*

Αποστολέας Θέμα: Ε' Φάση Φιλολόγων  (Αναγνώστηκε 85895 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alek81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ε' Φάση Φιλολόγων
« Απάντηση #252 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 01:55:12 pm »
Συμφωνώ ότι η ασάφεια μας τρώει τα σωθικά... Πρέπει να απαιτήσουμε σαφήνεια όσο κι αν είναι δύσκολο γιατί κάτι τέτοιο ίσως να προκαλέσει αντιδράσεις βίαιες και μαζικές παραιτήσεις και ατελείωτα κενα στα σχολειά που όμως κανείς δε θα θέλει να τα καλύψει. Θα μας πηγαίνουν με το σχοινί και το καρότο μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Το βλέπω το έργο... Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να ζητήσουμε σαφή απάντηση;  Εμείς τουλάχιστον που βρισκόμαστε στην Αθήνα; Να ζητήσουμε συνάντηση; Κάτι; Ο καθένας μας έχει τη δική του προσωπική ιστορία. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας αντιμετωπίσουν σαν μάζα, να μας τοποθετήσουν όλους σε ένα τσουβάλι και να μας πετάξουν στα σκουπίδια αφού πρώτα μας χρησιμοποίησαν για να βουλώσουν τις τρύπες του συστήματος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:04:33 »

Αποσυνδεδεμένος Isfahan

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 02:22:30 pm »
Διάβασα παιδιά αυτά που γράφετε και είμαι μαζί σας,όλοι μαζί ενωμένοι!Από την μια με τον ΑΣΕΠ είναι σαν να χάνει την αξία του το πτυχίο,αμφιβάλλουν για το αν είσαι καλός εκπαιδευτικός,αμφιβάλλουν για την εκπαίδευσή σου από το Πανεπιστήμιο και από την άλλη πάλι χρειάζεται ως ένα κριτήριο.Γιατί πρέπει να είσαι επιτυχών 2-3 φορές στον ΑΣΕΠ;Δεν αρκεί μία φορά;Δεν απέδειξες ότι πέρασες τη βάση;Ίσως για να βελτιώσεις τον βαθμό σου...Ίσως επειδή δεν μπορούν να τους απορροφήσουν όλους...Εγώ προτείνω τα μόρια από κάθε ΑΣΕΠ να προστίθονται,να μην γίνονται τα μισά,να μην χάνονται!!!Το διάβασμα που κάνατε το σκέφτηκε κανείς;Ο κόπος κανενός να μην πάει χαμένος...Για διαβάστε και αυτό http://www.alfavita.gr/ank_b/ank14_11_0114.php ,θέλω απόψεις.Για την προυπηρεσία τι να πω,κάτι να γίνει και με αυτό,κάτι δίκαιο.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 14, 2009, 02:24:11 pm από Isfahan »

Αποσυνδεδεμένος marianthid

• Πλήρες μέλος
  • η ρίζα μου είν' ο λόγος...
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 02:33:26 pm »
Οφείλω να ομολογήσω τη συμπαράστασή μου σε όλα τα μέλη του φόρουμ που με ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία είχαν δρομολογήσει το διορισμό τους και τώρα η ζωή τους διακυβεύεται από την ασάφεια της υπουργού.
Πρέπει όμως να δεχτούμε ότι και αυτή η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο - τόσες και τόσες φορές είχαν καταγγελθεί από εδώ οι ΟΑΕΔίτες, οι της εκκλησιαστικής, οι ΠΔΣ, οι ΣΔΕ και ένα σωρό άλλοι που παρέκαμπταν τον ΑΣΕΠ.

Επίσης, γιατί κάποιος που έμεινε εκτός διοριστέων για 1 ή 2 μόρια (δλδ μετρημένα στα δάκτυλα multiple choice) να μην έχει την ευκαιρία να φύγει αναπληρωτής (πολλές φορές, έτσι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα στον κλάδο μας, ούτε καν ωρομίσθιος -σκεφτείτε το) και θα πρέπει να ξαναδώσει ΑΣΕΠ (δλδ 4 χρόνια με διάβασμα στην απέξω), και μέχρι πρότινος να παρακαλάει για 2 ώρες ΠΔΣ.

