*

Αποστολέας Θέμα: Εκτός από ωρομισθία....τι??  (Αναγνώστηκε 4268 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anna-kat

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Εκτός από ωρομισθία....τι??
« στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 04:17:32 pm »
καλησπέρα , πήρα το πτυχίο μου το καλοκαίρι του 2008, έδωσα ασεπ,κ φέτος είναι η πρωτη φορά που έκανα τα χαρτιά για ωρομίσθια.Περιμένοντας να βγουν οι πίνακες...βαρέθηκα να κάθομαι και ξεκίνησα δουλεία σε μια εταιρεία πληροφορικής,υποθέτοντας πάντα ότι δεν τα είχα πάει και πολύ καλά οπότε και δεν είχε νόημα να περιμένω..τελικά μάλλον δεν είχα κάνει κ πολύ καλές προβλέψεις..και όπως βλέπω θα με καλέσουν αρκετά άμεσα..Σκέφτομαι να αφήσω τη δουλειά μου, θέλω πάρα πολύ να πάω στο σχολείο..αλλά η απορία μου είναι...εκτός από την ωρομισθία που και λίγες ώρες είναι και χρήματα δεν δίνει, με τι άλλο ασχολείστε? έσοδα από τι άλλες δραστηριότητες έχετε? όπως καταλαβαίνετε είναι λίγο ρίσκο ν'αφήσω τη δουλειά μου και  ειδικά τώρα που η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει..και πραγματικά δεν ξέρω αν θα βρω να κάνω κάτι άλλο...οποιαδήποτε άποψη δεκτή ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Εκτός από ωρομισθία....τι??
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:47:11 »

Αποσυνδεδεμένος thymiaras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 05:39:48 pm »
Σου προτείνω να μείνεις στη δουλειά σου και να μην πας ωρομίσθια. Ειδικά αυτή την περίοδο δεν αξίζει σε καμία περίπτωση.

Αποσυνδεδεμένος mpi

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • nothing
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 05:55:12 pm »
καλησπέρα , πήρα το πτυχίο μου το καλοκαίρι του 2008, έδωσα ασεπ,κ φέτος είναι η πρωτη φορά που έκανα τα χαρτιά για ωρομίσθια.Περιμένοντας να βγουν οι πίνακες...βαρέθηκα να κάθομαι και ξεκίνησα δουλεία σε μια εταιρεία πληροφορικής,υποθέτοντας πάντα ότι δεν τα είχα πάει και πολύ καλά οπότε και δεν είχε νόημα να περιμένω..τελικά μάλλον δεν είχα κάνει κ πολύ καλές προβλέψεις..και όπως βλέπω θα με καλέσουν αρκετά άμεσα..Σκέφτομαι να αφήσω τη δουλειά μου, θέλω πάρα πολύ να πάω στο σχολείο..αλλά η απορία μου είναι...εκτός από την ωρομισθία που και λίγες ώρες είναι και χρήματα δεν δίνει, με τι άλλο ασχολείστε? έσοδα από τι άλλες δραστηριότητες έχετε? όπως καταλαβαίνετε είναι λίγο ρίσκο ν'αφήσω τη δουλειά μου και  ειδικά τώρα που η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει..και πραγματικά δεν ξέρω αν θα βρω να κάνω κάτι άλλο...οποιαδήποτε άποψη δεκτή ;)

Η άποψη μου είναι να πας κανονικά στην δουλειά σου και απλά δώσε ΑΣΕΠ όποτε μπορείς. Είναι σχεδόν αδύνατο να διοριστείς από πίνακες.
Κουτάκι

Αποσυνδεδεμένος founes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 10:45:11 am »
ΠΉΓΑΙΝΕ ... Μόνο έτσι θα πάρεις σειρά. Αλλιώς θα είσαι πάντα τελευταία και
οι άλλοι που σου λένε να μην πας θα είναι από πάνω σου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:47:11 »

Αποσυνδεδεμένος ek Π20

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • život je brutálně nepravděpodobné
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 10:58:07 am »
και δική μου γνώμη είναι να μην αφήσεις τη δουλειά σου γιατί σίγουρα θα είναι δύσκολα οικονομικά μετά, και εγώ συμφωνώ να δώσεις ασεπ και βλέπεις. μπορεί να γράψεις τόσο  καλά και να περάσεις άτομα με 3-4-5-6 χρόνια προϋπηρεσία, οπότε μην συνερίζεσαι την άποψη ότι σε παροτρύνουμε να μην πας για να μην μας φας τη θέση.

Αποσυνδεδεμένος elia

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86 - ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 04:51:43 pm »
Νομίζω ότι, μετά τις εξαγγελίες της Διαμαντοπούλου για κατάργηση του ενιαίου πίνακα, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα κάποιος, που έχει άλλη δουλειά, να ξεκινήσει τώρα να δουλεύει ως ωρομίσθιος. Πιστεύω ότι μόνο κάποιος που δεν έχει άλλη δουλειά και δεν έχει μεγάλη οικονομική ανάγκη αξίζει να δουλέψει πρώτη φορά ως ωρομίσθιος, μόνο για να υποαπασχολείται και για να έχει ασφάλιση μέχρι τον επόμενο ΑΣΕΠ.
Αυτά είναι προσωπικές μου απόψεις, οι οποίες βασίζονται στις ασαφείς δηλώσεις της Διαμαντοπούλου για το νέο σύστημα προσλήψεων.

Αποσυνδεδεμένος anna-kat

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 07:15:42 pm »
ευχαριστώ πάρα πολύ γαι τις απαντήσεις σας! δεν θεώρησα ούτε στιγμή ότι μου λέτε να μην πάω για να μην "σας φάω τη θέση"..Λογικό είναι κάποιος που έχει δουλέψει κάποια χρόνια να έχει μια παραπάνω εμπειρία.. και μια άποψη που σαφώς κει με ενδιαφέρει γι'αυτό και τη ζήτησα..Εξάλλου  :)ακόμη δεν έχω αποφασίσει  :)

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 09:01:28 pm »
ΣΥΝΔΥΑΣΕ ΤΑ!!!
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος vasbio

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 09:31:30 pm »
Αυτοί  που  θα  αποκτήσουν  προϋπηρεσία  μέχρι  το  καλοκαίρι  θα  μπουν  στους  παλιούς  πίνακες  και  αποκτούν(;) δικαίωμα  στη  μεταβατική  περίοδο. Θα  σου  πρότεινα  να  μην  το  αφήσεις , αν  μπορείς  να  το  συνδυάσεις  με  τη  δουλειά  που  είσαι  τώρα  θα  είναι  το  καλύτερο (έστω  κι  αν  χρειάζεται  να  επιστρέψεις  μετά  τα  ολοήμερα  στη  δουλειά  σου  για  να  συμπληρώσεις  το  ωράριο  σου).

