*

Αποστολέας Θέμα: Σποραδική απασχόληση  (Αναγνώστηκε 74987 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
Απ: Σποραδική απασχόληση
« Απάντηση #70 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 02:41:07 pm »
Γνωρίζω επείδή διάβασα την εγκύκλιο για το επίδομα ανεργίας και το δικαίωμα για εργασία μέχρι και δυο μέρες από τον ΟΑΕΔ. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει κάποιος ότι πρέπει να πάει την σύμβαση στον ΟΑΕΔ προκειμένου να του αφαιρεθούν τα χρήματα που παίρναι από την ωρομίσθια απασχόληση ποιά επίπτωση θα έχει?
α) θα του κοπεί το επίδομα ανεργίας?
β) θα του αφαιρεθούν τα χρήματα από τη διαφορά που θα προκύψει σε σχέση με το επίδομα ανεργίας που παίρνει?
γ) θα κοπεί η κάρτα ανεργίας ?
θα υπάρχει επίπτωση εκτός από τη χρηματική?

καλησπέρα και καλή χρονιά  :)

σίγουρα το καλύτερο είναι να ενημερωθεί ο ΟΑΕΔ για την συγκεκριμένη σύμβαση εργασίας και επειδή κάθε περίπτωση επιδόματος είναι ξεχωριστή απαντάω γενικά πως το πιθανότερο είναι να γίνει αφαίρεση χρημάτων.

" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:57:09 »

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Μαΐου 06, 2010, 11:29:48 pm »
για να το ξεκαθαρισω κ παλι:
εφοσον δικαιουστε να μπειτε ταμειο,δεν δημιουργει προβλημα η πδσ.
φροντειστε να βαλετε οσα μπορειτε σε ιδιες μερες γιατι ο οαεδ σου αφαιρει 1/25 του επιδοματος για καθε μερα που δουλευεις το μηνα.οποτε αν εχετε 4ωρο,προσπαθειστε εστω στα χαρτια να φαινεται ιδια μερα.
οι μερες εργασιας δεν πρεπει να υπερβαινουν τις 12 το μηνα κ τις 3 την εβδομαδα.
παιρνετε απο τον διευθυντη του σχολειου ενα χαρτι( ο οποιος απο περυσι θεωρειται ο εργοδοτης,προπερσι ηθελε χαρτι απ την δευτεροβαθμια,στην οποια πηγαινες πρωτα το χαρτι του διευθυντη-ευτυχως αλλαξε αυτο),το οποιο λεει οτι κατα τον μηνα ταδε εργαστηκατε πχ 5,12,19,26 νοεμβρη.το δινετε στον οαεδ ,ο οποιος αφαιρει 4Χ 1/25 του επιδοματος(454/25=18.16 ανα ημερα Χ4=72.64.αρα,αν εχετε βαλει τις ωρες σας 1 μερα την εβδομαδα,τοτε σε ενα μηνα χωρις διακοπες που κανατε 4 φορες μαθημα θα παρετε 454-72.64=381.36 περιπου.
τονιζω οτι μετρανε οι μερες δουλειας,οι ωρες δεν παιζουν ρολο.
επισης ,αναλογα με το ποιο μηνα μπηκατε ταμειο,ισως να μειωνεται το δωρο του πασχα η των χριστουγεννων
αυτα που σας λεω ειναι σιγουρα,μπαινω ταμειο κ πδσ εδω κ 3 χειμωνες.....

Τώρα που ξεθάψατε αυτό το θέμα και ξεστραβώθηκα, να ρωτήσω κάτι: αναδρομικά μπορείς να πάρεις επίδομα ανεργίας; :-\ :-[ Απ'τον Ιανουάριο που απολύθηκα απ'την Δευτεροβάθμια, δουλεύω 3 μέρες/βδομάδα αλλά δεν γνώριζα ότι μπορούσα να παίρνω το επίδομα.
Επίσης, Αν ξεκινήσω τώρα να το παίρνω, δεδομένου ότι φέτος δεν συμπληρώνω τα ένσημα και άρα θα πάρω το υπόλοιπο του περσινού (που, επί τη ευκαιρία, εδώ στο forum το έμαθα κι αυτόι ::)) που μάλλον είναι για 3 μήνες, θα πάρω μόνο αυτό ή για περισσότερους μήνες; ??? Thanks in advance! :)

