0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εννοείται, φυσικά! Σ' ευχαριστώ πολύ, όπως και να χει Μια τελευταία ερώτηση: με την άσκηση ιδιωτικού έργου σε περίπτωση άδειας άνευ αποδοχών τι ισχύει; Μπορεί κανείς να δουλέψει σε φροντηστήριο; Γενικά που μπορεί κανείς να δουλέψει; Τι δικαιολογείται;
Παράθεση από: viv στις Ιουλίου 02, 2013, 11:54:36 amΕννοείται, φυσικά! Σ' ευχαριστώ πολύ, όπως και να χει Μια τελευταία ερώτηση: με την άσκηση ιδιωτικού έργου σε περίπτωση άδειας άνευ αποδοχών τι ισχύει; Μπορεί κανείς να δουλέψει σε φροντηστήριο; Γενικά που μπορεί κανείς να δουλέψει; Τι δικαιολογείται;Είχα ρωτήσει τηλεφωνικά στην περιφέρεια που ανήκω και μου είχαν πει "είναι σχήμα οξύμωρο απ τη μια να ζητάτε α/α και από την άλλη άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου", δηλαδή μου το απέκλεισαν. Και μάλιστα επρόκειτο για πρόγραμμα που απασχολούσε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο τμήμα που σπούδαζα, δηλαδή κάθε άλλο παρά σχήμα οξύμωρο ηταν καθώς την α/α μου την είχαν χορηγήσει για ολοκλήρωση σπουδών. Τα είχα γράψει αναλυτικά σε προηγούμενο μήνυμά μου στο ίδιο νήμα. Όμως: επειδή δυστυχώς πολύς κόσμος έχει καεί από άγνοια απρόθυμων να ψάξουν περαιτέρω υπαλλήλων θα σε συμβούλευα να το ψάξεις περαιτέρω σε υπουργείο κλπ. Έχω μετανιώσει που δεν το έκανα και βασίστηκα σε μια απάντηση από τηλεφώνου.
Παράθεση από: mariasouk στις Ιουλίου 06, 2013, 08:08:22 pmΚαλησπέρα θα ήθελα κι εγώ λίγη βοήθεια σχετικά με τις άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης. Ποια είναι η σχετική νομοθεσία που ισχύει για τις άδειες, τους υποτρόφους ΙΚΥ κτλ και θα πρέπει να αναμένουμε εγκύκλιο για την κατάθεση αιτήματος;Αυτή τη στιγμή που μιλάμε (γιατί σ αυτή τη χώρα τα πάντα μπορούν να αλλάξουν σε κλάσματα δευτερολέπτου) χορηγούνται άδειες υπηρεσιακής σε υποτρόφους ικυ. Αυτό είχε ανασταλεί πέρυσι και επανήλθε - δεν ξέρω αν πρόκειται να ανασταλεί ξανά στο μέλλον. Φτάνουμε τώρα στο επίμαχο: στις υποτροφίες ικυ. Πέρυσι βγήκε μία πρόσκληση για υποψήφιους υποτρόφους αλλά η υπόθεση ξεφτιλίστηκε τελείως. Αναβολές από μήνα σε μήνα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν υπότροφοι στους οποίους δεν έχουν στείλει και τη σύμβασή τους. Φημολογείται ότι δεν υπάρχει χρήμα και ότι είναι πιθανό να μη βγει νέα προκήρυξη για του χρόνου. Αυτό όμως μπορεί να είναι και ράδιο - αρβύλα. Ωστόσο με τους φετινούς υπότροφους εκκρεμούν ακόμη πάρα πολλά - αυτό είναι αλήθεια. Τι θα κάνουν για του χρόνου - ο Θεός κι η ψυχή τους.
Καλησπέρα θα ήθελα κι εγώ λίγη βοήθεια σχετικά με τις άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης. Ποια είναι η σχετική νομοθεσία που ισχύει για τις άδειες, τους υποτρόφους ΙΚΥ κτλ και θα πρέπει να αναμένουμε εγκύκλιο για την κατάθεση αιτήματος;
Παράθεση από: gio66 στις Ιουλίου 06, 2013, 10:10:24 pmΠαράθεση από: viv στις Ιουλίου 02, 2013, 11:54:36 amΕννοείται, φυσικά! Σ' ευχαριστώ πολύ, όπως και να χει Μια τελευταία ερώτηση: με την άσκηση ιδιωτικού έργου σε περίπτωση άδειας άνευ αποδοχών τι ισχύει; Μπορεί κανείς να δουλέψει σε φροντηστήριο; Γενικά που μπορεί κανείς να δουλέψει; Τι δικαιολογείται;Είχα ρωτήσει τηλεφωνικά στην περιφέρεια που ανήκω και μου είχαν πει "είναι σχήμα οξύμωρο απ τη μια να ζητάτε α/α και από την άλλη άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου", δηλαδή μου το απέκλεισαν. Και μάλιστα επρόκειτο για πρόγραμμα που απασχολούσε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο τμήμα που σπούδαζα, δηλαδή κάθε άλλο παρά σχήμα οξύμωρο ηταν καθώς την α/α μου την είχαν χορηγήσει για ολοκλήρωση σπουδών. Τα είχα γράψει αναλυτικά σε προηγούμενο μήνυμά μου στο ίδιο νήμα. Όμως: επειδή δυστυχώς πολύς κόσμος έχει καεί από άγνοια απρόθυμων να ψάξουν περαιτέρω υπαλλήλων θα σε συμβούλευα να το ψάξεις περαιτέρω σε υπουργείο κλπ. Έχω μετανιώσει που δεν το έκανα και βασίστηκα σε μια απάντηση από τηλεφώνου.Οσον αφορά τις υποτροφίες του ΙΚΥ είναι πολύ δύσκολο να τις παρει κάποιος γιατι ειχε (έχει ηλικιακό όριο το οποιο ειδικά για τα μαστερ είνα εαν θυμαμαι καλα 26 ετων.Τωρα ποτε προλαβαινει καποιος να τελειωσει το πανεπιστημιο ,να διοριστει να κλεισει τριετια για να δικαιουται εκπαιδευτικη αδεια για να διεκδικησει υποτροφια του ικυ ειναι μαλλον κατι ζορικο
Καλησπέρα!Άδειες χωρίς αποδοχέςΆρθρο 51 του Ν. 3528/2007, άρθρο 16 περ.Ε' του Ν.1566/19851. Μέχρι 1 μήνα το χρόνο και εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν χορηγείται από τον Προϊστάμενο. 2. Συνολικά έως 3 έτη για σοβαρούς λόγους μετά από σύμφωνη γνώμη του ΑΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΔΕ κατά περίπτωση. Σε περίπτωση ανατροφής παιδιού μέχρι 6 ετών χορηγείται υποχρεωτικά χωρίς γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.3. Συνολικά μέχρι 5 έτη με δυνατότητα παράτασης για ακόμη 5 έτη μετά από σύμφωνη γνώμη του ΑΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΔΕ κατά περίπτωση σε υπάλληλο που αποδέχεται θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό που μετέχει η Ελλάδα.
Δε περναει απο ΑΠΥΣΔΕ οταν προκειται για ανατροφη τεκνου. Κανω λαθος???
Έχει κάνει κανείς αίτηση για άδεια άνευ αποδοχών για ολοκλήρωση σπουδών; Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μου είπαν πριν ένα μήνα ότι χρειάζεται να βγει προκήρυξη. Είναι όμως ήδη τέλη Ιουλίου
Παράθεση από: loulou στις Ιουλίου 17, 2013, 02:53:14 pmΈχει κάνει κανείς αίτηση για άδεια άνευ αποδοχών για ολοκλήρωση σπουδών; Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μου είπαν πριν ένα μήνα ότι χρειάζεται να βγει προκήρυξη. Είναι όμως ήδη τέλη Ιουλίου Πέρσι είχε βγει μια εγκύκλιος/ανακοίνωση με ημερομηνία 10/7. Αν την ψάξεις στο διαδίκτυο θα την βρείς. Ήταν για ολοκλήρωση σπουδών. Έχω πάρει πολλά τηλέφωνα στα νούμερα που δίνει αυτή η ανακοίνωση και μέχρι στιγμής με ενημέρωναν ότι μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου χωρίς να περιμένω να βγεί κάποια εγκύκλιος (τουλάχιστον έτσι μου είπε μια που μίλησα εκεί).Στη συνέχεια η Δευτεροβάθμια μου με ενημέρωσε ότι πρέπει να περιμένω να βγει η εγκύκλιος., αλλιως θα θεωρηθεί σαν άδεια άνευ αποδοχών γενικά και όχι συγκεκριμένα για εκπαιδευτικούς λόγους. Τώρα έμαθα από μια άλλη συνάδελφο που θέλει να πάρει και αυτή άδεια άνευ αποδοχών για εκ. λόγους ότι από την Περιφέρεια της απάντησαν ότι δεν μπορεί να κάνει τα χαρτιά της γιατί είμαστε λέει σε επιστράτευση και μόνο αν βγεί λεει κάποια συγκεκριμένη εγκύκλιος !!!??!!!!! Ειλικρινά με την κατάσταση που επικρατεί δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά. Πάντως, αν μπορείς πάρε και εσύ ένα τηλέφωνο μπας και βγάλουμε καμιά άκρη. Πληροφορίες: Α/θμια Εκπ/ση Γ. ΛιαμπότηςΤηλ: 210-3442125Πληροφορίες: