*

Αποστολέας Θέμα: Αιρετικος-αλλοθρησκος εκπαιδευτικος-τι γινεται;  (Αναγνώστηκε 19744 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: αιρετικος-αλλοθρησκος εκπαιδευτικος-τι γινεται;
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 01:12:31 am »
Είναι κακό να λέω δημόσια την άποψή μου? ???
Δηλαδή αν σου έλεγα να καταργηθούν όλες οι γιορτές και σταδιακά να καταργηθούν και οι αναφορές στην 28η και στην 17η και στην 25η στα σχολικά βιβλία θα σου άρεζαν περισσότερο οι απόψεις μου? Εγώ εξάλλου δε δήλωσα πουθενά ότι είμαι υπέρ άνω.

Δεν είναι κακό να εκφράζεις τη γνώμη σου. Είναι κακό να κριτικάρεις τους άλλους, χωρίς να γνωρίζεις το αντικέιμενο!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:09:10 »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 01:17:51 am »
Η δουλειά του εκπαιδευτικού αφορά στα παιδιά που ο κόσμος του εμπιστεύεται.
Γιατί θεωρείς ότι είσαι αυθεντία? Τόσες φορές μας δήλωσες ότι είσαι η νηπιαγωγός και κάνεις ότι θέλεις.
Αυτό που θέλεις όμως,δε μας είπες πως το ορίζεις?
Με βάση αυτά που σπούδασες? Τα προσωπικά σου πιστεύω? Πως το καθορίζεις τέλος πάντων.
Σε τι βαθμό σε επηρεάζουν οι παράγοντες αυτοί? Για να καταλάβουμε και πως σκέφτεσαι εμείς που δεν είμαστε νηπιαγωγοί.

Άτιμο υπουργείο.
Οι νηπιαγωγοί κάνουν ότι γουστάρουν,όπως γουστάρουν κι εμείς πρέπει κάθε χρόνο να λέμε την ευθύγραμμη ομαλή. :P ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 01:33:37 am »
Η δουλειά του εκπαιδευτικού αφορά στα παιδιά που ο κόσμος του εμπιστεύεται.
Γιατί θεωρείς ότι είσαι αυθεντία? Τόσες φορές μας δήλωσες ότι είσαι η νηπιαγωγός και κάνεις ότι θέλεις.
Αυτό που θέλεις όμως,δε μας είπες πως το ορίζεις?
Με βάση αυτά που σπούδασες? Τα προσωπικά σου πιστεύω? Πως το καθορίζεις τέλος πάντων.
Σε τι βαθμό σε επηρεάζουν οι παράγοντες αυτοί? Για να καταλάβουμε και πως σκέφτεσαι εμείς που δεν είμαστε νηπιαγωγοί.

Άτιμο υπουργείο.
Οι νηπιαγωγοί κάνουν ότι γουστάρουν,όπως γουστάρουν κι εμείς πρέπει κάθε χρόνο να λέμε την ευθύγραμμη ομαλή. :P ;D ;D ;D

Είπα ποτέ ότι είμαι αυθεντία; Είπα κάππου ότι εγώ είμαι αλάνθαστη; Απλά σου αναφέρωπώς λειτουργεί το νηπιαγωγείο. Δεν το κάνω εγώ να λειτουργεί έτσι, οπότε τα παράπονα σου στους ανωτέρους μου!
Τα προσωπικά πιστεύω σίγουρα σε κάποιο βαθμό επηρεάζουν όλους τους εκπαιδευτικούς. Αλλά πρέπει ο δάσκαλος να παρουσιάζει τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά μπορεί. Και αν θες μπορώ να σου δώσω παραδείγματα πολλά, για την επιροή που έχουν τα προσωπικά πιστεύω. Πώς θα μιλήσει κάποις για τη 17η Νοέμβρη, όταν δεν πιστεύει ότι έγινε κάτι εκέινη τη νύχτα; Πώς θα παρουσιάσει ένας φιλόλογος που διδάσκει λογοτεχνία ένα κείμενο που αφορά τον εμφύλιο πόλεμο, όταν τα δικά του πιστεύω είναι προς τη μία ή την άλλη πλευρά;
Και πριν ξεσηκωθούν οι φιλόλογοι, το ξαναλέω, τα προσωπικά πιστεύω προσπαθέις να τα κάνεις στην άκρη και όσο μπορείς το καταφέρνεις. Αλλά πάντα σε αυτά που λες υπάρχει η προσωπική άποψη.
(Συγνώμη αλλά για φυσική δεν μπορώ να σου δώσω παραδείγματα γαιτί δεν ξέρω φυσική)

Αλάνθαστος δεν έιναι ποτέ κανείς. Το θέμα είναι να ασχολέισαι με πράγματα τα οποία γνωρίζεις για να μπορείς να αναγνωρίζεις και τα λάθη σου.

Ναι ε'ίμαι η νηπιαγωγός και διαχειρίζομαι την τάξη μου όπως θέλω εγώ και με βάση τις ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπιστούν κάθε φορά. Αυτό είναι αυθεντία;;;; Δεν νομίζω.... Με τον ίδιο τρόπο, πιστεύω ότι διαχειρίζεσαι και εσύ την τάξη σου. Θα με άφηνες εμένα να έρθω και να διδάξω π.χ. την άνωση; Την ξέρω, την κάνουμε στο νηπιαγωγείο. Όμως είμαι ικανή για να την διδάξω στα παιδιά του γυμνασίου; Όχι δεν είμαι!
Έτσι, λοιπόν, αναγνώρισε ότι δεν γνωρίζεις τα πάντα για το νηπιαγωγείο. Αναγνώρισε ότι καλή η έκφραση των απόψεων και των γνώσεων, αλλά δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα της εκπαίδευσης.
Και αν ενδιαφέρεσαι παραπάνω για το πώς δουλέυει το νηπιαγωγείο, υπάρχει στο παιδαγωγικό ινστιτούτο ο οδηγός νηπιαγωγού, υπάρχει το ΔΕΠΠΣ, μπορείς να τα κατεβάσεις και να τα μελετήσεις. Επίσης υπάρχουν ωραιότατα βιβλία με δραστηριότητες, με προτζεκτ, με διδακτικές και παιδαγωγικές προτάσεις για την τάξη που μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλέιο και να διαβάσεις. Έτσι θα διαμορφώσεις τη δική σου γνώμη, η οποία θα βασίζεται στην πραγματικότητα και όχι στο ιδανικό (σύμφωνα με σένα)

Τώρα, για τις τελευταίες σου λέξεις, ομολογώ ότι δεν το καταλαβαίνω! :P

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 05:58:13 am »
Το περίμενα ότ ιδε θα καταλάβαινες.

Εγώ εισέπραξα από αυτά που γράφεις,ότι το παίζεις αυθεντία και ότι γράφεις τα πάντα στα παλαιότερα των υποδημάτων σου.
Τα Χριστούγεννα είναι μια φορά το χρόνο,μόνο μία. Τη μέρα που έκλεινε το νηπιαγωγείο για τις γιορτές,βρήκες εσύ για να κάνεις σκετσ για το περιβάλλον,που θα μπορούσες να το κάνεις μια οποιαδήποτε άλλη μέρα? Προφανώς σκετσ για τα Χριστούγεννα δε μπορείς να κάνεις τον Οκτώβρη,ούτε τον Απρίλη.
Αυτό ήταν το προκλητικό για εμένα. Κατά τα άλλα δεν έχω ειλικρινά λόγο να πιστέψω όι δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου,ότι δεν είσαι διαβασμένη.
Προκλητική όμως είσαι σίγουρα. Δε μπορείς να αγνοείς τόσο επιδεικτικά το έθιμο των περισσότερων μαθητών σου και να το βαφτίζεις "διαθεματικότητα".
Είπες ότι όλοι ενθουσιάστηκαν,τα σχόλια που έκαναν πίσω σου τα γνωρίζεις?
Εξάλλου το δικό σου το δικαίωμα ,να μην οργανώσεις Χριστουγεννιάτικη γιορτή το υπερασπίστηκες.
Τα παιδιά δεν είχα δικαίωμα να ετοιμάσουν γιορτή,κανονική όχι εξυπνάδες, με τη βοήθεια της δασκάλας τους?
Εγώ θυμόμουν την ιδέα σου,γιατί εκείνη η ιδέα ήταν πράγματι έξυπνη,αξιόλογη.
Και μη μου ξαναπείς ότι δεν είμαι νηπιαγωγός και δε ξέρω τη λειτουργία του νηπιαγωγείου. Η οργάνωση των εκδηλώσεων είναι καθαρά προσωπική επιλογή των νηπιαγωγών.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:09:10 »