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Μαΐου 06, 2010, 11:54:43 pm »

Τώρα που ξεθάψατε αυτό το θέμα και ξεστραβώθηκα, να ρωτήσω κάτι: αναδρομικά μπορείς να πάρεις επίδομα ανεργίας; :-\ :-[ Απ'τον Ιανουάριο που απολύθηκα απ'την Δευτεροβάθμια, δουλεύω 3 μέρες/βδομάδα αλλά δεν γνώριζα ότι μπορούσα να παίρνω το επίδομα.
Επίσης, Αν ξεκινήσω τώρα να το παίρνω, δεδομένου ότι φέτος δεν συμπληρώνω τα ένσημα και άρα θα πάρω το υπόλοιπο του περσινού (που, επί τη ευκαιρία, εδώ στο forum το έμαθα κι αυτόι ::)) που μάλλον είναι για 3 μήνες, θα πάρω μόνο αυτό ή για περισσότερους μήνες; ??? Thanks in advance! :)

Γνωρίζω ότι "Η προθεσμία εγγραφής στο ταμείο ανεργίας είναι 60 (εξήντα) ημερολογιακές  ημέρες από την απόλυση του ασφαλισμένου" άρα δεν βλέπω το πως θα μπορούσες να πάρεις ταμείο αναδρομικά ,μη έχοντας καταθέσει χαρτιά στη συγκεκριμένη προθεσμία.

Χωρίς να είμαι ειδικός ...θεωρώ πως θα πάρεις το υπόλοιπο του περσινού σου επιδόματος ...

Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Μαΐου 07, 2010, 10:41:05 am »
Γνωρίζω ότι "Η προθεσμία εγγραφής στο ταμείο ανεργίας είναι 60 (εξήντα) ημερολογιακές  ημέρες από την απόλυση του ασφαλισμένου" άρα δεν βλέπω το πως θα μπορούσες να πάρεις ταμείο αναδρομικά ,μη έχοντας καταθέσει χαρτιά στη συγκεκριμένη προθεσμία.

Χωρίς να είμαι ειδικός ...θεωρώ πως θα πάρεις το υπόλοιπο του περσινού σου επιδόματος ...

Το φαντάστηκα! :P Δεν φτάνει που δεν μας ενημερώνει κανένας υπάλληλος και πρέπει να ψαχνόμαστε διαρκώς, δεν τα παίρνουμε κι αναδρομικά. Αν ήταν όμως για χρεωστούμενα δικά μας προς το δημόσιο.......με τόκο! >:( Anyway, σ'ευχαριστώ για την απάντηση!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:57:09 »

Αποσυνδεδεμένος sixtir

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιουνίου 16, 2010, 06:26:23 pm »
Να ρωτήσω και εγώ κάτι για να μην ανοίξω νέο θέμα. έχω απολυθεί από φροντιστήρια κλπ αλλά μου μένει ένα 2ωρο στο ιεκ οαεδ για τις εξετάσεις τέλος του μήνα. μπορώ να βγώ ταμείο ανεργίας ή πρέπει να περιμένω να απολυθώ και από εκεί??? χάνω περίπου 15 ημέρες το επίδομα με αυτόν τον τρόπο. ευχαριστώ αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος.

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιουνίου 16, 2010, 07:02:12 pm »
Να ρωτήσω και εγώ κάτι για να μην ανοίξω νέο θέμα. έχω απολυθεί από φροντιστήρια κλπ αλλά μου μένει ένα 2ωρο στο ιεκ οαεδ για τις εξετάσεις τέλος του μήνα. μπορώ να βγώ ταμείο ανεργίας ή πρέπει να περιμένω να απολυθώ και από εκεί??? χάνω περίπου 15 ημέρες το επίδομα με αυτόν τον τρόπο. ευχαριστώ αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος.

