*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και τριετία  (Αναγνώστηκε 227731 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος k.d.pe03

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Νεοδιόριστοι και τριετία
« Απάντηση #182 στις: Αυγούστου 16, 2010, 08:43:12 pm »
 k.d.pe03  εσύ έχεις πρόβλημα που διορίστηκες???
ναι έχω πρόβλημα και δεν είμαι διατεθιμένη να το αφήσω έτσι!διορίστηκα και Κυκλάδες και θεωρώ ότι είναι εφιάλτης να βρεθώ σε ένα μικρό νησάκι για 3 χρόνια!'ελεος παιδιά!ας με λυπηθεί κάποιος!άσε που απ΄ότι είδα Κυκλάδες διορίστηκας πολοί που δεν θα ήθελα ούτε ζωγραφιστούς να δω!οκ θα τους φάω στη μάπα στην ορκομωσία όχι όμως και 3 ολόκληρα χρόνια!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:03:02 »

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Αυγούστου 16, 2010, 08:53:18 pm »
Παιδιά πρέπει να γίνει κατανοητό και σεβαστό πως όντως η υποχρεωτική 3ετία δημιουργεί μείζον πρόβλημα σε πολλούς, πρόβλημα εντελώς πρακτικό για πολλούς και διάφορους λόγους, πρακτικό αλλά και ψυχοσυναισθηματικό. Αν κάποιος καταφέρει και δημιουργήσει έναν υγιή κύκλο όλα καλά...αν όχι; Πώς θα "παλευθεί" η 3ετία; Τι γίνεται με τις οικογένειες που υποχρεωτικά διχοτομούνται, πόσο μάλλον αν υπάρχουν και παιδιά; Πώς νιώθει ένας σύζυγος που ξέρει πως η γυναίκα του θα απουσιάσει για τουλάχιστον 3 χρόνια από το σπίτι; Πώς νιώθει ένα παιδί που αλλάζει υποχρεωτικά περιβάλλον; Ερωτήματα...

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Αυγούστου 16, 2010, 08:59:54 pm »
ναι έχω πρόβλημα και δεν είμαι διατεθιμένη να το αφήσω έτσι!διορίστηκα και Κυκλάδες και θεωρώ ότι είναι εφιάλτης να βρεθώ σε ένα μικρό νησάκι για 3 χρόνια!'ελεος παιδιά!ας με λυπηθεί κάποιος!άσε που απ΄ότι είδα Κυκλάδες διορίστηκας πολοί που δεν θα ήθελα ούτε ζωγραφιστούς να δω!οκ θα τους φάω στη μάπα στην ορκομωσία όχι όμως και 3 ολόκληρα χρόνια!

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=17492.msg279998#msg279998

εδώ όμως στην απάντηση 9 βλέπω να γράφεις άλλα, ότι δεν σου άρεσε η Α Θεσ/κης αλλά θα προτιμούσες νησί  ;) ;)
Επίσης είδα ότι δεν έχεις μωρά κλπ οπότε γιατί να σε λυπηθώ???
Συμπαραστέκομαι στην αγανάκτηση κάποιων με οικογένεια ( και όχι όλων γιατί μερικοί σύζυγοι μπορούν να ακολουθήσουν) αλλά όχι, δεν λυπάμαι τους ελεύθερους και μάλιστα όταν έχουν δηλώσει και γραπτώς ότι τους αρέσουν τα νησάκια.Και επίσης δεν λυπάμαι όσους πιστεύουν ότι δεν θα έχουν καλή παρέα στο σχολείο!!!!!Δώσε μου ένα σοβαρό λόγο κι εγώ θα σε υποστηρίξω, δώσε μου ένα σωστό επιχείρημα και θα πω και συγνώμη......

Αποσυνδεδεμένος k.d.pe03

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Αυγούστου 16, 2010, 09:32:33 pm »

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=17492.msg279998#msg279998

εδώ όμως στην απάντηση 9 βλέπω να γράφεις άλλα, ότι δεν σου άρεσε η Α Θεσ/κης αλλά θα προτιμούσες νησί  ;) ;)
Επίσης είδα ότι δεν έχεις μωρά κλπ οπότε γιατί να σε λυπηθώ???
Συμπαραστέκομαι στην αγανάκτηση κάποιων με οικογένεια ( και όχι όλων γιατί μερικοί σύζυγοι μπορούν να ακολουθήσουν) αλλά όχι, δεν λυπάμαι τους ελεύθερους και μάλιστα όταν έχουν δηλώσει και γραπτώς ότι τους αρέσουν τα νησάκια.Και επίσης δεν λυπάμαι όσους πιστεύουν ότι δεν θα έχουν καλή παρέα στο σχολείο!!!!!Δώσε μου ένα σοβαρό λόγο κι εγώ θα σε υποστηρίξω, δώσε μου ένα σωστό επιχείρημα και θα πω και συγνώμη......
μα δε ζήτησα την λύπηση σου!ναι μου αρέσουν τα νησάκια και θα μπορούσα να μείνω για ένα χρόνο,επουδενι για 2 (γιαυτο και δεν έβαζα δυσπρόσιτα)όσο αναφορά το γεγονός ότι δεν έχω παιδιά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθήσω σε νησί 3 χρόνια γιατί ξέρεις Μάγδα τα παιδιά για να γίνουν θέλουν δύο και δεν γίνιονται από απόσταση!δεν αντιλέγω ότι έχουν δίκιο οι παντρεμένοι αλλά και εμείς κάποτε πρέπει να κάνουμε οικογέεια.άλλωστε απάντησα σε ένα θέμα που άνοιξε κάποιο μέλος και λέω την άποψή μου!δεν ζητάω λύπηση ούτε ελεημοσύνη από κανένα !είναι ένα θέμα το οποίο με ή χωρίς παρέα θα το ψάξω και θα διεκδικήσω το δικαίωμα που μου δίνει το ΦΕΚ διορισμού που έχω!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:03:02 »

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Αυγούστου 16, 2010, 09:46:23 pm »
μα δε ζήτησα την λύπηση σου!ναι μου αρέσουν τα νησάκια και θα μπορούσα να μείνω για ένα χρόνο,επουδενι για 2 (γιαυτο και δεν έβαζα δυσπρόσιτα)όσο αναφορά το γεγονός ότι δεν έχω παιδιά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθήσω σε νησί 3 χρόνια γιατί ξέρεις Μάγδα τα παιδιά για να γίνουν θέλουν δύο και δεν γίνιονται από απόσταση!δεν αντιλέγω ότι έχουν δίκιο οι παντρεμένοι αλλά και εμείς κάποτε πρέπει να κάνουμε οικογέεια.άλλωστε απάντησα σε ένα θέμα που άνοιξε κάποιο μέλος και λέω την άποψή μου!δεν ζητάω λύπηση ούτε ελεημοσύνη από κανένα !είναι ένα θέμα το οποίο με ή χωρίς παρέα θα το ψάξω και θα διεκδικήσω το δικαίωμα που μου δίνει το ΦΕΚ διορισμού που έχω!

Δηλαδή θες να με πείσεις ότι αν υπήρχε το παλιό καθεστώς και φέτος με τα δυσπρόσιτα, εσύ δεν θα έβαζες ναι στο κουτάκι με τα δυσπρόσιτα.....
Ή αν διοριζόσουν με τον Ασεπ του 2002 που ήταν 3 χρόνια τα δυσπρόσιτα, θα αρνιόσουν το διορισμό.....Έλα που δεν πείθομαι.....
Τέλος πάντων κυνηγήστε το, αλλά μέχρι να γίνει η δίκη κλπ κλπ θα περάσει πολύς καιρός και ίσως και τα 3 χρόνια..

Αποσυνδεδεμένος φρουφρού

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Αυγούστου 16, 2010, 09:56:02 pm »
Δεν είναι απαραίτητο να πειστούν όλοι για να γίνει η όποια διεκδίκηση

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Αυγούστου 16, 2010, 10:00:35 pm »

Το ξέρω και εξάλλου δεν με αφορά το θέμα γιατί εγώ την έκανα την τριετία από μόνη μου και δεν είδα να έπαθα τίποτα.Αλλά δεν θέλουν οι παντρεμένοι γιατί έχουν υποχρεώσεις,οκ να το καταλάβω, δεν θέλουν και οι ανύπαντροι γιατί τους εμποδίζει να παντρευτούν?????Ε ποιος μένει τότε???? .......

