*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και τριετία  (Αναγνώστηκε 226873 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bubblegum

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Νεοδιόριστοι και τριετία
« Απάντηση #770 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 01:25:32 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:29:32 »

Αποσυνδεδεμένος dsouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #771 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 02:07:12 pm »
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10315
Επιτέλους κατι αρχίζει να κινείται !!! Οι νεοδιοριζόμενοι δεν είναι σκουπίδια να τους πετάνε απο δω και απο κει.

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #772 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 07:10:00 pm »
Εμείς είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό. Είναι δυνατόν μόνο 35 υπογραφές; Μου φαίνεται απαράδεκτο. Δηλαδή, όλοι οι υπόλοιποι νεοδιόριστοι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας είναι ικανοποιημένοι; Θεωρούν ότι η τριετής παραμονή είναι μια χαρά και δεν έχουν κανένα πρόβλημα;;; Θα έπρεπε όλοι μαζί να είχαμε ξεσηκωθεί. Αντ' αυτού... αντίσταση του καναπέ κάνουμε όλοι (χωρίς να εξαιρώ και των εαυτό μου, για να μην παρεξηγηθώ)! Πώς θα πετύχουμε οτιδήποτε έτσι;;;
(όσον αφορά στον αριθμό φαξ, θα το ελέγξω τη Δευτέρα που θα πάω και πάλι σχολείο γιατί - εκτός όλης της άλλης τύχης μου - έχω χτυπήσει άσχημα το πόδι μου και από την Τετάρτη δεν έχω πάει).
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...

Αποσυνδεδεμένος dsouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #773 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 07:18:11 pm »
Σίγουρα θα υπογράψουν και άλλοι. Στο σχολείο που είμαι υπάρχουν δύο συνάδελφοι που θα υπογράψουν χωρίς να μετέχουν στο φόρουμ. Το πρόβλημα είναι οτι είμαστε διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλαδα  και είναι λίγο δύσκολο να συνεννοηθούμε. Άλλωστε δεν γνωρίζουμε αν έχουν όλοι πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:29:32 »

Αποσυνδεδεμένος iex

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #774 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 11:09:47 am »
Αγώνας για να φύγει η διάταξη και να μπορούμε να κάνουμε χαρτιά για μετάθεση.
ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΤΡΙΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Αποσυνδεδεμένος iex

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #775 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 11:13:34 am »
Ακόμα και αν δεν πάρει πίσω τη διάταξη το Νοέμβριο να πάμε όλοι στις δευτεροβάθμιες και να απαιτήσουμε να κάνουμε αίτηση μετάθεσης και αν μας πουν δεν έχετε δικαίωμα να τους πούμε ότι μέχρι τον Απρίλιο που βγαίνουν οι αποφάσεις μπορεί να έχει αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου.

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #776 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 04:18:42 pm »
Ακόμα και αν δεν πάρει πίσω τη διάταξη το Νοέμβριο να πάμε όλοι στις δευτεροβάθμιες και να απαιτήσουμε να κάνουμε αίτηση μετάθεσης και αν μας πουν δεν έχετε δικαίωμα να τους πούμε ότι μέχρι τον Απρίλιο που βγαίνουν οι αποφάσεις μπορεί να έχει αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου.

Δεν είναι λύση αυτό, μην ξεχνάς ότι σχεδόν όλοι στα γραφεία είναι συνάδελφοί μας, πώς θα δεχτούν αίτηση????
Και αν ήταν έτσι, γιατί όλοι των παλαιότερων ετών που διορίστηκαν στα δυσπρόσιτα δεν έκαναν το ίδιο με το έτσι θέλω???Και μην  πεις ότι το ήξεραν, γιατί οι περισσότεροι με το ναι σε όλα βρέθηκαν στα δυσπρόσιτα.Και ήταν όλοι όσοι όπως εσύ , εγώ και άλλοι, ήμασταν κάτω κάτω στον Ασεπ.Κάντε την προσπάθειά σας με σοβαρότητα και επιχειρήματα για να δείτε αποτέλεσμα.Με το έτσι θέλω δουλειά δεν γίνεται.

