PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Περιοχές σχολείων
Νησιά
(Συντονιστές:
MARKOS
,
AntreaEirini
)
Λέσβος
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
...
8
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Λέσβος (Αναγνώστηκε 34962 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
argi37
Νέο μέλος
ΠΕ70
Λέσβος
«
στις:
Μαΐου 08, 2007, 04:27:17 pm »
Tweet
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ;ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ,ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ,ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ;ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ;ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Λέσβος
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:14:12 »
nchristina
Νέο μέλος
Φύλο:
ΠΕ20
«
Απάντηση #1 στις:
Μαΐου 09, 2007, 10:17:33 am »
Δεν έχω πάει ποτέ στην Μυτιλήνη αλλά από γνωστούς δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια. Τα ξενοδοχεία μου είπαν πολύ χάλια και πολύ ακριβά. Τα ενοίκια πανάκριβα. Λεωφορεία δεν έχει συχνά. Δεν συμφέρει να μην έχεις δικό σου αυτοκίνητο.
Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω πάει στην Μυτιλήνη και δεν είναι προσωπική μου άποψη.
Καταγράφηκε
http://www.cnatsika.gr
panzos
Πλήρες μέλος
Φύλο:
We are a way for the Cosmos to know itself
«
Απάντηση #2 στις:
Μαΐου 09, 2007, 10:33:05 am »
Λοιπόν σου έχω και ευχάριστα νέα και δυσάρεστα νέα. Τα ευχάριστα είναι οτι η Μυτιλήνη είναι μια μεγάλη πόλη(για νησί...) που τα έχει όλα. Είναι σαν να είσαι σε παραθαλάσια πόλη της ηπειρωτικής ελλάδας. Διασκέδαση, κόσμος και όλες οι υπηρεσίες. Αυτή είναι μια ευχάριστη έκπληξη που αντιμετωπίζουν όσοι έρχονται στο νησί. Τα ενοίκια μέσα στην πόλη είναι όμως λίγο τσιμπημένα(300
Καταγράφηκε
“When Kepler found his long-cherished belief did not agree with the most precise observation, he accepted the uncomfortable fact. He preferred the hard truth to his dearest illusions; that is the heart of science.” - Carl Sagan
eleftheria
Επισκέπτης
«
Απάντηση #3 στις:
Μαΐου 09, 2007, 01:53:30 pm »
Αν σκεφτείς ότι εγώ το 2003 στο Ρέθυμνο έδινα 300 ευρώ ενοίκιο και το ίδιο ισχύει εν έτει 2007 στη Μυτιλήνη, τότε θα τα λέγαμε νορμάλ τα ενοίκια. Όσο για τα ξενοδοχεία που είπε η φίλη παραπάνω, εξαρτάται. Παντού υπάρχουν καλά και κακά ξενοδοχεία. Δεν είναι κανόνας. Εξαρτάται τί δίνεις.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:14:12 »
argi37
Νέο μέλος
ΠΕ70
«
Απάντηση #4 στις:
Μαΐου 09, 2007, 03:52:14 pm »
ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΔΙΑ,Η Α ΛΕΣ
Καταγράφηκε
anna7
Νέο μέλος
pe70
«
Απάντηση #5 στις:
Μαΐου 10, 2007, 10:37:27 am »
Α' Λέσβου στην Πρωτοβάθμια είναι όλο το νησί της Λέσβου.
Καταγράφηκε
argi37
Νέο μέλος
ΠΕ70
«
Απάντηση #6 στις:
Μαΐου 17, 2007, 11:18:38 am »
Παιδιά ο Μόλυβος πως είναι σαν πόλη;Σου παρέχει πράγματα;Ο δρόμος για Μυτιλήνη;Έχει λιμάνι με δρομολόγια πλοίων απο
Καταγράφηκε
panzos
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #7 στις:
Μαΐου 17, 2007, 12:11:43 pm »
Είναι η πιο ωραία πόλη στο νησί ειδικά για καλοκαιρινές διακοπές. Είναι ενα χωριο απο τα μεγαλύτερα του νησιού. Υπάρχουν σπίτια προς ενοικίαση. Η απόσταση Μυτιλήνη - Μόλυβος είναι περίπου 50 λεπτά και ο δρόμος είναι σχετικά καλός(μέχρι την Καλλονή πολύ καλός,μετά έχει αρκετούτσικες στροφές). Απο βόρεια ελλάδα έχει πλοία απο Θεσσαλονίκη και Καβαλα προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.
