*

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ32 Θεατρολόγοι  (Αναγνώστηκε 188442 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος millhaven

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΠΕ32 Θεατρολόγοι
« Απάντηση #462 στις: Δεκεμβρίου 04, 2011, 11:14:41 pm »
Γεια Χαρά :)

Τι χαμπάρια;

Προς ενημέρωση και αποφυγή αιφνιδιασμού:

1. Για όσους δεν έχετε πληρωθεί ακόμη, ο νέος μας μισθός είναι γεγονός, αλλά επειδή από τις διευθύνεις δεν είναι σε θέση να πουν το ακριβές ποσό ::) (πριν εκκαθαριστεί και ο Νοέμβριος), έχετε τον νου σας, γιατί οι περικοπές ποικίλουν παραδόξως από άτομο σε άτομο.

2.http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2011/456t9_opsg_signed_111202.pdf

Απ' ότι φαίνεται θα χρειαστεί να βαθμολογήσουμε φέτος... Καλό θα ήταν να έχουμε ήδη ενημερωθεί γι' αυτό...
Πείτε καμιά ιδέα για το πως σκοπεύετε να το χειριστείτε...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:38:35 »

Αποσυνδεδεμένος Σπυριδούλα

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #463 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 08:42:54 pm »
Καλησπέρα! Εγώ στο σχολείο μου και πέρυσι βαθμολόγησα. Στα σχολεία με ΕΑΕΠ (Αναμορφωμένου προγράμματος) το μάθημα της θεατρικής αγωγής βαθμολογείται από πέρυσι. Απλώς είναι ένας ενιαίος βαθμός με τη μουσική και τα εικαστικά και βγαίνει μέσος όρος. Προσωπικά βάζω 10 ή Α γιατί η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορώ να βαθμολογήσω τη δημιουργικότητα κάποιου και από την άλλη δε θέλω να χρησιμοποιήσω το βαθμό ως ''τιμωρία'', γιατί θεωρώ ότι η κακή συμπεριφορά από κάπου πηγάζει, οπότε προσπαθώ να δω τι μπορώ να κάνω για να βρω τη ρίζα του κακού. Φυσικά αυτό είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, ο καθένας αντιμετωπίζει το θέμα προσωπικά. Απλώς να γνωρίζετε ότι ο βαθμός της αισθητικής αγωγής (όπου εντάσσεται η θεατρική αγωγή) θα είναι ένας μέσος όρος από τα τρία διδακτικά αντικείμενα.

Αποσυνδεδεμένος Έλλη

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #464 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 11:15:44 pm »
Γεια σας κι από μένα

Έχω τις εξής απορίες και θα θελα τη γνώμη σας – θα τις διατυπώσω και στο Σύλλογο που ανήκει το σχολείο μου, περιμένοντας μιαν απάντηση, τουλάχιστον από τη νομική υπηρεσία της ΔΟΕ (θα τις ποστάρω και στο τόπικ των αναπληρωτών).

1) Με ποιο ακριβώς σκεπτικό γίνονται τόσο μεγάλες μειώσεις σε μισθούς επιδοτούμενους από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Κατά πόσο είναι αυτό νόμιμο; Πόσω μάλλον όταν η επιχορήγηση ΕΣΠΑ (απ’ ό,τι ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα) φτάνει το 95% και συρρικνώνει την κρατική εισφορά στο 5%! Μάλιστα, αυτό θα ισχύσει αναδρομικά από το 2010 και η διαφορά θα επιστραφεί (αρκετά εκατομμύρια ευρώ δηλαδή).

2) Πού διοχετεύονται τα χρήματα που παρακρατούνται από τους μισθούς μας; Σε ποιες δράσεις; Πρόκειται να αξιοποιηθούν για την πρόσληψη σημαντικού αριθμού συναδέλφων φέτος και του χρόνου; Αν ναι, που θα ήταν ευκταίο, γιατί κανείς δεν έχει βγει να ανακοινώσει τίποτε έως τώρα για τις μειώσεις των επιδοτούμενων μισθών;

3) Γιατί έγινε επιπλέον παρακράτηση 20% για το μήνα Νοέμβριο αφού δεν έχει σταλεί ακόμη εγκύκλιος για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ; Εάν κριθεί παράνομη η παρακράτηση (κάποια στιγμή) θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα;

