*

Αποστολέας Θέμα: Δ φάση Φιλολόγων  (Αναγνώστηκε 93414 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
Απ: Δ φάση Φιλολόγων
« Απάντηση #168 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 07:42:22 am »
Στο «Επέστρεφε και παίρνε με» διαλέγεστε με το γνωστό καβαφικό «Επέστρεφε» αλλά και με την «Ιθάκη»,αφού προτείνετε ως καλύτερο και από την επιστροφή της αίσθησης, το ίδιο το ταξίδι του ονείρου.Τι είναι εντέλει το όνειρο;Είναι η μόνη πραγματικότητα; Ή απλώς μια γλυκιά πλάνη;

Πράγματι με ενδιαφέρει να αληθεύουν αυτά τα δρομολόγια, πηγαινέλα των ονείρων, γιατί κρατούν σε μια υπερκινητικότητα τις σκιές, τις απουσίες. Ναι, με ανακουφίζει να ξεγελιέμαι, ότι έχει τύψεις απέναντί μας η πραγματικότητα και πως εξιλεώνεται εξασφαλίζοντάς μας δωρεάν το μεταφορικό μέσον των ονείρων. Όχι, δεν προτείνω ως καλύτερα τα διάφορα ταξίδια με το όνειρο. Αλλά είναι ένα μέσον παντός καιρού και η επινόηση αστραπές δεν φοβάται.

Με ρωτάτε τι είναι εντέλει το όνειρο. Είναι η ομπρέλα που ανοίγουμε για να προφυλαχτούμε από τη δυνατή βροχή, όταν δεν κουβαλάμε μαζί μας, προνοώντας, καμιάν άλλη αδιάβροχη βεβαιότητα. Εναλλακτικά, το όνειρο είναι η βαθιά κούραση που νιώθει το φευγαλέο και η ανάγκη να κάνει μια στάση στο χάνι του ύπνου μας, να ξεκουραστεί.

Τα παραπάνω από συνέντευξη της Κ. Δημουλά, που φαίνεται συγκινεί ιδιαίτερα τη marianthid, ενισχύουν τη θέση μου πως πρέπει να επιμείνουμε να ονειρεύομαστε 250 και πλέον ακόμη αν/τές ...! Ο καθείς και τ' όνειρό του ...  :D :D :D
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2009, 07:48:03 am από aristos2 »
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:05:20 »

Αποσυνδεδεμένος intemperanta

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 07:54:40 am »
καλημέρα σε όλους σας! με την συζητηση αυτή αρχίζω να ελπίζω και εγω, και αυτό μ' αρεσει! ειμαι περίπου στη θεση 115 (μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας).. καλή υπομονή, και ας γίνει το καλύτερο για όλους μας!

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 08:05:51 am »
Δεν βαριέσαι

Για να ξημερώσει σ' ένα δάσος
πρέπει πρώτα να βγει στον άμβωνα του κόσμου
ένα πουλί
και να ζητήσει τον άρτον τον επιούσιον,
δήθεν πως κελαϊδάει.

Nα τρέξει ένα αμήν από δέντρο σε δέντρο,
ψίθυρος ανιδιοτελείας δήθεν.
Aπ' τις μεγάλες πέτρες
θ' ανέβει ένα λιβάνι ήμαρτον.
Aπό κει και πέρα ξεμυτίζει η λεπτομέρεια
κι η βεβαιότης πως αφήσαμε πίσω τη νύχτα.

Λίγο σαν περισκόπια υψώνονται
οι άκρες των τηλεγραφόξυλων
μήπως πλέει μακριά καμιά είδηση,
βγάζει απ' τη θήκη του το αγκάθι ο πυράκανθος,
κι ένα καμπουριασμένο μονοπάτι
παραπατάει και γράφεται.
Aπό τους γύρω όγκους πέφτει η μάσκα
και ησυχάζεις: ξεκαθαρίζει
τι είναι Πεντέλη, τι Yμηττός
και τι απομένει μύτη φόβου.