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Αυγούστου 16, 2010, 10:10:20 pm »

Το ξέρω και εξάλλου δεν με αφορά το θέμα γιατί εγώ την έκανα την τριετία από μόνη μου και δεν είδα να έπαθα τίποτα.Αλλά δεν θέλουν οι παντρεμένοι γιατί έχουν υποχρεώσεις,οκ να το καταλάβω, δεν θέλουν και οι ανύπαντροι γιατί τους εμποδίζει να παντρευτούν?????Ε ποιος μένει τότε???? .......

Δεν παίζει ρόλο το ποιος είναι έγγαμος και ποιος άγαμος καθότι ο καθένας σηκώνει τον δικό του σταυρό και για τους δικούς του λόγους. Η ουσία είναι δύο πράγματα: α) δεν γίνεται επιτυχόντες του ίδιου διαγωνισμού να διορίζονται υπό διαφορετικούς όρους, β) το υπουργείο δεν νοείται να τοποθετείται τιμωρητικά και δύσπιστα απέναντι στον νέο εκπαιδευτικό υποχρεώνοντάς τον να παραμείνει στον τόπο του πρώτου διορισμού επί 3 χρόνια (σαν να ήταν βέβαιοι πως θα αποχωρούσε πολύ πιο πριν). Για μένα η σωστή και ηθική λογική θα ήταν τα κίνητρα, γενναία μοριοδότηση για κάθε έτος παραμονής πέραν του πρώτου...όχι όμως έτσι, όχι στρατιωτικοποίηση...

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Αυγούστου 16, 2010, 10:37:35 pm »
Δεν παίζει ρόλο το ποιος είναι έγγαμος και ποιος άγαμος καθότι ο καθένας σηκώνει τον δικό του σταυρό και για τους δικούς του λόγους. Η ουσία είναι δύο πράγματα: α) δεν γίνεται επιτυχόντες του ίδιου διαγωνισμού να διορίζονται υπό διαφορετικούς όρους, β) το υπουργείο δεν νοείται να τοποθετείται τιμωρητικά και δύσπιστα απέναντι στον νέο εκπαιδευτικό υποχρεώνοντάς τον να παραμείνει στον τόπο του πρώτου διορισμού επί 3 χρόνια (σαν να ήταν βέβαιοι πως θα αποχωρούσε πολύ πιο πριν). Για μένα η σωστή και ηθική λογική θα ήταν τα κίνητρα, γενναία μοριοδότηση για κάθε έτος παραμονής πέραν του πρώτου...όχι όμως έτσι, όχι στρατιωτικοποίηση...

Αυτή είναι η πιο σωστή τοποθέτηση που διάβασα εδώ.Έπρεπε όμως ξαναλέω να έχουν γίνει κινήσεις από πριν, όχι μετά την ανακοίνωση των διορισμών...Αυτό με τη γενναία μοριοδότηση θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους..Και όποις δεν ήθελε θα έφευγε και όποιος ήθελε να μείνει θα ανταμειβόταν.
Έχω γνωστή κοπέλα που διορίστηκε πέρυσι με την Α φουρνιά.Αυτή επειδή θέλει μετάθεση σε μέρος που απαιτεί γύρω στα 48-50 μόρια ξέρεις τι σκέφτεται???Ότι εκείνη θα μείνει στον τόπο διορισμού 4 χρόνια, ενώ ο φετινός θα μείνει 3 και θα έχουν ακριβώς τα ίδια μόρια.
Πολλές πλευρές είναι δυσαρεστημένες λοιπόν....

Αποσυνδεδεμένος kalista

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Αυγούστου 17, 2010, 07:07:42 am »
Kαλημερα συνάδελφοι,με λύπη διάβασα τα χτεσινά σχόλια  στο θέμα της τριετίας αν εξαιρέσω 1-2 συναδέλφους οι οποίοι το πήραν στα σοβαρά το θέμα οι υπόλοιποι το αντιμετωπίζουν για ανταλλαγή  ιδεών και σκέψεων.Είχα την εντύπωση ότι το πρόβλημα το είχαμε πάρα πολύ αλλά  διαπιστώνω  μέρα με την ημέρα ότι τελικά ήμαστε πολύ λίγοι,άρα όπως πάντα θυσιαζόμαστε για τρία χρονάκια και δεν μιλάμε  νομίζω δεν αξίζει άλλο να συζητάμε αυτό το θέμα.Τι κρίμα που ήμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα????

Αποσυνδεδεμένος velis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Αυγούστου 17, 2010, 07:56:18 am »
Για να γίνει μια "κίνηση" κατά της 3ετίας δεν απαιτείται να συμφωνούν κάποιοι χιλιάδες νεοδιόριστοι συνάδελφοι. Ολοι οι αγώνες που έχουμε κάνει φέτος για διάφορα θέματα υποστηρίζθηκαν στην πράξη από ελάχιστους. Είμαι σίγουρη όμως ότι όλοι οι νεοδιόριστοι θα ήθελαν να έοχυν το δικαίωμα να ζητήσουν μετά από 1 χρόνο μετάθεση ή απόσπαση άσχετα αν το χρησιμοποιήσουν ή όχι. Οπότε εμείς ας μαζευτούμε αυτοί που παίρνουμε το ζήτημα στα σοβαρά και δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε για όσους δεν ακολουθήσουν.

Οσοι μαζευτούμε...

Μετά από λίγες ημέρες ας κάνουμε τα πράγματα πιο συγκεκριμένα ( συναντήσεις, κλπ) κι όποιος θέλει ας συμμετέχει.

Τέλος, όσοι είναι αντίθετοι με όσα εμείς θα διεκδικήσουμε αφενός μεν να μη συμμετέχουν αφετέρου δε το παρόν θέμα προφανώς δεν αναφέρεται σε αυτούς , οπότε καλύτερα να μη συμμετέχουν στις συζητήσεις μας.

Αποσυνδεδεμένος bubblegum

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Αυγούστου 17, 2010, 08:09:04 am »
Καλημέρα και συμφωνώ  μαζί σου velis. Η τριετία είναι ένα θέμα που είναι πολύ δύσκολο για όλους, με οικογένεια ή χωρίς. Ας οργανωθούμε.

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Αυγούστου 17, 2010, 11:43:53 am »
Τέλος, όσοι είναι αντίθετοι με όσα εμείς θα διεκδικήσουμε αφενός μεν να μη συμμετέχουν αφετέρου δε το παρόν θέμα προφανώς δεν αναφέρεται σε αυτούς , οπότε καλύτερα να μη συμμετέχουν στις συζητήσεις μας.

Προφανώς αναφέρεσαι σε μένα, οπότε πρέπει να σου εξηγήσω ότι δεν διαφωνώ  με όσα διεκδικείτε, διαφωνώ με κάποιους που θέλουν να τα διεκδικήσουν.Χίλια δίκια στους ανθρώπους με παιδάκια μικρά που πάνε πολύ μακριά, χίλια δίκια στους ανθρώπους με προβλήματα υγείας ή άλλα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.Αλλά πόσα δίκια σε κάποιους που χωρίς κανένα απολύτως λόγο γκρινιάζουν και φωνάζουν γιατί απλά ξεβολεύονται???Πώς ας πούμε να σου συμπαρασταθώ velis όταν διορίζεσαι στην Α Κορινθίας και είσαι από Αθήνα απότι διάβασα????
Αυτό είναι και το τελευταίο μου μήνυμα στο θέμα και ελπίζω όσοι πραγματικά έχουν σοβαρούς λόγους να βρουν το δίκιο τους.

Αποσυνδεδεμένος annie.d

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Αυγούστου 17, 2010, 11:50:10 am »
δεν ειναι το προβλημα ο διορισμος!το προβλημα ειναι οτι απο οσους περσινους ασεπιτες ξερω ολοι κανανε 1 χρονο και τωρα ειναι στην πολη τους. τουλαχιστον, στη δικη μου ειδικοτητα αυτο συμβαινει!

Πώς είναι στην πόλη τους οι φιλόλογοι σε ένα χρόνο???Να καποιες ενδεικτικές βάσεις μεταθέσεων.Περυσινές
(6101) Α΄ Αθήνας (Δ.Ε.)   41,16
(6102)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182729
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699