0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: hippy στις Οκτωβρίου 17, 2009, 01:34:14 amΜεχρι τωρα ειχαμε τις εξης ομαδες: μονιμοι, αναπληρωτες, ωρομισθιοι κανονικου προγραμματος, ωρομισθιοι ΠΔΣ, επιτυχοντες τελευταιου ΑΣΕΠ, επιτυχοντες καποιου ή καποιων παλαιοτερων ΑΣΕΠ, 30μηνιτες, 24μηνιτες, πολυτεκνοι και δεν ξερω ποιους αλλους, με τους αντιστοιχους πινακες. Δοξα τω θεω, νεες ομαδες προστεθηκαν: οι παλαιοτεροι και οι νεοτεροι, οι αριστουχοι στις πανελληνιες, οι αριστουχοι στο πτυχιο (οι αριστουχοι ΑΣΕΠ προσλαμβανονται και δεν ασχολουνται). Νεος εμφυλιος ξεκινα!! ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!σωστη!ας κανει λοιπον κ η καθε ομαδα κ ενα συλλογο η ενωση που θα διεκδικει παντα την αξιοκρατια!(που παντα σημαινει το τι την βολευει...τα συλλογικα αιτηματα,οπως περισσοτεροι διορισμοι-ολοημερα γυμνασια ειναι για τους ουτοπιστες,που να τα διεκδικεις τωρα...)
Μεχρι τωρα ειχαμε τις εξης ομαδες: μονιμοι, αναπληρωτες, ωρομισθιοι κανονικου προγραμματος, ωρομισθιοι ΠΔΣ, επιτυχοντες τελευταιου ΑΣΕΠ, επιτυχοντες καποιου ή καποιων παλαιοτερων ΑΣΕΠ, 30μηνιτες, 24μηνιτες, πολυτεκνοι και δεν ξερω ποιους αλλους, με τους αντιστοιχους πινακες. Δοξα τω θεω, νεες ομαδες προστεθηκαν: οι παλαιοτεροι και οι νεοτεροι, οι αριστουχοι στις πανελληνιες, οι αριστουχοι στο πτυχιο (οι αριστουχοι ΑΣΕΠ προσλαμβανονται και δεν ασχολουνται). Νεος εμφυλιος ξεκινα!! ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
αυτο που ηθελαν να πετυχουν,δηλαδη το να μην υπαρχουν συντονισμενες αντιδρασεις στις λιγες προσληψεις κ στα ζητηματα τα σοβαρα,το πετυχαν...δυστυχως μονο ολοι μαζι εχουμε δυναμη........το εχουμε ξαναπει:με λιγους διορισμους ,ολοι θα παραπονιουνται,ενω με πολλους,λιγοτεροι.εκει ειναι η ουσια....
εμενα δε μου αρεσει κυριως οτι πολλοι παρουσιαζουν το συμφερον σαν σωστο.δε λεω οτι ειναι ολοι ετσι,αλλα δεν ακουσα κανεναν απο τα βυσματα να πει:ναι,ειμαι βυσμα,κ εφοσον αυτο το κρατος μου δινει τη δυνατοτητα να το εκμεταλλευτω γιατι δεν λειτουργει,το κανω!αυτο θα το δεχομουν πιο ευκολα!γιατι πρεπει να αντιδρουν τωρα επικαλουμενοι αξιοκρατια?για να μην παρεξηγηθω,ξερω οτι πολλων οι αντιδρασεις οφειλονται στην προσωπικη τους γνωμη.αυτο το δεχομαι,κ δεν μιλω για αυτους,αν κ διαφωνω μαζι τους.μιλω για τα πραγματικα βυσματα,του 8ωρου κ πανω.εγω πιστευω οτι το νεο μετρο ειναι σωστο,παροτι περυσι ειχα ενα 4ωρο κ φετος μαλλον δε θα παρω τιποτα...ομως πρεπει ολα να αρχισουν να φτιαχνονται σιγα σιγα.....
