*

Αποστολέας Θέμα: Οδηγός αυτασφάλισης..; -Ο δρόμος προς τη νομιμότητα;(Και με τις λεύκες..!)  (Αναγνώστηκε 2031 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Supergirl

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Είμαι και φαίνομαι
    • Προφίλ
Γεια σας συναδελφοι.Θα ηθελα να γινει αυτο το τοπικ ενα "εγχειριδιο-πληροφοριακος οδηγος για την αυτασφαλιση=τεβε-οαεε" καταρχην γιατι:

1. ενδιαφερομαι εγω απο του χρονου να μπω στη διαδικασια καθως θα παψω να ειμαι ασφαλισμενη-προστατευομενο μελος στο μπαμπακα (ειμαι πτυχιουχος κ θα κλεινω τα 26) κ θελω να δω τι προετοιμασια να κανω κ τι προοπτικες εχω να ειμαι self-employed και να μην παω σε φροντιστηριο για το ικα οπου θα θυσιαζω τις ωρες-φιλετα για ιδιαιτερα για το αφεντικο και
2. για ολους τους νεους συναδελφους που θα συνταξιοδοτηθουμε παρεα στα 70 καθως η πλειονοτητα μας δεν εχουμε αρχισει να εξασφαλιζουμε απο νωρις τα απαραιτητα ενσημα και πελαγοδρομουμε σε "μαυρα" μονοπατια.

Νομιζω εχω γινει σαφης και θα παρακαλεσω τα εμπειρα μελη του φορουμ μας να μοιραστουν τα φωτα τους.

Καταρχην, πριν μπουμε στα γραφειοκρατικα πρεπει να σκεφτουμε αν μας συμφερει στο εισοδημα μας, ετσι δεν ειναι?

Η μεγαλυτερη μου απορια λοιπον ειναι αυτη η αποδειξη που θα δινουμε στον γονεα τι περιλαμβανει?
Π.χ. Λες οτι χρεωνεις 20 ευρω με αποδειξη την ωρα.Τι σου μενει στο χερι?13 ευρω?Τι ποσοστο ειναι η κρατηση, υπαρχει και φπα (θα πω και κανα κουφο μη μ παρεξηγειτε);

Και μπορεις να το διαχωρισεις έτσι (οχι να το πεις) ή πρεπει να υπολογισεις μηνιαιως δλδ μπραφ δινω 200 ευρω το μηνα στο τεβε και τα βρισκω μετα πόσο θα παιρνω απο τον καθενα?

Σιγουρα υπαρχουν κλιμακες ποσα δινεις στο τεβε με ποσα κερδιζεις αλλα ποσα δινεις π.χ. το 1/3 ας πουμε των αποδοχων σου?
Π.χ. πριν τη ασφαλεια εβγαζες μαυρα 600 ευρω, με την ασφαλεια πρεπει να βγαζεις 900 για να σου μεινουν 600 στο χερι?

Νομιζω οτι για να μπεις στη διαδικασια της αυτασφαλισης πρεπει να ζυγισεις τις δυνατοτητες σου, ποσο μπορεις να ανεβασεις το κασε σου για να ανταποκριθεις στις υποχρεωσεις σου κ να σου μενει κατι αξιοπρεπες. (κ δεν εννοω τα παραπανω νουμερα)Κ αυτα οταν εισαι ακομη στην αρχη με λιγα χρονια εμπειριας. Το 'χω πιασει το νοημα?

Ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας.
Αν θέλεις να διοριστεί η Supergirl στείλε ΠΕ 02 στο 2010!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ

Έγινε συγχώνευση των δύο πανομοιότυπων θεμάτων που είχαν δημιουργηθεί.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182739
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144