0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
CHRISOULA μου, το ποταμι δεν γυριζει πισω, αλλα μηπως εμεις με αυτα που ζηταμε προσπαθουμε να γυρισουμε πισω. τί εννουμε με την προταση "καταργηση του ΑΣΕΠ"? δηλαδη? πως θα γινονται οι προσληψεις? με κληρο? χαχαναι στη προυπηρεσια αλλα με επιτυχια στον τελευταιο ασεπ.ναι, στους νεους συναδελφους που αγωνιουν και ελπιζουν και αυτοι και δεν θα τους κρεμασουμε εμεις για ιδιον ωφελος.
Παράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 02, 2009, 10:13:34 amCHRISOULA μου, το ποταμι δεν γυριζει πισω, αλλα μηπως εμεις με αυτα που ζηταμε προσπαθουμε να γυρισουμε πισω. τί εννουμε με την προταση "καταργηση του ΑΣΕΠ"? δηλαδη? πως θα γινονται οι προσληψεις? με κληρο? χαχαναι στη προυπηρεσια αλλα με επιτυχια στον τελευταιο ασεπ.ναι, στους νεους συναδελφους που αγωνιουν και ελπιζουν και αυτοι και δεν θα τους κρεμασουμε εμεις για ιδιον ωφελος.Τι έχεις στο πίσω μέρος του μιαλού σου όταν γράφεις στον τελευταίο ΑΣΕΠ; Πού το στηρίζεις;
Οτι αλλαγη γινει θα πρεπει να γινει με προοπτικη 10ετιας για ν α μην αδικηθει κανενας.......ΟΧΙ στα ημιμετρα......ΟΧΙ στο να αδικησοθμε οσο το δυνατον λιγοτερους... ΝΑ ΜΗΝ αδικηθει κανενας......Οτι αλλαγη γινεται σε προσληψεις αλλα και σε εκπαιδευτικα συστηματα θα πρεπει να γινεται με προοπτικη χρονων και οχι 1η2 ετων
Παράθεση από: Landau στις Δεκεμβρίου 01, 2009, 09:18:52 pmΠαράθεση από: PHYSCIENCE στις Δεκεμβρίου 01, 2009, 09:10:37 pmΚοιτάξτε ένα παράδειγμα από την διαβούλευση:Eίμαι νηπιαγωγός και διοριστέα στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με καλή σειρά. Φέτος όμως δεν διορίστηκα γιατί οι θέσεις στις περιοχές που δήλωσα καλύφθηκαν όλες από διοριστέες από 30μηνα, 24μηνα και πίνακα αναπληρωτών. Όλοι αυτοί προηγούνται στους διορισμούς και τελευταίοι διορίζονται οι επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ… Για παράδειγμα στην Κεφαλονιά, που ήταν η πρώτη προτίμησή μου, διορίστηκαν κοπέλες με πολύ λιγότερα μόρια από μένα, επειδή ήταν γραμμένες στον πίνακα των αναπληρωτών.Πιστεύω ότι αυτό είναι άδικο. Ελπίζω ότι από το προσεχή Σεπτέμβριο θα αλλάξουν οι όροι στις διαδικασίες πρόσληψης και θα προηγούνται οι διοριστέοι από το ΑΣΕΠ.Σας ευχαριστώ και εύχομαι να επιληφθείτε επί του θέματος.Αν και είμαι κατά της έκθεσης των προσωπικών προβλημάτων κλπ του καθενός.. αλλά παρ' όλα αυτά θέτει ένα σημαντικό ζήτημα. Και δεν έχω καταλάβει με ποια λογική είχε θεσπιστεί να έχουν προτεραιότητα όλες οι άλλες κατηγορίες και στο τέλος οι του ΑΣΕΠ. Αν κάποιος γνωρίζει την επίσημη νομική εξήγηση ας το αναφέρει.Επίσης, για το προηγούμενο με τις συνελεύσεις.. το κράτος δεν με θεωρεί ακόμα έτοιμο να είμαι ούτε καν ωρομίσθιος, οπότε δεν μπορώ ακόμα να συμμετέχω στα συνδικαλιστικά όργανα Ειλικρινα ωρες ωρες ...οταν γραφετε τετοια...
Παράθεση από: PHYSCIENCE στις Δεκεμβρίου 01, 2009, 09:10:37 pmΚοιτάξτε ένα παράδειγμα από την διαβούλευση:Eίμαι νηπιαγωγός και διοριστέα στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με καλή σειρά. Φέτος όμως δεν διορίστηκα γιατί οι θέσεις στις περιοχές που δήλωσα καλύφθηκαν όλες από διοριστέες από 30μηνα, 24μηνα και πίνακα αναπληρωτών. Όλοι αυτοί προηγούνται στους διορισμούς και τελευταίοι διορίζονται οι επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ… Για παράδειγμα στην Κεφαλονιά, που ήταν η πρώτη προτίμησή μου, διορίστηκαν κοπέλες με πολύ λιγότερα μόρια από μένα, επειδή ήταν γραμμένες στον πίνακα των αναπληρωτών.Πιστεύω ότι αυτό είναι άδικο. Ελπίζω ότι από το προσεχή Σεπτέμβριο θα αλλάξουν οι όροι στις διαδικασίες πρόσληψης και θα προηγούνται οι διοριστέοι από το ΑΣΕΠ.Σας ευχαριστώ και εύχομαι να επιληφθείτε επί του θέματος.Αν και είμαι κατά της έκθεσης των προσωπικών προβλημάτων κλπ του καθενός.. αλλά παρ' όλα αυτά θέτει ένα σημαντικό ζήτημα. Και δεν έχω καταλάβει με ποια λογική είχε θεσπιστεί να έχουν προτεραιότητα όλες οι άλλες κατηγορίες και στο τέλος οι του ΑΣΕΠ. Αν κάποιος γνωρίζει την επίσημη νομική εξήγηση ας το αναφέρει.Επίσης, για το προηγούμενο με τις συνελεύσεις.. το κράτος δεν με θεωρεί ακόμα έτοιμο να είμαι ούτε καν ωρομίσθιος, οπότε δεν μπορώ ακόμα να συμμετέχω στα συνδικαλιστικά όργανα
Κοιτάξτε ένα παράδειγμα από την διαβούλευση:Eίμαι νηπιαγωγός και διοριστέα στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με καλή σειρά. Φέτος όμως δεν διορίστηκα γιατί οι θέσεις στις περιοχές που δήλωσα καλύφθηκαν όλες από διοριστέες από 30μηνα, 24μηνα και πίνακα αναπληρωτών. Όλοι αυτοί προηγούνται στους διορισμούς και τελευταίοι διορίζονται οι επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ… Για παράδειγμα στην Κεφαλονιά, που ήταν η πρώτη προτίμησή μου, διορίστηκαν κοπέλες με πολύ λιγότερα μόρια από μένα, επειδή ήταν γραμμένες στον πίνακα των αναπληρωτών.Πιστεύω ότι αυτό είναι άδικο. Ελπίζω ότι από το προσεχή Σεπτέμβριο θα αλλάξουν οι όροι στις διαδικασίες πρόσληψης και θα προηγούνται οι διοριστέοι από το ΑΣΕΠ.Σας ευχαριστώ και εύχομαι να επιληφθείτε επί του θέματος.
Παράθεση από: physicaest στις Δεκεμβρίου 01, 2009, 09:43:03 pmΠαράθεση από: Landau στις Δεκεμβρίου 01, 2009, 09:18:52 pmΠαράθεση από: PHYSCIENCE στις Δεκεμβρίου 01, 2009, 09:10:37 pmΚοιτάξτε ένα παράδειγμα από την διαβούλευση:Eίμαι νηπιαγωγός και διοριστέα στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με καλή σειρά. Φέτος όμως δεν διορίστηκα γιατί οι θέσεις στις περιοχές που δήλωσα καλύφθηκαν όλες από διοριστέες από 30μηνα, 24μηνα και πίνακα αναπληρωτών. Όλοι αυτοί προηγούνται στους διορισμούς και τελευταίοι διορίζονται οι επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ… Για παράδειγμα στην Κεφαλονιά, που ήταν η πρώτη προτίμησή μου, διορίστηκαν κοπέλες με πολύ λιγότερα μόρια από μένα, επειδή ήταν γραμμένες στον πίνακα των αναπληρωτών.Πιστεύω ότι αυτό είναι άδικο. Ελπίζω ότι από το προσεχή Σεπτέμβριο θα αλλάξουν οι όροι στις διαδικασίες πρόσληψης και θα προηγούνται οι διοριστέοι από το ΑΣΕΠ.Σας ευχαριστώ και εύχομαι να επιληφθείτε επί του θέματος.Αν και είμαι κατά της έκθεσης των προσωπικών προβλημάτων κλπ του καθενός.. αλλά παρ' όλα αυτά θέτει ένα σημαντικό ζήτημα. Και δεν έχω καταλάβει με ποια λογική είχε θεσπιστεί να έχουν προτεραιότητα όλες οι άλλες κατηγορίες και στο τέλος οι του ΑΣΕΠ. Αν κάποιος γνωρίζει την επίσημη νομική εξήγηση ας το αναφέρει.Επίσης, για το προηγούμενο με τις συνελεύσεις.. το κράτος δεν με θεωρεί ακόμα έτοιμο να είμαι ούτε καν ωρομίσθιος, οπότε δεν μπορώ ακόμα να συμμετέχω στα συνδικαλιστικά όργανα Ειλικρινα ωρες ωρες ...οταν γραφετε τετοια... Τι είχε δηλαδή; Απορία εξέφρασα και δεν έλαβα ακόμα απάντηση. Για ποιον - νομικά - λόγο πρώτα διορίζονται οι του 40% και 24μηνο και τελευταίοι οι του ΑΣΕΠ;Σε άλλο θέμα τώρα.. η ΠΕΑΕ συνεχίζει - μεταξύ άλλων - το σύνθημα "κατάργηση του ΑΣΕΠ". Και ναι, συμφωνώ στους μαζικούς διορισμούς κλπ κλπ, αλλά αυτό, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Πρέπει πρώτα να αλλάξουν άλλα πολλά μέχρι να φτάσουμε σε άμεσους διορισμούς πτυχιούχων (αν φτάσουμε ποτέ δηλαδή..). Στο ενδιάμεσο μεταβατικό διάστημα (που μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια) αναγκαστικά ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει κριτήριο επιλογής, Αντί, λοιπόν, να προτάσσουμε την κατάργησή του, καλύτερα να απαιτούμε όλες τις υπόλοιπες αλλαγές που σταδιακά θα και αυτή τη στιγμή είναι μέσω ΑΣΕΠ και γι' αυτό πρέπει να το στηρίζουμε και να απαιτούμε και βελτίωσή του! οδηγήσουν στην κατάργησή του.Και για όσους λένε ότι π.χ. κακώς εξετάζεται το γνωστικό κλπ.. όταν βλέπω από τα αποτελέσματα πτυχιούχων φυσικών, που δεν μπορούν να πιάσουν τη βάση στο γνωστικό της φυσικής (δεν λέω να γράψουν άριστα), ε τότε κάτι δεν πάει καλά. Ξέρω πολύ καλά πως κάποιοι έχουν πάρει πτυχία νύχτα και αυτοί δεν αξίζουν να διδάσκουν στα σχολεία. Καλώς, λοιπόν, υπάρχει στην παρούσα φάση το κοσκίνισμα μέσω ΑΣΕΠ (με τις όποιες ατέλειές του που πρέπει να διορθωθούν).