*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και τριετία  (Αναγνώστηκε 227096 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Νεοδιόριστοι και τριετία
« Απάντηση #784 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 01:31:56 am »
Όσο για τα υπόλοιπα που είπες για την εκπαίδευση με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη και είμαι απ'τα άτομα που δεν κάθομαι με σταυρωμένα χέρια ή να το πω καλύτερα με τα χέρια μόνο πάνω στο πληκτρολόγιο...ούτε βλέπω το δέντρο και χάνω το δάσος...προσπαθώ να βλέπω πάντα και το δάσος.... ???
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:32:43 »

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #785 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 02:15:43 pm »
Δεν είχα πρόθεση να θίξω εσένα προσωπικά (ούτε και κανέναν άλλον, φυσικά!). Απλώς, προσπάθησα να μπω στη θέση της συναδέλφου που είπε τον "πόνο της" και βρήκε τοίχο. Pιστεύω πως πάντοτε τα προβλήματά μας φαντάζουν μεγαλύτερα από όλων των άλλων, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά. Και αυτό και ανθρώπινο είναι και φυσιολογικό. Γι' αυτό, ας δείξουμε λίγη κατανόηση. Σε λίγο ούτε τα λεφτά των παππούδων θα επαρκούν (βλέπε μειώσεις συντάξεων) ούτε και τα δικά μας. Δηλαδή τι να κάνουμε; να μην φτιάξουμε ποτέ οικογένειες;;; (αν και, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, το να κάνει κανείς παιδιά θα θεωρείται extreme sport). Πάντως μπράβο σου που δεν κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια. Εγώ προσωπικά βρίσκομαι πλέον σε αμηχανία: δεν ξέρω τι να κάνω πια. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Και νιώθω εντελώς αδύναμη μπροστά στα άπειρα φαινόμενα καταπάτησης της ελευθερίας μας και απαξίωσης της επαγγελματικής μας ταυτότητας και πορείας. Πραγματικά, μπράβο σου! (το εννοώ, δεν ειρωνεύομαι, προς αποφυγή παρεξηγήσεων το διευκρινίζω...)
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...

Αποσυνδεδεμένος firenze

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #786 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 02:20:30 pm »
Χαιρομαι για την αλληλοκατανοηση και την ανταλλαγη ιδεων που συναντω εδω μεσα.Θα ηθελα μονο να ξερω αν οι δυο συναδελφοι (που δεν ειρωνευτικαν)αφησαν πισω τους παιδια.
Δεν ειμαστε ικανοι να κατανοησουμε ο ενας τον αλλο και περιμενετε την κατανοηση της υπουργου;
Κυριως η ατακα του ανετου συναδελφου"βρε κατι προβληματα που εχει ο κοσμος",τα λεει ολα.
Νομιζω οτι αδικα μαζευετε υπογραφες μια και τιποτε δεν σας προβληματιζει εσας.

Εγω βρηκα τον τροπο και στο παιδι μου να παω και τη θεση μου να μη χασω.
Εχουν δικιο οι ξενοι που λενε για μας"τον εναν ελληνα να τον φοβασαι,τους δυο καθολου γιατι θα φαγωθουν μεταξυ τους".Τυχαιο;

Αποσυνδεδεμένος setherial

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #787 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 02:23:33 pm »
Δεν νομιζω αν και μισώ το συνθηματάκι .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:32:43 »

Αποσυνδεδεμένος intemperanta

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #788 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 02:28:50 pm »
Πολυ χαλαρα το εχετε παρει ολοι το θεμα! Τι ειναι το παιδι;

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #789 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 02:33:38 pm »

τί σου ελεγα?  μονο το κλαμα σου εμεινε.... Μπραβο σου !!!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #790 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 02:37:39 pm »
Πολυ χαλαρα το εχετε παρει ολοι το θεμα! Τι ειναι το παιδι;

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #791 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 02:53:30 pm »
Χαιρομαι για την αλληλοκατανοηση και την ανταλλαγη ιδεων που συναντω εδω μεσα.Θα ηθελα μονο να ξερω αν οι δυο συναδελφοι (που δεν ειρωνευτικαν)αφησαν πισω τους παιδια.
Δεν ειμαστε ικανοι να κατανοησουμε ο ενας τον αλλο και περιμενετε την κατανοηση της υπουργου;
Κυριως η ατακα του ανετου συναδελφου"βρε κατι προβληματα που εχει ο κοσμος",τα λεει ολα.

Εχουν δικιο οι ξενοι που λενε για μας"τον εναν ελληνα να τον φοβασαι,τους δυο καθολου γιατι θα φαγωθουν μεταξυ τους".Τυχαιο;
Παιδιά δεν άφησα πίσω μου,αλλά τον πατέρα μου τον στερήθηκα από αρκετά μικρή...γι αυτό κάτι καταλαβαίνω....και μάλιστα ίσως και περισσότερα από όσα νομίζουν μερικοί....τουλάχιστον είστε υγιείς και τα παιδιά σας καλά...εγώ έζησα πιο δύσκολες καταστάσεις και ίσως γι αυτό είμαι λίγο απόλυτη καμιά φορά όσον αφορά στα θέματα απόστασης και άλλα τέτοια....και μάλιστα μίλησα για να δώσω μια άλλη οπτική για να δεις πως δεν είναι τόσο τραγικό...αλλά εσύ το μόνο που κατάλαβες είναι αν έχω ή όχι παιδιά.....ποιος τρώγεται με ποιον είναι μεγάλο  θέμα τελικά...;;;
Και ΟΚ....ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟ
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #792 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 02:55:20 pm »