Για να καταλήξω, νομίζω ότι δεν θα θιχτούν όσοι θα συμπλήρωναν 24μηνο τα επόμενα 2 χρόνια, αντιθέτως όσοι είχαν ανάγκη και τον επόμενο ΑΣΕΠ, τώρα τους περιμένει καλύτερη μοίρα αν γράψουν καλά. Το θέμα βέβαια δεν είναι ο εφησυχασμός, αλλά η διεκδίκηση ενός πιο λογικού, αποτελεσματικού και κοινωνικά δίκαιου συστήματος επιλογής (με δεδομένο ότι η επετηρίδα δεν γυρνάει).

Η πλήρης άρνηση εν προκειμένω, κατά την άποψή μου, είναι απλά οπισθοδρομισμός. Αδικηθήκαμε με ποικίλους τρόπους ο καθένας, πολλοί ξενιτευτήκατε για 280 ευρώ, ρυθίσαμε οι περισσότεροι τις ζωές μας με βάθος τουλάχιστον 4ετίας με βάση παράλογες ρυθμίσεις και όρους ανέχειας -και τώρα ζητάμε τι; Την αέναη επανάληψη αυτής της διαδικασίας για εμάς και τους επόμενους;
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος ΦΩΤΩ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 02:35:03 pm »
isfahan,  το διάβασα,αλλά δεν ξεκαθαρίζει τη μοριοδότηση θα έχει η προυπηρεσία;Ας βγεί επιτέλους να μιλήσει καθαρά,η μήπως περιμένει να δει αντιδράσεις; με την πρόσθετη τι έκανέ;  εκει που δεν είχε πόρους εξασφάλισε σε μια νύχτα, δεν πάει στο δια......... λέω εγώ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:04:33 »

Αποσυνδεδεμένος Vasiliki1

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 03:08:56 pm »
 Αδυνατώ να πιστέψω πως ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάζει σε μια μέρα την τύχη τόσων πολλών..Με ποιο δικαίωμα; Ποιος έχει περάσει τον δικό μας κόπο απά αυτούς που ορίζουν τα συστήματα; Στο όνομα ποιας δημοκρατίας και ποιας αξιοκρατίας κοντεύουμε να διαλύσουμε τους εαυτούς μας, εμείς που κάναμε τέτοια πορεία, χαραμίσαμε τα καλύτερα χρόνια για ένα και μοναδικό λόγο..μια απλή εργασιακή θέση για την οποία προετοιμαστήκαμε χρόνια και χρόνια και για την οποία δεν μπορούμε  να αποδείξουμε σε κάποιους ούτε με πτυχία, ούτε με μεταπτυχιακά, ούτε με επαναλαμβανόμενους δύσκολους γραπτούς διαγωνισμούς, ούτε με τη δίκαιη εργασιακή μας εμπειρία ότι αξίζουμε. Ποιος άλλος εργαζόμενος ζητείται να αποδείξει τόσα πολλά και μάλιστα σε ανθρώπους που γνωρίζουν από ό,τι φαίνεται πολύ λιγότερα από αυτόν;
 Δε ξέρω τι συναίσθημα είναι αυτό που επικρατεί μέσα μου πέρα από πίκρα, πάντως ένα είναι σίγουρο..ότι τίποτα δε μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω για να διαλέξω ένα δρόμο που δεν είναι αδιέξοδος..ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΠΙΣΩ!! ΤΩΡΑΑΑ :'(
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 14, 2009, 03:11:24 pm από glikoulini1 »