Αποσυνδεδεμένος morfoula_mc

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 07:38:39 am »
   Επειδή νομίζω ότι αρχίζουμε και χάνουμε τελείως τη μπάλα κι επειδή κι εγώ νηπιαγωγός που διδάσκω και που πέρασα και περνάω 6 πλέον τώρα χρόνια πάνω από τα βιβλία για τη δουλειά μου, νομίζω δικαιούμαι να εκφράσω την άποψη μου. Προς αποφυγή περεξηγήσεων λοιπόν ή παρερμηνειών, ναι δεν έχουμε συγκεκριμένη ύλη που πρέπει να 'διδάξουμε' στο νηπιαγωγείο. Έχουμε όμως συγκεκριμένες αρχές που πρέπει να διέπουν το πρόγραμμά μας. Και αυτές υποχρεούμαστε να τηρούμε όταν σχεδιάζουμε το πρόγραμμα μας είτε μας αρέσουν είτε όχι. Γιατί πολύ απλά και ωμά αν το θέλετε, αυτό θέλει ο 'εργοδότης' , εν προκειμένω το υπουργείο παιδείας και σε αυτόν τον 'εργοδότη', γνωρίζω ότι θα δουλέψω όταν μπω στο δημόσιο.

Και επιτέλους, ας ξεκαθαρίσουμε ότι παιδιά που διαφέρουν από την πλειοψηφία έχουν ίσα και όχι παραπάνω δικαιώματα από τα παιδιά που αποτελούν την πλειοψηφία. Και συμφωνώ απόλυτα στο να προσαρμόζεις το πρόγραμμα στις ιδιαιτερότητες της τάξης σου, άσχετα με τις όποιες απόψεις έχεις προσωπικά. Κι εγώ στη φετινή μου τάξη έχω ένα παιδάκι από τη Γερμανία. Έφτιαξα λοιπόν τη γιορτή μου προσαρμοσμένη σε αυτή την ιδιαιτερότητα, παρ' όλο που θα ήθελα να πω κάποια πράγματα παραπάνω. Η δουλειά μου όμως είναι να ενδιαφέρομαι για όλα τα παιδιά και όχι μόνο για την πλειοψηφία ή τη μειοψηφία.
Οι ρίζες της βίας και του πολέμου(...)βρίσκονται πρώτα απ' όλα σ'ένα σύστημα εκπαίδευσης που διδάσκει τον ανταγωνισμό, αγνοεί την αγάπη και παράγει τελικά αδύναμα άτομα, χωρίς ηθική αντίσταση. Ενάντια σ' αυτή την αναχρονιστική εκπαίδευση πρέπει τώρα ν' αγωνιστούμε όλοι. Μ.Μοντεσσόρι

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 09:54:48 am »
Μα Μορφούλα, αυτό προσπαθω να εξηγήσω και εγώ. Τώρα το αν παίρνουμε αφορμή από μία θετρική πράσταση, η οποία έγινε πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς να ξέρουμε ή χωρίς να θέλουμε να μάθουμε το ΠΩΣ φτάσαμε στο να γίνει εκέινη η παράσταση τη συγκεκριμένη ημέρα (φυσικά και δεν έγινε έτσι απλά και χωρίς σκέψη. Φυσικά και ήταν ενατγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και το πραγματικό μήνυ των γιορτών).

Και το πιο βασικό, ΦΥΣΙΚΑ και το ήθελαν τα παιδιά. Για μένα ο πραγματικός εργοδότης μου δεν είναι το υπουργείο (αυτός είναι ο τυπικός που με πληρώνει), αλλά τα παιδιά και έκανα, κάνωκαι θα κάνω ό,τι μπορώ προκειμένιυ ατά να είναι ευχαριστημένα, να περνούν καλά στο σχολείο και να βάλω ένα λιθαράκι ώστε να γίνουν καλοί άνθρωποι μετά.

Δεν θα καθίσω εδώ μέσα να εξηγήσω τη διαθεματικότητα κα πώς δουλεύει στο νηπιαγωγείο. Δεν είναι ούτε ο τόπος, ούτε ο χρόνος για κάτι τέτοιο. Όποιος θέλει παραπάνω υπάρχουν πολλά βιβλία για να διαβάσει και να καταλάβει ΤΙ είναι πια αυτό το παράξενο πράγμα που λέγεται διαθεματικότητα και πώς μπορούμε να δουλέψουμε σχεδόν τα πάντα με βάση συτή.

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 10:23:49 am »
Σύμφωνα με το ΔΕΠΠΣ, ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι να "γνωρίσουν τα παιδιά τις θρησκευτικές παραδόσεις και πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές (π.χ. Πάσχα, Χριστούγεννα) αναπτύσσονται δραστηριότητες που σχετίζονται με τη χριστιανική πίστη και τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας".
Άρα, μπορεί να μην είναι υποχρεωτικός ο εκκλησιασμός, αλλά υποχρεούται η νηπιαγωγός να προσεγγίσει και να δουλέψει όλα αυτά τα θέματα που σχετίζονται με τη θρησκευτική παράδοση, άσχετα με το αν τα υποστηρίζει ή όχι.

Από τη στιγμή που προκύπτει ηθικό θέμα για την ίδια τη νηπιαγωγό, και από τη στιγμή που μιλάμε για ολοήμερο, άρα για 2 νηπιαγωγούς, δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Το ίδιο συμβαίνει και με την προσευχή (υπάρχει σχετική περιστατικό με συνάδελφο που δεν έκανε προσευχή και την απειλούσαν με απόλυση)
¨Οταν λες να προσεγγίσει τα θέματα άσχετα με το αν τα υποστηρίζει ή όχι μήπως εννοείς να εκφράσει και τις δύο μεριές; Δηλ. ότι π.χ. ο Χριστός δεν γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου αλλά ότι αργότερα οι ηγέτες της εκκλησίας πάντρεψαν χριστιανικά στοιχεία με την ειδωλολατρική γιορτή του Κρόνου; Ιστορικά στοιχεία αλλά δεν θα προκαλούσαν μεγάλη αναστάτωση;
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2009, 10:33:07 am από aghathi »

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 10:26:29 am »
Το θέμα είναι ότι με αυτήν την αρχή λειτουργίας που έχει το νηπιαγωγείο,δίνει εξουσία σε άτομα που όπως βλέπω δεν είναι πάντα τα κατάλληλα για να επηρεάζουν με τη στάση τους τα παιδιά μας.
Πάντως η γιορτή για το περιβάλλον παραμονές Χριστουγέννων ήταν μεγάλη καινοτομική τροποποίηση.
Υποθέτω ότι αν κάποιος αλλόθρησκος εκπαιδευτικός ΗΘΕΛΕ να επηρεάσει τα παιδιά θα συμμετείχε περνώντας τις δικές του απόψεις
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2009, 10:32:21 am από aghathi »

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 10:53:39 am »
Σύμφωνα με το ΔΕΠΠΣ, ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι να "γνωρίσουν τα παιδιά τις θρησκευτικές παραδόσεις και πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές (π.χ. Πάσχα, Χριστούγεννα) αναπτύσσονται δραστηριότητες που σχετίζονται με τη χριστιανική πίστη και τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας".
Άρα, μπορεί να μην είναι υποχρεωτικός ο εκκλησιασμός, αλλά υποχρεούται η νηπιαγωγός να προσεγγίσει και να δουλέψει όλα αυτά τα θέματα που σχετίζονται με τη θρησκευτική παράδοση, άσχετα με το αν τα υποστηρίζει ή όχι.

