0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάλι άκουσα ότι τους αναπληρωτές θα τους παίρνουν από τις λίστες του ΑΣΕΠ (χωρίς το Μετά την μεταβατική περίοδο). Οι λίστες του ΑΣΕΠ είναι του τελευταίου, όχι οποιουδήποτε.
Παράθεση από: peri2005 στις Νοεμβρίου 17, 2009, 08:33:59 amΜιλάει τώρα στο ΝΕΤπολλά μπορεί κ ίσως..ας ελπίσουμε με τις διαβουλεύσεις να παρθουν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις..εγώ πάντως δε διαφωτίστηκα ιδιαίτερα...και για τη μεταβατική περίοδο, κατάλαβα πως θα ναι μόνο 2 χρόνια...και ένα άλλο βασικό: ενέπλεξε πάλι τον τροπο πρόσληψης στην πδσ που τον χαρακτήρισε ρουσφετολογικό με τον τροπο πρόσληψης ωρομισθίων για να καταλήξει ότι βάζει τον ασεπ για να σταματήσουν οι πελατειακές προσλήψεις!!!! καμμιά αναφορά στην αντικειμενικότητα πινάκων ωρομισθ κ αναπληρωτών...
Μιλάει τώρα στο ΝΕΤ
Ρε παιδιά κοιτάξτε που στηρίζω τη δικια μου ερμηνεία:είπε ότι πολλοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που απο παλιά μάζεψαν μόρια ( κούνησε και τα χέρια της) και ανέφερε το παράδειγμα της ΠΔΣ....και ρωτά ο δημοσιογράφος: τι θα γίνει με αυτούς και απαντά θα υπάρξει μεταβατική περίοδοςΆρα για να έκανε αναφορά σε άτομα που είναι ήδη επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αυτό σημαίνει ότι οι παλιές επιτυχίες δε διαγράφονται και ότι μετράνε για να δουλέψεις αναπληρωτής και ωρομίσθιος (προσωπικη εκτίμηση βάση της λογικής)γι 'αυτούς που δεν έχουν επιτυχία θα υπάρξει μεταβατικό διάστημα άρα τυχεροί όσοι έχουν πολλά μόρια βλέπε ΟΑΕΔ, εκκλησιαστικά, ΣΙβιτανίδειο καθώς θα καταφέρουν να διοριστούν...άτυχοι όσοι έχουν 5-6-8 μόρια απο ΠΔΣ χωρίς επιτυχία...πρέπει οπωσδήποτε να πετύχουν στον επόμενο ΑΣΕΠ για να μετρήσουν..Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι τι θα γίνει με τους μόνιμους διορισμούς όλοι θα είναι απο ΑΣΕΠ 100% ή θα διατηρηθεί και κάποια ποσόστωση με επιτυχία ΑΣΕΠ και μόρια?και κάτι ακόμα φαίνεται ότι το 40% ή καταργείται άμεσα ή θα περιοριστεί για τη μεταβατιή περίοδοΣας παραθέτω και τι μου έιπε φίλος που είχε συνάντηση με διευθύντρια γραφείου Διαμαντοπούλου 13 Οκτωβρίου παιδιά ότι μου είπε έχει βγει 100%%%%% όπως και για την ΠΔΣ όπως θα διαβάσετε:Φίλε ..... αυτά που σου είπα μου είπε ότι θέλουν να βάλουν όρο ΑΣΕΠ σε όλα, αλλά :1) αν θα το καταφέρουν εξαρτάται από το πως θα αντιδράσουν οι συνδικαλιστές2) ότι και να γίνει θα υπάρχει μεταβατικό διάστημα (προσωπική εκτίμηση 1-2 ΑΣΕΠ)Αυτά ξέρω και αν θες την προσωπική μου άποψη πιστεύω ότι για τη ....... με το 24μηνο δεν υπάρχει προβλημα. Τώρα για την κουμπάρα με το 40% να το ψάξει πολύ γιατί μπορεί να της φάνε τη σειρά οι ΟΑΕΔίτες.Δεν ήθελα να μιλήσω για αυτή τη συνάντηση, διότι φοβόμουν μήπως φέρω αναστάτωση στους συνάδελφους. Για την ΠΔΣ μου είχε πει ότι είναι αντίθετοι με αυτό που γίνεται (ρουσφέτι) και ότι θα θέσουν κάποιο αντικειμενικό κριτήριο. Επίσης μου είπε ότι αν γίνονταν προσλήψεις ΠΔΣ θα τις ακύρωναν. Οπότε έλα στη θέση μου και πες μου............
Διαβασα και τισ 115 μεχρι τωρα που γραφω σελιδες............ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ειναι ΥΠΕΡ ΑΣΕΠ......Να ξέρετε οτι οι θέσεις θα μειωθούν δραματικά.....θα γίνεται σφαγή στον εκάστοτε διαγωνισμό.....θα βλέπετε (τυχαιοι αριθμοί απλα για την αναλογία) 20.000 υποψηφίους για 20 θέσεις .....θα πηγαίνετε αναπληρωτές αφου είστε επιτυχών (και αφου η βάση γιανα είσαι επιτυχών μείνει εκει που ειναι τώρα) και δεν θα πιάνουν τα μόρια σας πουθενά ΑΛΛΑ για να πιάσουν θα πρεπει να γράψετε μέσα στους 20 παραπάνω πρώτους και να είστε διοριστέος...........ΕΠΙΣΗΣ μην ξεχνάμε οτι πολλοι έχουν οικογένειες - δουλεύουν σε φροντιστήρια ή θα δουλέψουν (αν δεν περάσουν με το που βγήκαν απο την σχολή τους). Κοινώς οπως ανέφερα ΣΦΑΓΗ.....Να κοιτάμε τα γεγονότα σε συλλογικό επίπεδο και οχι ατομικο πια....Επίσης πρέπει ΟΛΟΙ να γνωρίζουν οτι υπάρχουν ειδικότητες (Μην κοιτάζουμε μόνο τις πολυπληθείς) που αμαέκανεσ δήλωση αναπληρωτή και δήλωνες ολη την Ελλάδα κάποτε σε πέρνανε ωρομίσθιο(ΧΩΡΙΣ
θεωρω τον ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικους οτι πιο αθλιο και υποτημιτικο εχει δημιουργησει αυτη η χωρα για την εκπαιδευση.
Παράθεσηθεωρω τον ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικους οτι πιο αθλιο και υποτημιτικο εχει δημιουργησει αυτη η χωρα για την εκπαιδευση. Το καταπληκτικο ειναι οτι δεν γινεται αντιληπτο πως ενας νεος πινακας μονο με επιτυχια ΑΣΕΠ, δεν αλλαζει ΤΙΠΟΤΑ στον αριθμο των διοριστεων. Ολοι νομιζουν πως αφου θα ειναι στον πινακα, θα προσλαμβανονται. Θεωρουν τους εαυτους τους σιγουρους σε προσληψη.