0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ναι χρειάζεσαι άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου για να δουλέψεις αλλού. Ανα ημερολογειακό έτος πληρώνεις (από τους πρώτους μισθούς μόλις επιστρέψεις)από ένα μήνα συνταξιοδοτικά, δεν πληρώνεις υποχρεωτικά υγειονομική περίθαλψη, μόνο εάν το θες.
@maja η μέλισσα:μπερδεύτηκα λίγο... αν πάρω π.χ. ένα έτος ααα τι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλω επιστρέφοντας;
Παιδιά, συγγνώμη αν έχει ξαναερωτηθεί, υπάρχει κάποιος περιορισμός για το πότε γίνονται οι αιτήσεις για άνευ αποδοχών.Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να ζητήσω, αν δεν πάρω μετάθεση, όταν βγουν.Στην περίπτωση μου υπάρχει και παιδί 3 ετών, οπότε δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι.Ευχαριστώ.
από ό,τι ξέρω, όταν πάρεις ένα σχολικό έτος ΑΑΑ, λογίζεται ότι δούλεψες ένα μήνα αυτού του έτους. Και για αυτό παίρνεις και μόρια ενός μηνός μέσα σε ένα χρόνο ΑΑΑ. Αυτό μπορείς να το διασταυρώσεις και από την αίτηση μετάθεσής σου, άν έκανες. Λοιπόν, επειδή λογίζεται ότι δούλεψες ένα μήνα, όπως σου έγραψα πιο πάνω, αλλά δε δούλεψες πραγματικά, μόλις επιστρέψεις σου κρατούν όλες τις εισφορές (μεικτά μείον καθαρά) για έναν μήνα αναδρομικά από τον πρώτο σου μισθό και μετά από τον επόμενο μήνα πληρώνεσαι κανονικά. Οσον αφορά την υγειονομική ασφάλιση, δεν υποχρεούσαι να είσαι ασφαλισμένος υγειον. όσο είσαι σε ΑΑΑ. Αυτόν το μήνα όμως που υποτίθεται ότι δούλεψες, θα σε θεωρήσουν και υγειονομικά ασφαλισμένο, ώς όφειλες όντας εργαζόμενος καθηγητής τους. Οπότε θα σου κρατήσουν και αυτές τις σχετικές εισφορές μόλις επιστρέψεις.Το πάλεψα να τα περιγράψω καλά. Ελπίζω να ήμουν σαφής τώρα;
από ό,τι ξέρω, όταν πάρεις ένα σχολικό έτος ΑΑΑ, λογίζεται ότι δούλεψες ένα μήνα αυτού του έτους. Και για αυτό παίρνεις και μόρια ενός μηνός μέσα σε ένα χρόνο ΑΑΑ. Αυτό μπορείς να το διασταυρώσεις και από την αίτηση μετάθεσής σου, άν έκανες. Λοιπόν, επειδή λογίζεται ότι δούλεψες ένα μήνα, όπως σου έγραψα πιο πάνω, αλλά δε δούλεψες πραγματικά, μόλις επιστρέψεις σου κρατούν όλες τις εισφορές (μεικτά μείον καθαρά) για έναν μήνα αναδρομικά από τον πρώτο σου μισθό και μετά από τον επόμενο μήνα πληρώνεσαι κανονικά. Οσον αφορά την υγειονομική ασφάλιση, δεν υποχρεούσαι να είσαι ασφαλισμένος υγειον. όσο είσαι σε ΑΑΑ. Αυτόν το μήνα όμως που υποτίθεται ότι δούλεψες, θα σε θεωρήσουν και υγειονομικά ασφαλισμένο, ώς όφειλες όντας εργαζόμενος καθηγητής τους. Οπότε θα σου κρατήσουν και αυτές τις σχετικές εισφορές μόλις επιστρέψεις.