Από τη στιγμή που προκύπτει ηθικό θέμα για την ίδια τη νηπιαγωγό, και από τη στιγμή που μιλάμε για ολοήμερο, άρα για 2 νηπιαγωγούς, δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Το ίδιο συμβαίνει και με την προσευχή (υπάρχει σχετική περιστατικό με συνάδελφο που δεν έκανε προσευχή και την απειλούσαν με απόλυση)
¨Οταν λες να προσεγγίσει τα θέματα άσχετα με το αν τα υποστηρίζει ή όχι μήπως εννοείς να εκφράσει και τις δύο μεριές; Δηλ. ότι π.χ. ο Χριστός δεν γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου αλλά ότι αργότερα οι ηγέτες της εκκλησίας πάντρεψαν χριστιανικά στοιχεία με την ειδωλολατρική γιορτή του Κρόνου; Ιστορικά στοιχεία αλλά δεν θα προκαλούσαν μεγάλη αναστάτωση;
Σε καμία περίπτωση! Εξάλλου μιλάμε για παιδιά νηπιαγωγείου! Εννοώ να μιλήσει για τις γιορτές (να μάθουν δηλαδή τα παιδιά τι γιορτάζουμε), αλλά χωρίς να επιμείνει ιδιαίτερα.

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 11:38:11 am »
Παιδιά, είμαστε υπουργείο παιδείας, Δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων. Είναι αναγκασμένη η νηπιαγωγός να διδάξει τα Χριστούγεννα και ολες τις μεγάλες γιορτές της ορθοδοξίας. Ως νηπιαγωγοί πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν την θρησκεία μας και το έθνος μας. Δηλαδή αν ήταν απο την ιταλία δεν θα γιόρταζε την 28οκτωβρίου; Και τη φταίει η άλλη κοπέλα να τραβάει μόνη της το κουπί. Δίκιο έχει η μορφούλα, ίσοι όχι ανώτεροι όσοι έχουν ιδιαιτερότητες. Αν ήθελε να δουλέψει θα μπορούσε να πει στα παιδιά οτι είμαστε όλοι άνθρωπου που πιστεύουμε στον Θεό αλλά ολοι έχουμε τις διαφορές μας. Να κάνει μια απλή αναφορά οτι η ίδια πιστεύει κάπου αλλού και να πει στα παιδιά τα  2 βασικά πράγματα που λέμε στο νηπιαγωγείο.  Επίσης θα μπορούσε να κάνει τις χειροτεχνίες ( δεν θα την κάνει λιγότερο αλλόθρησκη-αιρετική να κόψει και να βάψει) και να αφήσει την άλλη νηπιαγωγό να μιλήσει για το έργο του Χριστού.Την καλοσύνη, τον σεβασμό και την αγάπη ήρθε να διδάξει ο Χριστός. Αυτά άνετα μπορεί να τα προωθήσει μια νηπιαγωγός όπου και αν πιστεύει. Πιστεύω οτι η συνάδερφος απλά επαναπαύεται στην ιδιαιτερότητά της. Στην τελική αν δεν ήθελε να τα διδάξει ας μην έμπαινε στην τάξη. Ξέρει σε ποιο υπουργείο ανήκει πιστεύω.

Emmaki αν δεν κάνω λάθος έχεις μπει σε τάξη εξωτερικού. Εκεί δεν σεβάστηκες την δική τους ιστορία, το δικό τους αναλυτικό πρόγραμμα; Έτσι πρέπει και αυτή να σεβαστεί την Θρησκεία μας.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 11:51:38 am »
Μα αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που είπα, δεν λέω κάτι άλλο. Μάλσιτα σε κάποιο σημείο λέω ακριβώς αυτό που λες και εσύ! ¨οτι δηλαδή μπορεί η συνάδελφος να κάνει π.χ. τις προσκλήσεις για τη γιορτή ή τα κοστούμια. Δεν είναι ανάγκη να έχει άμεση εμπλοκή στο κομμάτι των Χριστουγέννων που συνδέεται με τη θρησκεία. Δεν είναι ανάγκη να διάξει τη γέννηση ή να συμμετέχει σε σκετσάκι για τη γέννηση. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με συναδέλφους που θεωρούν ότι οι απόκριες είναι ειδωλλολατρικό έθιμο και είναι αντίθετες με τα καρναβάλια. Δεν μπορεί κανένας να τις υποχρεώσει να συμμετέχουν σε ένα αποκριάτικο πάρτυ, αλλά μπορούν να συμβάλλουν στην προετοιμασία του πάρτυ!

Ναι σούλεψα στο εξωτερικό. Φυσικά και σεβάστηκα τον πολιτισμό των άλλων και φυσικά και όλοι στα σχολεία που ήμουν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για το δικό μου πολιτισμό, τις δικές μου συνήθεις, τα δκά μου έθιμα. Υπήρξε μία ανταλλαγή στοιχείων (μουσική, χοροί, μαγειρική κλπ). Και φυσικά και ένα σχολείο, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται, πρέπει να λειτουργεί έτσι, και οι εκπαιδευτικοί είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να λειτουργούν έτσι! Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο να "βγάλω" ένα παιδί που θα νοιάζεται για τον διπλανό του, που θα ενδιαφέρεται γι' αυτόν, που θα υπερασπίζεται τον πιο αδύναμο ή τον διαφορετικό, θα ενδιαφέρεται για το περιβάλλον του (και ας το συνδυάζει με τον καλό ΘΕούλη που το έφτιαξε και τον Χριστούλη που το αγαπούσε και άρα πρέεπι να το φροντίζουμε) από το να "βγάλω" ένα παιδί που θα ξέρει να γράφει και να κάνει μαθηματικές πράξεις (είναι ΚΑΙ αυτό το νηπιαγωγείο, αλλά δεν είναι ΜΟΝΟ αυτό).

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:10:19 pm »
emmaki, δεν το είπα για να σου πάω κόντρα. Ξέρω οτι έχεις δίκιο. Θεωρώ οτι απο την στιγμή που έχεις μπει σε τάξη εξωτερικού έχεις ζήσει τι θα πει να είσαι εκπαιδευτικός με ιδιαιτερότητα, έχεις μπει στον κόπο να δουλέψεις σε τέτοια τάξη και να κερδίσεις παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς άλλης κουλτούρας. Είμαι σίγουρη όμως οτι εσύ δούλεψες όπως μπορούσες ενω η άλλη εκπαιδευτικός δεν κρίνω οτι κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες. Γι αυτό ανέφερα εσενα ;). Έχουμε το πλεονέκτημα να μπορούμε να διδάσκουμε τα πάντα με πολλούς τρόπους που δεν θίγουν κανέναν. Με καλή θέληση όλα γίνονται στην προσχολική εκπαίδευση, γι αυτό και το να μην συμμετέχει κάποιος εκπαιδευτικός στις γιορτές (με οποιοδήποτε τρόπο) μου φαίνεται απαράδεκτο.

Αποσυνδεδεμένος El_Pikpo

• Πλήρες μέλος
  • ■Δόξα και τιμή σε αυτούς που χάθηκαν χωρίς ίχνη...
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:23:51 pm »
Όλα αυτά που διαβάζω σε αυτό το θέμα είναι αναμενόμενα εφόσον λειτουργούμε σε θεοκρατική "δημοκρατία" όπου αν κάποιος πιστεύει κάτι άλλο θεωρείται "αιρετικός" γιατί εμείς οι μάγκες Χ.Ο. είμαστε οι σωστοί και όλοι οι άλλοι είναι οι λάθος.

