0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: alek81 στις Νοεμβρίου 17, 2009, 10:15:55 amΑπό την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθούν σε διαβούλευση οι προτάσεις για την Παιδεία, δήλωσε στη ΝΕΤ, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία διαβεβαίωσε ότι μέσα σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμο και το νομοσχέδιο του υπουργείου. Η κ.Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι έμφαση θα δοθεί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και προανήγγειλε κατάργηση της βάσης του δέκα.Οι όποιες αλλαγές, τόνισε η υπουργός Παιδείας θα είναι σταδιακές.Προανήγγειλε αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, λέγοντας πως οι διορισμοί θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ, όπου θα προσμετράται και η εμπειρία.Οι πίνακες ΑΣΕΠ διευκρίνισε, η κ.Διαμαντοπούλου θα λειτουργήσουν κανονικά για το 2010 -2011, ενώ επισήμανε ότι και οι αναπληρωτές θα επιλέγονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ. http://www.alfavita.gr/ank_b/ank17_11_0959.phpπίνακες ασεπ; τι εννοει; μάλλον τους κοινους πίνακες... αν και θα ηθελα πίνακες ασεπ...Όπως το καταλαβαίνω εγώ: εννοεί τους πίνακες που θα προκύψουν από τον καινούριο Ασεπ 2011 που θα γίνει.Την επόμενη χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν από τους ήδη υπάρχοντες πίνακες αναπληρωτών αφού είναι δεύτερη χρονιά Ασεπ. Αυτό είναι και το μεταβατικό στάδιο που εννοεί απλώς δεν θέλει να το ξεκαθαρίσει γιατί θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις. Όταν γίνει ο καινούριος Ασεπ θα προκύψει κάποιος πίνακας με επιτυχόντες σ΄αυτούς που θα είναι επιτυχόντες θα περαστεί και η καθαρή προϋπηρεσία τους και οι διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, ωρομισθίων θα γίνονται από εκεί. Τα μόρια των προηγούμενων Ασεπ θα σβηστούν (δεν το ξεκαθαρίζει αλλά θα δείτε ότι αυτό θα κάνει). Αν αυτό λέγεται αξιοκρατία δεν έχω να πω τίποτε άλλο!!!!! Θα λιώσουμε πάνω στο βιβλίο!!!! Έχω αηδιάσει από όλους !!!!!
Από την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθούν σε διαβούλευση οι προτάσεις για την Παιδεία, δήλωσε στη ΝΕΤ, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία διαβεβαίωσε ότι μέσα σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμο και το νομοσχέδιο του υπουργείου. Η κ.Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι έμφαση θα δοθεί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και προανήγγειλε κατάργηση της βάσης του δέκα.Οι όποιες αλλαγές, τόνισε η υπουργός Παιδείας θα είναι σταδιακές.Προανήγγειλε αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, λέγοντας πως οι διορισμοί θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ, όπου θα προσμετράται και η εμπειρία.Οι πίνακες ΑΣΕΠ διευκρίνισε, η κ.Διαμαντοπούλου θα λειτουργήσουν κανονικά για το 2010 -2011, ενώ επισήμανε ότι και οι αναπληρωτές θα επιλέγονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ. http://www.alfavita.gr/ank_b/ank17_11_0959.phpπίνακες ασεπ; τι εννοει; μάλλον τους κοινους πίνακες... αν και θα ηθελα πίνακες ασεπ...Όπως το καταλαβαίνω εγώ: εννοεί τους πίνακες που θα προκύψουν από τον καινούριο Ασεπ 2011 που θα γίνει.Την επόμενη χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν από τους ήδη υπάρχοντες πίνακες αναπληρωτών αφού είναι δεύτερη χρονιά Ασεπ. Αυτό είναι και το μεταβατικό στάδιο που εννοεί απλώς δεν θέλει να το ξεκαθαρίσει γιατί θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις. Όταν γίνει ο καινούριος Ασεπ θα προκύψει κάποιος πίνακας με επιτυχόντες σ΄αυτούς που θα είναι επιτυχόντες θα περαστεί και η καθαρή προϋπηρεσία τους και οι διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, ωρομισθίων θα γίνονται από εκεί. Τα μόρια των προηγούμενων Ασεπ θα σβηστούν (δεν το ξεκαθαρίζει αλλά θα δείτε ότι αυτό θα κάνει). Αν αυτό λέγεται αξιοκρατία δεν έχω να πω τίποτε άλλο!!!!! Θα λιώσουμε πάνω στο βιβλίο!!!! Έχω αηδιάσει από όλους !!!!!