PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Μαθήματα κατ'οίκον
(Συντονιστής:
MARKOS
)
Ακυρωσεις μαθηματων.
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ακυρωσεις μαθηματων. (Αναγνώστηκε 10667 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Scocco
Νέο μέλος
Ακυρωσεις μαθηματων.
«
στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 03:04:34 pm »
Tweet
Πως αντιδρατε οταν σας ακυρωνουν μαθημα? Και τι γινεται οταν αυτο ειναι επαναλαμαβανομενο? Σημερα μου ακυρωσαν για δευτερη συνεχομενη εβδομαδα μαθημα. Την πρωτη φορα το παιδι δηλωσε στους γονεις οτι του ειχα βαλει πολλα και δεν προλαβενει να προετοιμαστει καταλληλα.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Ακυρωσεις μαθηματων.
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 11:43:58 »
gringa
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #1 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 03:13:46 pm »
Μεγάλο θέμα άνοιξες...
Όπως έχω ξαναγράψει κε άλλο topic, ζητάω από τους γονείς να με παίρνουν οι ίδιοι τηλέφωνο για τις ακυρώσεις και δε δέχομαι από μαθητή να μου ακυρώσει μάθημα.
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 08, 2009, 03:15:29 pm από gringa
»
Καταγράφηκε
ιουλια
Νέο μέλος
«
Απάντηση #2 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 03:25:18 pm »
ωραια αυτα ,αλλα τι γινεται οταν ο γονιος νομιζει οτι θελεις να αναπληρωθει το μαθημα μονο και μονο για να μην χασουμε τα λεφτα?ειδικα κιολας αν το παιδι ειναι γυμνασιο και δεν πιεζει τοσο ο χρονος οπως για παραδειγμα στην γ λυκειου.δεν καταλαβαινουν οτι εφοσον εχουμε κλεισει τοσες ωρες πρεπει να τις δουλεψουμε.
Καταγράφηκε
karxarias29
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #3 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 03:48:03 pm »
Μιλάμε για πολύ πονεμένη ιστορία το συγκεκριμένο θέμα!!!!!
Πάντως, γνωρίζω ότι κάποιοι συνάδελφοι, κυρίως στην Αθήνα, γιατί στην επαρχία είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, εφαρμόζουν τις εξής 2 τακτικές:
1. Ενημερώνουν από την αρχή τους γονείς ότι ώρα που θα ακυρώνεται με δική τους υπαιτιότητα θα πληρώνεται.
2. Κλείνουν συμφωνία με το μήνα,δηλαδή πχ 500ε, είτε γίνουν παραπάνω ώρες είτε χαθούν.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 11:43:58 »
nellynelly
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #4 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 03:59:32 pm »
Το ότι του είχες βάλει πολλά και δεν προλάβαινε δεν είναι δικαιολογία να ακυρώσει το μάθημα,ας τα κάνατε μαζί όσα δεν πρόλαβε...είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει έτσι ο συγκεκριμένος...οπότε να λάβεις τα μέτρα σου,πες ότι δεν θα βγει η ύλη και να συμπληρώσετε τις ώρες...γιατί όταν λέιπουν στο φροντιστήριο ζητούν να τους αφαιρέσουν το μάθημα;Εμείς ζούμε από αυτό,ειναι σοβαρό και το οικονομικό...καλά κάνουν κάποιοι κ χρεώνουν με το μήνα..ειδικά αυτά που τα πιάνει η εφηβεία είναι τα χειρότερα,νομίζουν ότι μπορούν να ακυρώνουν με τα κέφια τους και μετά λένε πχ ότι δεν τους κάνεις καλό μάθημα,επειδή δεν ανοίγουν βιβλίο ή ότι τα πιέζεις .Καλή η κατανόηση αλλά μέχρι ενός σημείου...Την επόμενη φορά που θα σε πάρει η μάνα να ακυρώσει θα ρωτήσεις πότε θα αναπληρώσετε...δεν είναι ντροπή...
Καταγράφηκε
Carmencita
Νέο μέλος
ΠΕ 06
«
Απάντηση #5 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 04:02:24 pm »
Κι εγώ ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι για να βγει η ύλη χρειάζονται τόσες ώρες. Όταν ακυρώνονται τα αναπληρώνουμε πάντα, κι όσο για κάτι άλλα τρελά που μου συνέβαιναν να ακυρωνουν μάθημα τη στιγμή που ήμουν έτοιμη να χτυπήσω το κουδούνι, ξεκαθαρίζω σε όλους ότι αν με ειδοποιήσουν πχ λιγότερο από 2 ώρες πριν το μάθημα, θα χρεωθούν την πρώτη ώρα, κι αν είναι 1 ώρα πριν ολόκληρο το μάθημα.
Καταγράφηκε
gringa
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #6 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 04:06:06 pm »
Εννοείται ότι δεν είναι ντροπή. Εγώ πάντως ξεκαθαρίζω πως από τη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη για το χ μάθημα, τα πράγματα θα γίνουν με τον δικό μου τρόπο. Αλλιώς ας το διαβάσει μόνη της αν νομίζει ότι φτάνουν οι ώρες...
