη μου). Όμως, δεν τρώει κανείς τη θέση κανενός εξαιτίας κοινωνικών κριτηρίων.