0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
λιγα λογια για τις ξανθες. Ειναι η .... "αδυναμια" μου !!!!
Εμενα παντως με ενοχλει στο θεμα της γλωσσας το οτι πολλα ουσιαστικα δεν εχουν αμιγως θηλυκη καταληξη και "δανειζονται" απο το αρσενικο.
Είμαι από την Πελ/νησο και έμεινα 7 χρονια στη Θεσσαλονικη.που να με ακουσετε να το λέω!!!Πάντως στη σχολή ειχαμε μια εξαίρετη γλωσσολόγο που είχε την μανία να καταγράφει οποιοδήποτε ιδίωμα ειχαν ή γνωριζαν οι φοιτητες της και να κραταει αρχειο. Μας ζητουσε ακομη και να την ενημερωνουμε για οποιαδήποτε νέα αργκο κυκλοφορούσε. Μας εμαθε να αγαπάμε και να εκτιμαμε τους ιδιωματισμούς και τις τοπικές διαλέκτους και επέμενε οτι τα "καθαροτερα" ελληνικά βρισκονται κρυμμένα μεσα σε αυτές. Οι διάλεκτοι λένε ολόκληρη την ιστορία ενός τόπου΄όπως και οι ιδιόλεκτοι λένε την ιστορία ενός ατόμου.Ο αδελφός μου αφού σπούδασε και αυτός Θεσσαλονικη, δούλεψε για δύο χρόνια στην Κρητη. Εκει να δειτε μπέρδεμα.
Xμμμμμ, κύριε, κύριε, να πω εγώ μία;... Claudia Schiffer!!! Λες να νοιαζόταν ιδιαίτερα και η μια και η άλλη για το αν υπήρχαν ανέκδοτα σε βάρος τους;
Παράθεση από: Maro στις Δεκεμβρίου 09, 2009, 04:28:14 pmΕμενα παντως με ενοχλει στο θεμα της γλωσσας το οτι πολλα ουσιαστικα δεν εχουν αμιγως θηλυκη καταληξη και "δανειζονται" απο το αρσενικο.Σε ενοχλεί, π.χ., το ουσιαστικό η ψήφος (θηλυκό με κατάληξη αρσενικού) ή η ψήφος (που πάρα πολλοί το λένε ο ψήφος; );