*

Αποστολέας Θέμα: Δ φάση Φιλολόγων  (Αναγνώστηκε 93629 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος artemisia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Δ φάση Φιλολόγων
« Απάντηση #280 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 03:23:16 pm »
Να και η επιστολη απο τα παλικάρια μας τους καθηγηταράδες με μεταπτυχιακά και διακτορικά αλλά αδιόριστους βέβαια.......δώστε ΑΣΕΠ ρε Α.Σ.Ε.Π.....

Προς:

1.       Την Υπουργό Παιδείας

κ. Άννα Διαμαντοπούλου

2.       Την Υφυπουργό Παιδείας

κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου

3.       Τον Υφυπουργό Παιδείας

κ. Ιωάννη Πανάρετο                                                                  Θεσσαλονίκη, 28/10/2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Με αφορμή τα ισχύοντα κριτήρια κατάταξης των εκπαιδευτικών στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων της Ειδικής Αγωγής θα θέλαμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας για τα κριτήρια κατάταξης εκπαιδευτικών στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων της Γενικής Αγωγής.

Δεδομένου ότι τόσο στην κατεύθυνση της Γενικής όσο και της Ειδικής Αγωγής δραστηριοποιούνται πτυχιούχοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.) που επιθυμούν να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στο έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απευθυνόμενοι σε μαθητές που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής προσέγγισης ή όχι, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σχετικά με τη διάκριση που γίνεται εις βάρος μας ως προς τη μη προσμέτρηση:

*

των Διδακτορικών Διπλωμάτων, και
    *

των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης

στα κριτήρια κατάταξης των εκπαιδευτικών στον ενιαίο πίνακα διορισμών, καθώς επίσης και στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων, όπως αντιθέτως συμβαίνει στην Ειδική Αγωγή.

Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά στην αξιολόγηση τυπικών προσόντων των εκπαιδευτικών των δύο κατευθύνσεων (Γενική και Ειδική Αγωγή), ούτε πιστεύουμε πως υπάρχουν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες δεν λαμβάνονται υπόψη τα άνωθεν τυπικά προσόντα στην επιλογή προσωπικού για στελέχωση εκπαιδευτικών (και όχι μόνο) θέσεων.

Θεωρούμε πως η συνέχιση σπουδών εκ μέρους των εκπαιδευτικών σε Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό επίπεδο, σαφώς παρέχει πρόσθετη και πληρέστερη κατάρτιση στο αντικείμενο της ειδικότητάς τους και δεν μπορεί να παραβλέπεται κατά την προσμέτρηση των τυπικών προσόντων τους.

Ειδικά σε ότι αφορά τους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης όπου, ως γνωστό, προηγούνται οι έχοντες παιδαγωγική επάρκεια επισημαίνουμε ότι:

*

Μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2006 – 2007, στον κανονισμό αξιολόγησης υποψηφίων (ΚΑΥ) της ΑΣΠΑΙΤΕ, μοριοδοτούνταν εκτός των τίτλων Μεταπτυχιακών σπουδών, τόσο η διδακτική όσο και η επαγγελματική προϋπηρεσία των υποψηφίων.
    *

Από το ακαδημαϊκό έτος 2007 – 2008 και έπειτα, έχει αφαιρεθεί η μοριοδότηση από διδακτική και επαγγελματική εμπειρία και παρέμεινε η μοριοδότηση λόγω Μεταπτυχιακών σπουδών, με αποτέλεσμα σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που επιθυμούν να εισαχθούν στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, απαιτείται να κατέχουν και τίτλους Μεταπτυχιακών σπουδών ώστε να στηριχθεί με αξιώσεις η υποψηφιότητά τους, τους οποίους τίτλους όμως βλέπουν στη συνέχεια να απαξιώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Με τη νέα οδηγία της κ. Υπουργού για κατάρτιση πινάκων ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχετικά με την πρόσθετη διδακτική στήριξη (ΠΔΣ) με μοναδικό κριτήριο την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου, αντιλαμβάνεστε πως υπήρξαν συνάδελφοι με Διδακτορικές και Μεταπτυχιακές σπουδές (σίγουρα, γνώστες και ξένων γλωσσών μιας και είναι απαραίτητο κριτήριο από τα Πανεπιστήμια προκειμένου να επιλεγούν σε ΜΠΣ, αλλά και από την ΑΣΠΑΙΤΕ για την επιλογή υποψηφίων στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ) που δεν έχουν καμία τύχη να βρεθούν μέσα σε εκπαιδευτική αίθουσα. Αυτό για εμάς είναι αποκαρδιωτικό και θεωρούμε πως έρχεται σε αντίθεση με το νέο πνεύμα του Υπουργείου Παιδείας περί «δια βίου μάθησης».

Εκφράζουμε το αίτημά μας περί ορθολογικότερης κατάρτισης των πινάκων Γενικής Αγωγής από το επόμενο σχολικό έτος με την αυτονόητη προσμέτρηση (ως επιπλέον προσόντων) των Διδακτορικών και Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

Ελπίζοντας σε δημοσίευση της επιστολής,

Μετά τιμής,

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί,

κάτοχοι Διδακτορικών και Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων
ειναι λαθος αυτο που λεει για τις χωρες της Ευρωπης.
Συμβαινει ακριβως το αντιθετο.
Ενα διδακτορικο δεν σε καθιστα ικανο να διδαξεις στη δβαθμια και ουτε μετραει για να μπεις.
απλα μετραει αφου μπεις μετα απο ειδικη εκαπιδευση στο σχολειο.
Ζω στο εξωτερικο και τα ξερω απο πρωτο χερι

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:10:06 »

Αποσυνδεδεμένος konpap

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 03:25:48 pm »
Γεια σε όλους!!! Επειδή έχω κάποιες μέρες να ανοίξω υποογιστή για αποτοξίνωση...μπηκα και ειδα τον ανανεωμενο  πινακα αναπληρωτων πε 02 και είμαι 3 θέσεις πιο πισω...ποιοι μπορει ξαφνικά να μπηκαν μπροστα μου?

Παιδιά , αν  ξέρει  κάποιος  γι' αυτήν  την  αλλαγή  στον  πίνακα  ας  μας  απαντήσει ;

Το 2, το 3 και το 33 του πίνακα φαίνεται ότι είναι καινούργιες εγγραφές στην ειδική κατηγορία, δεν υπήρχαν στον προηγούμενο.

Αποσυνδεδεμένος eri02

• Ιστορικό μέλος
  • χαμογελά η ζωή σε όποιον έχει πίστη και αντοχή....
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 03:33:31 pm »
και χωρίς να θέλω να ακουστω κάπως ( αλλά μαλλον θα ακουστω ) τώρα επρεπε να μπουν??? ξαφνικά???? επίσης τηλ.στη Ρόδο που μ ενδιαφερει για ωρομισθια και μου είπαν οτι πηραν 3-4 άτομα( ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 3 ΦΑΣΗ)σήμερα μου λενε μετα την 4 φάση(????) πηραν 4 ...της λεω της υπαλληλου ποτε εγινε  4η φάση και απαντα εγινε,εγινε...(ασχολίατο)και το καλύτερο αρνουνται να μου πουν το όνομα του τελευταίου γιατι ειναι λεεει προσωπικό δεδομένο !!!!( καλό???)τί κανω εγώ τωρα οεο???

Αποσυνδεδεμένος gelina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 03:56:22 pm »
gelina ποτε σου το ειπαν αυτο;;;να ενα καλο νεο!!!Αριστο ποτε περιπου να περιμενουμε κανενα νεο απο την αγαπημενη μας πηγη σου;;;;;;

τη Δευτέρα στη δθμια της α αθήνας μου είπαν ότι σε 10 μέρες περιμένουν αναπληρωτές...το ίδιο και στη β αθήνας(πιο φειδωλή η υπάλληλος)πως αναμένουν την δ φάση καθώς έγιναν μόνο 3 για φιλολόγους και οι επίσημες είναι 4...
άρα φαντάζομαι τέλη της επόμενης αρχές μεθεπόμενης(τι στο καλό) το αργότερο, θα ανακοινωθεί....τι να πω πια...έχουμε χάσει τόσα μόρια με τους γελοίους... >:(
Δύο πράγματα είναι αιώνια: Το σύμπαν και η ανοησία των ανθρώπων… Αν και για το σύμπαν, έχω αρχίσει τελευταία να αμφιβάλλω…
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:10:06 »

Αποσυνδεδεμένος eri02

• Ιστορικό μέλος
  • χαμογελά η ζωή σε όποιον έχει πίστη και αντοχή....
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 04:00:45 pm »
αυτό ξαναπες το !!!! και όσο βλέπω ότι περιφερειες καλουν άτομα με 2+ λιγοτερα μορια απο μενα και γω περιμενω να δω αν κουνηθουν οι βαρκες τι να πω???αλλα φοβαμαι το ενδεχομενο να ειμαι οριακα για αναπληρ.να μην παρουν λογικα και πολλους ωρομίσθιους και γω να μεινω στη μέση...ούτε ετσι ουτε γιουβέτσι...

Αποσυνδεδεμένος gelina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 04:35:04 pm »
και χωρίς να θέλω να ακουστω κάπως ( αλλά μαλλον θα ακουστω ) τώρα επρεπε να μπουν??? ξαφνικά???? επίσης τηλ.στη Ρόδο που μ ενδιαφερει για ωρομισθια και μου είπαν οτι πηραν 3-4 άτομα( ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 3 ΦΑΣΗ)σήμερα μου λενε μετα την 4 φάση(????) πηραν 4 ...της λεω της υπαλληλου ποτε εγινε  4η φάση και απαντα εγινε,εγινε...(ασχολίατο)και το καλύτερο αρνουνται να μου πουν το όνομα του τελευταίου γιατι ειναι λεεει προσωπικό δεδομένο !!!!( καλό???)τί κανω εγώ τωρα οεο???

πλλλλάκα κάνεις....προσωπικά δεδομένα ισχύουν μόνο στη δθμια της Ρόδου???τουλάχιστον ρώτησέ τους τι σειρά έχεις στον πίνακά τους. Έτσι ξέροντας πόσα άτομα κάλεσαν θα υπολογίζεις και εσύ αν πλησιάζεις...
Δύο πράγματα είναι αιώνια: Το σύμπαν και η ανοησία των ανθρώπων… Αν και για το σύμπαν, έχω αρχίσει τελευταία να αμφιβάλλω…
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 04:36:31 pm »

Να τους ξαναρωτήσεις, κι αν σου ξαναπούν για "προσωπικά δεδομένα", να τους πεις οτι έχεις έννομο συμφέρον (αυτή τη διατύπωση) να γνωρίζεις την πληροφορία αυτή. Θα σε εξυπηρετήσουν σε 2 δευτερόλεπτα.

Αποσυνδεδεμένος eleana 83

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 04:55:49 pm »
εγω βρε παιδια που πηρα τηλεφωνο στη δευτεροβαθμια της ροδου μου ειπαν οτι δεν γνωριζουν ακομα ποτε θα καλεσουν ωρομισθιους.πηρα προχθες,δηλ με κοροιδευουν?

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 05:58:42 pm »
Καλησπέρα και από εμένα.Ήθελα κι εγώ να πω την γνώμη μου σχετικά με τα μεταπτυχιακά. Έχω κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, σε χώρα της Ευρώπης με πολύ διάβασμα και χωρίς να πληρώσω μία πέραν των προσωπικών μου εξόδων. Και θεωρώ σωστό να μοριοδοτηθεί, διότι τόσον καιρό έπαιρνα το μπούλο από δουλειές αν και είχα μεταπτυχιακό για να μένουν στις δουλειές τα βύσματα. Δεν είμαι από πλούσια οικογένεια και δεν θα μπορούσα να πληρώσω για να πάω σε ακριβή χώρα όπως η Αγγλία, Αμερική κτλ. Ωστόσο όποιος θέλει μπορεί. Άνοιξα τα ματάκια μου, έψαξα για υποτροφίες (έψαχνα ένα χρόνο) και τα κατάφερα. Εκεί διάβαζα όλη μέρα και΄αποφοίτησα με 8 στα 10. Όπως και το πτυχίο της σχολής μου στο πανεπιστήμιο. Όσο για το "ρατσισμό" απέναντι σε σχολές που δεν είναι καθαρά φιλολογία (είμαι από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό) είναι αρκετά λάθος.Έχω δει να περνάνε στον ΑΣΕΠ αρκετοί άνθρωποι που δεν είναι του κλασικού.Και έχω δει του κλασικού να κρατάνε τα βοηθήματα κάτω από τα βιβλία για να βγάλουν μια μετάφραση στον Ξενοφώντα της Α' Λυκείου. Πέραν τούτων, ελπίζω πως σύντομα έρχεται η νέα φάση γιατί στα σχολεία ακόμη περιμένουν..Τουλάχιστον Αιτ/νία υπάρχουν ακόμη πολλά κενά!! ;)

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 06:03:36 pm »
Τέλος..ας μην τρελαθούμε πως η αξία κάποιου σαν εκπαιδευτικός κρίνεται από τον ΑΣΕΠ!!!!!!! >:(Περισσότερο θέμα τύχης θα το έλεγα παρά ικανότητας!!

Αποσυνδεδεμένος zulte

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • dato tempore
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 08:50:06 pm »
καλα μην τρελαθουμε κιολας! χωρις να θελω να σπειρω τη διχονοια αναμεσα στους φιλολογους (γιατι κατι τετοιες δυσκολες ωρες πρεπει να ειμαστε ενωμενοι) οι του κλασικου ειναι πολυ πιο μπροστα απ τους υπολοιπους. Το οτι χρησιμοποιουν βοηθηματα ειναι προς τιμη τους. Που ειναι το κακο; αυτο δειχνει οτι εχουν την κριτικη ικανοτητα να επιλεγουν και να συλλεγουν απο παντου πληροφοριες. καλα που ζειτε; ακομα στην εποχη που τα βοηθηματα λεγονταν λυσαρια και προσφεραν απλα αντιγραφη; ελεος!!!

Αποσυνδεδεμένος gelina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 09:25:44 pm »
οι του κλασικου ειναι πολυ πιο μπροστα απ τους υπολοιπους

και αυτό το συμπεραίνουμε από το ότι.......??????

πέρα από όλα αυτά βέβαι νομίζω ότι είμαστε εκτός θέματος...έχει κάποιος πληροφορίες για τον αριθμο της επικείμενης φάσης??μπα.... :(
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 09:46:38 pm »
To θέμα έγινε μαντάρα και η Δ φάση ... σα να υποβαθμίστηκε ...!

Πρόβλημα για μένα είναι το μη ελεγχόμενο άγχος / εκνευρισμός πολλών.
Κάποιοι έγραψαν μια επιστολή το πρωί, καλά έκαναν, δημοκρατία γαρ ..., ζητούν να μετρούν τα μεταπτυχιακά στους πίνακες (μετρούν στον ΑΣΕΠ να θυμήσω), ε και ..., το ζήτησαν και θα γίνει Αριστ2, πρέπει ν' αγχώνεσαι / αγχωνόμαστε με ό,τι ζητήσει / σκεφτεί ακόμη και ο ίσκιος μας;

Η Δ φάση, μάλλον, πλησιάζει.
Ό,τι σίγουρο, από εμένα, πρώτοι θα το μάθετε και ... μετά η μάνα μου!
Αύριο, θα μου επιτρέψετε να πάω ν' αναλάβω πρωινή ωρομισθία, αν και δίχως μεταπτυχιακό ...  :D 8) ::)
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 09:56:55 pm »
Καλή επιτυχία Αρίστο σ'εσένα και σε όλους της Δ' φάσης. Η Αιτ/νία στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς και πιέζει για αναπληρωτές!!Όσο για το θέμα μας...απλά είναι λυπηρό που κάποιοι του κλάδου έχουν φοβερά κόμπλεξ..Μετά δεν φταίει κανείς εάν ο φιλολογικός κλάδος υποφέρει από διχόνοια..Κρίμα..Καλό σας βράδυ..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182834
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)