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 10:07:40 pm »
Μου φαίνεται ότι με τη γρίπη και με τις δηλώσεις της Διαμαντοπούλου ξεχάσαμε κάποια βασικά πράγματα.
Ξεχάσαμε ότι είναι σε εξέλιξη το θέμα του δικαστηρίου για την παιδαγωγική κατάρτιση των πληροφορικών.
anna-kat, λυπάμαι που στο λέω αλλά αν σταματήσεις τη δουλίτσα που έχεις, πρέπει να ξέρεις ότι η αγωνία του πληροφορικού που έχει προϋπηρεσία αυτή τη στιγμή στους πίνακες είναι τεράστια. Εμείς σαν πληροφορικοί έχουμε ένα ακόμα βάσανο. Αυτό της παιδαγωγικής κατάρτισης. Ρίξε κορίτσι μου μια ματιά στον πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας και δες τα άτομα τα οποία έχουν το ΝΑΙ κάτω από το "Παιδαγωγική Κατάρτιση". Οι περισσότεροι από αυτούς θα έχουν τουλάχιστον μία ώρα προϋπηρεσία με αποτέλεσμα να πάνε στους πρώτους του πίνακα διορισμών. Δε θέλω να περάσεις το μαρτύριο που περνάμε εμείς. Που προσπαθούμε να έχουμε μια ανοδική πορεία στον πίνακα διορισμών και με μια απόφαση όλα ανατρέπονται και βρίσκεσαι ξαφνικά 100 θέσεις κάτω αντί να ανέβεις με το τρέξιμο που έκανες ή ακόμα και να σου πούνε ότι ξέρεις, ίσως πρέπει να έχεις και ένα μεταπτυχιακό ή να διαβάσεις για τον ΑΣΕΠ αλλιώς δε σε διορίζουμε. Θα σου πρότεινα πρώτα να μάθεις μια έγκυρη και ελπιδοφόρα απόφαση για τους πληροφορικούς που ασχολούνται με την εκπαίδευση και μετά να ασχοληθείς παρά να φας την αγωνία και τα λεφτά που ξοδεύουμε εμείς για αυτά τα μόρια. Κάθε χρονιά λέω ότι διανύουμε τη χειρότερη περίοδο και η επόμενη γίνεται όλο και πιο αηδιαστική. Τώρα θα μου πεις, αν βγει κάτι καλό στον κλάδο ΠΕ19/20, εγώ θα έχω πλεονέκτημα έστω με τα λίγα μόρια που θα μαζέψω. Κι όμως! Ξαναλέω. Κοίταξε τον πίνακα διορισμών. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 2000 άτομα (αφαίρεσε όσα άτομα τα παράτησαν) σε αυτόν. Δε θα σε επηρεάσω εγώ άλλο γιατί δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου αλλά θα σε αφήσω να κρίνεις σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία. Για να πάρουν πάνω από 1000 άτομα πρέπει να ανοίξουν οι θέσεις στα δημοτικά. Εκεί πόσους θα πάρουν; Μετά, η επόμενη "φουρνιά" θα είναι σε δέκα χρόνια που θα αρχίσουν να παίρνουν σύνταξη οι μαθηματικοί, φυσικοί, θεολόγοι και οι λιγοστοί "αρχαίοι" πληροφορικοί που διδάσκουν αυτή τη στιγμή πληροφορική στα σχολεία.
Μπορεί να μη σε ξέρω αλλά εγώ θέλω το καλό σου. Όποιος με ρωτάει αυτό του λέω, δυστυχώς. Αν πραγματικά θέλεις να το παλέψεις, διάβασε για ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα κάνε αιτήσεις για μεταπτυχιακά που προσφέρουν παιδ. κατάρτιση ή δώσε κατατακτήριες για παιδαγωγική σχολή, διαφορετικά θα βρίσκεσαι κάτω από χιλιάδες άτομα.
Καλή σου επιτυχία σε ότι απόφαση και να πάρεις.

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 27, 2009, 10:17:30 pm »
Σε όσους απάντησαν να τα συνδυάσει:
Μόνο για ολοήμερα μπορούν να την καλέσουν.
Θα είναι πολύ τυχερή αν την αφήνουν να φύγει από τη δουλειά της κατά τις 14:00 και να καταφέρει να βρει σχολείο κοντά στη δουλειά της έχοντας ένα πρόγραμμα 3 παρά με 16:15.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 05:01:29 pm »
Σε όσους απάντησαν να τα συνδυάσει:

:'( :'( :'(
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος wizzard

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 20
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 01:06:14 am »
Αυτοί  που  θα  αποκτήσουν  προϋπηρεσία  μέχρι  το  καλοκαίρι  θα  μπουν  στους  παλιούς  πίνακες  και  αποκτούν(;) δικαίωμα  στη  μεταβατική  περίοδο. Θα  σου  πρότεινα  να  μην  το  αφήσεις , αν  μπορείς  να  το  συνδυάσεις  με  τη  δουλειά  που  είσαι  τώρα  θα  είναι  το  καλύτερο (έστω  κι  αν  χρειάζεται  να  επιστρέψεις  μετά  τα  ολοήμερα  στη  δουλειά  σου  για  να  συμπληρώσεις  το  ωράριο  σου).

Αυτή η μεταβατική περίοδος τι ακριβώς θα είναι; Θα μας εξασφαλίσει τίποτα ή απλά μας το λένε για να συνεχίσουμε να κοιμόμαστε; Πόσα άτομα θα πάρουν σε αυτή την περίοδο αναπληρωτές; Γιατί αν είναι να πάρουν καμιά δεκαριά άτομα μόνο, ζήσε μάη να φας τριφύλλι..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182738
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)