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #777 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 04:31:00 pm »
Συνάδελφε, Magda, κάνεις ένα σημαντικό λάθος. Είναι υποχρέωση (και το λέω ρητά και κατηγορηματικά) της διοίκησης να δεχθεί οποιαδήποτε αίτηση (βάσιμη ή μη) από κάθε ενδιαφερόμενο. Το αν η αίτηση θα εξετασθεί ή θα απορριφθεί λόγω του 3848 είναι κάτι άλλο. Η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να παραλάβει και να πρωτοκολλήσει την αίτηση και να απαντήσει εντός της νόμιμης προθεσμίας ότι την απορρίπτει αιτιολογημένα. Το να αρνηθεί να την παραλάβει είναι παράνομο και ένδειξη άγνοιας εκ μέρους του αρμόδιου υπαλλήλου. Επομένως, είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να κάνουμε αίτηση μετάθεσης, προκειμένου να έχουμε αιτιολογικό λόγο για να προσφύγουμε (εναντίον της απόρριψης της αίτησης, θίγοντας το ζήτημα της συνταγματικότητας της διάταξης). Όλα όσα σου λέω τα γνωρίζω με βεβαίοτητα γιατί έχω διατελέσει διοικητική υπάλληλος του Δημοσίου για 8 χρόνια. Επομένως, κανένας δεν μπορεί να μας υποδείξει το αν θα κάνουμε ή όχι αίτηση μετάθεσης. Είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα και εξαρτάται από τις προθέσεις του καθενός μας (αν θελήσει δηλαδή να προσφύγει ή όχι).
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 04:32:55 pm από mary02 »

Αποσυνδεδεμένος dsouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #778 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 07:12:15 pm »
Το θέμα δεν είναι αν δεχθούν τις αιτήσεις μετάθεσης των νεοδιόριστων αλλά να καταργηθεί η τριετία. Η πολύ μεγάλη διαφορά με τα δυσπρόσιτα είναι οτι τα επιλέγεις μόνος σου γνωρίζοντας οτι θα μείνεις 2  ή 3 χρόνια στο ίδιο σχολείο. Με τη νέα ρύθμιση στη διάρκεια της τριετίας μπορεί να βρεθείς κάθε χρόνο και σε διαφορετικό σχολείο του ίδιου νομού. Δηλαδή κάθε χρόνο θα πρέπει να αλλάζεις περιοχή, σπίτι , περιβάλλον , σχολείο κλπ. σαν περιφερόμενος θίασος. Αν αυτή είναι συμπεριφορά σε εκπαιδευτικούς μπράβο τους και μπράβο σε όλους μας αν δεν αντιδράσουμε !!!!!

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #779 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 10:06:26 pm »
Συμφωνώ απόλυτα. Ας μην αποπροσανατολιζόμαστε από το στόχο μας. Το μόνο που σκεφτόμουν είναι μήπως θα έπρεπε να γνωστοποιήσουμε την προσπάθειά μας με κάποιον τρόπο προκειμένου να συμμετάσχουν όλοι όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται (και είμαι σίγουρη πως υπερβαίνουν κατά πολύ τους 35). Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει. Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να βρω και να ενημερώσω όλους τους νεοδιόριστους της περιοχής μου αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Επανέρχομαι στην πρόταση να κοινοποιήσουμε τις προθέσεις μας στα εκπαιδευτικά sites και να καλέσουμε ταυτοχρόνως όλους τους νεοδιόριστους που επιθυμούν να συμμέτασχουν.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #780 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 10:40:14 pm »
Μόλις εφυγαν το παιδί μου και ο αντρας μου απο το νησι.Καταλαβαινετε κατασταση.Δεκατριων ετων και την αφηνω μονη της να βγαλει τη χρονια μ'εναν μπαμπα που θα δουλευει μεχρι τις οκτω το βραδυ.Ολοι μου λενε να κανω υπομονη και οτι τα οφελη θα τα δω μετα τα τρια χρονια.Κι αυτα τα τρια ή τεσσερα χρονια απ'την καθημερινοτητα του παιδιου μου ποιος θα μου τα δωσει πισω;Η Διαμαντοπουλου;Μου λενε οτι θα'χω τα λεφτα να τη σπουδασω και να τη βοηθησω σε ο,τι θελει.Δε με πειθουν.Δε βλεπω και κανενα  ευτυχισμενο γυρω μου απ'οσους σπουδασαν ή επιασαν μια θεση στο δημοσιο.Και γιατι δηλαδη να σκεφτομαι μονο το αυριο;Το σημερα που περνα και το χανω χωρις να ζω οπως θελω που θα το ξαναβρω;Μαλλον ειστε πιο ψυχραιμοι απο εμενα.Εγω σχεδον πηρα την αποφαση.Αν μεινω αυτη την εβδομαδα ολοκληρη θα ειναι υπερβαση.

Πάρε το παιδί μαζί σου και ηρέμησε.

+++++++++++++++++++++++++++++

ε, ρε προβληματα που εχει ο κοσμος!!!!!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #781 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 10:42:24 pm »
Μόλις εφυγαν το παιδί μου και ο αντρας μου απο το νησι.Καταλαβαινετε κατασταση.Δεκατριων ετων και την αφηνω μονη της να βγαλει τη χρονια μ'εναν μπαμπα που θα δουλευει μεχρι τις οκτω το βραδυ.Ολοι μου λενε να κανω υπομονη και οτι τα οφελη θα τα δω μετα τα τρια χρονια.Κι αυτα τα τρια ή τεσσερα χρονια απ'την καθημερινοτητα του παιδιου μου ποιος θα μου τα δωσει πισω;Η Διαμαντοπουλου;Μου λενε οτι θα'χω τα λεφτα να τη σπουδασω και να τη βοηθησω σε ο,τι θελει.Δε με πειθουν.Δε βλεπω και κανενα  ευτυχισμενο γυρω μου απ'οσους σπουδασαν ή επιασαν μια θεση στο δημοσιο.Και γιατι δηλαδη να σκεφτομαι μονο το αυριο;Το σημερα που περνα και το χανω χωρις να ζω οπως θελω που θα το ξαναβρω;Μαλλον ειστε πιο ψυχραιμοι απο εμενα.Εγω σχεδον πηρα την αποφαση.Αν μεινω αυτη την εβδομαδα ολοκληρη θα ειναι υπερβαση.

Πάρε το παιδί μαζί σου και ηρέμησε.
Αφού ο άντρας σου δουλεύει ως τις 8 το βράδυ....γιατί δεν πήρες εσύ το παιδί μαζί σου που θα τελειώνεις πολύ πιο νωρίς....;;; Μερικά πράγματα είναι απλή λογική και εμείς φέρνουμε την καταστροφή.....και τα παιδιά είναι πολύ πιο ευπροσάρμοστα απ'όσο νομίζουμε..... ??? ??? ???
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #782 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 01:07:00 am »
Ωραία τα λέμε έξω από το χορό! Δεν είναι και πολύ εύκολο για ένα παιδί αυτής της ηλικίας να αλλάξει περιβάλλον, φίλους, σχολεία κ.τ.λ. Άλλωστε, ο καθένας ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά και πράττει αναλόγως. Η συνάδελφος είπε το πρόβλημα της περιμένοντας κατανόηση και όχι ειρωνεία. Αλλά, αυτό θα μας φάει τους εκπαιδευτικούς! Η έλλειψη αλληλοκατανόησης και αλληλεγγύης. Γι' αυτό θα καθόμαστε απλοί θεατές να κοιτάζουμε την εκπαίδευση να καταρρέει στρέφοντας το βλέμμα μόνο σε ό,τι πιστεύουμε ότι μας αφορά άμεσα. Το ξέρετε ότι τα μισά βιβλια του Λυκείου δεν υπάρχουν στα σχολεία (τουλάχιστον στο  νησί που βρίσκομαι); Το ξέρετε ότι σε ακριτικούς νομούς οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να ζητούν χρήματα από τους γονείς προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα της θέρμανσης, καθώς τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών δεν επαρκούν; Το ξέρετε ότι είναι πλέον πάγια τακτική να ζητούνται χρήματα από τους γονείς για γραφική ύλη στα νηπιαγωγεία; Ότι η δωρεάν παιδεία έχει μείνει κενό γράμμα; Το ξέρετε ότι ο νόμος 3848 που προβλήθηκε με το ψευδέστατο "Πρώτα ο μαθητής" δεν κάνει καμία μνεία στους μαθητές παρά μόνο στους εκπαιδευτικούς; Ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας να διεκδικούμε το καλύτερο τόσο για εμάς τους ίδιους (ναι, γιατί αν εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι, δεν είναι δυνατόν να παράγουμε αξιόλογο έργο) όσο και τους μαθητές μας; Έχω απογοητευτεί ολοκληρωτικά από την εκπαίδευση. Και να σκεφτεί κανείς ότι εγκατέλειψα μόνιμη δουλειά για να κάνω αυτό που αγαπάω. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα...

