*

Αποστολέας Θέμα: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!  (Αναγνώστηκε 4435 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sotirios1977

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 64
    • Προφίλ
Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« στις: Νοεμβρίου 16, 2009, 07:17:18 pm »
Επειδή έχω διαβάσει αρκετές ενδιαφέρουσες απόψεις για κατάργηση του ΑΣΕΠ με παράλληλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που χάνονται σε  νήματα που αφορούν άλλα ζητήματα και επειδή πιστεύω ότι καλό είναι να εκφραστούν σε ένα θέμα και να υπάρχουν σε αυτό το φόρουμ ξεκινάω αυτό το θέμα.
Έτσι, επαναφέρω μια πρόταση που έκανα σε άλλο νήμα, με αφορμή τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας. Ακολουθεί η πρόταση μου:

Νομίζω ότι το όλοι από ΑΣΕΠ είναι υποβάθμιση του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού.
Τα υπόλοιπα που διάβασα ως δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας φαίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Φυσικά, στις λεπτομέρειες πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες, δεν μπορεί να τα βλέπουμε όλοι ίδια τα πράγματα.

Μόνο ΑΣΕΠ τι σημαίνει;
Όσοι έχουν παιδαγωγική κατάρτιση και δεν πέρασαν εξετάσεις ΑΣΕΠ είναι χειρότεροι από αυτούς που πέρασαν ΑΣΕΠ και δεν έχουν παιδαγωγική κατάρτιση;
Το ΑΣΕΠ πρέπει να αντικατασταθεί από ένα πανεπιστήμιο παιδαγωγικών επιστημών και ερευνών.

Η πρόταση μου έχει δυο σκέλη, που είναι τα εξής:

1)
Διορισμοί μέσω των πινάκων που δεν περιλαμβάνουν μόνο επιτυχόντες ΑΣΕΠ ή μόνο αποτυχόντες, τους περιλαμβάνουν και τους 2.
Τους περιλαμβάνουν όλους αυτή τη στιγμή. Ο κόπος και οι θυσίες του ωρομίσθιου, καθώς και η επιτυχία στον ΑΣΕΠ ας μην ισοπεδώνονται. Και οι δυο κατηγορίες είμαστε άνθρωποι που προσπάθησαν. (Εξ άλλου αρκετοί από τους επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ έχουν κερδίσει ως "ανταμοιβή" για αυτή την επιτυχία τους την κλήση ως ωρομίσθιοι και γνωρίζουν τον κόπο και τις θυσίες του ωρομίσθιου. Πολλοί επίσης ωρομίσθιοι έχουν δώσει ΑΣΕΠ επιτυχημένα ή αποτυχημένα και γνωρίζουν τον κόπο, το κόστος πολλές φορές, την αγωνία και αυτού που έδωσε ΑΣΕΠ.) Διορισμοί μέσω των πινάκων που ήδη υπάρχουν και οι οποίοι καλό είναι να κλειδώσουν.
Κατάργηση του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς και κατάργηση της ωρομισθίας.
Δηλ. μεταβατική περίοδος 6 ετών με διορισμούς μόνο από τους πίνακες. Διορισμοί αναπληρωτών και μόνιμων. Από τους υπάρχοντες πίνακες.
(Φυσικά αυτή η πρόταση αποτελεί μια κεντρική πρόταση, όπου κάποιος μπορεί να κρίνει ότι ελλιπής και πρέπει π.χ. να προβλέπονται ποσοστά που να καλύπτουν και άλλες κατηγορίες και να έχει δίκιο στην πρόταση του.)

2) Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση επι της ουσίας

Μελέτη, σχεδιασμός και προγραμματισμός για 2 χρόνια και έναρξη λειτουργίας τον Σεπτέμβριο του 2011 ή 2012 ενός πανεπιστημίου παιδαγωγικών επιστημών και ερευνών  από το οποίο θα βγαίνουν και στο οποίο προφανώς θα σπουδάζουν από το 2011 ή 2012 οι μελλοντικοί καθηγητές και δάσκαλοι όλων των ειδικοτήτων και από το 2015 ή 2016 θα αποτελούν το 100% των νεοδιορισμένων.
Εισαγωγή σε αυτό το Πανεπιστήμιο όσων χρειάζονται μόνο ως εκπαιδευτικοί. Δηλ. εισακτέοι που θα μπορούν να αυξομειώνονται 20% ίσως (όσο κρίνεται απαραίτητο πάντως), ώστε να υπάρχει 100% απορρόφηση των αποφοίτων σε ορίζοντα το πολύ ενός-δυο ετών μετά την αποφοίτηση τους.





Είναι μια ιδέα που έχει εκφραστεί και στο παρελθόν και που θα βοηθήσει να υπάρχει πραγματικά συνείδηση σε όλους τους δασκάλους και καθηγητές του ρόλου τους ως παιδαγωγών. Προφανώς υπάρχουν και άλλες. Μία που διαφαίνεται τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας είναι η ίδρυση σχολών παιδείας και εκπαίδευσης σε μερικά από τα υπάρχοντα πανεπιστήμια, που αν το υπουργείο παιδείας εκτιμά ότι αυτο μπορεί να κάνει προς το παρών δεν είναι μια κακή λύση, αλλά θα πρέπει να θεωρείται μια προσωρινή παρέμβαση.



Είναι όμως ιστορική ευκαιρία να κλειδώσουν οι πίνακες. Κάτι στο οποίο οι πιο πολλοί φαίνεται να συμφωνούν. Είναι ιστορική ευκαιρία για κατάργηση της ωρομισθίας και του ΑΣΕΠ την ίδια στιγμή.
Παράλληλα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση επί της ουσίας με σχεδιασμό και ίδρυση του Πανεπιστημίου Παιδαγωγικών Επιστημών και Ερευνών, που θα προετοιμάζει όλους τους μελλοντικούς παιδαγωγούς να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις.



Κλείνοντας να σημειώσω ότι οι δυο αυτές προτάσεις δεν μπορούν να σταθούν η μία χωρίς την υλοποίηση της άλλης.
Δεν έχει νόημα να καταργηθεί δηλ. ο ΑΣΕΠ αν παράλληλα δεν δοθεί ουσιαστική λύση στην κατάρτιση του μελλοντικού παιδαγωγού.
Όπως δεν έχει νόημα να τιμωρείς τους σημερινούς και του πρόσφατου παρελθόντος εκπαιδευτικούς, που προσπάθησαν με ορισμένους και γνωστούς κανόνες όταν θέλεις να αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους ως ρόλο παιδαγωγού.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:58:38 »

Αποσυνδεδεμένος xenos

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 686
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 16, 2009, 07:29:16 pm »
μία ερώτηση  μόνο...τι δουλειά κανεις;;;

Αποσυνδεδεμένος Marw 5

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 30
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 16, 2009, 07:40:38 pm »
Σε όλες τις χώρες υπάρχει ένα σύστημα που διαλέγει ποιος μπαίνει στο δημόσιο σχολείο. Στην Ελλάδα αυτός είναι ο ΑΣΕΠ γιατί υπάρχει ΤΟΣΟ βύσμα που μόνο οι γραπτές εξετάσεις μπορουν να είναι αδιάβλητες.

Το ίδιο γίνεται και με τις πανελλήνιες!!!
 Καλή ή κακή διαδικασία αυτήν έχουμε.Σε μία χώρα που 8έλουν να μπουν ΟΛΟΙ στο δημόσιο ΔΕΝ γίνεται δεν είναι εφικτό.Καλό κακός αυτόν έχουμε και από αυτόν έχουμε ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες.
Κανείς δεν 8έλει να δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα για 400 και 500 ευρώ και με 12ωρα.
Είναι δυνατόν σε αυτή τη χώρα να μπουν ΟΛΟΙ στο δημόσιο??? ΟΧΙ!

Για αυτό κα διαβάζουμε στα 35 και στα 40.
Δεν είναι υποχρεωτικό το δημόσιο. Εκεί πάμε για κάτι καλύτερο.Δεν γίνεται λοιπόν αυθαίρετα να παίρνεις μία 8έση που την 8έλουν άλλοι 6-7 χιλιάδες??!!
Ωραία είναι να λέμε , ναι να μπούμε όλοι και η κακιά η διαμαντοπούλου, αλλά το ξέρουμε ΟΛΟΙ οτι μόνο με ΚΚΕ 8α γίνει αυτό!!!Αλλά και πάλι ούτε το ΚΚΕ δε 8α μποτούσε να βολέψει ΤΟΣΟΥΣ φιλολογους και γυμναστες!!!

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 342
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 16, 2009, 10:00:52 pm »
Ο  διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν πιστοποιεί τις γνώσεις των μελλοντικών εκπαιδευτικών (και όχι παιδαγωγών) σε θέματα μόνο παιδαγωγικής και διδακτικής, αλλά και στα γνωστικά τους αντικείμενα. Άλλωστε υπάρχουν τομείς και τμήματα που έχουν την παιδαγωγική επάρκεια  (βλ. νόμο 2525/7 που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται ακόμα). Ο διαγωνισμός, λοιπόν, όσο σκληρός κι αν είναι, αποφασίστηκε γιατί δυστυχώς ο αριθμός των εκπαιδευτικών είναι πολύ μεγάλος και οι θέσεις που υπάρχουν λίγες. Κανονικά θα έπρεπε να ισχύει άλλο μέτρο που να σέβεται τις σπουδές, τους βαθμούς και τα προσόντα των μελλοντικών εκπαιδευτικών. Πάντως, όπως έχω γράψει και αλλού, η παιδαγωγική κατάρτιση των τμημάτων εκείνων που δεν την έχουν είναι αναγκαία. Και όσο για αυτό που γράφτηκε περί ίδρυσης πανεπιστημίου παιδαγωγικών επιστημών, θα επισημάνω πως τομείς που θεραπεύουν την παιδαγωγική επιστήμη υπάρχουν. Αυτοί μπορούν να αναλάβουν την πιστοποίηση της επάρκειας, όπως προσφέρουν ήδη κάποια μαθήματα και ασκήσεις σε προπτυχιακό επίπεδο όλων των άλλων τμημάτων.
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:58:38 »

Αποσυνδεδεμένος sotirios1977

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 64
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 17, 2009, 09:44:39 pm »
Marw5 στο Πανεπιστήμιο της εν λόγω μεταρρύθμισης προφανώς θα μπαίνουν όλοι με Πανελλήνιες.
Προτείνω μάλιστα να ισχύει αυτό για όλους, χωρίς ειδικές κατηγορίες που θα μπαίνουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Συμφωνούμε επίσης στο ότι δεν χρειάζονται όλοι στο δημόσιο. Γι αυτό και προτείνω να υπάρχει αριθμός φοιτητών του εν λόγω Πανεπιστημίου που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες (θα αυξομειώνεται δηλ. με μόνο κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες).

Ioannis! από τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας διαπίστωσα ότι θέλει τον εκπαιδευτικό να έχει αυξημένη ικανότητα να σταθεί στην τάξη. Η πρόταση λοιπόν αυτή  έρχεται έχοντας υπ' όψιν τις προθέσεις της, όπως προκύπτουν μέσα από τις δηλώσεις της.
Δεν βλέπω το πως εξυπηρετεί ο διαγωνισμός καλύτερα από την παιδαγωγική κατάρτιση στο να ετοιμάσει δασκάλους και καθηγητές που θα μπορέσουν να σταθούν στην τάξη. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι μπορούν να υπάρξουν και άλλα σχήματα όπως αυτά που προτείνεις, αλλά νομίζω δεν μπορούν να είναι αυτά τα σχήματα παρά μια προσωρινή παρέμβαση.
Το Πανεπιστήμιο Παιδαγωγικών Επιστημών και Ερευνών προφανώς μπορεί να προκύψει αξιοποιώντας υπάρχοντες τομείς που θεραπεύουν την παιδαγωγική επιστήμη, στο μέγιστο βαθμό. Αλλά κυρίως μετασχηματίζοντας αυτούς τους τομείς και διαμορφώνοντας κάτι ουσιαστικά καινούργιο.

Paraxenos ένας από όλους είμαι...πρώην ωρομίσθιος της ΠΔΣ,  απόφοιτος της ΑΣΠΑΙΤΕ, επιτυχών στον τελευταίο ΑΣΕΠ, αποτυχών σε δυο άλλους, αναπληρωτής φέτος. Ένας από όλους που προσπαθούν.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 342
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 19, 2009, 02:04:51 am »
Sotirios1977, η παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών μας αποτελεί και προσωπικά βασική προτεραιότητα όσον αφορά στη σωστή προετοιμασία των δημοδιδασκάλων και καθηγητών μας, ώστε να αναλάβουν επιτυχώς το εκπαιδευτικό έργο. Η υπουργός απλώς επαναλαμβάνει βασικές αρχές της Παιδαγωγικής. Πέρα όμως από τα παιδαγωγικά μαθήματα που θα διδάσκονται οι φοιτητές του πανεπιστημίου που αναφέρεις , τι γίνεται όσον αφορά στα γνωστικά αντικείμενα; Και μπορεί ένα τέτοιο ίδρυμα να αντικαταστήσει τα τμήματα που θεραπεύουν τις οικείες επιστήμες: από την Παιδαγωγική έως τη Φιλολογία, τη Φυσική κ.ο.κ. Επίσης ακόμα και η ονομασία "Πανεπιστήμιο Παιδαγωγικών Επιστημών" δεν είναι εύστοχος, έτσι όπως το νοείς.Γιατί Παιδαγωγικές Επιστήμες ή καλύτερα Επιστήμες της Αγωγής είναι οι κλάδοι της Παιδαγωγικής όπως Διδακτική, Φιλοσοφία της Παιδείας, Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, Ιστορίας της Εκπαίδευσης, Ψυχοπαιδαγωγική κτλ., όπως υπάρχουν στους αντίστοιχους Τομείς των πανεπιστημίων μας. Τι τμήματα θα έχει όμως αυτό το ίδρυμα; Τμήμα καθηγητών φιλολόγων ή μαθηματικών για παράδειγμα στο πρότυπο των τμημάτων της δημοτικής; Δεν μπορώ να φανταστώ τη δομή του. Η καλύτερη λύση είναι κατά τη γνώμη μου ό,τι προβλέπει ο Νόμος 2525/97 που κακώς δεν εφαρμόζεται ακόμα.
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

phoebe

  • Επισκέπτης
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 19, 2009, 08:03:55 am »
Σε όλες τις χώρες υπάρχει ένα σύστημα που διαλέγει ποιος μπαίνει στο δημόσιο σχολείο. Στην Ελλάδα αυτός είναι ο ΑΣΕΠ γιατί υπάρχει ΤΟΣΟ βύσμα που μόνο οι γραπτές εξετάσεις μπορουν να είναι αδιάβλητες.

Το ίδιο γίνεται και με τις πανελλήνιες!!!
 Καλή ή κακή διαδικασία αυτήν έχουμε.Σε μία χώρα που 8έλουν να μπουν ΟΛΟΙ στο δημόσιο ΔΕΝ γίνεται δεν είναι εφικτό.Καλό κακός αυτόν έχουμε και από αυτόν έχουμε ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες.
Κανείς δεν 8έλει να δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα για 400 και 500 ευρώ και με 12ωρα.
Είναι δυνατόν σε αυτή τη χώρα να μπουν ΟΛΟΙ στο δημόσιο??? ΟΧΙ!

Για αυτό κα διαβάζουμε στα 35 και στα 40.
Δεν είναι υποχρεωτικό το δημόσιο. Εκεί πάμε για κάτι καλύτερο.Δεν γίνεται λοιπόν αυθαίρετα να παίρνεις μία 8έση που την 8έλουν άλλοι 6-7 χιλιάδες??!!


Το'χω πει και εγω αυτό σε άλλο post! Δεν ακούει κανείς όμως.... Ο καθένας κοιτάει να βολέψει τον εαυτό του και δεν ενδιαφέρεται για το εκπαιδευτικό σύστημα ούτε για την παιδεία, δυστυχώς, Στη Γαλλία είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση που για να διοριστείς στο Δημόσιο θα πρέπει να έχεις Μεταπτυχιακό συναφές με το αντικείμενο! (και εκεί γίνεται μεταρρύθμιση) Και εκεί υπάρχουν οι δόκιμοι καθηγητές και αυτή η Σχολή για την οποία μιλάει ο συνάδελφος (Ινστιτούτα για την ακρίβεια-IUFM)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 19, 2009, 08:09:15 am από phoebe »

nickitol

  • Επισκέπτης
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 19, 2009, 08:50:49 am »
Συμφωνώ κατά βάση με το sotiris. Τόση πίεση γι α έναν ήδη πτυχιούχο Πανεπιστημιακής Σχολής για μια κ...θέση των 1200 ευρώ το μήνα  είναι υπερβολή. Δηλαδή να μας βγαίνει  η πίστη τόσο καιρό για ένα τίποτα, γι α μία αβεβαιότητα,  απλά να διαβάζουμε, να δίνουμε ΑΣΕΠ, πάλι ΑΣΕΠ και αν δεν γίνει κάτι δεν πειράζει έχει ο Θεός. Πιστεύετε ότι υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που δαπανά τόσα χρόνια για μία αβεβαιότητα?? Θα γινόταν κανείς ας πούμε γιατρός ο οποίος θα ξόδευε τόσα χρόνια σπουδών (όπως και εμείς τρέχοντας για μόρια) αν ήξερε ότι στο τέλος τον περίμεναν 1000-1200 ευρώ και αυτά όχι σίγουρα??Καλύτερη ενημέρωση από πριν λοιπόν και περιορισμό εισακτέων σχολής.  Ή μήπως περιορισμός εισακτέων σημαίνει θα στεναχωρηθούν τα παιδιά οι καθηγητες οι πανεπιστημιακοί? Αυτοί την πάρτυ τους κοιτάνε (όχι όλοι) .

Αποσυνδεδεμένος utenar

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1545
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 19, 2009, 09:28:00 am »
Κανείς δεν 8έλει να δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα για 400 και 500 ευρώ και με 12ωρα.

Και ποιος σου ειπε οτι θελουμε να δουλευουμε στον δημοσιο για 300 ευρω??

Παράθεση
Είναι δυνατόν σε αυτή τη χώρα να μπουν ΟΛΟΙ στο δημόσιο??? ΟΧΙ!

Αν υπαρξει περισσοτερη συνεπεια στο δημοσιο, αντιστοιχη του ιδιωτικου τομεα, τοτε αυτοματως ενας αριθμος πτυχιουχων που θελει να μπει στο δημοσιο γι'αλλους λογους περαν της αγαπης για την εκπαιδευση, δε θα θελει να μπει. Το ωραριο του καθηγητη ειναι υποχρεωτικα 8-2.

Αποσυνδεδεμένος utenar

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1545
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 19, 2009, 09:51:19 am »
Πιστεύετε ότι υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που δαπανά τόσα χρόνια για μία αβεβαιότητα?? Θα γινόταν κανείς ας πούμε γιατρός ο οποίος θα ξόδευε τόσα χρόνια σπουδών (όπως και εμείς τρέχοντας για μόρια) αν ήξερε ότι στο τέλος τον περίμεναν 1000-1200 ευρώ και αυτά όχι σίγουρα??

Ακριβως! Πηραμε πτυχιο, περασαμε ΑΣΕΠ, αποκτησαμε προϋπηρεσια, καιρος να διοριστουμε! >:( Αυτη την υποσχεση μας εδωσε το ελληνικο κρατος, καιρος να την τηρησει!

Συμφωνω με τον sotirios1977 στην αμεση καταργηση της ωρομισθιας και τη μεταβατική περίοδο (5-6 ετών το πολυ) με διορισμούς αναπληρωτων και μονιμων αποκλειστικα (ή κατα το μεγαλυτερο ποσοστο) από τον Ενιαιο Πινακα. Πιστευω οτι οι διορισμοι απο τον Ενιαιο Πινακα θα ειναι δικαιοτεροι απο τους αλλους τρεις πινακες (Διορισμων, 30μηνο, 24μηνο+ΑΣΕΠ), γιατι ο Ενιαιος συμπεριλαμβανει τα μορια του ΑΣΕΠ και της προϋπηρεσιας και ΔΕΝ απαιτει αναμονη μεχρι τη συμπληρωση του 24μηνου/30μηνου. Οποιος ειναι ψηλα στον Ενιαιο, ειναι σιγουρα ψηλα και στους αλλους πινακες - ο 40% ειναι πιο αδικος γιατι ατομα που εχουν πολλα μορια απο ΑΣΕΠ και βρισκονται ψηλα στον Ενιαιο βλεπουν να διοριζονται με τον 40% ατομα που ειναι πολλες θεσεις απο κατω τους. Διορισμοι αποκλειστικα απο τον Ενιαιο, λοιπον!