4) Εφόσον οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ και εν γένει οι αναπληρωτές εναρμονίζονται με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί δεν τους αναγνωρίζεται η έως τώρα προϋπηρεσία τους σε ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα (με πλαφόν την επταετία), όπως προβλέπεται στις διατάξεις για την κατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων; (Εμένα τουλάχιστον από τη Διεύθυνσή μου μού είπαν ότι δεν πρόκειται να ισχύσει αυτό για τους αναπληρωτές). Είναι αυτό νόμιμο;

5) Είναι νόμιμο οι συμβάσεις ΙΔΑΧ (οι δικές μας δηλαδή, όχι μόνο ΕΣΠΑ, αλλά και των άλλων αναπληρωτών) να εναρμονίζονται πλήρως με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων; Οι αναπληρωτές πληρώνονται για 8 μήνες το χρόνο (σύμφωνα με την τελευταία οδηγία) και δε γνωρίζουν καν εάν θα εργαστούν την επόμενη χρονιά. Άρα δεν επιβαρύνουν το ίδιο τον κρατικό προϋπολογισμό καθ’ έτος. Ασφαλώς και είναι λογικό να πληρώνονται το ίδιο όσοι προσφέρουν την ίδια εργασία, όμως βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό εργασιακό καθεστώς οι αναπληρωτές και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Όσον αφορά τη βαθμολόγηση: Είπα στους δασκάλους να βάλουν σε όλα τα παιδιά Α και 10. Δεν ασχολήθηκα καν να περάσω μόνη μου βαθμούς (δεν υπάρχει και χρόνος, μην κοροϊδευόμαστε). Θα πω στα παιδιά ότι επιβραβεύεται κάθε προσπάθεια, όποια και όπως κι αν είναι αυτή. Τα θέματα συμπεριφοράς θα συνεχίσω να τα χειρίζομαι στην τάξη ή στο διάλειμμα συζητώντας τα μαζί τους. Δε νομίζω ότι είναι δίκαιο να τιμωρούνται μέσω του βαθμού.

ΥΓ.: Για το Νοέμβριο πληρώθηκα το αστρονομικό ποσό των 781 ευρώ (με μεταπτυχιακό, ένα παιδί, και με τρεις απεργίες του Οκτωβρίου που εκκαθαρίστηκαν αυτόν το μήνα).

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #465 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 05:17:51 pm »
Έλλη τις ίδιες απορίες έχω κι εγώ. Αυτό που μου απάντησαν από τη δική μου διεύθυνση είναι ότι ναι μεν το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη δίνει λεφτά βάση παραστατικών.Δηλαδή ρωτά πόσα χρήματα πληρώνονται οι αναπληρωτές καθηγητές/ δάσκαλοι στην Ελλάδα και τα ίδια δίνει και για τη δική μας μισθοδοσία.Αυτό είναι λογικό και κατ' εμέ δίκαιο, γιατί δεν μπορούμε από τη μια να θέλουμε να παίρνουμε όσα ένας αναπληρωτής (πέρυσι έγιναν ολόκληρες συζητήσει γι' αυτό που δεν ξέραμε πώς θα πληρωνόμασταν) και φέτος να λέμε ''εμάς εξαιρέστε μας, θέλουμε να είμαστε ΕΣΠΑ''. Όμως σε ερώτησή μου αν τα χρήματα εκταμιεύονται μήνα- μήνα ή έχει ήδη εκταμιευτεί όλο το ποσό εξ' αρχής δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Αυτό σημαίνει ότι αν η Ελλάδα είπε θα πάρω τόσους αναπληρωτές επί τόσα το μήνα για 9 μήνες ίσον το τάδε ποσό, τώρα το περίσσευμα κάπου πάει και η ερώτηση είναι ΠΟΥ; Αν φυσικά εκταμιεύονται μήνα- μήνα (πράγμα αδύνατο κατά τη γνώμη μου) τότε ok, είναι νόμιμοι.

Όσον αφορά την παρακράτηση 20% υποτίθεται (σύμφωνα με τη δικη μου διεύθυνση ότι επειδή ακόμα δεν ξέρουν τι ποσό θα πληρωνόμαστε έγινε αυτή η παρακράτηση και μόλις ξεκαθαριστεί το ποσό θα δουν αν τους χρωστάμε ή μας χρωστάνε. Το έκαναν έτσι για να μην καθυστερήσουν πέραν του μηνός να πληρωθούμε.