evants

• Επισκέπτης
« Απάντηση #257 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 03:21:14 pm »
Ας χαλαρωσουμε και ας προαπαθησει ο καθενας να πληροφορηθει εγκυρα τις επομενες μερες τις λεπτομερειες του νομοσχεδιου. εχω να παρατηρησω τα εξης:
1. οπως καθε πολιτικος,ετσι κι αυτη πεταει καποια στοιχεια για δολωμα,με σκοπο να παρει πισω καποια αλλα για να φανει παραχωρητικη.
2. οποιοι απο μας εχουν ικανο αριθμο μοριων δεν κινδυνευουν-πιστευω-απο την ανατροπη γιατι σε ολα τα δημοσιευματα τονιζεται οτι οι υπαρχοντες δε θα επηρεαστουν. Κακα τα ψεμματα,αν εχει κανεις 10 μορια απο ΑΣΕΠ μονο,οσο κι αν πληττεται,δεν ειχε περιθωρια να διεκδικησει αναπληρωση,αρα τι ειχε τι εχασε. Οι μεγαλοι θιγμενοι ειναι οσοι ηδη ειχαν μπει σε μια λογικη διορισμου εντος διετιας το ανωτατο.Και αυτοι δε θα εχουν προβλημα για τον απλο λογο οτι ο επομενος ΑΣΕΠ διεξαγεται το 2010-11,αρα η επομενη χρονια θα στελεχωθει απο αυτους που ειναι μεσα στους σημερινους 1000 πρωτους του πινακα.Οι πλειστοι εξ αυτων μετα το 2010 θα εχουν 20+ μορια. Αρα,ακομη κι οταν αρχισει η ποσοστωση θα ειναι στους πρωτους που θα κοιταξει το υπουργειο να ξεφορτωθει για να βουλωσει στοματα.
3.Οσοι φωναζουν και παραπονουνται για τα χρονια και τα λεφτα που εφαγαν να τρεχουν στις ραχουλες επειδη,χωρις ΑΣΕΠ,ειχαν ηδη παρει ωρες απο γνωριμιες ή και οχι-μου ειναι αδιαφορο-οφειλουν να λαβουν υπ΄οψιν τους οτι εκεινη την εποχη καποιου αλλου τη θεση,τις ωρες,τα μορια εκλεβαν. Οταν αυτοι χαιρονταν,καποιοι αλλοι βαλτωναν και σιγουρα δεν αξιζαν λιγοτερο,ουτε τα δικα τους παιδια ειχαν λιγοτερο  αναγκη ενος γονιου με σταθερη εργασια και προοπτικες

Αποσυνδεδεμένος ΦΩΤΩ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 03:25:49 pm »
evants, σε ραχούλες 'ετρεχαν και επιτυχόντες ΑΣΕΠ.

evants

• Επισκέπτης
« Απάντηση #259 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 03:29:38 pm »
Κι εγω μαζι. Αλλα δεν αναφερομουν σε αυτους..προφανως!!!
Γενικως δε μου αρεσει το γεγονος οτι -οσο κι αν δεν το παραδεχονται ολοι στο φορουμ-υπαρχει μια ανοχη σ΄αυτο το θεμα. Πολλοι συμμετεχοντες εχουν εκφραστει αρνητικα για τα νεα μετρα με κριτηριο τη δικη τους ΄αμαρτωλη΄προυπηρεσια και κανεις δεν κανει κουβεντα γι΄αυτο.
Ειμαι κι εγω καμμενος απο την επετηριδα,απο το γεγονος οτι παραιτηθηκα απο θεση σε τραπεζα οπου ειχα μπει με εξετασεις γιατι εφτανε η σειρα μου να διοριστω,απο τη ρυθμιση που μονιμοποιουσε τοτε οσους βισματικα ειχαν προυπηρεσια ως αναπληρωτες-βλεπετε τοτε δεν υπηρχε εστω ο πινακας που εχουμε τωρα-και οσονουπω καιγομαι,τεταρτη και φαρμακερη,απο την αννουλα του χιονια,αν βεβαια η καταστροφολογια που δεν ενστερνιζομαι εφαρμοστει.
Ειλικρινα,μου ειναι αδιαφορο σε αυτη την εποχη και ηλικια,με τα προσωπικα,οικονομικα και αλλα  προβληματα που αυτη η προιστορια εχει επισυσσωρευσει να βλεπω να διαρρηγνυουν τα ιματια τους οι εν αδικω τελουντες
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 14, 2009, 03:37:26 pm από evants »

Αποσυνδεδεμένος Vasiliki1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:03:14 pm »

