*

Αποστολέας Θέμα: ΠΔΣ  (Αναγνώστηκε 31853 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος artemisia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: ΠΔΣ
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 08:25:54 pm »
Θέλω να πω κι εγώ τη γνώμη μου, παρόλο που δεν με αφορά η ΠΔΣ...

Πρόσληψη στην ΠΔΣ με κριτήριο την ημερομηνία κτήσης πτυχίου...
Δηλαδή άλλαξε ο Μανωλιός όχι την κάπα του, αλλά την εποχή του...
Γιατί δεν αποφάσισαν πρόσληψη στην ΠΔΣ με βάση τα μόρια;;;  ???

Πώς διορίζονται οι του ΑΣΕΠ;
Πώς διορίζονται οι του 40%;
Πώς προσλαμβάνονται οι αναπληρωτές;
Πώς προσλαμβάνονται οι ωρομίσθιοι;
Έτσι να προσλαμβάνονται και οι της ΠΔΣ.

ετσι ειναι.συμφωνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:02:27 »

ln03

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 08:45:47 pm »
Ελπίζω όταν θα μεγαλώσω τόσο ώστε θα είμαι ικανή να έχω μια θέση στην ΠΔΣ να μην αλλάξει η εγκύκλιος και παίρνει άτομα για ΠΔΣ δίνοντας προτεραιότητα στα νέα πτυχία :P

Αν και έχω να πω, ότι επειδή η εγκύκλιος είναι λίγο ασαφής, δεν είναι ξεκάθαρο ότι δίνεται προτεραιότητα στην παλαιότητα της ημερομηνίας. Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να θεωρήσει ότι ξεκινά από τα πιο πρόσφατα πτυχία..

Οι προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών που θα απασχοληθούν στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη κατά το σχολ. έτος 2009-2010, θα γίνουν από συμπληρωματικό πίνακα, ο οποίος θα συνταχθεί από τις Δ/σεις Δ.Ε. λαμβάνοντας υπόψη τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τους υποψηφίους δυνάμει της (δ) σχετικής Υπουργικής Απόφασης και στον οποίο θα καταταχθούν οι αιτούντες με βάση την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους και σε περίπτωση σύμπτωσης  της  ημερομηνίας αυτής, με βάση το βαθμό του πτυχίου τους.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 08:50:51 pm »
Θέλω να πω κι εγώ τη γνώμη μου, παρόλο που δεν με αφορά η ΠΔΣ...

Πρόσληψη στην ΠΔΣ με κριτήριο την ημερομηνία κτήσης πτυχίου...
Δηλαδή άλλαξε ο Μανωλιός όχι την κάπα του, αλλά την εποχή του...
Γιατί δεν αποφάσισαν πρόσληψη στην ΠΔΣ με βάση τα μόρια;;;  ???

Πώς διορίζονται οι του ΑΣΕΠ;
Πώς διορίζονται οι του 40%;
Πώς προσλαμβάνονται οι αναπληρωτές;
Πώς προσλαμβάνονται οι ωρομίσθιοι;
Έτσι να προσλαμβάνονται και οι της ΠΔΣ.

ετσι ειναι.συμφωνω.

προφανως δεν αποφασιστηκε η προσληψη με βαση τα  μορια χαριν εντυπωσιασμου και λαικιστικων μετρων και πολιτικης  που ικανοποιουν τον πολυ κοσμο,αλλα επι της ουσιας τους  δημιουργουν επιπλεον προβληματα.
περιμενα παραπανω πραματα απο τη νεα κυβερνηση.η πρωτη γκαφα κατεγραφη.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 08:55:40 pm »

Αν και έχω να πω, ότι επειδή η εγκύκλιος είναι λίγο ασαφής...

...στον οποίο θα καταταχθούν οι αιτούντες με βάση την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους και σε περίπτωση σύμπτωσης  της  ημερομηνίας αυτής, με βάση το βαθμό του πτυχίου τους.

Εγώ πάλι βλέπω ότι είναι ξεκάθαρο.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:02:27 »

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 09:11:00 pm »
Μήπως είδατε αν βγήκαν πίνακες και σε άλλες διευθύνσεις εκτός από την Γ Αθηνών???

Αποσυνδεδεμένος Τι είχαμε τι χάσαμε

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 09:49:03 pm »
Χαίρομαι που μπορώ να συμφωνήσω με πολλές συγκροτημένες και φιλοσοφημένες απόψεις που διατυπώνονται. Κι αυτό γιατί πολλές φορές το forum μου δίνει την εντύπωση πως δεν είναι φιλολόγων, δηλαδή ανθρώπων που έχουν πτυχίο ανθρωπιστικών επιστημών, αλλά νταλικέρηδων, ευγενών φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων κτό (δε θέλω επ΄ουδενί να θίξω τις ομάδες αυτές). Ποιος άνθρωπος και με ποιο δικαίωμα μπορεί να αποφανθεί τι είναι σωστό και τι άδικο, τι αξιοκρατικό και τι ¨ρουσφετολογικό";. Μου φαίνεται πως το μοναδικό κριτήριο των περισσότερων είναι αυτό που τυχαίνει να συμφέρει τους ίδιους (ΑΣΕΠ, μόρια, πάλαι ποτε επετηρίδα κτλ). Ας πούμε ότι έγινε μια καινούρια αρχή, όποια κι αν είναι αυτή και όποιον κι αν συμφέρει.
Όταν ήμουν κι εγώ νεότερη φιλολογούσα με μανία για αξιοκρατία, ΑΣΕΠ, "οι άριστοι στο δημόσιο¨. Όμως δυστυχώς δε βόλεψε να δώσω ποτέ ΑΣΕπ είτε γιατί παντρευόμουν, είτε γιατί γεννούσα. Πρέπει να καταδικαστώ και στην ΠΔΣ επειδή δεν έδωσα ΑΣΕΠ μα πτυχίο πάνω από οκτώ; Ποιος μας προειδοποίησε δηλαδή να δώσουμε ΑΣΕΠ για να πάρουμε ώρες στην ΠΔΣ; ΑΣΕΠ δώσατε για να διοιριστείτε κύριοι και μόνο γι΄αυτό. Και κανείς δε θα μου πει ότι δεν αξίζω επειδή δεν έδωσα ΑΣΕΠ. Οι νεότεροι να κατεβάσουν λίγο την "επηρμένην οφρύν", γιατί η ζωή τα φέρνει έτσι που μπορεί να ταπεινωθείτε όπως δεν το περιμένετε. Πολλά λέγαμε κι εμείς πριν, αλλά τώρα τα αναιρούμε. Και το να κάνεις παιδιά δουλειά είναι και μάλιστα πολύ σκληρή. Δε συμφωνώ με όλες τις ρυθμίσεις για τους πολύτεκνους,  αλλά οφείλουν όλοι οι θιασιώτες του κοινωνικού κράτους να το παραδεχτούν. Όχι μόνο ρυθμίσεις όπου μας συμφέρει. Η ζωή είναι ένας αγώνας και όλοι αγωνιζόμαστε. Και την αξία σας θα την δείξετε όταν μπείτε μέσα στην τάξη με πάνω από τριάντα μαθητές διαφόρων επιπέδων και κάνετε ποιοτικό μάθημα και δεν πέφτει καρφίτσα. Εκεί να σας δω και να σας παραδεχτώ.
Κατά τα άλλα εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους.

Αποσυνδεδεμένος daimonman

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 10:04:29 pm »
ΠΔΣ! Ο θεσμός που θα διαχωρίσει τους ποιοτικούς κατατρεγμένους από τους νταλικέρηδες. Κι έλεγα γιατί το έκανε η Διαμαντοπούλου...

Αποσυνδεδεμένος melina.an

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 10:14:28 pm »
 Για   Α Αθηνων υπάρχει κανένα νεότερο........?.Πώς μιλούν για ενστάσεις-όταν κάτι δεν είναι ανακοινώσιμο-μέχρι 16/10?
 Τελικά τι ισχύει?Απαραιτητα στη διευθ.που εχεις καταθέσει την αίτηση σε καλούν?π.χ στην Αττκή .... τι γίνεται?
  ???

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 10:26:40 pm »
Για   Α Αθηνων υπάρχει κανένα νεότερο........?.Πώς μιλούν για ενστάσεις-όταν κάτι δεν είναι ανακοινώσιμο-μέχρι 16/10?
 Τελικά τι ισχύει?Απαραιτητα στη διευθ.που εχεις καταθέσει την αίτηση σε καλούν?π.χ στην Αττκή .... τι γίνεται?
  ???

Yποτιθεται οτι πριν τις εκλογες οι ΔΔΕ θα εφτιαχναν τους δικους τους πινακες ....και τωρα που ειναι οι πινακες οπου ζητειται μονο τη σειρα να αλλαξουν κατα ημερομηνια πτυχιων? Αυτες οι  ΔΔΕ που καθυστερουν να βγαλουν τους πινακες προφανως πριν το παγωμα των προσληψεων δεν θα ειχαν φτιαξει κανεναν πινακα >:(

Επισης αναρωτιεμαι ....εφοσον την Δευτερα θα αρχισουν τα μαθηματα ,ποια μερα θα αρχισουν να καλουν ??? Αυριο ,μεθαυριο ???

Αποσυνδεδεμένος daimonman

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 10:30:32 pm »
  ???

Yποτιθεται οτι πριν τις εκλογες οι ΔΔΕ θα εφτιαχναν τους δικους τους πινακες ....και τωρα που ειναι οι πινακες οπου ζητειται μονο τη σειρα να αλλαξουν κατα ημερομηνια πτυχιων? Αυτες οι  ΔΔΕ που καθυστερουν να βγαλουν τους πινακες προφανως πριν το παγωμα των προσληψεων δεν θα ειχαν φτιαξει κανεναν πινακα >:(

Επισης αναρωτιεμαι ....εφοσον την Δευτερα θα αρχισουν τα μαθηματα ,ποια μερα θα αρχισουν να καλουν ??? Αυριο ,μεθαυριο ???
Νομίζεις ότι όλοι ξέρουν να χειρίζονται το excel όπως εσύ? Έχουμε γίνει πολύ απαιτητικοί τελευταία...

Αποσυνδεδεμένος smile02.50

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 10:35:40 pm »
Χαίρομαι που μπορώ να συμφωνήσω με πολλές συγκροτημένες και φιλοσοφημένες απόψεις που διατυπώνονται. Κι αυτό γιατί πολλές φορές το forum μου δίνει την εντύπωση πως δεν είναι φιλολόγων, δηλαδή ανθρώπων που έχουν πτυχίο ανθρωπιστικών επιστημών, αλλά νταλικέρηδων, ευγενών φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων κτό (δε θέλω επ΄ουδενί να θίξω τις ομάδες αυτές). Ποιος άνθρωπος και με ποιο δικαίωμα μπορεί να αποφανθεί τι είναι σωστό και τι άδικο, τι αξιοκρατικό και τι ¨ρουσφετολογικό";. Μου φαίνεται πως το μοναδικό κριτήριο των περισσότερων είναι αυτό που τυχαίνει να συμφέρει τους ίδιους (ΑΣΕΠ, μόρια, πάλαι ποτε επετηρίδα κτλ). Ας πούμε ότι έγινε μια καινούρια αρχή, όποια κι αν είναι αυτή και όποιον κι αν συμφέρει.
Όταν ήμουν κι εγώ νεότερη φιλολογούσα με μανία για αξιοκρατία, ΑΣΕΠ, "οι άριστοι στο δημόσιο¨. Όμως δυστυχώς δε βόλεψε να δώσω ποτέ ΑΣΕπ είτε γιατί παντρευόμουν, είτε γιατί γεννούσα. Πρέπει να καταδικαστώ και στην ΠΔΣ επειδή δεν έδωσα ΑΣΕΠ μα πτυχίο πάνω από οκτώ; Ποιος μας προειδοποίησε δηλαδή να δώσουμε ΑΣΕΠ για να πάρουμε ώρες στην ΠΔΣ; ΑΣΕΠ δώσατε για να διοιριστείτε κύριοι και μόνο γι΄αυτό. Και κανείς δε θα μου πει ότι δεν αξίζω επειδή δεν έδωσα ΑΣΕΠ. Οι νεότεροι να κατεβάσουν λίγο την "επηρμένην οφρύν", γιατί η ζωή τα φέρνει έτσι που μπορεί να ταπεινωθείτε όπως δεν το περιμένετε. Πολλά λέγαμε κι εμείς πριν, αλλά τώρα τα αναιρούμε. Και το να κάνεις παιδιά δουλειά είναι και μάλιστα πολύ σκληρή. Δε συμφωνώ με όλες τις ρυθμίσεις για τους πολύτεκνους,  αλλά οφείλουν όλοι οι θιασιώτες του κοινωνικού κράτους να το παραδεχτούν. Όχι μόνο ρυθμίσεις όπου μας συμφέρει. Η ζωή είναι ένας αγώνας και όλοι αγωνιζόμαστε. Και την αξία σας θα την δείξετε όταν μπείτε μέσα στην τάξη με πάνω από τριάντα μαθητές διαφόρων επιπέδων και κάνετε ποιοτικό μάθημα και δεν πέφτει καρφίτσα. Εκεί να σας δω και να σας παραδεχτώ.

Αγαπητή ΄΄τι είχαμε τι χάσαμε΄΄, αρχικά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η ζωή είναι ένας αγώνας και όλοι αγωνιζόμαστε. Σίγουρα έτσι όπως έχουν πλέον τα πράγματα, κάνουμε τις επιλογές μας, πολλές φορές αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων, και ανάλογα μ'αυτές πορευόμαστε. Μακάρι να υπήρχε μία μαγική φωνίτσα που να μας λέει κάθε φορά πού θα μας βγάλει η κάθε επιλογή, είτε στα επαγγελματικά, είτε στα οικογενειακά, είτε στα προσωπικά μας. Θα συμφωνήσω επίσης μαζί σου και για την πολύ σκληρή δουλειά της διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Και νομίζω ότι και εσύ θα συμφωνήσεις μαζί μου στο ότι ένα κράτος, που θέλει να λέγεται ευνομούμενο και σοβαρό και δημοκρατικό, στα πλαίσια της ψηφοθηρίας και του λαϊκισμού, δε νομιμοποιείται να δίνει αράδα και χωρίς κριτήρια θέσεις μόνιμου προσωπικού σε όσους έχουν επιλέξει τη δημιουργία μεγάλης οικογένειας. Η παροχή αξιοπρεπούς επιδόματος και έμπρακτης στήριξης, σαφώς δε θα στερούσε αυτές τις θέσεις από κάποιους άλλους. Είναι κατάντια να εφαρμόζεται η κοινωνική πολιτική ενός κράτους που θέλει να δείξει ευαισθησία, στις πλάτες άλλων. Τώρα, όσον αφορά την ΠΔΣ, επειδή δεν ξέρω αν έχεις ποτέ συμμετάσχει (και αυτό δεν έχει καποια δόση μομφής ή ειρωνείας) είναι ένα δημόσιο φροντιστήριο το οποίο όμως μέχρι τώρα λειτουργούσε, καλώς κατά τη γνώμη μου, με ιδιωτικά κριτήρια. Οι μαθητές σε κάποια σχολεία της περιοχής μου είχαν τη δυνατότητα ακόμη και να προτείνουν διδάσκοντες από τους οποίους είχαν μείνει ευχαριστημένοι την προηγούμενη χρονιά. Επίσης, οι μαθητές σε απομακρυσμένες περιοχές, περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού εκπαιδευτικούς με όρεξη για δουλειά και μεταδοτικότητα. Και τους ευχαριστούν με χίλιους τρόπους μέχρι το τέλος της χρονιάς για τις φωτοτυπίες που ξεπλατίζονται να κουβαλάνε και τις οποίες πολλές φορές τις πληρώνουν από την τσέπη τους. Γι'αυτό και πολλές φορές όταν δίνονται ώρες ΠΔΣ σε διορισμένους εκπαιδευτικούς από τους οποίους όμως τα παιδιά δεν έχουν καμία απολύτως γνωστική ωφέλεια, τα τμήματα διαλύονται σε λιγότερο από μήνα. Οι ώρες της ΠΔΣ, καλώς ή κακώς, δεν είναι για να συμπληρώσουν κάποιοι το ωράριο ή τον προϋπολογισμό τους ή τον ελεύθερο χρόνο τους. Η ΠΔΣ για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται είναι ιππόδρομος και ο εκπαιδευτικός πρέπει να είναι άλογο κούρσας, πολλές φορές ΄΄ντοπαρισμένο΄΄. Οφείλω βέβαια να σου πω ότι ούτε εμένα μου άρεσε το μέχρι τώρα βυσματικό σύστημα όπως επίσης και ότι, αν και δεν έχω καθόλου καλή σειρά στον πίνακα ωρομισθίων και αναπληρωτών, θα προτιμούσα να γίνονταν οι προσλήψεις από εκεί. Γιατί οι συνάδελφοι με 20, 15, 10 μόρια είτε προϋπηρεσίας είτε ΑΣΕΠ είτε και των 2 μαζί, εεεε, σίγουρα κάτι παραπάνω μπορούν να κάνουν μέσα στην τάξη. Τέλος, πρέπει να σου πω ότι επιτυχία για μένα δεν είναι μια τάξη 30 ατόμων στην οποία να μην πέφτει καρφίτσα, αλλά μια επιτυχία στο πανεπιστήμιο ενός μαθητή, ένα χαμόγελο ενός άλλου, μια ΄΄χαζή΄΄ απορία μιας άλλης, η αγκαλιά και το ευχαριστώ από μια συνεσταλμένη μαθήτρια, ο ενθουσιασμός και η ελπίδα στο βλέμμα τους.
Υ.Γ. τον ΑΣΕΠ ούτε κι εγώ τον γουστάρω... τους ΑΣΕΠίτες όμως τους παραδέχομαι και μακάρι να ήμουν μία απ'αυτούς.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 10:40:21 pm »
αν εδινες εστω και μια φορα ασεπ θα καταλαβαινες τι σημαινει.
επιπλεον ο κοσμος του ασεπ εχει ηδη υποστει ταπεινωση,αφου ξαφνικα ακυρωθηκε ο κοπος του και βλεπει οτι δεν προηγειται ουτε στο θεμα της προσθετης.
το θεμα των παιδιων ειναι προσωπικη επιλογη κ δεν θα πρεπε να παιζει σε σημειο του να διεκδικει θεσεις κανεις στις οποιες προπορευεται,γιατι τοτε θα ισχυσει αυτο που λεμε..εσεις τα κανετε μαζι τα μεγαλωνουμε.
εν πασει περιπτωσει εχεις δικιο ομως σ αυτο που λες οτι κανεις δεν μας ειχε ενημερωσει οταν μπηκαμε στη σχολη οτι θα γινει ασεπ και εν μια νυκτι καταργηθηκε η επετηριδα.
προσωπικα και η ημερομηνια κτησης πτυχιου με ευνοει ως κριτηριο,αλλα κ επιτυχουσα στο ασεπ ειμαι.
εν κατακλειδι ειμαι  υπερ των αξιων και ικανων και δυσκολευομαι να καταλαβω το επιχειρημα ο παλιος ας προηγηθει.δηλαδη θεωρω και για τον ιδιο τον παλιο ,εμπαιγμο το κριτηριο.θα βγαλει προβληματα.
τωρα σιγουρα υπαρχουν ικανοι συναδελφοι που δεν εχουν δωσει ασεπ,αλλα αφου ειναι τοσο ικανοι γιατι να φοβηθουν να δωσουν και ασεπ επιβεβαιωνοντας την ικανοτητα τους.

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 10:46:38 pm »
οσοι δωσανε μεχρι στιγμης ασεπ,εδωσαν με στοχο μορια για διορισμο,αναπληρωση κ ωρομισθια.
αυτα τα εχουν.
κανεις δεν εδωσε για πδσ.αρα δεν ακυρωνεται ο κοπος των επιτυχοντων.
κ εγω επιτυχων ειμαι κ δεν νιωθω οτι ακυρωθηκε τιποτα.
το κριτηριο μια χαρα μου αρεσει,αν κ δε με πολυευνοει προσωπικα.επιτελους τελος στη βυσματοκρατια.επιτελους αντικειμενικα κριτηρια για ολους.
αντι να τσακωνομαστε κ να χωριζομαστε σε ομαδες παλιων-νεων καλο θα ειναι να κοιταξουμε να διεκδικησουμε περισσοτερους διορισμους.
γιατι οταν μπαινει 1 στους 40 ,οτι κριτηρια κ να βαλεις.ολοι θα φωναζουν οτι κατι δεν ειναι σωστο,επειδη δεν τους ευνοει προσωπικα.
αν εμπαινε ομως 1 στους 2,ποιος θα ασχολιοταν με τα κριτηρια της πδσ...........

Αποσυνδεδεμένος danah09

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 10:52:20 pm »

Ξέρει κανείς αν οι πίνακες για την ΠΔΣ είναι κάπου εμφανείς;;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871