Προτιμώ να αφήσω το συγκεκριμένο ιδιαίτερο, παρά να έχω τη μάνα να μου πει πώς θα κάνω τη δουλειά μου.
Σε αντίστοιχη περίπτωση είχα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα του Σωκράτη. " Εμπιστέυεσαι το γιατρό σε θέματα υγείας, πρέπει να εμπιστευτείς κι εμένα στο θέμα των Αρχαίων. Αν δε σου κάνω, μπορείς να με αλλάξεις, αλλά τη δουλειά μου θα την κάνω όπως ξέρω εγώ. Κι εγώ ξέρω ότι για το τάδε μάθημα θέλω τόσες ώρες"
Καταγράφηκε
Scocco
Νέο μέλος
«
Απάντηση #7 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 06:17:46 pm »
Ειναι βλεπετε η πρωτη μου χρονια και σε μερικα πραματα ειμαι λιγο απονηρευτος.
Καταγράφηκε
karxarias29
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #8 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 07:47:10 pm »
Πάντως να ξέρεις ότι μεγαλύτερη πληγή από τους τέτοιου είδους μαθητές είναι οι μαμάδες τους! Δεν μπορείς να φανταστείς τι ψέματα σκαρφίζονται, για να καλύψουν τα βλαστάρια τους ή για να κερδίσουν κανένα ευρώ!!
Καταγράφηκε
ιουλια
Νέο μέλος
«
Απάντηση #9 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 08:13:42 pm »
συμφωνω απολυτα με καρχαρια.αφηστε που μερικοι ελεγχουν το προγραμμα του σχολειου και αν δεν εχουν κατι για την αλλη μερα ακυρωνουν το μαθημα για να κερδισουν χρηματα.
Καταγράφηκε
karxarias29
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #10 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 08:40:46 pm »
Και μια συμβουλή: όταν σας ακυρώνουν με μήνυμα στο κινητό
ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!!
Πολλές φορές ακυρώνουν και λένε ψέματα στους γονείς ότι το ακύρωσε ο καθηγητής! Εμένα μου έτυχε αυτό και μάλιστα πριν από τις τελικές εξετάσεις και με πήρε η μαμά μαινόμενη να που πει τι σόι καθηγήτρια είμαι εγώ που ακυρώνω μαθήματα μέσα στις εξετάσεις.
Καταγράφηκε
maryvas
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #11 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 08:46:24 pm »
αχ πονεμενη ιστορια. εκανα πριν 2-3 χρονια μαθημα σε παιδι α γυμνασιου. δεν ηταν καλος μαθητης κ το μαθημα ουσιαστικα ηταν να τον διαβασω για την επομενη μερα. ειχαμε καθε μερα μαθημα. δεν ειχε περασει ουτε μια βδομαδα που να καναμε ολες τις μερες μαθημα. μια εκδρομη, μια ηταν αρρωστος, μια δεν ειχε διαβασμα για το σχολειο κτλ. το θεμα ειναι οτι με επαιρναν παιδια να τους κανω μαθημα κ τα εδιωχνα επειδη δεν ειχα ωρες κ με τοσες ακυρωσεις που ειχα θα μπορουσα να ειχα αναλαβει τουλαχιστον 1 ακομη παιδι.
πρεπει παντως απο την αρχη να δειχνεις οτι δεν το ανεχεσαι αυτο γιατι αν σου παρει τον αερα.....αστα να πανε....
Καταγράφηκε
michalis
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #12 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 08:50:10 pm »
μήπως είναι οικονομικό το ζήτημα?να της πεις οτι θα κάνεις αναπλήρωση την κυριακή ώστε ο μαθητής να καταλάβει ότι αν δεν γίνει στην ώρα του το μάθημα, θα "χωθεί" μια άλλη μέρα και απο την άλλη αν σου πουν όχι για την αναπλήρωση τότε μάλον είναι στη μέση το οικονομικό
Καταγράφηκε
Ms Daisy
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ06
«
Απάντηση #13 στις:
Οκτωβρίου 08, 2009, 09:20:11 pm »
Μια δικιά μου περίπτωση, μου ακύρωνε συστηματικά μια συγκεκριμένη μέρα που το μάθημά της ήταν ανάμεσα σε άλλα 2 και λόγω αποστάσεων δεν μπορούσα να πάω σπίτι και βολόδερνα δεξιά κι αριστερά (ή την έβγαζα στο συτοκίνητο
) μέχρι να'ρθει η ώρα του επόμενου μαθήματος. Είδα και απόειδα και δήλωσα σε μάνα και κόρη (η μάνα υποστήριζε την κόρη) ότι αν δεν σταματούσαν οι ακυρώσεις θα της έβαζα το μάθημα Παρασκευή που είχε κι άλλα φροντιστήρια. Να δείτε για πότε συμμαζεύτηκαν! Ούτε μια ακύρωση από τότε!!!
Όσο για το να πληρώσουν το μάθημα που ακύρωσαν, καλό ακούγεται, αλλά τι γίνεται αν αρρωστήσει το παιδί; Τι φταίει; Μια γνωστή μου μόνο όταν γινόταν συστηματικά ζητούσε τα χρήματα.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση