0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει σποραδική απασχόληση σε περίπτωση που κάποιος εργάζεται 2 μέρες την εβδομάδα αλλά έχει 2 εργοδότες; Εννοώ αν εργάζεται τις 2 μέρες από 2 ώρες σε διαφορετικά φροντιστήρια...
Από ό,τι θυμάμαι δεν έχει σημασία αν έχεις δύο εργοδότες, αρκεί να μην ξεπερνάς τα 3 ένσημα ανά εβδομάδα και τα 12 ένσημα το μήνα! Φυσικά θα χρειαστεί να δηλώνουν και οι δύο εργοδότες στον ΟΑΕΔ ακριβώς ποιες μέρες του μήνα σε απασχολούν. Επιβεβαίωσε αυτό που σου λέω, ρωτώντας και στο τοπικό ΚΠΑ ΟΑΕΔ.
Στα εποχικά επαγγέλματα υπάρχει η σποραδική απασχόληση, σε όλα τ άλλα μερική. Οι καθηγητές δλδ. δε δηλώνουν σποραδική απασχόληση αλλά μερική. Πρεπει να πας εσυ ο ίδιος τα χαρτιά σου στον Οαεδ με τη σύμβαση που έχεις υπογράψει στην οποία ο λογιστής του εργοδότη σου πρέπει να γράψει τη μαγική λεξούλα "εκ περιτροπής" γιατί όπως μου είπαν εμένα δε φτάνει η απλή αναγραφή της μερικής απασχόλησης. Εννοείται ότι στη σύμβαση αναγράφεται΄το πόσες μέρες δουλεύεις, σου βγάζουν μία ημερομηνία να παρουσιαστείς κ σε κάθε ημερομηνία πληρωμής παίρνεις μαζί σου βεβαίωση εργοδότη (ενσήμων )ότι δούλεψες τις συγκεκριμένες μέρες του περασμένου μήνα κ σε περίπτωση που έχει αλλάξει κάτι στη σύμβασή σου (π.χ σου προσθετουν μία μέρα δουλειά στο φροντιστήριο ακόμα) την αλλαγή της σύμβασης. Αυτά!
Μου ειπε πως κοβεται και η καρτα ανεργιας και το ταμειο ανεργιας, χωρις να ειναι ομως απολυτα βεβαιη.
Σε πρώτο μέρος χρειάζεται μόνο η απόφαση ότι έχεις δικαίωμα επιδότησης κ η σύμβαση σου με αναγραφόμενη τη μερική απασχόληση κ το εκ περιτροπής, σε δεύτερη φάση (όταν έρθει η στιγμή της πληρωμής) είναι η βεβαίωση ενσήμων-εργοδότη ,όταν πλέον έχει τρέξει ο μήνας κι έχεις δουλέψει τις μέρες αυτές.
Δεν ξέρω αν σε συμφέρει να κάνεις ό,τι προσπαθείς να κάνεις.Εξαρτάται από το αν το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχεις προυποθέσεις για έγκριση νέου επιδόματος. Αν το καλοκαίρι προβλέπεις ότι δε θα έχεις αρκετά ένσημα για νέο επίδομα τότε δε σε συμφέρει να κάνεις αυτό με τη σποραδική απασχόληση γιατί έτσι απλά θα χαρίσεις στο κράτος όσα λεφτά θα βγάλεις από τις λίγες ώρες του ΙΕΚ. Το επιδομά σου συνεχίζεται ολόκληρο όπως είναι αν κάνεις τώρα διακοπή και το συνεχίσεις μετά από κάποιους μήνες, ανεξάρτητα αν στους μήνες αυτούς δουλεύεις με λίγα ένσημα και λίγες αποδοχές. Αν λοιπόν δεν έχεις αρκετά ένσημα ΙΚΑ για επίδομα το καλοκαίρι, τότε απλά θα έχεις χάσει με τη σποραδική όσα λεφτά θα έχεις βγάλει από το ΙΕΚ.Μπέρδεμα ε; Δυστυχώς έτσι είναι!