*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια άνευ αποδοχών  (Αναγνώστηκε 357587 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος RiaG

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άδεια άνευ αποδοχών
« Απάντηση #924 στις: Αυγούστου 10, 2024, 04:53:02 pm »
Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα θα μπορούσες να δώσεις πληροφορίες για το πώς συμπεριφέρεται η κάθε διεύθυνση της Αττικής σχετικά  με την 4μηνη άδεια;

Κι εγώ ψάχνω να βρω μια άκρη, καλώντας τις Διευθύνσεις.

Ο Πειραιάς χορηγεί όποτε θέλεις την 4μηνη. Η Δ Αθήνας απ' όσο ξέρω από συνάδελφο, επίσης το ίδιο. Η Ανατολική Αττική δεν αναγνωρίζει την τετράμηνη, χορηγεί άδεια άνευ αποδοχών έως λήξη σχολικού έτους, από τους οποίους οι 4 πρώτοι μήνες είναι η λεγόμενη 4μηνη με τις παροχές που ανέφερα και τους υπόλοιπους είσαι στον αέρα. Η Δυτική Αττική κατ΄αρχάς δεν έχει συναδέλφους για να σε κατατοπίσουν, αλλά μου είπαν ότι εφαρμόζουν τις εγκυκλίους. Αν υπάρχει 4μηνη την χορηγούν.

Υπάρχει και σχετικό νήμα για την άδεια αυτή, αλλά κι εκεί δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:55:52 »

Αποσυνδεδεμένος dimitris75

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #925 στις: Αυγούστου 11, 2024, 12:46:41 am »
Οι τριτεκνοι για το 3ο τέκνο και μόνο δικαιούνται 3 μήνες με πλήρεις αποδοχές (απο τους 4) .Το νου σας !!! Και υπάρχουν και ευνοϊκές διατάξεις για δίδυμα & μονογονεικες.

Αποσυνδεδεμένος leedorf79

• Πλήρες μέλος
  • Η εκπαίδευση και η ανατροφή των παιδιών πρέπει να
    • Προφίλ
« Απάντηση #926 στις: Αυγούστου 11, 2024, 11:09:22 am »
Κι εγώ ψάχνω να βρω μια άκρη, καλώντας τις Διευθύνσεις.

Ο Πειραιάς χορηγεί όποτε θέλεις την 4μηνη. Η Δ Αθήνας απ' όσο ξέρω από συνάδελφο, επίσης το ίδιο. Η Ανατολική Αττική δεν αναγνωρίζει την τετράμηνη, χορηγεί άδεια άνευ αποδοχών έως λήξη σχολικού έτους, από τους οποίους οι 4 πρώτοι μήνες είναι η λεγόμενη 4μηνη με τις παροχές που ανέφερα και τους υπόλοιπους είσαι στον αέρα. Η Δυτική Αττική κατ΄αρχάς δεν έχει συναδέλφους για να σε κατατοπίσουν, αλλά μου είπαν ότι εφαρμόζουν τις εγκυκλίους. Αν υπάρχει 4μηνη την χορηγούν.

Υπάρχει και σχετικό νήμα για την άδεια αυτή, αλλά κι εκεί δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες.
Ευχαριστώ πολυ

Αποσυνδεδεμένος dim.george

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #927 στις: Αυγούστου 11, 2024, 03:24:17 pm »
Μια τελευταία ερώτηση (ελπίζω) για την ανευ αποδοχών.
Ενώ η θέση της συζύγου μου ειναι μέσα στον αριθμό που θα διοριστούνε φέτος, αλλά η θέση της θα ειναι αρκετά μακριά ενώ η δική μου ίσως κοντά, σκεφτήκαμε να διοριστώ εγώ φέτος και αυτή να δηλώσει πιο μακρινές περιοχές του χρόνου, εφόσον γινουν ξανα διορισμοί κλπ...
Σκέφτομαι λοιπον για να πάω μαζί της του χρονου για 2 έτη, για να υπηρετήσει την οργανική της, να υπηρετήσω εγώ τον 1ο χρόνο της οργανικής μου, να πιάσω και οργανική μου και του χρονου τον Μαιο (που γινονται οι αιτήσεις για τις ανευ αποδοχών) να ζητήσω ανευ αποδοχών για οικογενειακούς λόγους, έτσι ώστε εαν το επόμενο έτος διοριστεί να μπορέσω να ακολουθήσω την οικογενεια για 2 έτη μέχρι να μπορει να ζητήσει αποσπαση.
Τι γινεται όμως στην περίπτωση πχ που δεν γινουν του χρονου διορισμοί και εγώ θα έχω ζητήσει ανευ αποδοχών ?
Υπάρχει δυνατότητα εαν μου την εγκρίνουν τον Ιούνιο που βγαίνουν τα αποτελέσματα των ανευ αποδοχών , να την ακυρώσω τον Αυγουστο (πριν ξεκινησει δηλαδή γιατι αυτές ξεκινάνε από 1 Σεπτεμβριου) ?
ή αν την ζητήσεις και εκγριθει μετά 1 έτος δεν μπορεις να κάνεις τιποτα ακομα και εαν ζητησεις ακυρωση πριν καν ξεκινησει?