Καταγράφηκε
“When Kepler found his long-cherished belief did not agree with the most precise observation, he accepted the uncomfortable fact. He preferred the hard truth to his dearest illusions; that is the heart of science.” - Carl Sagan
Pixie
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #8 στις:
Αυγούστου 19, 2007, 04:34:03 pm »
Ενδιαφέρομαι κυρίως για Άγρα, Άντισσα, Ερεσσό: αποστάσεις, εσωτερική συγκοινωνία, ενοίκια, πού είναι καλύτερα να μείνει κάποιος, κλπ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καταγράφηκε
http://istorialykeiou.blogspot.gr
pariel
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
«
Απάντηση #9 στις:
Αυγούστου 19, 2007, 04:38:25 pm »
Το ίδιο κι εγώ!
Καταγράφηκε
www.bibliupoli.gr
xrysa
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #10 στις:
Αυγούστου 19, 2007, 08:53:49 pm »
Γεια σας παιδιά! Αν και είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας θα μπορούσα να σας πω λίγα πράγματα για την Άντισσα και την Ερεσσό καθώς πέρυσι ήμουν εκεί! Δίέμενα στην Άντισσα. Είναι ένα πολύ ωραίο χωριουδάκι με 800 περίπου κατοίκους, Κέντρο Υγείας, super market και όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να ζήσει ικανοποιητικά. Ο κόσμος είναι αρκετά καλός. Έχει αρκετά ταβερνάκια- καφενεία, και μία καφετέρεια (εμείς εκεί τη βγάζαμε όλο τον καιρό). Τώρα όσον αφορά τα σπίτια, έχει αρκετά, όμως όχι πολύ καινούρια. πολλά από αυτά δεν έχουν θέρμανση (μόνο κλιματιστικό). Τα ενοίκια κυμαίνονται από 170 ευρώ εώς 280 περίπου ανάλογα με το σπίτι. Η Άντισσα απέχει από την πόλη της Μυτηλίνης 70 χλμ. περίπου και το κάνεις σε μίαμιση ώρα. Μέχρι την Καλλονή την πιο πιο κοντινή κωμόπολη κάνεις 45 λεπτά. Η Ερεσός είναι περίπου το ίδιο (χωρίς Κ.Υ.) και είναι 20 λεπτά πιο μακριά από την Μυτιλήνη. Το καλό με την Ερεσό είναι ότι΄έχει και τη σκάλα Ερεσού με μία πολύ ωραία παραλία. Η συγκοινωνία δεν είναι και πολύ καλή, καθώς έχει μόνο ένα λεωφορείο καθημερινά το πρωί. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι. Και ότι άλλο θέλετε....θα προσπαθήσω να σας απαντήσω.
Καταγράφηκε
eleftheria
Επισκέπτης
«
Απάντηση #11 στις:
Αυγούστου 20, 2007, 12:50:28 pm »
Ας μιλήσω κι εγώ σαν ντόπια.
Καταρχήν να σας πω το εξής: οι πίνακες δυσπρόσιτων του ΥΠΕΠΘ αναφέρουν και την Ερεσό μέσα σαν "λυκειακές τάξεις". Το ζήτημα είναι ότι στην πραγματικότητα εκεί δεν υπάρχει λύκειο ούτε αυτές οι λυκειακές τάξεις αλλά μόνο γυμνάσιο και τα παιδιά πηγαίνουν στην κοντινή Άντισα για λύκειο. Τα χωριά αυτά είναι το κάργα δυσπρόσιτο. Πηγαίνοντας εκεί θα πρέπει να είστε αποφασισμένοι για απομόνωση! Η κοντινότερη κωμόπολη, η Καλλονή, απέχει περίπου μία ώρα. Εκεί έχει τα πάντα και με δυνατότητα επιλογών μαλιστα αλλά ο δρόμος είναι κακός και πολλές φορές το χειμώνα κλείνει από τα χιόνια. Η Μυτιλήνη είναι στη μιάμισι ώρα περίπου. Αν τυχόν σας στείλουν κάπου στη Γ' Λέσβου να μου το πείτε και θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω για σπίτι κλπ, έχω κάποιους γνωστούς.
Καταγράφηκε
panzos
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #12 στις:
Αυγούστου 24, 2007, 11:09:31 am »
Και εγώ σαν καθηγητής στο νησί θα σου έλεγα πως η καλύτερη λύση είναι να μείνεις στην Καλλονή όπου η ζωή είναι σχετικά καλή...δεν είναι σαν να ζείς στην Μυτιλήνη αλλά και καμία σχέση με Άγρα που είναι ενα μικρό χωριό.
Καταγράφηκε
arianara
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο!
«
Απάντηση #13 στις:
Φεβρουαρίου 07, 2008, 12:11:32 pm »
Είναι κανένας Γ΄Λέσβου; Θέλω πληροφορίες για τα σχολεία της περιοχής. Που είναι καλοί δ/ντές, σύλλογοι κτλ και τι να αποφυγω
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
...
8
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση