0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10315
Ακόμα και αν δεν πάρει πίσω τη διάταξη το Νοέμβριο να πάμε όλοι στις δευτεροβάθμιες και να απαιτήσουμε να κάνουμε αίτηση μετάθεσης και αν μας πουν δεν έχετε δικαίωμα να τους πούμε ότι μέχρι τον Απρίλιο που βγαίνουν οι αποφάσεις μπορεί να έχει αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου.
Παράθεση από: firenze στις Σεπτεμβρίου 12, 2010, 12:23:22 pmΜόλις εφυγαν το παιδί μου και ο αντρας μου απο το νησι.Καταλαβαινετε κατασταση.Δεκατριων ετων και την αφηνω μονη της να βγαλει τη χρονια μ'εναν μπαμπα που θα δουλευει μεχρι τις οκτω το βραδυ.Ολοι μου λενε να κανω υπομονη και οτι τα οφελη θα τα δω μετα τα τρια χρονια.Κι αυτα τα τρια ή τεσσερα χρονια απ'την καθημερινοτητα του παιδιου μου ποιος θα μου τα δωσει πισω;Η Διαμαντοπουλου;Μου λενε οτι θα'χω τα λεφτα να τη σπουδασω και να τη βοηθησω σε ο,τι θελει.Δε με πειθουν.Δε βλεπω και κανενα ευτυχισμενο γυρω μου απ'οσους σπουδασαν ή επιασαν μια θεση στο δημοσιο.Και γιατι δηλαδη να σκεφτομαι μονο το αυριο;Το σημερα που περνα και το χανω χωρις να ζω οπως θελω που θα το ξαναβρω;Μαλλον ειστε πιο ψυχραιμοι απο εμενα.Εγω σχεδον πηρα την αποφαση.Αν μεινω αυτη την εβδομαδα ολοκληρη θα ειναι υπερβαση.Πάρε το παιδί μαζί σου και ηρέμησε.
Μόλις εφυγαν το παιδί μου και ο αντρας μου απο το νησι.Καταλαβαινετε κατασταση.Δεκατριων ετων και την αφηνω μονη της να βγαλει τη χρονια μ'εναν μπαμπα που θα δουλευει μεχρι τις οκτω το βραδυ.Ολοι μου λενε να κανω υπομονη και οτι τα οφελη θα τα δω μετα τα τρια χρονια.Κι αυτα τα τρια ή τεσσερα χρονια απ'την καθημερινοτητα του παιδιου μου ποιος θα μου τα δωσει πισω;Η Διαμαντοπουλου;Μου λενε οτι θα'χω τα λεφτα να τη σπουδασω και να τη βοηθησω σε ο,τι θελει.Δε με πειθουν.Δε βλεπω και κανενα ευτυχισμενο γυρω μου απ'οσους σπουδασαν ή επιασαν μια θεση στο δημοσιο.Και γιατι δηλαδη να σκεφτομαι μονο το αυριο;Το σημερα που περνα και το χανω χωρις να ζω οπως θελω που θα το ξαναβρω;Μαλλον ειστε πιο ψυχραιμοι απο εμενα.Εγω σχεδον πηρα την αποφαση.Αν μεινω αυτη την εβδομαδα ολοκληρη θα ειναι υπερβαση.
Ωραία τα λέμε έξω από το χορό! Δεν είναι και πολύ εύκολο για ένα παιδί αυτής της ηλικίας να αλλάξει περιβάλλον, φίλους, σχολεία κ.τ.λ. Άλλωστε, ο καθένας ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά και πράττει αναλόγως. Η συνάδελφος είπε το πρόβλημα της περιμένοντας κατανόηση και όχι ειρωνεία. Αλλά, αυτό θα μας φάει τους εκπαιδευτικούς! Η έλλειψη αλληλοκατανόησης και αλληλεγγύης. Γι' αυτό θα καθόμαστε απλοί θεατές να κοιτάζουμε την εκπαίδευση να καταρρέει στρέφοντας το βλέμμα μόνο σε ό,τι πιστεύουμε ότι μας αφορά άμεσα. Το ξέρετε ότι τα μισά βιβλια του Λυκείου δεν υπάρχουν στα σχολεία (τουλάχιστον στο νησί που βρίσκομαι); Το ξέρετε ότι σε ακριτικούς νομούς οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να ζητούν χρήματα από τους γονείς προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα της θέρμανσης, καθώς τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών δεν επαρκούν; Το ξέρετε ότι είναι πλέον πάγια τακτική να ζητούνται χρήματα από τους γονείς για γραφική ύλη στα νηπιαγωγεία; Ότι η δωρεάν παιδεία έχει μείνει κενό γράμμα; Το ξέρετε ότι ο νόμος 3848 που προβλήθηκε με το ψευδέστατο "Πρώτα ο μαθητής" δεν κάνει καμία μνεία στους μαθητές παρά μόνο στους εκπαιδευτικούς; Ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας να διεκδικούμε το καλύτερο τόσο για εμάς τους ίδιους (ναι, γιατί αν εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι, δεν είναι δυνατόν να παράγουμε αξιόλογο έργο) όσο και τους μαθητές μας; Έχω απογοητευτεί ολοκληρωτικά από την εκπαίδευση. Και να σκεφτεί κανείς ότι εγκατέλειψα μόνιμη δουλειά για να κάνω αυτό που αγαπάω. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα...