0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απορία: όταν ένα σχολείο έχει κενές 11 ώρες στο Γυμνάσιο και 10 ώρες στο Λύκειο (αγγλικά), δεν πρέπει να πάρει αναπληρωτή; Πέρσυ, έσπασαν το κενό και το μοίρασαν σε 2 ωρομίσθιους (μία εξ'αυτών η αφεντιά μου). Η δικαιολογία: το Υπουργείο δεν στέλνει αναπληρωτή. Φέτος με ξανακάλεσαν από την ίδια διεύθυνση κι επειδή ήμουν πρώτη στην λίστα τους μπορούσα να διαλέξω. Ε, στα χωριά που μου πρότειναν ήταν και το περσινό, πάλι με 11 ώρες στο Γυμνάσιο και 10 στο Λύκειο!!! (Κι απ'ότι έμαθα και πρόπερσυ είχαν ωρομίσθιους) Δηλαδή, το Υπουργείο έχει βάλει στο μάτι το συγκεκριμένο σχολείο και δεν του στέλνει αναπληρωτή; Ή μήπως, εκτός από το Υπουργείο και τις πιστώσεις που φταίνε κυρίως για την υπερβολική "χρήση" των ωρομισθίων, φταίνε και οι διάφοροι διευθυντές που πιθανότατα δεν ζητάνε αναπληρωτές γιατί για κάποιο λόγο (που δεν ξέρω) τους βολεύει; Εκτός απ'το συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει κι ακόμα ένα (ίδια περίπτωση) που μάλιστα είναι δυσπρόσιτο άρα "φιλέτο". Μου μπήκαν ψύλλοι στ'αυτιά όταν συζητώντας με την διευθύντρια από ένα άλλο σχολείο από την λίστα μου είπε: Καλά, αφού το κενό είναι για αναπληρωτή, γιατί κάλεσαν ωρομίσθιους;
Στο Λυκειο που ειμαι φετος εχουν σπασει κενο 48 ωρων σε 4 ωρομισθιους, ο διευθυντης θελει αναπληρωτες, η δευτεροβαθμια διευθυνση θελει να του στειλει αναπληρωτες γιατι εχει βαρεθει να καλει ωρομισθιους που δεν τους βολευουν οι ωρες και (με το δικιο τους) τις αφηνουν, αλλα το υπουργειο δε στελνει πιστωσεις για αναπληρωτες παρολο που υπαρχουν κι αλλα κενα σε ολη την περιφερεια. Συνεπως ο διευθυντης βολευεται με ωρομισθιους για να μην υπαρχουν κενα κ βρουν κι αλλη αφορμη τα παιδια να ξαναρχισουν τις καταληψεις τις οποιες εκανε αμαν να σταματησει. Καταλαβαινεις λοιπον οτι ολα ειναι ενας φαυλος κυκλος ο οποιος ξεκινα απο το υπουργειο κ καταληγει σ' αυτο! Δε νομιζω οτι ενας διευθυντης δεν προτιμα να εχει αναπληρωτη ο οποιος δε θα γκρινιαζει για το προγραμμα (που ως επι το πλειστον επιβαλλουν οι μονιμοι) εφοσον δεν εχει να τρεχει και σε διαφορα διασπαρτα ολοημερα! Ελπιζω εν μερει να ελυσα την απορια σου.
Παράθεση από: e-mary στις Οκτωβρίου 31, 2009, 09:17:10 pmΣτο Λυκειο που ειμαι φετος εχουν σπασει κενο 48 ωρων σε 4 ωρομισθιους, ο διευθυντης θελει αναπληρωτες, η δευτεροβαθμια διευθυνση θελει να του στειλει αναπληρωτες γιατι εχει βαρεθει να καλει ωρομισθιους που δεν τους βολευουν οι ωρες και (με το δικιο τους) τις αφηνουν, αλλα το υπουργειο δε στελνει πιστωσεις για αναπληρωτες παρολο που υπαρχουν κι αλλα κενα σε ολη την περιφερεια. Συνεπως ο διευθυντης βολευεται με ωρομισθιους για να μην υπαρχουν κενα κ βρουν κι αλλη αφορμη τα παιδια να ξαναρχισουν τις καταληψεις τις οποιες εκανε αμαν να σταματησει. Καταλαβαινεις λοιπον οτι ολα ειναι ενας φαυλος κυκλος ο οποιος ξεκινα απο το υπουργειο κ καταληγει σ' αυτο! Δε νομιζω οτι ενας διευθυντης δεν προτιμα να εχει αναπληρωτη ο οποιος δε θα γκρινιαζει για το προγραμμα (που ως επι το πλειστον επιβαλλουν οι μονιμοι) εφοσον δεν εχει να τρεχει και σε διαφορα διασπαρτα ολοημερα! Ελπιζω εν μερει να ελυσα την απορια σου.Αυτό ακριβώς πίστευα κι εγώ, ότι τους βολεύει να έχουν αναπληρωτές που κάνουν και εφημερίες και γενικά εξυπηρετούν κι άλλες ανάγκες, αλλά επειδή είδα πάλι το συγκεκριμένο σχολείο στα "αζήτητα" είπα μήπως παίζει κάτι άλλο. Είναι μεγάλο χωριό, κοντά στην πρωτεύουσα του νομού. Πάντως, επειδή ο διευθυντής του σχολείου είναι πολύ περίεργος (για να μην πω τίποτα άλλο) είπα μήπως είχε κάτι άλλο στο μυαλό του. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.
Επίσης, σε άλλο δημοτικό έστειλαν αγγλικών σε ολοήμερο αλλά ΔΕΝ έχουν στο πρωινό!!!
Καλημερα! Εμαθα οτι αυριο, το πολυ μεθαυριο θα καλεσουν αναπληρωτες. Δεν γνωριζουν αν θα παρουν αγγλικων.
Παράθεση από: Adv στις Νοεμβρίου 03, 2009, 11:21:11 amΚαλημερα! Εμαθα οτι αυριο, το πολυ μεθαυριο θα καλεσουν αναπληρωτες. Δεν γνωριζουν αν θα παρουν αγγλικων. γιατι πότε ηξεραν φέτος αν θα πάρουν αγγλικών?