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #783 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 01:28:29 am »
Ωραία τα λέμε έξω από το χορό! Δεν είναι και πολύ εύκολο για ένα παιδί αυτής της ηλικίας να αλλάξει περιβάλλον, φίλους, σχολεία κ.τ.λ. Άλλωστε, ο καθένας ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά και πράττει αναλόγως. Η συνάδελφος είπε το πρόβλημα της περιμένοντας κατανόηση και όχι ειρωνεία. Αλλά, αυτό θα μας φάει τους εκπαιδευτικούς! Η έλλειψη αλληλοκατανόησης και αλληλεγγύης. Γι' αυτό θα καθόμαστε απλοί θεατές να κοιτάζουμε την εκπαίδευση να καταρρέει στρέφοντας το βλέμμα μόνο σε ό,τι πιστεύουμε ότι μας αφορά άμεσα. Το ξέρετε ότι τα μισά βιβλια του Λυκείου δεν υπάρχουν στα σχολεία (τουλάχιστον στο  νησί που βρίσκομαι); Το ξέρετε ότι σε ακριτικούς νομούς οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να ζητούν χρήματα από τους γονείς προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα της θέρμανσης, καθώς τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών δεν επαρκούν; Το ξέρετε ότι είναι πλέον πάγια τακτική να ζητούνται χρήματα από τους γονείς για γραφική ύλη στα νηπιαγωγεία; Ότι η δωρεάν παιδεία έχει μείνει κενό γράμμα; Το ξέρετε ότι ο νόμος 3848 που προβλήθηκε με το ψευδέστατο "Πρώτα ο μαθητής" δεν κάνει καμία μνεία στους μαθητές παρά μόνο στους εκπαιδευτικούς; Ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας να διεκδικούμε το καλύτερο τόσο για εμάς τους ίδιους (ναι, γιατί αν εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι, δεν είναι δυνατόν να παράγουμε αξιόλογο έργο) όσο και τους μαθητές μας; Έχω απογοητευτεί ολοκληρωτικά από την εκπαίδευση. Και να σκεφτεί κανείς ότι εγκατέλειψα μόνιμη δουλειά για να κάνω αυτό που αγαπάω. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα...
Δεν ειρωνεύτηκα εγώ προσωπικά...αλλά το να κάθεται κάποιος να ανησυχεί τόσο πολύ για το παιδί του την στιγμή που μπορεί να το πάρει και είναι και πιο λογικό καθότι εργάζεται λιγότερες ώρες απ'τον σύζυγο...δεν είναι ειρωνεία,είναι κάτι λογικό...
Και στην Ελλάδα ΔΥΣΤΥΧΩΣ είμαστε υπερπροστατευκοί με τα παιδιά μας,γι αυτό βλέπουμε και τα φαινόμενα γύρω μας τις περισσότερες νέες οικογένειες να τις συντηρούν σε μεγάλο βαθμό οι συντάξεις των παππούδων...γιατί δεν μάθαν στα παιδιά τους κι οι παλιότεροι να είναι υπεύθυνα και να μη φοβούνται την ζωή...!! Και υπευθυνότητα σημαίνει και το να φέρνεις στην ζωή ανθρώπους και να αναλαμβάνεις ευθύνες παιδιών μόνο αν σε παίρνει οικονομικά...όχι τα κάνουμε και έχει ο Θεος...δηλαδή η τσέπη του παππού και της γιαγιάς....!
Το ίδιο ισχύει και για όποιον πιστεύει πως το παιδί θα πάθει ψυχολογικά προβλήματα αν αλλάξει μέρος και σχολείο για 3 χρόνια...τα παιδιά προσαρμόζονται και κοινωνικοποιούνται πολύ πιο εύκολα από μας...κυρίως γιατί είναι παιδιά...δεν έχουν δεύτερες σκέψεις,καχυποψίες και άλλα που αποκτούμε εμείς με τα χρόνια...τα παιδιά τα οδηγεί πιο πολύ το ένστικτο και ο αυθορμητισμός! Μάλλον εμείς τα κάνουμε μη μου άπτου χωρίς να είναι τα ίδια...
Τα παιδιά των στρατιωτικών δηλαδή που ούτως ή άλλως μετακινούνται τι είναι...; Είναι άλλης πάστας παιδιά; Όλα στο μυαλό μας είναι...βαρέθηκα να βλέπω μανάδες που λειτουργούν κατά το "άλλος δεν έκανε παιδί μόνο η Μαριώ τον Γιάννη"
Και επειδή κι εγώ πιστεύω πως ένα κορίτσι 13 ετών είναι καλύτερο να είναι με τη μητέρα του αν τίθεται θέμα αποχωρισμού των γονιών...γι αυτό πρότεινα αυτό...στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου τα παιδιά θέλουν λίγο την προσοχή μας γιατί η αλλαγή απ'το δημοτικό δεν είναι πάντα εύκολη και όταν η μητέρα είναι και εκπαιδευτικός ένα παραπάνω μπορεί να βοηθήσει το παιδί.....
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653