Λογικα του χρονου θα γινουν αιτησεις κοινες με αναπληρωτες κι ωρομισθιους, αρα θα ειναι δυνατη η προσληψη μεσω του πινακα, αφου κι η πδσ δε θα εχει διαφορα απο την ωρομισθια (τι 10 τι 11 ωρες). Φετος καποιος ειχε δηλωσει ωρομισθια στην κορινθο ή στην ευβοια και πδσ σε καποια δευτεροβαθμια της αττικης, αρα δε θα μπορουσε να λειτουργησει ο πινακας. Αν μετρουσαν κι αλλα πολλα κριτηρια πχ μεταπτυχιακα , βιογραφικα προυπηρεσια σε πδσ κλπ παλι ρουσφετολογικα θα γινοταν! Αρα για τις δεδομενες συνθηκες και για να γινει κι η διαδικασια γρηγορα επιλεχτηκε ενα κριτηριο, που ισως ευνοει καποιους, ποιους ? αυτους που αδικηθηκαν πιο πολυ τα τελευταια χρονια! κι οι οποιοι δεν ειναι γεροι οπως ακουω απο πολλους αυτες τις μερες - απο ποτε οι 35αρηδες ειναι γεροι? απο ποτε ειναι ασχετοι αυτοι που χρονια τωρα εργαζονται στα φροντιστηρια? Μη φοβαστε, καποιος που κανει ασχετη εργασια δεν εχει κενο στις 2-4 το μεσημερι για να εχει κανει αιτηση για πδσ, αρα αυτοι που την εχουν δηλωσει ειναι ανθρωποι της εκπαιδευσης και μαλιστα με μεγαλη πειρα και προυπηρεσια. Τελος θελω να πω οτι καταλαβαινω ποσο απογοητευτικο ειναι για καποιον που περυσι δουλευε στην προσθετη (με τον οποιο τροπο) φετος να αποκλειεται, ομως αν εχουν νιωσει καποιοι τι σημαινει να χανεις κεκτημενα δικαιωματα και να εχουν καποιες ρυθμισεις αναδρομικη ισχυ ειναι οι παλιοι, που δεν εχουν ευνοηθει και ποτε απο το συστημα. (Για την κουβεντα ειμαι αποφοιτος του 96, με επιτυχια στον ασεπ με 2 χρονιες ωρομισθιας, που ποτε δε μου εδωσαν ουτε 2 ωρες πδσ)
με το 24μηνο, 30μηνο ... ευνοηθηκαν οσοι ειχαν προυπηρεσια και οι παλαιοτεροι δεν ειχαν παραπανω προυπηρεσια απο τους νεωτερους (αν εξαιρεσουμε τα πρωτα χρονια αυτους που ηταν επι επετηριδας αναπληρωτες). Ισα - ισα ενας μεγαλυτερος δυσκολα θα εβαζε μεσον για να παρει πδσ γιατι ειτε θα εργαζοταν εντατικα ειτε θα θεωρουσε οτι δε θα τον εσωζε. Στην πδσ δε δουλεψε κανεις αξιοκρατικα εως τωρα και δεν καταλαβαινω οσοι νιωθουν οτι αδικουνται τωρα με ποιον τροπο θα δουλευαν στην πδσ! εμενα δε με καλεσαν ποτε - και ουτε τωρα απότι φαινεται θα με καλεσουν!
Δείτε άλλωστε τις ορδές των 22χρονων , 23χρονων ή 24χρονων ΠΑΙΔΙΩΝ με πτυχία του 2006,2007 ή 2008 που επειδή έχουν μπάρμπα στην Κορώνη (δανείζομαι την έκφρασή σου αγαπητή συνάδελφε) συλλέγουν μόρια από την περίφημη ΣΙ
Γριες και παληκαρια, γινανε μαλλια-κουβαρια Εγω παλι, ενα πραγμα δεν καταλαβαινω. Ολοι αυτοι που γκρινιαζουν, την ειχανε ΣΙΓΟΥΡΗ την ΠΔΣ για φετος? Κι'αν ναι, με ποιον ακριβως τροπο? (ρητορικο βεβαια το ερωτημα)Διοτι, αν δεν την ειχες για σιγουρη.. τι ειχαμε-τι χασαμε βρε αδερφε!