0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γνωρίζω επείδή διάβασα την εγκύκλιο για το επίδομα ανεργίας και το δικαίωμα για εργασία μέχρι και δυο μέρες από τον ΟΑΕΔ. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει κάποιος ότι πρέπει να πάει την σύμβαση στον ΟΑΕΔ προκειμένου να του αφαιρεθούν τα χρήματα που παίρναι από την ωρομίσθια απασχόληση ποιά επίπτωση θα έχει?α) θα του κοπεί το επίδομα ανεργίας?β) θα του αφαιρεθούν τα χρήματα από τη διαφορά που θα προκύψει σε σχέση με το επίδομα ανεργίας που παίρνει?γ) θα κοπεί η κάρτα ανεργίας ?θα υπάρχει επίπτωση εκτός από τη χρηματική?
για να το ξεκαθαρισω κ παλι:εφοσον δικαιουστε να μπειτε ταμειο,δεν δημιουργει προβλημα η πδσ.φροντειστε να βαλετε οσα μπορειτε σε ιδιες μερες γιατι ο οαεδ σου αφαιρει 1/25 του επιδοματος για καθε μερα που δουλευεις το μηνα.οποτε αν εχετε 4ωρο,προσπαθειστε εστω στα χαρτια να φαινεται ιδια μερα.οι μερες εργασιας δεν πρεπει να υπερβαινουν τις 12 το μηνα κ τις 3 την εβδομαδα.παιρνετε απο τον διευθυντη του σχολειου ενα χαρτι( ο οποιος απο περυσι θεωρειται ο εργοδοτης,προπερσι ηθελε χαρτι απ την δευτεροβαθμια,στην οποια πηγαινες πρωτα το χαρτι του διευθυντη-ευτυχως αλλαξε αυτο),το οποιο λεει οτι κατα τον μηνα ταδε εργαστηκατε πχ 5,12,19,26 νοεμβρη.το δινετε στον οαεδ ,ο οποιος αφαιρει 4Χ 1/25 του επιδοματος(454/25=18.16 ανα ημερα Χ4=72.64.αρα,αν εχετε βαλει τις ωρες σας 1 μερα την εβδομαδα,τοτε σε ενα μηνα χωρις διακοπες που κανατε 4 φορες μαθημα θα παρετε 454-72.64=381.36 περιπου.τονιζω οτι μετρανε οι μερες δουλειας,οι ωρες δεν παιζουν ρολο.επισης ,αναλογα με το ποιο μηνα μπηκατε ταμειο,ισως να μειωνεται το δωρο του πασχα η των χριστουγεννωναυτα που σας λεω ειναι σιγουρα,μπαινω ταμειο κ πδσ εδω κ 3 χειμωνες.....
Τώρα που ξεθάψατε αυτό το θέμα και ξεστραβώθηκα, να ρωτήσω κάτι: αναδρομικά μπορείς να πάρεις επίδομα ανεργίας; Απ'τον Ιανουάριο που απολύθηκα απ'την Δευτεροβάθμια, δουλεύω 3 μέρες/βδομάδα αλλά δεν γνώριζα ότι μπορούσα να παίρνω το επίδομα.Επίσης, Αν ξεκινήσω τώρα να το παίρνω, δεδομένου ότι φέτος δεν συμπληρώνω τα ένσημα και άρα θα πάρω το υπόλοιπο του περσινού (που, επί τη ευκαιρία, εδώ στο forum το έμαθα κι αυτόι ) που μάλλον είναι για 3 μήνες, θα πάρω μόνο αυτό ή για περισσότερους μήνες; Thanks in advance!
Γνωρίζω ότι "Η προθεσμία εγγραφής στο ταμείο ανεργίας είναι 60 (εξήντα) ημερολογιακές ημέρες από την απόλυση του ασφαλισμένου" άρα δεν βλέπω το πως θα μπορούσες να πάρεις ταμείο αναδρομικά ,μη έχοντας καταθέσει χαρτιά στη συγκεκριμένη προθεσμία.Χωρίς να είμαι ειδικός ...θεωρώ πως θα πάρεις το υπόλοιπο του περσινού σου επιδόματος ...
Να ρωτήσω και εγώ κάτι για να μην ανοίξω νέο θέμα. έχω απολυθεί από φροντιστήρια κλπ αλλά μου μένει ένα 2ωρο στο ιεκ οαεδ για τις εξετάσεις τέλος του μήνα. μπορώ να βγώ ταμείο ανεργίας ή πρέπει να περιμένω να απολυθώ και από εκεί??? χάνω περίπου 15 ημέρες το επίδομα με αυτόν τον τρόπο. ευχαριστώ αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος.
Παράθεση από: sixtir στις Ιουνίου 16, 2010, 06:26:23 pmΝα ρωτήσω και εγώ κάτι για να μην ανοίξω νέο θέμα. έχω απολυθεί από φροντιστήρια κλπ αλλά μου μένει ένα 2ωρο στο ιεκ οαεδ για τις εξετάσεις τέλος του μήνα. μπορώ να βγώ ταμείο ανεργίας ή πρέπει να περιμένω να απολυθώ και από εκεί??? χάνω περίπου 15 ημέρες το επίδομα με αυτόν τον τρόπο. ευχαριστώ αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος.Για την περίοδο που μεσολαβεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης απόλυσης μπορείς να πάρεις επίδομα ελαφρώς μειωμένο.
Ο εργαζόμενος που απασχολείται με λιγότερο από 12 ημερομίσθια το μήνα και πληροί τις προϋποθέσεις επιδότησης, δικαιούται μειωμένου επιδόματος ανεργίας. Σ`αυτή την περίπτωση υπάγεται ο συνάδελφος, μέχρι να πάρει και τη δεύτερη απόλυση οπότε και θα δικαιούται ολόκληρο το επίδομα.