*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 16782 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LG_Shine

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 01:36:49 am »
Οκ αρα τριτη παω και κανω αιτηση στην δευτεροβαθμια να μου απαντησουν γραπτως....
χαζα ερωτηματα αλλα...1ον σε ποιον θα το κανω...(οπως καταλαβα...δεν ξερουν τι τους γινετε εδω..οποτε ας παω καλα διαβασμενη)
2ον ξερει κανεις αν μπορω να ανακαλέσω στον ΟΑΕΔ την διακοπή του ταμείου μου???
θα το δεχτουν?
μη με παρεξηγειται παιδια...αλλα το ταμειο ηταν μια βοη8εια..και αποτι καταλαβα...δεν 8α πληρωνομαι τωρα στην αδεια..και αν το δικαιουμουν..χτυπαω το κεφαλι μου.....μπορω να ανακαλεσω και να συνεχιστει αναλογικα οπως εχω πληροφορηθειο πως δικαιούμουν???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:44:43 »

Αποσυνδεδεμένος kateri

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 01:52:30 am »
Οκ αρα τριτη παω και κανω αιτηση στην δευτεροβαθμια να μου απαντησουν γραπτως....
χαζα ερωτηματα αλλα...1ον σε ποιον θα το κανω...(οπως καταλαβα...δεν ξερουν τι τους γινετε εδω..οποτε ας παω καλα διαβασμενη)

Θα κάνεις αίτηση προς στη Διεύθυνση που έγινε η πρόσληψή σου και θα ζητήσεις να σου απαντήσουν για το πόση άδεια θα πάρεις και αν πρέπει μετά την ανάληψη υπηρεσίας να δουλέψεις κάποιες ημέρες ώστε έπειτα να κάνεις αίτηση για την άδεια αυτή...

Όσο για την αμοιβή: http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank20_10_08_943.php
Δικαιούται ωρομίσθια εκπαιδευτικός άδεια κύησης και λοχείας;
Σύμφωνα με την Δ2/2779/27.5.93 ΥΠΕΠΘ: "Η δικαιούμενη άδεια μητρότητας ανάγεται σε 15 εβδομάδες ήτοι πενήντα δύο ημέρες πριν από τον τοκετό και 53 ημέρες μετά τον τοκετό (Αρ.20 Ν.1849/89). Δεδομένου ότι η κύηση - λοχεία αποτελεί ανυπαίτιο κώλυμα το οποίο στη περίπτωση των ωρομισθίων εκπαιδευτικών με δωδεκάμηνη σύμβαση εργασίας επέρχεται πριν την συμπλήρωση έτους από την πρόσληψη, ο χρόνος για τον οποίο διατηρείται η αξίωση για αποδοχές είναι μισός μήνας (Αρ.657 και 658 Α.Κ.). Όμως επειδή οι κατά τα ανωτέρω συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου αμείβονται με ωριαία αντιμισθία, οι αποδοχές που δικαιούνται για το χρονικό διάστημα του μισού μήνα (15 ημέρες) είναι αυτές που θα ελάμβαναν για τις ώρες απασχόλησης που θα πραγματοποιούσαν στο χρονικό αυτό διάστημα των 15 ημερών.".

Τώρα τα υπόλοιπα πιστεύω μπορείς να τα ρωτήσεις στο ΙΚΑ, μιας που θα πληρώνεσαι από κει, αν δεν κάνω λάθος.

Αποσυνδεδεμένος LG_Shine

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 09:31:12 am »
Καλημερα σε όλους σας..και ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!!
Τα ερωτηματα μου ειναι ξεκαθαρα και αυτο που ψαχνω ειναι να δω μπας και μπορει καποιος να με κατατοπήσει σε αυτα....