Η τελευταία απόλυση μετράει ως ημερομηνία...οπότε χρειάζεται να κατατεθεί κι αυτή..
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιουνίου 17, 2010, 03:10:49 am »

Για την περίοδο που μεσολαβεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης απόλυσης μπορείς να πάρεις επίδομα ελαφρώς μειωμένο.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιουνίου 17, 2010, 11:42:01 pm »
Για την περίοδο που μεσολαβεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης απόλυσης μπορείς να πάρεις επίδομα ελαφρώς μειωμένο.
Μπορούμε δηλαδή να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά ,περιμένοντας στο μεταξύ την τελευταία απόλυση και να την προσκομίσουμε μετά ,ως εκκρεμότητα ;
Αν δε σου κάνει κόπο, εξήγησε αυτό που γράφεις σε παρακαλώ..
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 25, 2012, 12:35:28 am από Lasid »
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιουνίου 18, 2010, 12:38:00 am »
Ο εργαζόμενος που απασχολείται με λιγότερο από 12 ημερομίσθια το μήνα και πληροί τις προϋποθέσεις επιδότησης, δικαιούται μειωμένου επιδόματος ανεργίας. Σ`αυτή την περίπτωση υπάγεται ο συνάδελφος, μέχρι να πάρει και τη δεύτερη απόλυση οπότε και θα δικαιούται ολόκληρο το επίδομα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 25, 2012, 12:37:51 am από Lasid »
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιουνίου 18, 2010, 10:19:31 am »
Ο εργαζόμενος που απασχολείται με λιγότερο από 12 ημερομίσθια το μήνα και πληροί τις προϋποθέσεις επιδότησης, δικαιούται μειωμένου επιδόματος ανεργίας. Σ`αυτή την περίπτωση υπάγεται ο συνάδελφος, μέχρι να πάρει και τη δεύτερη απόλυση οπότε και θα δικαιούται ολόκληρο το επίδομα.
Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση jak_13 ...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 25, 2012, 12:38:19 am από Lasid »
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος maraki_1981

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 03:58:15 pm »
παιδια εχω την εξης ερωτηση και ελπιζω καποιος να μπορει να με διαφωτισει. φετος παιρνω ταμειο ανεργιας. απο τις 13/9 επιασα δουλεια σε φροντιστηριο. εχω 10 ωρες την βδομαδα και παω 3 μερες. το ταμειο θα κοπει τελειως η δικαιουμαι καποιο βοηθημα μιας και το μηνιαιο εισοδημα ειναι περιπου 300 ευρο? νομιζω καπου ειχα δει οτι υπαρχει αυτη η περιπτωση αλλα δεν ειμαι σιγουρη ουτε μπορω να βρω τον νομο. ξερει καποιος κατι σχετικο?  ???  ???

Αποσυνδεδεμένος emchem

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 04:35:12 pm »
Στο γραφείο ΟΑΕΔ που πληρώνομαι μου έχουν πει ότι μπορώ να έχω έως 3 ένσημα την εβδομάδα και 12 το μήνα και θα μου αφαιρούν το ανάλογο ποσό από το επίδομα.
ΠΕ 04.02

Αποσυνδεδεμένος maraki_1981

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 06:04:15 pm »
ευχαριστω για την αμεση απαντηση

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιουνίου 27, 2011, 04:13:58 pm »
Καλησπέρα...μπορεί κάποιος να μου πει  τί  ισχύει με τη σποραδική απασχόληση; Έγινε απόλυση 15 Μαίου και δικαιούμαι το επίδομα ανεργίας το οποίο μάλιστα σήμερα εγκρίθηκε. Θα γίνει ξανά πρόσληψη από 1/07 έως 11/08 με λίγες ώρες όμως, περίπου 7 την εβδομάδα... Υπάρχουν συγκεκριμένα ένσημα που πρέπει να συγκεντρώσω αυτό το διάστημα για να μην έχω πρόβλημα με το ταμείο ανεργίας;;;;;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)