Ξέρω οτι ειναι τραβηγμένο και ψάχνω λύσεις, αλλά προσπαθώ να βρώ το καλύτερο για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την οικογενεια ενωμένη :(
Σας ευχαριστώ για την κατανοηση και βοήθεια!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:55:52 »

Αποσυνδεδεμένος pap_eri

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #928 στις: Αυγούστου 11, 2024, 04:17:01 pm »
 Μπορείς να την ανακαλεσεις την άνευ αποδοχών. Συνήθως οι διευθύνσεις δείχνουν κατανόηση και επιτρέπουν τέτοιες ανακλήσεις.
Μπορείτε να εφαρμόσετε το ίδιο σενάριο κάνοντας κ οι δύο αίτηση για διορισμό και μετά ο ένας ζητήσει παράταση ορκωμοσίας για ένα έτος.
Αυτό με τη λογική πως του χρόνου δε ξέρετε τι θα γίνει με διορισμούς.
Μια τελευταία ερώτηση (ελπίζω) για την ανευ αποδοχών.
Ενώ η θέση της συζύγου μου ειναι μέσα στον αριθμό που θα διοριστούνε φέτος, αλλά η θέση της θα ειναι αρκετά μακριά ενώ η δική μου ίσως κοντά, σκεφτήκαμε να διοριστώ εγώ φέτος και αυτή να δηλώσει πιο μακρινές περιοχές του χρόνου, εφόσον γινουν ξανα διορισμοί κλπ...
Σκέφτομαι λοιπον για να πάω μαζί της του χρονου για 2 έτη, για να υπηρετήσει την οργανική της, να υπηρετήσω εγώ τον 1ο χρόνο της οργανικής μου, να πιάσω και οργανική μου και του χρονου τον Μαιο (που γινονται οι αιτήσεις για τις ανευ αποδοχών) να ζητήσω ανευ αποδοχών για οικογενειακούς λόγους, έτσι ώστε εαν το επόμενο έτος διοριστεί να μπορέσω να ακολουθήσω την οικογενεια για 2 έτη μέχρι να μπορει να ζητήσει αποσπαση.
Τι γινεται όμως στην περίπτωση πχ που δεν γινουν του χρονου διορισμοί και εγώ θα έχω ζητήσει ανευ αποδοχών ?
Υπάρχει δυνατότητα εαν μου την εγκρίνουν τον Ιούνιο που βγαίνουν τα αποτελέσματα των ανευ αποδοχών , να την ακυρώσω τον Αυγουστο (πριν ξεκινησει δηλαδή γιατι αυτές ξεκινάνε από 1 Σεπτεμβριου) ?
ή αν την ζητήσεις και εκγριθει μετά 1 έτος δεν μπορεις να κάνεις τιποτα ακομα και εαν ζητησεις ακυρωση πριν καν ξεκινησει?

Ξέρω οτι ειναι τραβηγμένο και ψάχνω λύσεις, αλλά προσπαθώ να βρώ το καλύτερο για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την οικογενεια ενωμένη :(
Σας ευχαριστώ για την κατανοηση και βοήθεια!

Αποσυνδεδεμένος jimpan

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #929 στις: Αυγούστου 11, 2024, 04:50:07 pm »
Αίτηση ανάκλησης άδειας άνευ αποδοχών μπορεί να γίνει.
Το αρμόδιο ΑΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΠΕ εξετάζει αν πλέον συντρέχουν οι λόγοι για την συνέχεια της άδειας ή όχι. Εξαρτάται λοιπόν τι λόγους για την χορήγηση θα επικαλεστεί κάποιος και αν αυτοί συντρέχουν ακόμα ή όχι.
Σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά για καλοκαιρινούς μήνες, η άδεια δεν διακόπτεται (για οικονομικούς προφανώς λόγους)

Αποσυνδεδεμένος κιπατσαο

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #930 στις: Αυγούστου 11, 2024, 07:16:26 pm »
Υπάρχει κάποιος από δευτεροβάθμια Κεφαλλονιάς που να πήρε μετά την άδεια ανατροφής στα καπάκια τετράμηνη άνευ αποδοχών;

Αποσυνδεδεμένος mlle_

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #931 στις: Αυγούστου 12, 2024, 04:09:04 pm »
Συνάδελφοι, μια διευκρίνηση. Την άδεια άνευ αποδοχών μπορούν να την πάρουν όλοι από τον πρώτο χρόνο; Μετράει σαν υπηρέτηση οργανικής;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #932 στις: Αυγούστου 12, 2024, 04:24:51 pm »
Συνάδελφοι, μια διευκρίνηση. Την άδεια άνευ αποδοχών μπορούν να την πάρουν όλοι από τον πρώτο χρόνο; Μετράει σαν υπηρέτηση οργανικής;
Εννοείς άδεια άνευ αποδοχών 12 μηνών; Μπορείς να την πάρεις τον πρώτο χρόνο μόλις διορίζεσαι, αλλά φυσικά δεν μετράει σαν υπηρέτηση οργανικής. Αν ήταν έτσι όλοι θα έπαιρναν άδεια άνευ αποδοχών και δεν θα πατούσαν στους μακρινούς τόπους διορισμού!