Η δευτεροβαθμια στην οποια ανηκω...δεν ξερει την τυφλα της!!!!
3 φορες εχω παει..δεν ξερουν και δεν απαντουν..προσπαθουν λεει και οι ιδιοι να βγαλουν ακρη με το υπουργειο....
οποτε εγω να κανω την αιτηση...αλλα δεν θα ξερουν να μου απαντησουν!!!!
γιαυτο ρωτω εδω στο φορουμ....μπας και ξερει κανεις απο προσωπικη πειρα ή επειδη το εχει βρει καπου...

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 09:55:22 am »
2ον ξερει κανεις αν μπορω να ανακαλέσω στον ΟΑΕΔ την διακοπή του ταμείου μου???
θα το δεχτουν?
μη με παρεξηγειται παιδια...αλλα το ταμειο ηταν μια βοη8εια..και αποτι καταλαβα...δεν 8α πληρωνομαι τωρα στην αδεια..και αν το δικαιουμουν..χτυπαω το κεφαλι μου.....μπορω να ανακαλεσω και να συνεχιστει αναλογικα οπως εχω πληροφορηθειο πως δικαιούμουν???

Κατ' αρχήν προσπάθησε να είσαι ψύχραιμη γιατί δεν θα βγάλεις άκρη αλλιώς.
1) Στη
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2009, 09:57:18 am από sec »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:44:43 »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 09:57:40 am »
Στείλε αίτηση αναφοράς στο υπεπθ όπου θα γράφεις όλα αυτά που σε ταλαιπώρησαν. Αν δεις ότι ούτε έτσι βγάζεις άκρη, πήγαινε στο συνήγορο του πολίτη.

Μπορείς να κάνεις βέβαια και το πιο απλό,να πας σε άλλη ΔΔΕ,ίσως αυτή στην οποία υπάγεται ή οποιαδήποτε άλλη.

Αποσυνδεδεμένος Elpida!!!

• Έμπειρο μέλος
  • dum spiro spero...
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 10:26:42 am »
όλα αυτά με αγχωσαν και μένα.Μόλις μπηκα κι εγώ στον 8ο και περιμένω προσεχώς να με πάρουν ωρομίσθια.Το άγχος μου είναι για το ποιον θα πρέπει να ενημερώσω πρώτα,τη διδε η τη διευθυνση του σχολείου.ΚΙ αυτό με τις 10 μέρες α φορά το ακούω.και καλά να είσαι εγγυος,ανσε καλέσουν τις α μέρες της λοχείας τι κάνεις?κι αν σου τύχει κανένας παράξενος όπως στην lg shine?
καλα,σε ποια διδε σε κάλεσαν και δεν ξέρουν τι τους γίνεται?Ελπιζω να μην τύχω στην ίδια περίπτωση.Αν βγάλεις άκρη ενημέρωσε το φόρουμ,θα με βοηθούσε πολύ.
ΔΕν ξέρω να σε βοηθήσω,αλλά είμαι σίγουρη πως θα βρεθεί λύση,ούτε ή α ,ούτε η τελευταία είσαι...απλά έτυχες σε άσχετους...προς το πάρον ΄μην αγχώνεσαι πέραν του δέοντος,δεν κάνει για το μωρό,αρκετό άγχος θα πέρασες μέχρι να σε καλέσουν....

Αποσυνδεδεμένος zst

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 10:47:43 am »
αν εχεις 200 ενσημα σε δυο χρονια το ΙΚΑ σου πληρωνει 56 μερες πριν απο την πιθανη ημερομηνια τοκετου και 63 μετα, συν το επιδομα τοκετου 800 ευρω.  :D
παιρνεις χαρτι απο το γιατρο σου οτι θα γεννησεις σε 60 μερες απο τωρα (εικονικο) πας σε γιατρο του ΙΚΑ και στο επικυρωνει πας στη θεση σου για λιγο 1-2 μερες και παιρνεις την αδεια σου. θα σου ζητησουν χαρτι απο τον εργοδοτη με ποσα λεφτα παιρνεις και θα σε πληρωσουν αυτοι οχι η υπηρεσια. αν γεννησεις νωριτερα δεν πειραζει. μετα τις 63 μερες γυρνας στη θεση σου, δυστυχως φευγει η αλλη... :(