Tο χρώμα της ελιάς,
μουντό κι ολιγόλογο,
βλεφαρίζει στα φύλλα
κι είναι ευκαιρία μ' αυτό να προσδιορίσεις
μάτια ακαθορίστου χρώματος που λέμε.
Eπουσιώδης βέβαια εκκρεμότης
μα, που όσο να 'ναι, βασανίζει.
Έτσι και τα προσδιορίσεις,
μας έρχεται ολόκληρο το φως
κι αστενοχώρητο
σαν ένα δεν βαριέσαι.  

"... σαν ένα δεν βαριέσαι", θα κληθούμε και ... οι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας!
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος sissi

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 09:30:47 am »
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 200 ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:05:20 »

Αποσυνδεδεμένος mimelismoni

• Έμπειρο μέλος
  • "παντ΄ανοιχτα παντ΄αγρυπνα τα ματια της ψυχης μου"
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 09:34:27 am »
καλημερα.μακαρι ολα να πανε καλα και να κληθουμε.δε μας κανουν και χαρη.ομως πρεπει να συνεχισουμε να δηλωνουμε την παρουσια μας και να μην αρκουμαστε σε δεησεις.
http://filologoi02.webnode.gr/ το επισημο site του Πανελληνιου Συλλογου Αναπληρωτων Φιλολογων,παρακαλω οι Φιλολογοι πατηστε στο λινκ,εγγραφειτε στο Συλλογο και παρτε μερος στο Φορουμ.Μας αφορα ολους!

Αποσυνδεδεμένος katiafil

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:05:52 am »
καλημερα.μακαρι ολα να πανε καλα και να κληθουμε.δε μας κανουν και χαρη.ομως πρεπει να συνεχισουμε να δηλωνουμε την παρουσια μας και να μην αρκουμαστε σε δεησεις.

Kαλημέρα σε όλους /ες.!! Καλή μας υπομονή.. Μήπως γνωρίζει κανείς: όσοι δουλεύουμε πρωινή ωρομισθία με 11ωρο, γιατί δεν μας τηλ. για ΠΔΣ, αλλά μας προσπέρασαν;; Μην βιαστείτε΄να με κακοχαρακτηρίσετε, απλά έχω κάνει αίτηση ΠΔΣ πιό κοντά στο σπίτι μου απ΄ότι στην περιοχή που δουλεύω και επιπλέον εκεί "παίζουν " και δυσπρόσιτα. ίσως να το σκεφτόμουν...

Αποσυνδεδεμένος marianthid

• Πλήρες μέλος
  • η ρίζα μου είν' ο λόγος...
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 12:55:14 pm »
Στο «Επέστρεφε και παίρνε με» διαλέγεστε με το γνωστό καβαφικό «Επέστρεφε» αλλά και με την «Ιθάκη»,αφού προτείνετε ως καλύτερο και από την επιστροφή της αίσθησης, το ίδιο το ταξίδι του ονείρου.Τι είναι εντέλει το όνειρο;Είναι η μόνη πραγματικότητα; Ή απλώς μια γλυκιά πλάνη;

Πράγματι με ενδιαφέρει να αληθεύουν αυτά τα δρομολόγια, πηγαινέλα των ονείρων, γιατί κρατούν σε μια υπερκινητικότητα τις σκιές, τις απουσίες. Ναι, με ανακουφίζει να ξεγελιέμαι, ότι έχει τύψεις απέναντί μας η πραγματικότητα και πως εξιλεώνεται εξασφαλίζοντάς μας δωρεάν το μεταφορικό μέσον των ονείρων. Όχι, δεν προτείνω ως καλύτερα τα διάφορα ταξίδια με το όνειρο. Αλλά είναι ένα μέσον παντός καιρού και η επινόηση αστραπές δεν φοβάται.

Με ρωτάτε τι είναι εντέλει το όνειρο. Είναι η ομπρέλα που ανοίγουμε για να προφυλαχτούμε από τη δυνατή βροχή, όταν δεν κουβαλάμε μαζί μας, προνοώντας, καμιάν άλλη αδιάβροχη βεβαιότητα. Εναλλακτικά, το όνειρο είναι η βαθιά κούραση που νιώθει το φευγαλέο και η ανάγκη να κάνει μια στάση στο χάνι του ύπνου μας, να ξεκουραστεί.

Τα παραπάνω από συνέντευξη της Κ. Δημουλά, που φαίνεται συγκινεί ιδιαίτερα τη marianthid, ενισχύουν τη θέση μου πως πρέπει να επιμείνουμε να ονειρεύομαστε 250 και πλέον ακόμη αν/τές ...! Ο καθείς και τ' όνειρό του ...  :D :D :D

Σήμερα που η μέρα μου αρχίζει με τον ευτυχή διάλογο των δύο πιο αγαπημένων μου ποιητών και με την ερμηνεία Σου φίλτατε Aristos2, μπορώ να πω ότι ακόμα και την καταιγίδα που ξέσπασε -κυριολεκτικά- τη θεωρώ καλό οιωνό  :)
(Προσ)εύχομαι για 250 αναπληρωτές....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2009, 12:57:31 pm από marianthid »
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος Touristakos

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 02:30:37 pm »
Παιδια 2 ερωτησεις και απο μενα. Το οτι σε 10 μερες ισως καλεσουν αναπληρωτες το υποθετετε η το εχει αναγκειλει επισιμα? Γιατι νομιζω απλα ανεφερε 1000 θα παρει τωρα και 1000 προσεχως... Οπου λεγοντας προσεχως κανεις δεν ξερει τι εννοει? Αν και μεχρι στιγμης δινει καλα στοιχεια νομιζω. Επισης καποια ανεφερε για 200 γυμναστες, ξερει κανεις κατι για γυμναστες? Ευχαριστω προκαταβολικα...

Αποσυνδεδεμένος sissi

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 02:43:35 pm »
ΕΙΜΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ FORUM ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΑ ;)ΚΑΙ ΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ;)

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 02:55:40 pm »

Σήμερα που η μέρα μου αρχίζει με τον ευτυχή διάλογο των δύο πιο αγαπημένων μου ποιητών και με την ερμηνεία Σου φίλτατε Aristos2, μπορώ να πω ότι ακόμα και την καταιγίδα που ξέσπασε -κυριολεκτικά- τη θεωρώ καλό οιωνό  :)
(Προσ)εύχομαι για 250 αναπληρωτές....

... οιονοσκόποι, στιχοανιχνευταί, ... τι άλλο θα χρειαστεί να υποδυθούμε φίλτατη  marianthid ; Μοιραζόμαστε την ίδια κατεύθυνση, αυτήν της Γλωσσολογίας, αγαπάμε απ' ότι φαίνεται αντιστοίχους ποιητάς ..., λες μωρέ να "συγκατοικήσουμε" στην ίδια φάση αν/τών, λες ...;
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 03:14:47 pm »
Άπ'ὅ,τι ἄργησε νά 'ρθεῖ
κι άπό τό τί δέν ἦρθε
χειρότερα μᾶς φέρθηκε
αὐτό πού περιμέναμε
τί εἶναι μή γνωρίζοντας.

Τίποτα πάνω του δεν προδίδει

Αντιμετώπιζε τις Κυριακές με ποιήματα.
όσο για τις υπόλοιπες ημέρες της βδομάδας
εργάζονταν
όπως και συ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2009, 03:16:19 pm από aristos2 »
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος gelina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 03:20:03 pm »
aristo...μου επιτρέπεις να γίνω λίγο πεζή?? :-[

πότε αναμένουμε κάποια πληροφορία εκ των εσω??
Δύο πράγματα είναι αιώνια: Το σύμπαν και η ανοησία των ανθρώπων… Αν και για το σύμπαν, έχω αρχίσει τελευταία να αμφιβάλλω…
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 03:21:28 pm »

... αυτό το γνωρίζουν οι έσω και δεν έχουν επιστρέψει καν από την Κυριακάτικη μάσα..., πεζή!  :D ::) 8)
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος gelina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 03:25:51 pm »

... αυτό το γνωρίζουν οι έσω και δεν έχουν επιστρέψει καν από την Κυριακάτικη μάσα..., πεζή!  :D ::) 8)

οκ κρατώ κι εγώ τον κυριακάτικο τιμητικό μου χαρακτηρισμό και αναμένω... ;D ;D ;D 8)

Δύο πράγματα είναι αιώνια: Το σύμπαν και η ανοησία των ανθρώπων… Αν και για το σύμπαν, έχω αρχίσει τελευταία να αμφιβάλλω…
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182678
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 675
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144