PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Μαθήματα κατ'οίκον
(Συντονιστής:
MARKOS
)
Οδηγός αυτασφάλισης..; -Ο δρόμος προς τη νομιμότητα;(Και με τις λεύκες..!)
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Οδηγός αυτασφάλισης..; -Ο δρόμος προς τη νομιμότητα;(Και με τις λεύκες..!) (Αναγνώστηκε 2030 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Supergirl
Νέο μέλος
Φύλο:
Είμαι και φαίνομαι
«
στις:
Οκτωβρίου 16, 2009, 12:51:09 am »
Tweet
Γεια σας συναδελφοι.Θα ηθελα να γινει αυτο το τοπικ ενα "εγχειριδιο-πληροφοριακος οδηγος για την αυτασφαλιση=τεβε-οαεε" καταρχην γιατι:
1. ενδιαφερομαι εγω απο του χρονου να μπω στη διαδικασια καθως θα παψω να ειμαι ασφαλισμενη-προστατευομενο μελος στο μπαμπακα (ειμαι πτυχιουχος κ θα κλεινω τα 26) κ θελω να δω τι προετοιμασια να κανω κ τι προοπτικες εχω να ειμαι self-employed και να μην παω σε φροντιστηριο για το ικα οπου θα θυσιαζω τις ωρες-φιλετα για ιδιαιτερα για το αφεντικο και
2. για ολους τους νεους συναδελφους που θα συνταξιοδοτηθουμε παρεα στα 70 καθως η πλειονοτητα μας δεν εχουμε αρχισει να εξασφαλιζουμε απο νωρις τα απαραιτητα ενσημα και πελαγοδρομουμε σε "μαυρα" μονοπατια.
Νομιζω εχω γινει σαφης και θα παρακαλεσω τα εμπειρα μελη του φορουμ μας να μοιραστουν τα φωτα τους.
Καταρχην, πριν μπουμε στα γραφειοκρατικα πρεπει να σκεφτουμε αν μας συμφερει στο εισοδημα μας, ετσι δεν ειναι?
Η μεγαλυτερη μου απορια λοιπον ειναι αυτη η αποδειξη που θα δινουμε στον γονεα τι περιλαμβανει?
Π.χ. Λες οτι χρεωνεις 20 ευρω με αποδειξη την ωρα.Τι σου μενει στο χερι?13 ευρω?Τι ποσοστο ειναι η κρατηση, υπαρχει και φπα (θα πω και κανα κουφο μη μ παρεξηγειτε);
Και μπορεις να το διαχωρισεις έτσι (οχι να το πεις) ή πρεπει να υπολογισεις μηνιαιως δλδ μπραφ δινω 200 ευρω το μηνα στο τεβε και τα βρισκω μετα πόσο θα παιρνω απο τον καθενα?
Σιγουρα υπαρχουν κλιμακες ποσα δινεις στο τεβε με ποσα κερδιζεις αλλα ποσα δινεις π.χ. το 1/3 ας πουμε των αποδοχων σου?
Π.χ. πριν τη ασφαλεια εβγαζες μαυρα 600 ευρω, με την ασφαλεια πρεπει να βγαζεις 900 για να σου μεινουν 600 στο χερι?
Νομιζω οτι για να μπεις στη διαδικασια της αυτασφαλισης πρεπει να ζυγισεις τις δυνατοτητες σου, ποσο μπορεις να ανεβασεις το κασε σου για να ανταποκριθεις στις υποχρεωσεις σου κ να σου μενει κατι αξιοπρεπες. (κ δεν εννοω τα παραπανω νουμερα)Κ αυτα οταν εισαι ακομη στην αρχη με λιγα χρονια εμπειριας. Το 'χω πιασει το νοημα?
Ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας.
Καταγράφηκε
Αν θέλεις να διοριστεί η Supergirl στείλε ΠΕ 02 στο 2010!
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Οδηγός αυτασφάλισης..; -Ο δρόμος προς τη νομιμότητα;(Και με τις λεύκες..!)
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 00:54:38 »
jak_13
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Πάντα με χαμόγελο!!!
Απ: Οδηγός αυτασφάλισης..; -Ο δρόμος προς τη νομιμότητα;(Και με τις λεύκες..!)
«
Απάντηση #1 στις:
Οκτωβρίου 16, 2009, 01:32:39 am »
Έγινε συγχώνευση των δύο πανομοιότυπων θεμάτων που είχαν δημιουργηθεί.
Καταγράφηκε
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!
Gabriel Garcia Marquez
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Μαθήματα κατ'οίκον
(Συντονιστής:
MARKOS
)