• Έμπειρο μέλος
  • dum spiro spero...
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:34:28 am »
αν εχεις 200 ενσημα σε δυο χρονια το ΙΚΑ σου πληρωνει 56 μερες πριν απο την πιθανη ημερομηνια τοκετου και 63 μετα, συν το επιδομα τοκετου 800 ευρω.  :D
παιρνεις χαρτι απο το γιατρο σου οτι θα γεννησεις σε 60 μερες απο τωρα (εικονικο) πας σε γιατρο του ΙΚΑ και στο επικυρωνει πας στη θεση σου για λιγο 1-2 μερες και παιρνεις την αδεια σου. θα σου ζητησουν χαρτι απο τον εργοδοτη με ποσα λεφτα παιρνεις και θα σε πληρωσουν αυτοι οχι η υπηρεσια. αν γεννησεις νωριτερα δεν πειραζει. μετα τις 63 μερες γυρνας στη θεση σου, δυστυχως φευγει η αλλη... :(
στη θέση σου γυρνάς η στη θέση του τελευταίου ωρομίσθιου όπως έχω ακούσει?

Αποσυνδεδεμένος imanth

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση :ΠΕ 20
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 12:44:12 pm »
Καλή σας μέρα..
θα ήθελα και εγώ τη βοήθειά σας.
Είμαι στον 5 μήνα και περιμένω να με καλέσουν. Το θέμα είναι ότι ο γιατρός μου απαγόρεψε να εργαστώ φέτος. Τι γίνεται με το θέμα της επαπειλούμενης εγκυμοσύνης? Με ενδιαφέρουν τα μόρια, αν  υπάρχει τρόπος να πάρω έστω και μέρος αυτών.

• Έμπειρο μέλος
  • dum spiro spero...
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 01:15:50 pm »
Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι δικαιούσαι επιπλέον 15 μέρες αναρρωτική.Δεν ξέρω αν είναι συνεχόμενες...εννοώ πως αν δουλεύεις 2 ή τρεις μέρες την εβδομάδα,μαζεύονται αρκετές βδομάδες...ψάξε το λίγο....συν του 2 μήνες της άδειας κύησης....
Και μην ξεχνάς το μωρό έχει προτεραιότητα....γ'αυτο και θα έπρεπε η πολιτεία να έχει μεριμνήσει και για περιπτώσεις σαν τη δικη σου

Αποσυνδεδεμένος imanth

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση :ΠΕ 20
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 02:38:05 pm »
Σε ευχαιστώ πολύ Elpida, προσπαθώ να βρω μια άκρη αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχω καταφέρει...

• Έμπειρο μέλος
  • dum spiro spero...
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 04:30:53 pm »
Σε ευχαιστώ πολύ Elpida, προσπαθώ να βρω μια άκρη αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχω καταφέρει...

Αποσυνδεδεμένος Jen

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 09:34:37 pm »
ΕΙΜΑΙ Κ ΓΩ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΟΝ 6ο. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΓΩ. ΤΙΣ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ 15ΘΗΜΕΡΗ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ Κ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΕΨΕΙ 200 ΕΝΣΗΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΚΥΗΣΗ Κ ΛΟΧΕΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Κ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΗ. ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ. ΕΓΩ

Αποσυνδεδεμένος LG_Shine

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:56:03 pm »
Μαλιστα...ευχαριστω για τις πληροφοριες...αλλα να θεσω αλλιως το ερωτημα..
για να βγω αδεια που εχω εδω και δυο βδομαδεσ δικαιωμα να βγω...πρεπει να δουλεψω τις 10 μερες???
σε 40 μερες γενναω....παρουσιαστηκα την παρασκευη και βγηκα την ιδια μερα σε αδεια...
Τι διαφορετικό θα δικαιούμουνα αν ειχα εργαστει τις 10 μερες???

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)