0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο alfavita είχε δημοσιευτεί μες στον Μάρτιο πρόσκληση του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για απόσπαση εκπαιδευτικών (ΠΕ02 κυρίως αλλά και ΠΕ07) σε αυτό. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να την βρω ακόμα για να την παραθέσω. Άρα λοιπόν μάς λένε μπούρδες.
Κ.Υ. του Υπουργείου. Χμμμ... Και τί γίνεται με τους φορείς του Υπουργείου??
μπανανία δεν είμαστε;μην περιμένουμε κάτι καλύτερο.βγαίνει μια εγκύκλιος και μετά δέκα διευκρινιστικές....όλα στο πόδι, σωρίς σοβαρότητα και την τελευταία στιγμή.όπως πάντα, μας έχουν στο περίμενε λογω΄της ανεπάρκειάς τους.δεν βάζουνε επίσημα μερικούς ευρωπαίους στα υπουργεία να μας διοικούνε και να μας κυβερνάνε να τελειώνουρε ρε παιδιά;θα το προτιμούσα ....
ΔΕΝ ειναι ολες οι αποσπασεις βοθρος,να μην τα ισοπεδωνουμε ολα και τους δινουμε το πρασινο φως να μας διαλυσουν κι αλλο.Αυτοι νομιζουν οτι ο εκπαιδευτικος ειναι ο σκλαβος στις γαλερες που τον μαστιγωνουν για να τραβηξει κι αλλο κουπι,την ιδια στιγμη που τον εχουν καταστρεψει οικονομικα,απο οικογενειακης αποψης,ψυχολογικα,τον εχουν απαξιωσει στα ματια της κοινωνιας...και περιμενουν μετα απο ΑΥΤΟΝ τον ανθρωπο να αποδωσει!!!!!!!
Για την ενημέρωση και την αποκατάσταση της Αλήθειας:1. Μετατάξεις εκπαιδευτικών δεν εγκρίνονται ΠΟΤΕ (παρόλο που επιτρέπονται) από το Γενικό Λογιστήριο Του κράτους, διότι από το ΥΠΕΠΘ δεν προβλέπεται μεταφορά πίστωσης από την αρχή του έτους για τις μετατάξεις αυτές. Αυτός είναι καθαρά ο λόγος που πολλοί δεν παίρνουν μετάταξη και να θέλουν απλά δεν μπορούν. Το ξέρω καλύτερα από τον καθένα το θέμα αυτό, διότι περίμενα και εγώ 3 χρόνια για μετάταξη (ενώ περισσεύω στην περιοχή μου) και έχω μιλήσει με αυτούς που τις υπογράφουν και απο Το ΥΠΕΠΘ και απο το Υπουργείο Οικονομικών,άπειρες φορές. Αν θα γίνει κάτι τώρα μόνο με διυπουργική απόφαση μεταξύ των 2 υπουργείων η οποία θα καθορίζει την μεταφορά πίστωσης. Με απλά λόγια αν μεταταχτεί εκπαιδευτικός είναι σαν να διορίζεται καινούριος υπάλληλος διότι δεν μεταφέρεται το ποσό που δίνεται στην αρχή του έτους στο ΥΠΕΠΘ για αυτόν τον καθηγητή, στην καινούρια διοικητική θέση (έχει κοπεί ήδη το κονδύλι για θέση καθηγητή). Άρα πρέπει το ΥΠΕΠΘ να ζήτήσει καινούριο κονδύλι για την θέση του διοικητικού και το Γενικό Λογιστήριο δεν δίνει τα λεφτά αυτά (και καλά κάνει γιαί είναι σαν να δίνει λεφτά για 2 υπαλλήλους).Αυτά δεν ισχύουν για μετατάξεις διοικητικών σε άλλες θέσεις στις οποίες επιτρέπεται η μεταφορά πίστωσης οποτεδήποτε...2. Ο μισθός όντως είναι μικρότερος σε σχέση με του εκπαιδευτικού αλλά με τις υπερωρίες η διάφορα είναι περίπου στα 50 ευρώ.3. Όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ έχουν τεράστια κενά σε Διοικητικό Προσωπικό. Αυτό συμβαίνει διότι αντί να διορίζουν σταδιακά κάθε χρόνο άτομα και να μειώνουν τις αποσπάσεις βολευόντουσαν με τις αποσπάσεις αυτές και δεν διοριζόταν κανένας...Να δώ τι θα κάνουν τώρα...Ενδεικτικά στην Κ.Υ του ΥΠΕΠΘ υπάρχουν 400 κενές οργανικές θέσεις (τραγικά πράγματα), ποιος θα τις καλύψει αυτές? Έστω τις Μισές?