Αποσυνδεδεμένος marias

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1098
    • Προφίλ
    • www.dailytech.gr
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 19, 2009, 10:10:10 am »
Πώς σας φαίνεται: διορισμός από τον πίνακα διοριστέων, αλλά με προυπόθεση την επιτυχία σε ένα ΑΣΕΠ;
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 19, 2009, 12:20:58 pm από marias »

Αποσυνδεδεμένος sotirios1977

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 64
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 09:19:13 pm »
Ioannis!, προσωπικά δε νομίζω ότι είμαι ο κατάλληλος να αποφασίσω το ποιά θα είναι η δομή του Πανεπιστημίου Παιδαγωγικών Επιστημών και Ερευνών. Πάντως θα μπορούσα να πω ότι η δομή του εν λόγω Πανεπιστήμιου καλό θα ήταν να αποφασιστεί μετά από πρόταση ενός Ινστιτούτου που κάνει μελέτες και ειδικεύεται σε θέματα της εκπαίδευσης και ειδικότερα της τυπικής εκπαίδευσης. (Έναν ρόλο που θα μπορούσε ίσως να παίξει το Πανεπιστήμιο Παιδαγωγικών Επιστημών και Ερευνών αρκετά χρόνια μετά την ίδρυση του.)

Αποσυνδεδεμένος panos2

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2465
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 09:59:44 pm »
sotirios, στα 6 χρόνια που προτείνεις δεν θα απορροφηθεί ο τεράστιος αριθμός αδιόριστων εκπαιδευτικών. Αυτοί τι θα κάνουν μετά; Θα πρέπει ίσως να κάνουν κάτι σαν εξομοίωση.....;  Μετά οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα είναι πάλι πολλοί....
Επίσης στα 6 χρόνια θα έχουν αλλάξει τουλάχιστον 2 κυβερνήσεις και οι καινούριοι απόφοιτοι των παιδαγωγικών επιστημών θα βρουν σίγουρα ένα διαφορετικό τοπίο από αυτό που είχαν και έχεις φανταστεί! Δεν αναφέρεις το ποιο σημαντικό: Πως θα πετύχεις αξιοκρατικές μεθόδους πρόσληψης χωρίς ΑΣΕΠ και χωρίς να αφήνεις το περιθώριο να επικρατήσουν πάλι τα Κ.. βύσματα από το πανεπιστήμιο μέχρι το υπουργείο. Στην Ελλάδα ζούμε...
Μπορούμε όμως να σκεφτούμε αισιόδοξα και να ψάξουμε λύσεις σε όλα τα παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος sartr

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 264
  • hesta la vista
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Προς ένα νέο σχήμα!
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 10:01:42 pm »
Διορισμοί από τον πίνακα προσλήψεων εννοείτε, στον οποίο μετράνε τα μόρια άνω του 55 από τον τελευταίο ΑΣΕΠ και τα μισά του προηγούμενου αλλά και τα μόρια προϋπηρεσίας από δυσπρόσιτα λογίζονται διπλά.
Αν είναι να γίνονται από κει οι διορισμοί τότε θα πρέπει τα μόρια δυσπροσίτων να λογίζονται με πολύ χαμηλότερο συντελεστή , π.χ. 1.1 και να μετράνε αθροιστικά τα μόρια από ΑΣΕΠ όπως και αυτά της προϋπηρεσίας.

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182861
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 732
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 1
Επισκέπτες: 681
Σύνολο: 682

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.095 δευτερόλεπτα. 34 ερωτήματα.