Σχετικά με το μισθολόγιο ων αναπληρωτών (που είπες ότι πληρώνονται 8 μήνς, άρα γιατί να είναι ίδιος με τωων μονίμων) αυτό είναι νομότυπη καθώ υποτίθεται ότι ο αναπληρωτής καλύπτει μια έκτακτη ανάγκη, άρα δουλεύει όσο απαιτεί η σύμβασή του. Όμως είναι δυνατόν να καλύπτουμε έκτακτες ανάγκες εδώ και 8 χρόνια;;;;;; Πότε τέλος πάντων αυτές οι έκτακτες ανάγκες θα γίνουν πάγιες και διαρκείς; Δεν αναπληρωνουμε συναδέλφους που λείπουν, ουσιαστικά είμαστε εκεί γιατί δεν υπάρχουν άλλοι.

Τέλος, σχετικά με τα ΜΚ η αλήθεια είναι ότι και στη διεύθυνση μου είπαν ότι αυτό δεν είναι νόμιμο και απλώς στο κράτος περιμένουν να κινηθούμε νομικά (όλοι οι αναπληρωτές όχι μόνο εμείς) και όταν δικαιωθούμε (σε 2-3-4 χρόνια) θα τα επιστρέψουν αναδρομικά. Αυτή φυσικά δεν είναι λογική! Προσωπικά, άσχετα με το τι θα κάνει ο κάθε σύλλλογος ή ομαδικά οι αναπληρωτές, σκέφτομαι να απευθυνθώ σε δικηγόρο και ήδη έχω μιλήσει με τρεις συναδέλφους ΕΣΠΑ (διαφορετικών ειδικοτήτων) για να το κυνηγήσω. Δεν είναι δυνατό από τη μια να μη γράφεται η προϋπηρεσία μας στους πίνακες, να οδεύει προς ακύρωση ο ΑΣΕΠ και επιπλέον να μη μας αναγνωρίζεται ούτε μισθολογικα η προϋπηρεσία. Τότε γιατί δουλεύουμε; Με αυτή τη λογικη θα μείνουμε αιωνίως κολημένοι στο μισθό του πρωτοδιόριστου που σύντομμα θα φθάσει τα 600 ευρώ. Αυτό ποπυ αρχικά θα κάνουμε με τους συναδέρφους είναι να κάνουμε μια αίτηη και να ζητάμε γρπτή απάντηση (ώστε να ανγκαστούν να κινηθούν οι ανώτεροι γιατί οι συνάδερφοι στη μισθοδοσία δεν φταίνει τίποτα), 1) Από πότε ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο, 2) υπάγονται και οι αναπληρωτές σε αυτό (ΕΣΠΑ και μη)  3) αν υπαγόμαστε ποιός είναι ο μισθός μας σύμφωνα με αυτό; 4) βάση ποιάς εγκυκλίου  ή νόμου δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά η προϋπηρεσία στους αναπληρωτές. Με τις απαντήσεις αυτές θα καταφύγουμε σε δικηγόρο να μας πει κατά πόσο είναι νόμιμα όλα αυτά και τι μπορούμε να κάνουμε.

Θεωρώ τα θέματα που θίγεις ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σημαντικά και παρακαλώ όποιον έχει κάποια γνώμη, ιδέα, ενημέρωση να μας διαφωτίσει για να δούμε τι θα κάνουμε. Συμφωνώ με την κοινοποίηση στη ΔΟΕ και θα πω και στο διευθυντή μου που ασχολείται με τη ΔΟΕ να το κυνηγήσει το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:38:35 »

Αποσυνδεδεμένος Έλλη

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #466 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 11:28:04 pm »
Σπυριδούλα, μίλησα κι εγώ σήμερα με τη Διεύθυνση, ευτυχώς με τον ίδιο τον εκκαθαριστή, που ήταν κάπως σαφέστερος σε σχέση με την υπάλληλο με την οποία είχα μιλήσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Ναι, όλοι οι αναπληρωτές (και οι ΕΣΠΑ) θα μπουν στο νέο μισθολόγιο, το οποίο ισχύει αναδρομικά από 1/11/2011. Η κράτηση 20% λοιπόν έγινε προκαταβολικά, για να μην πάθουμε σοκ με τις κρατήσεις που έπονται (θυμίζω ότι από 1/1/2011 ισχύει το νέο αφορολόγητο, που πέφτει στις 5000, άρα θα αυξηθούν επιπλέον οι κρατήσεις, πέραν του νέου μισθολογίου). Ζήτησα να μου διευκρινίσει σε τι ακριβώς αντιστοιχεί η μείωση που είδαμε όλοι στον πρώτο μας μισθό σε σχέση με τον περσινό (πριν το 20% δηλαδή και χωρίς να λάβουμε υπόψη τις απεργίες – για παράδειγμα, εγώ με το καλημέρα σας είχα προσέξει μία πτώση μεγαλύτερη των 100 ευρώ). Μου είπε ότι αυτά ήταν γιατί ήδη είχαν αλλάξει οι φορολογικές κλίμακες, γιατί από 1ης Ιουλίου ισχύει αναδρομικά η εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ και γιατί έχουν αυξηθεί οι ασφαλιστικές κρατήσεις (αυτό το τελευταίο δεν το ήξερα). Πάνω σ’ αυτόν λοιπόν, τον ήδη κουτσουρεμένο μισθό έπεσε και το 20%. Σε ερώτησή μου για το θέμα των κονδυλίων (τι θα γίνει τώρα που έχει αυξηθεί κι άλλο η κοινοτική επιδότηση προς όφελος της Ελλάδας και θα επιστραφούν χρήματα, θα χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον για να προσληφθούν κι άλλοι συνάδελφοι, ή εν πάσει περιπτώσει πού πάνε), ασφαλώς ο άνθρωπος δεν ήξερε να μου απαντήσει, και δικαίως, γιατί σ’ αυτό οφείλει να απαντήσει το υπουργείο. Και μάλιστα, σ’ ένα πλαίσιο που όλοι είδαμε φέτος να γίνεται προσπάθεια παραγκωνισμού των καλλιτεχνικών μαθημάτων (στη

Αποσυνδεδεμένος Έλλη

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #467 στις: Δεκεμβρίου 09, 2011, 12:19:58 am »
Mια διόρθωση: Φυσικά εννοούσα ότι από 1/1/2012 θα ισχύσει το νέο αφορολόγητο των 5000 και όχι 1/1/2011, όπως εκ παραδρομής έγραψα. Σκεφθείτε ποσο ακόμη θα συρρικνωθεί ο μισθός μας με την επιπλέον φοροκράτηση, αλλά και με την εισφορά αλληλεγγύης που θα πρακρατείται επίσης μηνιαίως από 1/1/2012. Κι όλα αυτά εκτός των έως τώρα μειώσεων, και εκτός του νέου μισθολογίου φυσικά.     

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #468 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 09:28:36 pm »
Συνάδελφοι, αν και φαντάζομαι το ξέρετε οι περισσότεροι, ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει δραστηριοποίηση μετά τις τελευταίες άσχημες εξελίξεις που καταργούν τη θεατρική αγωγή από τα νέα προγράμματα σπουδών γυμνασίου και δημοτικού! Υπογράψτε το ψήφισμα και προωθείστε το όπου μπορείτε ώστε να μαζέψουμε όσες περισσότερες υπογραφές γίνεται και να έχουμε δύναμη όταν πάμε στο υπουργείο. Το link είναι http://www.gopetition.com/petitions/%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-.html%29

Ψήφισμα για την Κατάργηση του Θεάτρου

στην εκπαίδευση

Συλλογη υπογραφών / κινητοποίηση

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις  18/12/2011 και τις αποφάσεις που πάρθηκαν (έχετε ενημερωθεί με προηγούμενο mail και υπάρχουν αναρτημένες στο site του ΠΕΣΥΘ - http://www.pesyth.gr/), την τελευταία ανακοίνωση του Υ.Π.Δ.

Αποσυνδεδεμένος iLLuSioN

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #469 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 02:37:37 pm »
Για να δούμε τι θα δούμε, Σπυριδούλα - Ρωξάνη !!!Καλή χρονιά!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #470 στις: Ιανουαρίου 09, 2012, 08:38:29 pm »
Καλή μας χρονιά!!!!!Εσύ είσαι λοιπόν η illusion   ;) Άντε καλή μας τύχη εύχομαι...

Αποσυνδεδεμένος npb

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Αποσυνδεδεμένος iLLuSioN

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2012, 03:52:06 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος millhaven

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #474 στις: Ιουλίου 09, 2012, 10:32:43 am »
Προς αναπληρωτές ΕΣΠΑ: Από ΥΠΕΠΘ διαβεβαιώνουν ότι το θέμα με την υπογραφή του γενικού γραμματέα θα έχει αντιμετωπιστεί μέσα στην εβδομάδα και καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας θα έχουμε πληρωθεί (αναδρομικά από την καθυστερημένη ένταξη στα Μ.Κ, μισθοδοσία Ιουνίου, αποζημίωση).
Η

Αποσυνδεδεμένος tataruga

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #475 στις: Ιουλίου 09, 2012, 11:03:29 am »
Ποια υπογραφή, περιμένουμε για να κάνουμε αίτηση οι αναπληρωτές ή για να πληρωθούμε από το ΕΣΠΑ ;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)