Αυτό, σε συνδυασμό με την προαιώνια ανησυχία του (Έλληνα) Δημοσίου Υπαλλήλου μην τυχόν και δουλέψει περισσότερο από τον συνάδελφό του, προκαλεί τέτοιες χιουμοριστικές συζητήσεις.

Πιθανώς ανάλογα θέματα να προκύπτουν και σε άλλα θεοκρατικά καθεστώτα, όπως το Ιράν, Ιράκ, Αβγανιστάν κτλ.

Όσο για την κορυφαία πρόταση να πάει ο κάθε εκπαιδευτικός που πιστεύει σε κάτι άλλο από ότι μας γουστάρει κάπου αλλού, σε άλλο χωριό, σε άλλο σχολείο κτλ κτλ, αυτό δείχνει και το πραγματικό επίπεδο της (υποτιθέμενης) δημοκρατικής μας αντίληψης.

Αλλά τι να περιμένεις από ένα λαό που έμαθε να πηγαίνει σε διαφορετικά καφενεία ανάλογα με την πολιτική παράταξη που ανήκει. Τελικά δεν αρκεί να είσαι υποανάπτυκτος, πρέπει να το αποδεικνύεις κιόλας καθημερινά...

(Και να μην αναφερθώ καν στη διεθνή ξεφτίλα με την ταινία του Γαβρά στο Μουσείο της Ακρόπολης που οφείλεται ολοκληρωτικά στις σχέσεις κράτους και παπαδαριού...)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:39:44 pm από El_Pikpo »
Nulla in mundo pax sincera... 

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:33:32 pm »
Παιδιά, είμαστε υπουργείο παιδείας, Δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων.

Ακριβώς.. "..και θρησκευμάτων".. ΟΧΙ "..και ορθόδοξης χριστιανικής θρησκεία" :)
Και Έλληνες πολίτες μπορεί κατά πλειοψηφία (από όσους ακόμα θεωρούν τους εαυτούς τους πιστούς, που είναι λιγότεροι απ'ότι παλιά) να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά έχουμε και καθολικούς και μουσουλμάνους σε σημαντικά ποσοστά (άσχετο, αλλά το τι τραβάνε στο στρατό οι αλλόθρησκοι...).
Από ένα θέμα στο φόρουμ φάνηκε πόσα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει σε μια κοινωνία ο θρησκευτικός φανατισμός και ο διαχωρισμός. Όσο γίνεται επίσημος προσυλητισμός στην εκπαίδευση (άμεσος ή έμμεσος), προκοπή δεν θα βρούμε.
Θυμήθηκα και ένα περιστατικό που είχε γίνει στη Γαλλία πριν μερικά χρόνια, όπου επίσημα το κράτος θεωρείται μη θρησκευτικό κλπ. Απαγόρευσαν, λοιπόν, σε μια μουσουλμάνα μαθήτρια να φοράει μαντίλα στο σχολείο επειδή θεωρείται θρησκευτικό σύμβολο κλπ. Έγινε δίκη, όπου η πλευρά της μαθήτριας αυτής διερωτήθηκε γιατί επιτρέπεται στα άλλα παιδιά να φοράνε σταυρούς, αφού και αυτά είναι θρησκευτικά σύμβολα. Η απάντηση του δικαστηρίου "ο σταυρός στη Γαλλία φοριέται όχι για θρησκευτικούς λόγους, αλλά λόγω παράδοσης...".
Η υποκρισία και ο σωβινισμός των κατά τα άλλα προοδευτικών ευρωπαίων (και η χώρα μας δε μένει απ'έξω).
Που ήθελα να καταλήξω.. πρέπει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία και να διδάσκονται ισότιμα όλες οι μεγάλες θρησκείες (δεν λέω να καταργηθεί.. γιατί θα με φάτε :) ).-
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473