Συμφωνώ απόλυτα και συμπληρώνω ότι κατά την άποψη μου, η οργή και η πίκρα όσων αισθάνονται πνιγμένοι από το σύστημα δεν είναι "καταστροφολογία", αλλά δικαιολογημένη έλλειψη εμπιστοσύνης σε κάθε νέα αόριστη εξαγγελία μαζικής βελτίωσης του συστήματος.
Ας μην  είμαστε τόσο αφελείς ώστε να θεωρούμε ότι το μεταβατικό στάδιο που προανήγγειλε η υπουργός δε θα ευνοεί και αυτούς που έχουν μαζέψει αδικαιολόγητα ως τώρα μεγάλη προύπηρεσία...Αν ήθελε η υπουργός να βελτιώσει το σύστημα, γιατί πολύ απλά δεν είπε ότι σε πρώτο στάδιο κλείνει τα "παράθυρα" στους πίνακες και επανελέγχει έστω και αναδρομικά τις περίεργες περιπτώσεις προϋπηρεσίας που ρίχνουν τόσο κόσμο πιο κάτω;
Το να εξαγγέλεις αόριστες αλλαγές που δεν ξεκινούν από την πραγματική πηγή του κακού εμένα δε μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Θα δείξει βέβαια το μέλλον πιο καλά...

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:12:38 pm »
Πιστεύω ότι νομοθετικά δεν θα μπορέσει ούτε και ως περίοδος προσαρμογής να διορίσει συναδέλφους χωρίς καμία επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Τον επόμενο Σεπτέμβρη θα διοριστούν μόνο όσοι έχουν έστω και μία επιτυχία στον ΑΣΕΠ + ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΊΑ.

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:28:02 pm »
Συνάδελφοι καλησπέρα σας. Είμαι και εγώ επιτυχούσα του τελευταίου ΑΣΕΠ και με προυπηρεσία ωρομισθίας κατέληξα να με καλέσουν φέτος ξανά ωρομίσθια στην Αργολίδα με την προοπτική να με καλέσουν του χρόνου αναπληρώτρια καθώς θα συμπλήρωνα 21.5 μόρια .Μένω στην Αθήνα έχω 2 μωρά και διανύω κάθε εβδομάδα 3 ώρες απόσταση από το σπίτι μου για να πάω στο σχολείο . Αγανακτισμένη όπως ήμουν βρίσκω το τηλέφωνο της Χριστοφιλοπούλου και τους τα΄χωνα επί τέταρτο.Δεν είχαν ιδέα για τίποτα !!! Η ιδιαιτέρα δεν ήξερε να απαντήσει σε τίποτα και στο τέλος μου το έκλεισε .Και πήρα να ρωτήσω το απλό...Να παραιτηθώ απο την ωρομισθία ή όχι ? Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία .Είναι η γυναίκα που κρατά τα παιδιά την οποία πληρώνω αδρά είναι ,είναι.....πολλά .Τι να κάνω συνάδελφοι αξίζει ή να παραιτηθώ και να τη στήσω έξω απο το γ.....μενο υπουργείο?

Αποσυνδεδεμένος G7 02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:41:53 pm »
Φυσικά και να μην παραιτηθείς.....ό,τι έχεις αποκτήσει μέχρι σήμερα είναι όλοι σου οι κόποι και όλες σου οι αγωνίες....σε αυτή  την προσπάθεια χρόνων σε στηρίξανε όλοι οι δικοί σου.....μην τους προδίδεις και....μην προδίδεις πρώτα από όλους τον εαυτός σου.....τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα.....δεν θα τα παρατήσουμε....κι αν τελικά αυτό που θα αποφασιστεί θα αδικεί τους εκπαιδευτικούς στο σύνολό τους...τότε να είσαι σίγουρη πως ενωμένοι και οργανωμένοι θα διεκδικήσουμε τα μέχρι πρότινος αυτονόητα δικαιώματα μας...μην απελπίζεσαι....καταλαβαίνω πως έχεις κουραστεί, όπως η πλειοψηφία των συναδέλφων....ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας.....
Φώφη, κάνε το καλό και ρίξ' την στο γυαλό....

http://filologoi02.forumgreek.com/

evants

• Επισκέπτης
« Απάντηση #264 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:43:46 pm »

Συμφωνώ απόλυτα και συμπληρώνω ότι κατά την άποψη μου, η οργή και η πίκρα όσων αισθάνονται πνιγμένοι από το σύστημα δεν είναι "καταστροφολογία", αλλά δικαιολογημένη έλλειψη εμπιστοσύνης σε κάθε νέα αόριστη εξαγγελία μαζικής βελτίωσης του συστήματος.
Ας μην  είμαστε τόσο αφελείς ώστε να θεωρούμε ότι το μεταβατικό στάδιο που προανήγγειλε η υπουργός δε θα ευνοεί και αυτούς που έχουν μαζέψει αδικαιολόγητα ως τώρα μεγάλη προύπηρεσία...Αν ήθελε η υπουργός να βελτιώσει το σύστημα, γιατί πολύ απλά δεν είπε ότι σε πρώτο στάδιο κλείνει τα "παράθυρα" στους πίνακες και επανελέγχει έστω και αναδρομικά τις περίεργες περιπτώσεις προϋπηρεσίας που ρίχνουν τόσο κόσμο πιο κάτω;
Το να εξαγγέλεις αόριστες αλλαγές που δεν ξεκινούν από την πραγματική πηγή του κακού εμένα δε μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Θα δείξει βέβαια το μέλλον πιο καλά...

μα γιατι παιζουμε με τα λογια; ειπα εγώ οτι δεν ετρεξαν  και πολλοι που προσπαθησαν και περασαν και..και..και...
Ισα-ισα που ειμαι κι εγω ενας απο αυτους!
Δεν εκφραζω ¨οργη¨ και "πικρα" απλα και απο την άλλη δεν καταστροφολογω γιατι απλουστατα δεν εχω ολα τα στοιχεια ευκαιρα. Σαφως δεν ειναι ολα για καλο,ουτε ειμαι αφελης να πιστευω κατι τετοιο. Σαφως και αν ηθελε να ειναι σωστη στους αναπληρωτες θα καταργουσε ευθυς εξαρχης τις προυπηρεσιες και τους οαεδιτες και θα ελεγε΄μαγκες απο δω και στο εξης ετσι κι ετσι'. Η μονη αλλα σημαντικη ενσταση μου σε ο,τι ακουγεται στο φορουμ  εγκειται στο οτι ακουω κραυγες απο αυτους που δε θα επρεπε να κραυγαζουν,τιποτε αλλο.

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:43:54 pm »
Συνάδελφοι καλησπέρα σας. Είμαι και εγώ επιτυχούσα του τελευταίου ΑΣΕΠ και με προυπηρεσία ωρομισθίας κατέληξα να με καλέσουν φέτος ξανά ωρομίσθια στην Αργολίδα με την προοπτική να με καλέσουν του χρόνου αναπληρώτρια καθώς θα συμπλήρωνα 21.5 μόρια .Μένω στην Αθήνα έχω 2 μωρά και διανύω κάθε εβδομάδα 3 ώρες απόσταση από το σπίτι μου για να πάω στο σχολείο . Αγανακτισμένη όπως ήμουν βρίσκω το τηλέφωνο της Χριστοφιλοπούλου και τους τα΄χωνα επί τέταρτο.Δεν είχαν ιδέα για τίποτα !!! Η ιδιαιτέρα δεν ήξερε να απαντήσει σε τίποτα και στο τέλος μου το έκλεισε .Και πήρα να ρωτήσω το απλό...Να παραιτηθώ απο την ωρομισθία ή όχι ? Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία .Είναι η γυναίκα που κρατά τα παιδιά την οποία πληρώνω αδρά είναι ,είναι.....πολλά .Τι να κάνω συνάδελφοι αξίζει ή να παραιτηθώ και να τη στήσω έξω απο το γ.....μενο υπουργείο?
\

Να περιμένεις, όπως όλοι μας, αυτό δεν είναι λύση ...

AΞΙΟΚΡΑΤΙΑ:

Ρύθμιση για να διοριστούν σταδιακά, βάση ποσοστού, την προσεχή πενταετία, όσοι είναι ήδη στους πίνακες, έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ και καθαρά μόρια (άρα, προηγούμενη εκκαθάριση των πινάκων από κάθε, νομότυπη ή μη, παρατυπία).

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ (ενός, όμως, αξιοκρατικού ΑΣΕΠ και όχι ενός καρκινώματος με πλείστα ψεγάδια), βάση του λοιπού ποσοστού την 5ετία κι εξ ολοκλήρου στη συνέχεια.

Να η αξιοκρατία και το νοικοκύρεμα ..., πράξτο Κα Υπουργέ και κάνε το γνωστό και σαφές γρήγορα ...
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182658