Εγω βρηκα τον τροπο και στο παιδι μου να παω και τη θεση μου να μη χασω.Εχουν δικιο οι ξενοι που λενε για μας"τον εναν ελληνα να τον φοβασαι,τους δυο καθολου γιατι θα φαγωθουν μεταξυ τους".Τυχαιο;

??? ??? ???
Ποιος τρόπος;;
Απ' ότι λές βρήκες τον τρόπο μόνη σου χωρίς να συμμετέχεις σε συλλογικές διεκδικήσεις...
Κλάψε - κλάψε, κάτι έκανες, κάτι βρήκες... Εύχομαι να είναι η έλευση ενός δεύτερου παιδιού και όχι άλλα "κόλπα". Αν ισχύει το δεύτερο είχαν δίκιο οι συνάδελφοι αν σε ειρωνεύτηκαν... Κάτι που δεν μου άρεσε, αλλά μάλλον μπόρεσαν να διαβάσουν ανάμεσα στις γραμμές του κειμένου που έστειλες...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 02:58:02 pm από panos2 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #793 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 02:59:25 pm »
Όλα αυτά μου θύμισαν (το τονίζω, απλά θύμισαν..) κάποιες αλήθειες, όπως: όποιος κλαίγεται πολύ, έχει λιγότερα θέματα από αυτούς που απλά τα αντιμετωπίζουν χωρίς κλάψες.
Στο θέμα μας τώρα.. η τριετία παραμένει τελικά; Α, και κάτι ακόμα.. ο νέος ΑΣΕΠ πότε θα γίνει;;;;;;;;;;; Μάρκο έμαθες νεότερα από τις πηγές σου;;;;
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #794 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 02:59:44 pm »
ειναι στο χερι του γονιου το παιδι να περνα καλα. Εμεις ειμαστε αυτοι που τα δημιουργουμε τα προβληματα.
το παιδι, δεν ξερει ουτε την αισθηση του τοπου, ουτε του χρονου,ουτε της αποστασης....και αν δεν περνα καλα υπευθυνοι ειμαστε εμεις και οχι η διαμαντοπουλου..

σκεφτηκες οτι αν εσυ τακτοποιηθηκες αλλου, και καλα εκανες (το κλαμα τυπου
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:12:29 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #795 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:07:21 pm »
Όταν διορίστηκα πήγα σε ένα απομακρισμένο νησί, από αυτά που είναι στην κυριολέξία στην πινέζα του χάρτη.
Εγώ δεν νοιαζόμουν και πολύ (είναι οχαρακτήρας μου έτσι) και πήγα με τη σκέψη "θα περάσω καλά όπου και αν πάω".
Είχα συνεδέλφους που ήρθαν με κλάματα. Με τη σκέψη "που έχουμε βρεθεί και τι θα κάνουμε εδώ πέρα 2 χρόνια"
Είχα και συνεδέλφους που ήρθαν με μικρά παιδιά, μάλιστα μία φίλη μου είχε τρία (3) παιδιά, ένα μωρό, ένα στο νηπιαγωγείο και ένα στο δημοτικό. Καταγόταν από άλλη πινέζα του χάρτη, οπότε δεν μπορούσε να πάει συχνά στον άντρα της, αλλά ούτε και αυτός να έρθει (3 αεροπλάνα και 2 ώρες με αυτοκίνητο μετά). Η κοπέλα αυτή, όπως και άλλες μητέρες με παιδιά, έμειναν στο νησί 3 χρόνια προκειμένου να μαζέψουν μόρια για να πάνε όσο πιο ΄κοντά στο σπίτι τους.
Τι έπαθαν τα παιδιά τους; Απολύτως τίποτα! Ήταν δύσκολα, δεν θα πω ψέματα, αλλά δεν ήταν τραγικά. Το πώς θα νιώσουν τα παιδιά εξαρτάται από την αντίδραση των γονέων. Αν οι γονέις όλη μέρα κλαίνε και βρίζουν τη μοίρα τους που τους έριξε στο Α ή στο
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος intemperanta

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #796 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:19:51 pm »

[/quote]

υπαρχουν και πολυ χειροτερα!!!

εσυ πιστευεις οτι ολοι μπορουν να υπηρετουν στο τοπο τους?
ή να φυγουν οι παλαιοτεροι για να παρει τη θεση τους ο νεος  με το παιδι?

συνελθετε...
[/quote]

καλα Μαρκο, ο,τι πεις. Το οτι υπαρχουν και πολυ χειροτερα το ξερουμε, οπως ξερουμε ομως οτι υπαρχουν και πολυ καλυτερα. Και νομιζω οτι για το καλυτερο πρεπει να προσπαθουμε ολοι.
Οσο για τον αντικτυπο που μπορει να εχει κατι τετοιο στην ψυχολογια, αλλα και στη σχολικη ζωη των παιδιων, δε θα σου απαντησω εγω, γιατι και παλι τα δικα σου θα πεις. Καλυτερα να ρωτησεις καποιον ειδικο

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #797 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:20:27 pm »
και σωστη ανατροφη και αγωγη σημαινει πως ο γονιος μεσα στις δυσκολες συνθηκες δειχνει αν πραγματικα αξιζει να ειναι και να λεγεται γονιος. Οταν,ανεξαρτητα απο τις οποιες δυσκολιες, εκεινος κανει το παιδι του να περνα καλα.

στη προκειμενη περιπτωση Πανο μου, φαινοταν οτι το προβλημα ηταν η 3ετια και οχι το παιδι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182656
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144