Αποσυνδεδεμένος hhatziioannou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #933 στις: Αυγούστου 12, 2024, 05:08:32 pm »
Αν κάποιος διοριστεί και απευθειας για οικογενειακούς λόγους πάρει μέσω ΑΠΥΣΠΕ ανευ αποδοχών για 2 έτη (μετακόμιση στην περιοχή της συζύγου που μολις και αυτή διοριστηκε ώστε να υπηρετήσει 2 έτη την οργανική της και να έχει δικαίωμα για απόσπαση), τι γινεται με την οργανική αυτου? Έχει δικαιωμα ενω ειναι σε ανευ αποδοχών (και εννοειται οτι δεν μετράει ο χρονος υπηρέτησης οργανικής) να αιτηθεί για την οργανική του ώστε να την έχει οταν επιστρέψει? ή δεν εχει δικαιωμα και παραμένει στην διάθεση οταν γυρίσει μέχρι να ανοιξει άλλη οργανική ? (γιατι υποθέτω ότι κάποιος με μετάθεση θα μπορει να του πάρει την οργανική).
Ξέρει κάποιος ?

Εννοείς άδεια άνευ αποδοχών 12 μηνών; Μπορείς να την πάρεις τον πρώτο χρόνο μόλις διορίζεσαι, αλλά φυσικά δεν μετράει σαν υπηρέτηση οργανικής. Αν ήταν έτσι όλοι θα έπαιρναν άδεια άνευ αποδοχών και δεν θα πατούσαν στους μακρινούς τόπους διορισμού!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 12, 2024, 05:13:27 pm από hhatziioannou »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #934 στις: Αυγούστου 12, 2024, 05:39:53 pm »
Αν κάποιος διοριστεί και απευθειας για οικογενειακούς λόγους πάρει μέσω ΑΠΥΣΠΕ ανευ αποδοχών για 2 έτη (μετακόμιση στην περιοχή της συζύγου που μολις και αυτή διοριστηκε ώστε να υπηρετήσει 2 έτη την οργανική της και να έχει δικαίωμα για απόσπαση), τι γινεται με την οργανική αυτου? Έχει δικαιωμα ενω ειναι σε ανευ αποδοχών (και εννοειται οτι δεν μετράει ο χρονος υπηρέτησης οργανικής) να αιτηθεί για την οργανική του ώστε να την έχει οταν επιστρέψει? ή δεν εχει δικαιωμα και παραμένει στην διάθεση οταν γυρίσει μέχρι να ανοιξει άλλη οργανική ? (γιατι υποθέτω ότι κάποιος με μετάθεση θα μπορει να του πάρει την οργανική).
Ξέρει κάποιος ?
Εννοείται ότι έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση τον Οκτώβριο του 2024 για οριστική τοποθέτηση και τον Μάιο του 2025 να δηλώσει σχολεία προτίμησης για να πάρει οργανική θέση σε σχολείο!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #935 στις: Αυγούστου 12, 2024, 05:41:37 pm »
Ασχέτως εαν βρισκεται σε άδεια ανευ αποδοχων εκεινο το διάστημα (και οκτωμβριο και μάιο) ?

Εννοείται ότι έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση τον Οκτώβριο του 2024 για οριστική τοποθέτηση και τον Μάιο του 2025 να δηλώσει σχολεία προτίμησης για να πάρει οργανική θέση σε σχολείο!

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #936 στις: Αυγούστου 12, 2024, 05:46:35 pm »
Ασχέτως εαν βρισκεται σε άδεια ανευ αποδοχων εκεινο το διάστημα (και οκτωμβριο και μάιο) ?
Ασχέτως αν βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών, όπως συνάδελφοι που είναι σε άδεια ανατροφής κάνουν αίτηση για οριστική τοποθέτηση για να πάρουν οργανική θέση σε σχολείο.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #937 στις: Αυγούστου 12, 2024, 05:49:03 pm »
Σε ευχαριστώ πολύ! ειναι πολύ σημαντικό για την απόφαση που πρόκειται να πάρουμε οικογενειακός...
Αρκεί όμως να μας εγκρίνει το ΑΠΥΣΠΕ μια τέτοια άδεια για τέτοιο λόγο (μετακινηση οικογενειακώς για 2 έτης στην περιοχή που θα διοριστει η σύζυγος). Αυτο ειναι ένα μεγάλο άγχος...

Ασχέτως αν βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών, όπως συνάδελφοι που είναι σε άδεια ανατροφής κάνουν αίτηση για οριστική τοποθέτηση για να πάρουν οργανική θέση σε σχολείο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182525
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)